Haber verme zorunlulugum var mi?

Iyi aksamlar.esimin ailesiyle yaklasik 2 saatlik mesafede oturuyoruz.tatil diye ben ailemin yanina gectim.esimin ailesini ozellikle bunun icin arayip haber falan vermedim.bugun aradilar hic haber vermedin gibi sitemli konustular.ben de direkt evet bizimkilerin yanina tatile geldim dedim.aciklama yapmadim.haber vermek zorunda miyim?ben oyle bir zorunluluk hissetmedim ama bilemedim de size sorayim dedim.
Boşverrrrr erkek ailesi kendini saray soyundan zannettiği için arada öyle triplere giriyorlar. Haber verme zorunluluğun elbette yok

hep gelinlerden bekleniyor böyle şeyler, hangi kaynana damadına sitem ediyor ki, oraya buraya gittin haberim yok diye.şu ayırımcılıktan nefret ediyorum.

Kendi oğullarının dokunulmazlığı var o haber vermez kimin haddine ona hesap sormak ama söz konusu gelin oldumu bize haber vermeden niye gittin eee kocamin haberi var sananeee

Iyi aksamlar.esimin ailesiyle yaklasik 2 saatlik mesafede oturuyoruz.tatil diye ben ailemin yanina gectim.esimin ailesini ozellikle bunun icin arayip haber falan vermedim.bugun aradilar hic haber vermedin gibi sitemli konustular.ben de direkt evet bizimkilerin yanina tatile geldim dedim.aciklama yapmadim.haber vermek zorunda miyim?ben oyle bir zorunluluk hissetmedim ama bilemedim de size sorayim dedim.
Sanırım yaptığınızın doğru olduğuna fazlaca inandığınız için buna dair refleksler geliştiriyorsunuz.insan ilişkielrinde atlamaamız gereken detaylardan biri de nezakettir.
Tersinden bakın diyelim ki aradınız , hakkınızı helal edin yola çıkıyorum dediniz. Ne olurdu hesap mı vermiş olurdunuz.hayır değer vermiş olurdunuz.bir ilişkiyene kadar yatırım yaparsanız o kadar karşılığını alırsınız. Düşünemedim demekte mümkünken illa haklı çıkmaya çalışıyorsunuz.
Dediğim gibi bu bir tür hesap verme değil , saygı duyma

Zorunda değilsin. Onlar yada siz birbirinizi aradığınızda zaten öğrenirler. Nezaketen buradan bir isteğiniz var mı diye sorabilirsiniz. Diğer türlü hesap verir, izin ister gibi aramak zorunda değilsiniz.

hahahahah. tabii ki haber vermek zorundasın. hatta köşedeki markete bile giderken haber vermelisin çok ayıp etmişsin :işsiz:

bi daha konuyu açıp hesap sormaya kalkarlarsa ''bence kocamın haberinin olması yeterli, neden her gittiğim yeri haber vereyim ki'' de.

Elbette boyle bir zorunlulugunuz yok. Istediginiz yere gider istediginiz kisiyle gorusebilirsiniz. Ama bnde oncesinde herhangi bi gun onlar arar veya bn ararsam annemlere gidicem diyorum sirf agzina laf vermemek icin. Izin seklinde degil ama haberi oluyo iste. Yoksa kim takar:ukala::))

Zorunluluk yok araniz iyiyse esiniz ailesiyle samimiyseniz ben annemlere gidiyorum.gibisinden arayip konusabilirdi belki ama onlarin bununla ilgili sitem yapmaya haklari yok bence

Tabi ki haber vermek zorunda değilsiniz. Ama mesela akşam onlarla oturuyorsunuz, ertesi gün de gideceksiniz annenize. Bu durumda onlara söylememek de bir garip olur. Normal bir muhabbet olarak yani, izin alma veya haber verme olarak değil.

Öff kv gorumce vs zorunluluklari cok sıkıcı.Ama evlenince hayatiniza bunlarda giriyor.Ben esimin ailesi ile iyi olmaya bakiyorum.

Back
X