Haber okuma bağımlılığı

Minel_ask

Previously lilla
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2010
3.326
3.799
333
Arkadaşlar sürekli boş vaktimde haber okuyorum..aslında bu durumdan memnun değilim ama duramıyorum.bu arada siyaseti dünya gündemini takip edip okusam belki bu kadar rahatsız etmicek.ama nerede 3.sayfa haberler var ilgimi çekiyor okuyorum.birtane yakın dostum minel kötü haberleri okumak kötü enerji verir ve ruh halinde olumsuzluklara neden olur bence bu durumu aş.haberleri takip etme dedi.bir süre sabrettim şimdi yine aynı.kararli olmaya çalışacağım.sizcede bu tarz haberler okumak zararli mıdır? Ne tavsiye edersiniz

Böyle şeylere inanmam

Ama kimi insan vardır okur geçer kimi de kurar kafasında

Kendine göre değerlendir

Bir de madem rahatsızın daha kültür sanat ya da sağlık sayfası gibi şeylere yönel

Ben de okurum o tarz haber ama denk gelirse zira ben ülkem insanının kodlarının o satır aralarında olduğu kanaatindeyim

Lakin benim mesleğim 3. sayfa haberi içerir hatta daha fazlası beni etkilemez bu nedenle

Bende okuyorum ama hepsini. Aynen dediğin gibi kötü haberlerden etkileniyorum üzülüyorum, insanlar ne saçma her an başımıza herşey gelebilir diyorum. Biraz endişe ediyor insan. Çünkü insanların bibirini katletmesi çok basit ve hakkını nerde arayacaksın? Adalet sistemi inanılmaz .. Allah düşürmesin

Arkadaşlar sürekli boş vaktimde haber okuyorum..aslında bu durumdan memnun değilim ama duramıyorum.bu arada siyaseti dünya gündemini takip edip okusam belki bu kadar rahatsız etmicek.ama nerede 3.sayfa haberler var ilgimi çekiyor okuyorum.birtane yakın dostum minel kötü haberleri okumak kötü enerji verir ve ruh halinde olumsuzluklara neden olur bence bu durumu aş.haberleri takip etme dedi.bir süre sabrettim şimdi yine aynı.kararli olmaya çalışacağım.sizcede bu tarz haberler okumak zararli mıdır? Ne tavsiye edersiniz

Onlar zararlı değil ama büyük ihtimal akıllı telefon ya da bilgisayarınız sürekli elinizde bunlardan dolayı... Bence onlarla daha az haşır neşir olun, ara sıra elinizden bırakın ve uzun süre almayın... O ara kitap falan okuyun...

sürekli kötü seyler okumak girmek evet insanı bir sure sonra kötü düşünmeye kaygılanmaya sebep oluyor.
başka bir meşgale bulun.
kitap okuyun.
ben de çok haber okurdum iş yerinde.
hamile olduğum zamanlarda eşim benim islerimi de yapardı. 9 ay 8 5 bomboş oturdum
haberlere sarmıştım. artık kombocyada bulunan çift başlı yılanın bilmem nesine kadar haberdar olmaya başlayınca dedim dur bacim sen ne yapıyorsun.
hemen rota değiştirip kitap okumaya başladım. kahvemi yapıyordum çocuk gelişim kitapları okuyordum çok mu sıkıldım haber mi okumak istiyorum kendimi dışarı atıyordum 10 dakika yürüyordum.
şimdi bebeğim var hiç okumuyorum meşguliyetten

Arkadaşınla aynı fikirdeyim. Bu yüzden haber izlemiyorum. Haberlerin diziler kadar zararlı olduğuna kanaat getirdim. Sürekli hırsızlık cinayet kavga döğüş vs hep kötü olayları beynimize işliyorlar. Bi de sinirleniyorsun bir şey de yapamıyorsun ayy çok sinir bozucu
Zaten kötülüğü yaymamak gerek esasında. Çünkü teşvik ediyorsun.

sürekli kötü seyler okumak girmek evet insanı bir sure sonra kötü düşünmeye kaygılanmaya sebep oluyor.
başka bir meşgale bulun.
kitap okuyun.
ben de çok haber okurdum iş yerinde.
hamile olduğum zamanlarda eşim benim islerimi de yapardı. 9 ay 8 5 bomboş oturdum
haberlere sarmıştım. artık kombocyada bulunan çift başlı yılanın bilmem nesine kadar haberdar olmaya başlayınca dedim dur bacim sen ne yapıyorsun.
hemen rota değiştirip kitap okumaya başladım. kahvemi yapıyordum çocuk gelişim kitapları okuyordum çok mu sıkıldım haber mi okumak istiyorum kendimi dışarı atıyordum 10 dakika yürüyordum.
şimdi bebeğim var hiç okumuyorum meşguliyetten
Yaa aynen sizin gibiyim şuan:) nasıl kurtuldunuz peki şuan hicmi girmiyorsunuz?

Yaa aynen sizin gibiyim şuan:) nasıl kurtuldunuz peki şuan hicmi girmiyorsunuz?
giremiyorum.
bebekten dolayı o da.
hamileyken de artık içimi daraltmaya başlamıştı.
cinayetler falan...
hamilelik hormonları da baya duygusal yapıyor insani.
şu an işemeye bile zor gittiğim için kaldi haner okuma isi

giremiyorum.
bebekten dolayı o da.
hamileyken de artık içimi daraltmaya başlamıştı.
cinayetler falan...
hamilelik hormonları da baya duygusal yapıyor insani.
şu an işemeye bile zor gittiğim için kaldi haner okuma isi
Yurutec zamani gelince rahat ettim ben de iseme konusunda 😁 Koyuyorum yurutece , kapinin disina birakiyorum, karsisinda sarki soyleye soyleye isiyorum artik 😁
Gecenlerde banyodan ses gitmis alt komsuya. Sen banyoda niye cocuk sarkisi soyluyorsun diyor 😁 kapi acik iserken kiza serenad yapiyorum diyemedim. Utandim 😁 Ne biliyim agiz aliskanligi iste okuldan dedim 😂 Allahtan anasinifi ogretmeniyim de alakayi kuruyorlar 😂

Yurutec zamani gelince rahat ettim ben de iseme konusunda 😁 Koyuyorum yurutece , kapinin disina birakiyorum, karsisinda sarki soyleye soyleye isiyorum artik 😁
Gecenlerde banyodan ses gitmis alt komsuya. Sen banyoda niye cocuk sarkisi soyluyorsun diyor 😁 kapi acik iserken kiza serenad yapiyorum diyemedim. Utandim 😁 Ne biliyim agiz aliskanligi iste okuldan dedim 😂 Allahtan anasinifi ogretmeniyim de alakayi kuruyorlar 😂
ay valla bilemiyorum
kök saldım koltuğa.
kucakta uyuyayım hep emeyim anam yemesin içmesin işemesin.
valla eşimin işten gelişini dört gözle bekliyorum.
sepetleyeyim de kendime bakayım az diye.
banyo zaten lükslerim arasında
banyo yaptığım gun prensesler gibi hissediyorum kendimi 😁

Vallah aslında iyi bişey bilgi topluyorsun beyninde kütüphane düşün sen o rafları bilgiyle dolduruyorsun sadece haber değil diğer ülkedeki haberleri de oku bence bilgi en güclü silahdır cok iyi birşey bence devam et !

ay valla bilemiyorum
kök saldım koltuğa.
kucakta uyuyayım hep emeyim anam yemesin içmesin işemesin.
valla eşimin işten gelişini dört gözle bekliyorum.
sepetleyeyim de kendime bakayım az diye.
banyo zaten lükslerim arasında
banyo yaptığım gun prensesler gibi hissediyorum kendimi 😁
4 dakikada dus alma rekorum var benim 😂 Bilirim o luksleri 😂 Simdi de cok darlanirsam bakicisina indiriyorum. Hemen 2 alt katimda kadin. Gecen hafta su kizi bi oyala da tuvalete gireyim afedersin ishal olmusum dedim kadina 😂 igrencim ama napiyim tutamadim 🤣🤣

4 dakikada dus alma rekorum var benim 😂 Bilirim o luksleri 😂 Simdi de cok darlanirsam bakicisina indiriyorum. Hemen 2 alt katimda kadin. Gecen hafta su kizi bi oyala da tuvalete gireyim afedersin ishal olmusum dedim kadina 😂 igrencim ama napiyim tutamadim 🤣🤣
😂
valla ben de ishal oldum.
baya koydum çocuğu ana kucağına.birlikte yaptık.
😂

😂
valla ben de ishal oldum.
baya koydum çocuğu ana kucağına.birlikte yaptık.
😂
Hahaha ah bu bebeler ya 🤣 Biz de cok birlikte oturduk klozete valla. Ana kucagina koydugum an yirtardi kendini 🤣
Allah kolaylik versin ikimize de 😂

Haber okumak neyse de , haber ızlemıyorum zaten cok uzun zamandır ızlemıyorum.
Ve ızlememek gerekıyormus. Cunku gercekten zor olan hayatımızı daha da zorlastırdıgımızı dusunuyorum

Kötü enerji falan bilmem ama benim ruh halimi bozduğu kesin. Gayet enerjik, mutlu mesut uyandığım bir sabah, bir gazete haberi yüzünden zehir zıkkım olabiliyor.Ben bulmaca sayfasını alıp gazeteyi sakince yere bırakmayı tercih ediyorum o sebeple. Gündemden biraz uzak kalabiliyorum ama ne yapalım cahillik mutluluktur diye boşa dememiş atalarımız.
Kendi ilgi alanlarımla ilgili gelişmeleri internetten takip etmeyi tercih ediyorum.

Son düzenleme:
Ben de surekli haber okurum.
Hatta disarda gazete filn gorduyumde gozumu dikerim gazeteye)))
Bazen kotu haberlerden dolayi depresyona girmisliyim bile var.
Disariya yalniz cikmaya korkar oldum)))

Back
X