• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

güzellik de dert mi?

Konu sahibi arkadaşa sonuna kadar katılıyorum ,Allah çirkin şansı versin herkese... :) Zaten güzellik-çirkinlik kavramı diye bir şey olmasaydı Yüce Rabbim herkesi aynı değerlerde yaratırdı,kimse - aaa bu çok güzel , - aaa bu çok çirkin miş demezdi.demekki bu kavram varki herkes bu gibi yakıştırma yapıyor, bence Rabbim'de güzelle-çirkini,çirkinle-güzeli kaderinde birleştirerek bu eşitsizliği kapatıyor gibime geliyor :)

Son düzenleme:
Konu sahibi arkadaşa sonuna kadar katılıyorum ,Allah çirkin şansı versin herkese... :) Zaten güzellik-çirkinlik kavramı diye bir şey olmasaydı Yüce Rabbim herkesi aynı değerlerde yaratırdı,kimse - aaa bu çok güzel , - aaa bu çok çirkin miş demezdi.demekki bu kavram varki herkes bu gibi yakıştırma yapıyor, bence Rabbim'de güzelle-çirkini,çirkinle-güzeli kaderinde birleştirerek bu eşitsizliği kapatıyor gibime geliyor :)

sağol canım beni anladığın için :49:

Canım benim annem 178 boyunda 60 kilo bembeyaz tenli iri iri kahverengi gözleri olan dünya güzeli bir bayandır .
Ama değeri biliniyor mu hayır .
Benim annem öyle naziktir ki kimseyi üzmek istemez ama hep onu üzerler .
Öyle sakinki sesini yükseltmez bile çok sinirliyken bile .
Ama babam böyle bir kadına neler etti .
Güzellikle alakalı değil bu konular .
Ha eski arkadaşına gelince onun güzelliği etkilememiştir belki onu ama kaderde o olunca eli kolu dili bağlanıyor insanın .

Yabancı bir diziden aklımda kalan bir söz "Güzellik dünyanın lanetidir.". Sahibine bazen avantaj sağlar bazen de dert getirir, hiç belli olmaz. Yine de "Allah çirkin şansı versin." sözünü çok aşağılayıcı buluyorum. Biz kendi kendimize bunu söylediğimiz sürece "erkekler güzelliğe çok önem veriyor" diye sızlanmaya hakkımız olamaz.

İlişkilerde insanın karşısındakini beğenmesi tabii ki önemli bir rol oynuyor. Ancak dünya güzellerine bile birileri hayran olurken diğerleri "Hayır ben onu hiç beğenmiyorum, bence şu çok güzel." diyebiliyor. E neyin karşılaştırmasını yapıyoruz ki? Ben kendimi beğeniyorum, sevgilim beni beğeniyor, isterse dünyanın geri kalanı dönüp yüzüme bakmasın, farketmez. Erkekler de güzelliği önemsiyor evet ama dünyanın en güzel kadını olsanız bile insanın gözü o güzelliğe bir süre sonra alışır. O zaman güzelliğin ardında olan ya da olmayan şeyler önem kazanır. O yüzden "ben daha güzelim, o çirkin, neden onunla mutlu?" düşüncesi oldukça sığdır. "Güzel olan mutlu olamıyor." diye bir şey yoktur fikrimce ancak güzellik takıntısı olanların pek mutlu olamadığı doğrudur.

arkadaşlar öncelikle tabiyki rabbim dermansız dert vermesin bu ayrı ama benim derdim ilişkilerimde bir türlü istediğim değeri bulamıyorum ilk sevgilim beni terk etti bi kızla evlendi kızı inceledm süzdùm baktım ettm benden üstün biryerini göremedi hatta kızın çirkin olduğvnu söylüyo arkadaslarım erkek arkadaşlarım bıle bunda ne bulmuş diye yorum yaptılar bilemem kimseyi güzel çirkın dıye eleştırmek benim haddım değl güzellik gôrecelı sonuçta belki kalbı güzeldi etkiledı ama bende kendimce kötü bi insan değldimki herkes gayet alımlı güzel olduğumu söylüyo çokta bakıyorum gerçekten kendime arkadaşlarım biz bu erkek gibi halimizle buluyoruz sen nasıl bulamıyosun diyolar bugün olan bı olayda canımı sıktı patronlarımın bi akrabası geldı konusvyolar oğluna kız arıyomuş onlarda benı önerdi adam yüzüme karşı yok ben onu oğluma almam dedı şok oldum neden dedıler tamam manken gıbı güzel kız ama onun makyajına para yetmez açık dedı çok zoruma gitti :14: bellı etmedm o an ama adam gitti sinirden ağladm bende meraklısı değldm zaten şu an bı ılışkım var ama mutlu değlm bıtme aşamasında ilgısz davranıyo bıde eskı erkek arkadasımın profılıne gırdm bugün o çok güzel olmayan karısına verdiğı değeri gôrünce hüzünlendm ıyıce aslında güzellk falan laf erkekler evlenıcekleri kadında güzellik falan aramıyo bence çirkin şansı diye bışey var saçmaladıysam ne olur kusura bakmayın sanırım yine depresyona girdm:25:

çok haklısın yaa benıde begenırler ama kımse yanıma yanaşmaz... sımdı senı güzel degıl falan dıye soyledın dıye topa tutarlar ama gerceklerı soyluyorsun gorecelı kavram evet ama güzel guzeldır ıste degılmı senı cok ıyı anlıyorum dısardan bızım hıc yakıştıramadığımız tıpler ne değerler buluyor.. bende dıyorum kızım senı kımse nıye ıstemıor hem begenılıyorum ama ıstenmıyorum cok ıtıcıyım sanırım yada kısmetım karsıma gelmedı...

Konu sahibesinin anlatım tarzında resmen buram buram iticilik kokuyor..

Sana ya da çevrendekilere göre ''Güzel olmayan karısına düzdügü methiyeleri okuyunca üzüldüm'' demişsinya İşte bu durumdan böyle hasetle bahsetmen o adamın çirkin (!) karısından bile daha çirkin ötesi..

Asıl çirkinlik budur ! ..Bir insanın dış görünüşünü anlatırken çirkin diye defalarca yazmanın anlamı nedir ?

Yazık yahu..Derd diye gelmiş ağlayıp sızlarken anlatım tarzındaki yakışıksız ibareleri hem kullanmaktan çekinmiyor hem de üstüne üstlük kusura bakmayın özür dilerim diyor .))

İlginç vesselam..Rab başka dert vermesin

kız neden ıtıcı olsun ya dusuncelerını paylaşmış begenmıorum demıs beğenmek zorundamı yaa

çok haklısın yaa benıde begenırler ama kımse yanıma yanaşmaz... sımdı senı güzel degıl falan dıye soyledın dıye topa tutarlar ama gerceklerı soyluyorsun gorecelı kavram evet ama güzel guzeldır ıste degılmı senı cok ıyı anlıyorum dısardan bızım hıc yakıştıramadığımız tıpler ne değerler buluyor.. bende dıyorum kızım senı kımse nıye ıstemıor hem begenılıyorum ama ıstenmıyorum cok ıtıcıyım sanırım yada kısmetım karsıma gelmedı...

topa tuttular bile canım kişiliğimin çirkinliğinden girip hasetçiliğimden çıktılar oysa ben gördüğüm birşey ùzerine yorum yaptım onlarsa beni gôrmedn tanımadan kişiliğime ben kimsenin kişiliğine laf etmedm hatta yazımdada belirttm kalbinın güzelliğyle bağlamıştır belki dıye her neyse evet kimse kimseyi beğenmek zorunda değl herkes farklı açidan bakar ve bakmakla görmek arasındada çok büyük fark vardır zaten allah aşkına hangimiz böyle bi çift gördüğünde a kıza bak çocuğa bak allah çirkin şansı versin şeklinde yorumlar yapmıyoruz yada bu tarz konuşmalara sahit olmuyoruz ve evet ben çirkin şansına inanıyorum bu da benım düşùncem sonuçta hepimiz bayan olarak bakımimiza gôrselliğimize önem vermiyomuyuz en basiti bi iş gôrüşmesi onda bile cv den çok dış görünüşe önem veriliyo ama aşk da işler bu şekılde yùrùmùyomuş mesele gùzellik çirkinlik değl mesele doğru zaman doğru insanmış ve tabiyki kader rabbim hepimizi doğru insanlarla karşılaştırsın:34:

Canım benim annem 178 boyunda 60 kilo bembeyaz tenli iri iri kahverengi gözleri olan dünya güzeli bir bayandır .
Ama değeri biliniyor mu hayır .
Benim annem öyle naziktir ki kimseyi üzmek istemez ama hep onu üzerler .
Öyle sakinki sesini yükseltmez bile çok sinirliyken bile .
Ama babam böyle bir kadına neler etti .
Güzellikle alakalı değil bu konular .
Ha eski arkadaşına gelince onun güzelliği etkilememiştir belki onu ama kaderde o olunca eli kolu dili bağlanıyor insanın .

o halde canım bu durumda insanın bahtı gùzel olsun denmeli denmeli ama işte yine aynı kapıya çıkıyor annenın kalbının güzelliği yùzüne vurmuş ama işte ne derler insanın bahtı güzel olsun Yüce mevla güzel kaderler yazsın ama işte herkese herşey aynı anda verilmiyor

o halde canım bu durumda insanın bahtı gùzel olsun denmeli denmeli ama işte yine aynı kapıya çıkıyor annenın kalbının güzelliği yùzüne vurmuş ne derler insanın bahtı güzel olsun Yüce mevla güzel kaderler yazsın ama işte herkese herşey aynı anda verilmiyor

bu arada amma çok ama işte kullanmışım bu nedir ya sinir oldum kendime:37: işyerindeym araya bırseyler giriyo bakmadan devam ediyorum sız kusura bakmayn:10:

Yani şimdi bütün yakışıklılar güzellerle mi evlenmeli,ya da evlenenler hep güzel mi?
Güzellik evliliğe yetseydi güzellik kraliçeleri,mankenler boşanmazdı.Bir de şu lafı hiç anlamam "Allah çirkin şansı versin" bu ne demek ya.Bir insanın bir ilşikiyi sürdürecek,bir evliliği sürdürecek,iyi bir eş,iyi bir anne olacak aklı olsun.
Kimi insan sarışın sever,kimi insan dünyanın en güzel sarışınını göster,sarışından haz etmiyorsa beğenmez.Kimi insan makyjlı sever,kimi insan makyaj midesini bulandırır avam gelir sadeliği sever.Güzel olmak,karşındaki insanla elektriğinin uymasına yetmez.Erkekler 2 gün bakar güzelliğe.Kadınlar da öyle.Adam benim ruhuma mantığıma uymadıktan sonra dünyanın yakışıklısı olsa ne olur.Erkekler zaten aynı kılıfı kullanır.Yok hata yaptım bedelini ödüyorum yok bilmem ne .Vah vah.
Boşver güzelim unut gitsin.Daha 25 yaşındasın.
Birini birine önerme işi de öyle kızın önünde ayak üstü iş değildir.Adamda zaten ciddiye almamış ki kendi beynince espri yapmış.Gözyaşına değmez.

Baki olan huy güzelliği sonuçta sadece fiziğe ya da yüz güzelliğine bakarak evlenilmez ki :6:

arkadaşlar öncelikle tabiyki rabbim dermansız dert vermesin bu ayrı ama benim derdim ilişkilerimde bir türlü istediğim değeri bulamıyorum ilk sevgilim beni terk etti bi kızla evlendi kızı inceledm süzdùm baktım ettm benden üstün biryerini göremedi hatta kızın çirkin olduğvnu söylüyo arkadaslarım erkek arkadaşlarım bıle bunda ne bulmuş diye yorum yaptılar bilemem kimseyi güzel çirkın dıye eleştırmek benim haddım değl güzellik gôrecelı sonuçta belki kalbı güzeldi etkiledı ama bende kendimce kötü bi insan değldimki herkes gayet alımlı güzel olduğumu söylüyo çokta bakıyorum gerçekten kendime arkadaşlarım biz bu erkek gibi halimizle buluyoruz sen nasıl bulamıyosun diyolar bugün olan bı olayda canımı sıktı patronlarımın bi akrabası geldı konusvyolar oğluna kız arıyomuş onlarda benı önerdi adam yüzüme karşı yok ben onu oğluma almam dedı şok oldum neden dedıler tamam manken gıbı güzel kız ama onun makyajına para yetmez açık dedı çok zoruma gitti :14: bellı etmedm o an ama adam gitti sinirden ağladm bende meraklısı değldm zaten şu an bı ılışkım var ama mutlu değlm bıtme aşamasında ilgısz davranıyo bıde eskı erkek arkadasımın profılıne gırdm bugün o çok güzel olmayan karısına verdiğı değeri gôrünce hüzünlendm ıyıce aslında güzellk falan laf erkekler evlenıcekleri kadında güzellik falan aramıyo bence çirkin şansı diye bışey var saçmaladıysam ne olur kusura bakmayın sanırım yine depresyona girdm:25:

bu ifade bi kere çok yanlış kime göre çok güzel olmayan, bide değer güzelliğe göre mi veriliyo

senin güzelliğini bilmemde benim lisede bi arkadaşım lise 1-2 boyu bi kıza aşıktı kız manken gibi değil adeta manken arzum onanın kopyası öyle sevimli öyle alımlı öyle güzel, velhasılı son sınıfta bunlar çıkmaya başladı 2 sene platonik aşık olduğu kıza 2 ay dayanamadı yıldım diye ayrıldı, abi demek ki ben kokoş kızlarla yapamıyomuşum dedi gülerek,yıllar sonra karşılaştık bi AVM'de, yanında kız arkadaşı, tanıştırdı falan ayak üstü tanışalım gidelim dedik eşimle, hani yemek yiyolar salça olmayalım, ama kız o kadar hoş sohbet ve tatlı ki ne mümkün bırakmadılar bizi sinemaya falan gittik, kız balık etli hafif kısa boylu kıvır kıvır saçlı falan, adam diyo ki abi bu kız yemek yesin ben bi ömür seyredeyim

senin güzelliğini bilmemde benim lisede bi arkadaşım lise 1-2 boyu bi kıza aşıktı kız manken gibi değil adeta manken arzum onanın kopyası öyle sevimli öyle alımlı öyle güzel, velhasılı son sınıfta bunlar çıkmaya başladı 2 sene platonik aşık olduğu kıza 2 ay dayanamadı yıldım diye ayrıldı, abi demek ki ben kokoş kızlarla yapamıyomuşum dedi gülerek,yıllar sonra karşılaştık bi AVM'de, yanında kız arkadaşı, tanıştırdı falan ayak üstü tanışalım gidelim dedik eşimle, hani yemek yiyolar salça olmayalım, ama kız o kadar hoş sohbet ve tatlı ki ne mümkün bırakmadılar bizi sinemaya falan gittik, kız balık etli hafif kısa boylu kıvır kıvır saçlı falan, adam diyo ki abi bu kız yemek yesin ben bi ömür seyredeyim

doğrudur canım benimde böyle bir arkadaşım var kız çok güzel uzun boylu yeşil gözlü ilk etapda bız çocuğu yakıştıramadık arkadasımıza ama bızı bı tanıştırdı çok sevdk çocuğu arkadaşımız gayet mutlu evlılık yolunda ilerlıyolar zaten benımde manken gibiym çok güzelm dıye bı ıddıam yok aynen adamın ağzından çıkan kelımelerı yazdm oraya kızın dış görünüşüyle ilgilide arkadaşlarımın yorumu o şekildeydı bende çirkın mırkin adam karısına değer veriyo erkekler evlilikte güzellik aramıyo yani bu durumda güzellik lafta kalıyo şeklinde yazdm ama arkadaşlar lafı aman ben dünya güzeliym nedn beni değlde onu seçtı şeklınde algıladılar bu durumda sezen aksunun beni al onu alma şarkısına benzedi ne yapalım kader kader kader diyip geçicez nasıl olsa son durak kara toprak ölmiycezmı gerçekten takıck şeyler değl biliyorum ama bir anlık buhran işte en çok da o adam sinirlerımı bozdu bır anlık hışımla açtm konuyu :ssz:

[[/COLOR]
Sizde bulamadığı başka şeyler vardır belki o çirkin karısında:34: Belki de ona göre karısı daha güzeldir sizden... Sizinde dediğiniz gibi güzellik görecelidir ve dış güzellik kadar iç güzellikte önemlidir.

katılıyorum bu arkadaşa sizde bulamadığı özellikleri eşinde bulmuştur belkide.evlilik kısmet işi.

Back
X