bir kapta 1-2 yumurta,3-4 yemek kaşığı yoğurt,1 çay bardağı kadar sıvı yağ ve varsa çok az sütü ekleyip çatalla karıştırın.mantarları ince ince kesin veya hazır dilimlenmiş mantar satılıyor marketlerde,o çok daha pratik,onu da kullanabilirsiniz.taze kaşarı rendeleyin.(mantar ve kaşar ölçüsünü vermiyorum,isteğe bağlı yapın,ben 300-400 gr mantar ve 200-300 gr taze kaşar kullanırım,siz damak zevkinize göre koyun)
kenarları uzun (mümkünse yuvarlak) tepsinizi yağlayın,1 yufkayı hiç kesmeden ve yırtmadan en alta serin,tepsinin en altını güzelce kaplasın fakat yırtılmasın.tepsinin dışına kenarları taşsın.içine önce yumurtalı harcı kaşıkla gezdirin, üstüne rastgele " çiğ " dilim mantarı,üzerine de rastgele rende taze kaşarı gezdirin.çok kalın kat olmasın.sonra alın elinize yufkayı,yırtın harcın üstünü kapatacak boyutta bir parçayla,sonra tekrar harç mantar kaşar.üstüne tekrar yufka parçası..tepsi dolunca kenarlarda kalan yufkayı verev vererek böreği kapatın(bunu nasıl anlatabilirimmm zaten dışta kalan yufkayı en üste kapattığınızda böyle bir şekil oluyor) .. en üste kalan yumurtalı harcı sürün ve susam veya çörek otu gezdirip fırınlayın,200 derece fırında üzeri kızarana kadar.. bu böreği çok sık yaparım,herkes tarifini sorar. afiyet olsunnn
bir kapta 1-2 yumurta,3-4 yemek kaşığı yoğurt,1 çay bardağı kadar sıvı yağ ve varsa çok az sütü ekleyip çatalla karıştırın
1-2 yumurta,3-4 yemek kaşığı yoğurt,1 çay bardağı kadar sıvı yağ ve varsa çok az süt,1 kg yufka,mantar,taze kaşar,susam veya çörekotu
mantarları ince ince kesin veya hazır dilimlenmiş mantar satılıyor marketlerde,o çok daha pratik,onu da kullanabilirsiniz.taze kaşarı rendeleyin.(mantar ve kaşar ölçüsünü vermiyorum,isteğe bağlı yapın,ben 300-400 gr mantar ve 200-300 gr taze kaşar kullanırım,siz damak zevkinize göre koyun)
kenarları uzun (mümkünse yuvarlak) tepsinizi yağlayın,1 yufkayı hiç kesmeden ve yırtmadan en alta serin,tepsinin en altını güzelce kaplasın fakat yırtılmasın.tepsinin dışına kenarları taşsın.içine önce yumurtalı harcı kaşıkla gezdirin, üstüne rastgele " çiğ " dilim mantarı,üzerine de rastgele rende taze kaşarı gezdirin.çok kalın kat olmasın.sonra alın elinize yufkayı,yırtın harcın üstünü kapatacak boyutta bir parçayla,sonra tekrar harç mantar kaşar.üstüne tekrar yufka parçası..tepsi dolunca kenarlarda kalan yufkayı verev vererek böreği kapatın(bunu nasıl anlatabilirimmm zaten dışta kalan yufkayı en üste kapattığınızda böyle bir şekil oluyor) .. en üste kalan yumurtalı harcı sürün ve susam veya çörek otu gezdirip fırınlayın,200 derece fırında üzeri kızarana kadar..