Güzel şeyleri paylaşmamak

PortakalSevgisi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2019
395
139
18
31
arkadaşlar merhaba , ben şu sıralar bir şey farkettim, burada da benzer konular açılmış, ben hayatımda ne zaman güzel şeyleri paylaşsam içi vurulan çok kişi oluyor. Çocukluk arkadaşlarımda bile bunu gördüm. Eskiden anlamıyormuşum sanırım da farzı misal iyi maaşlı bir işe girdim diyelim , Şu şirkette işe başladım ben diye muhabbette konusu geçiyor insanların içi buruluyor. Öte yandanda başıma kötü birşey geldi diyelim ona da sevinen çok iyi oluyor. Toplum böyle mi? Yani ben bu durumu kabullenemedim gitti de, keza iş arkadaşlıklarında da normal arkadaşlıklarda da insanlar birbirinin Sevincine üzülür , üzüntüsüne güler hale gelmiş. Bu beni mutsuz ediyor, insanlarla bir şeyleri paylaşmamak mı lazım ? O zamanda kendimi çok yalnız hissediyorum.

Siz de kimseye böyle şeyleri söylemeyin madem.
Maalesef aynı durumu bende yaşıyorum. Kimseyle pek bir şeyimi paylaşmıyorum.
Zamanla kendi kabuğunuza çekilip yalnızlaşıyorsunuz .
Paylaşmayınca da niye paylaşmıyorsun diyorlar Çocukluk arkadaşlarım benden iyi kazanıyorlar ama içleri buruldu bende çok bozuldum.

Mesela geçen gün çocukluk arkadaşlarıma dedim ki herkes bekar grupta , herkes bekar arkadaşını getirse gruptakilerle tanışsa ne iyi olur hepsi dalga geçti ama bizden de kız bulmamızı istiyorlar ...

Paylaşmayınca da niye paylaşmıyorsun diyorlar Çocukluk arkadaşlarım benden iyi kazanıyorlar ama içleri buruldu bende çok bozuldum.
Yanlış anlamayın ama siz de de herkes beni kıskanıyor sendromu olmuş olmasın. Sizden daha iyi kazanan biri sizi neden kıskansın ki?

Yanlış anlamayın ama siz de de herkes beni kıskanıyor sendromu olmuş olmasın. Sizden daha iyi kazanan biri sizi neden kıskansın ki?
Yok yok ben değil çevre için diyorum dikkatli okursanız kendimden örnek verdim çevrede de insanlar birbirini kıskanıyor hasetleniyor bu durum hoşuma girmiyor veya dediğim gibi rahatsızlık geçirsen seviniyorlar

paylaşsan dert paylaşmasan ayrı dert
paylaşınca nispet oluyor paylaşmayınca neden sakladı oluyor

bence istediğiniz gibi davranın sadece söylerken dikkat edin hani hava atıyor gibi olmasın

Birde geçen sene çok iyi bir okuldan burs aldım İngiltere’deki herkes mesela gerçekten üzüldü ki ben bu burs için kaç yıldır çabalamıştım .

sebebini irdelemedim ama sevincimi ve uzuntumu icimde yasiyorum ben de,
bahsettiginiz durumun da etkisi var bunun uzerinde, ancak
bir de -bunda buyutulecek bir sey yok- felsefesine sahip iki ebeveyn tarafindan yetistirilmis olmamin etkisi de cok.
Adamlara NASA ya ise girdim desen mesela, he tamam bir cay koy da icek diyebilirler

Yok yok ben değil çevre için diyorum dikkatli okursanız kendimden örnek verdim çevrede de insanlar birbirini kıskanıyor hasetleniyor bu durum hoşuma girmiyor veya dediğim gibi rahatsızlık geçirsen seviniyorlar
Bu insanlarla görüşmeseniz sizi etkiler mi?
Hayır yani ben sildim attım ve o günden beri kafam aşırı rahat.

paylaşsan dert paylaşmasan ayrı dert
paylaşınca nispet oluyor paylaşmayınca neden sakladı oluyor

bence istediğiniz gibi davranın sadece söylerken dikkat edin hani hava atıyor gibi olmasın
Özellikle hava Atmadan söylüyorum da millet çok fesat durmuyor içlerindeki...

Ne güzel :)) Ama çevre nasıl tepki veriyor ?

Ne güzel :)) Ama çevre nasıl tepki veriyor ?

valla ben direk aileden vetoyu yedigim icin ve boyle yetistirildigim icin sanirim bir beklentim olmuyor.

Mesela siz deyince aklima geldi, universite sinavinda bizim cevreye gore cok cok iyi bir yer kazanmistim, cok kalabalik bir ortamda ogrenmistim sonucu, he iyimis deyip kapattiydik konuyu, hatta bir yakinim sey demisti, ay ben senin yerinde olsam zil takip oynarim amma ruhsuzsun. Ruhsuz olduk iyicene hakikaten ya.

Uzuntume sevineni acikcasi gormedim, ama sevincime ayni oranda ortak da kimse olmuyor, bir de benim sevindigim seyleri takdir de etmeyebiliyor insanlar.

Ya sevinmeyi geçtim yardıma ihtiyaç olunca yardım eden de görmedim duymadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…