Haber verme zorunlulugum var mi?

LaDy_Dian

Guru
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2010
714
1.003
303
Iyi aksamlar.esimin ailesiyle yaklasik 2 saatlik mesafede oturuyoruz.tatil diye ben ailemin yanina gectim.esimin ailesini ozellikle bunun icin arayip haber falan vermedim.bugun aradilar hic haber vermedin gibi sitemli konustular.ben de direkt evet bizimkilerin yanina tatile geldim dedim.aciklama yapmadim.haber vermek zorunda miyim?ben oyle bir zorunluluk hissetmedim ama bilemedim de size sorayim dedim.

Tabi ki zorunluluğunuz yok. Oğullarıyla evlendiniz diye onların yetişkin olmayan kız çocuklarına dönüşmediniz ki haber vermek zorunda olasınız. En fazla gitmeden önce telefonda konuştuysanız nezaketen söyleyebilirdiniz.

Konusmadim iste konussam derdim zaten de ozelikle bakin ben gidiyorum demek icin aramadim.

Ailenle ayni sehirdemi oturuyolar belki ondan demislerdir.geldin de niye haber vermedin gibi.
Diger turlu telf konusmus olursunuz da bende annemlere gitcem diye soylenir de ozellikle aratipta ben annemlere gitcem haberiniz olsun denmez heralde

1-ailenle eşinin ailesi aynı şehirdeyse arayıp söylemek iyi olur hatta ziyaret etmek makbuldür
2-aynı şehirde değiller seninle aynı şehirdelerse yola gittiğin için söyleyebilirsin laf arasında gidince de vardım ben diye arsysbilirsin.yol hali sonuçta kazası var belası var merak edebilirler aranız iyiyse

Iyi aksamlar.esimin ailesiyle yaklasik 2 saatlik mesafede oturuyoruz.tatil diye ben ailemin yanina gectim.esimin ailesini ozellikle bunun icin arayip haber falan vermedim.bugun aradilar hic haber vermedin gibi sitemli konustular.ben de direkt evet bizimkilerin yanina tatile geldim dedim.aciklama yapmadim.haber vermek zorunda miyim?ben oyle bir zorunluluk hissetmedim ama bilemedim de size sorayim dedim.

Hayır tabii ki zorunluluğunuz yok. Ailesinin yanına giderken, nasıl eşinizin sizin ailenizi arayıp haber vermesi gerekmiyorsa, aynı şekilde sizin de onun ailesini arayıp haber vermeniz gerekmiyor.

Siz ailenizin yanında tatile gitmişken sizi huzursuz etmişler. Aynısını sizin aileniz oğullarına yapsa muhtemelen çok kızarlardı. Bu da bana göre "sen bir kadın olarak bir erkekle aynı haklara ve özgürlüklere sahip değilsin" demenin yollarından biri.

Son düzenleme:
Kocan biliyorsa sikintiyok bence

Ailenle ayni sehirdemi oturuyolar belki ondan demislerdir.geldin de niye haber vermedin gibi.
Diger turlu telf konusmus olursunuz da bende annemlere gitcem diye soylenir de ozellikle aratipta ben annemlere gitcem haberiniz olsun denmez heralde
Ben onlara yakin oturuyorum ailemle uzaktayiz bayagi bir.

Bence haber vermeliydiniz.Yola çıkmadan önce kayınvalidenizle konuşup anne ben gidicem demeliydiniz.Ailenizin yanına gidince de kv nizi ben geldim diye aramalıydınız.Normal gelin-kaynana ilişkisinde olması gereken bu bana göre.

Neden haber vermeniz gerekiyor ki zaten, ben o kısmı anlamadım.

Benim yengemi dusunerek soyluyorum. Gezsin etsin ne alaka bize haber verecek ki. Hakkimiz yok bence.ayni evde otursak soylerdim de :)

Yukarıda bi arkadaşın dediği gibi binbir türlü hal var sonuçta yola çıkıyosunuz ölüm var kalım var bi de bu açıdan düşünün.Ben kayınvalde olsam gelinim bana haber vermeden şehir dışına gitse kırılırdım

Yukarıda bi arkadaşın dediği gibi binbir türlü hal var sonuçta yola çıkıyosunuz ölüm var kalım var bi de bu açıdan düşünün.Ben kayınvalde olsam gelinim bana haber vermeden şehir dışına gitse kırılırdım

Aynı yerde değiller ki, 2 saat mesafe var aralarında. Bir de, damadınız size haber vermeden şehir dışına gitse, kırılıp, o ailesinin yanında tatildeyken arayıp sitem eder miydiniz?

Back
X