habersiz misafirlik hakkında ????

Bu misafire haberli veya habersiz gitme konusunda insanlar epey kaba bence ,çoğunun görgü kuralları yok
mesela geçen yaşlı teyze bizi iftara çağırdı ki evin sahibi 2 'de almış yaşını yaşlı kişiler neyse içeri girdik annemle oturuyoruz ki kadın sofrayı hazırlamış adam demez mi ne oturuyorsunuz hanıma yardım edin dedi inanın oracıkta çıkıp gidecektim ama annem var dziye gidemedim annem tansiyon ve şeker hastası,
huzursuzluk çıkmasın diye sessiz kaldım anladım ki bunların sofrasında birşey yenmez söyleme tarzı çok kaba ve tehditkar
ki çok samimide değiliz 2 gidişim evlerine birde sofrada kadın peçete verdi kızıma arkasını dönüp terini sildirdi (kızımın o an midesi bulanmış)
çok küstahlardı bir daha asla yemek davetiyelerine gitmem,asla
halen sinirliyim yaşını başını almış insanlar , allahtan o akşam eşim yoktu ,ama sonra kızım babasına anlatınca oda çıldırdı , ve bizi suçladı ,ne diye onlara gittiniz diye
şimdi bu kaba insanları yemeğe almam diyor ama benim alasım var ,en son kızım sofrayı topladı bulaşıklarıda bulaşık makinelerine dizdi arkamızdan konuşmasınlar diye

Çalışan yada çalışmayan hiç farketmez, pek çoğumuz gibi bende habersiz gelinmesine karşıyım.
Buzulunda her an hazır bişiler olsada, iş sadece ikramla, çayla, yemekle yada güzel karşılamaya bitmiyor.
Herkesin evi dağınık olabilir, o gün hasta olabilir, özel bir sebepten dolayı kendini yorgun hissediyor olabilir veya içinden sadece yatıp uyumak geliyor olabilir.
Hepimizin bin türlü hali var...
Durup durup en olmadık zamanda pat diye gelen misafirin zamanlamasına da ayrıca hayranım...
Ben hoş karşılamıyorum habersiz gelmeyi.
Misafir evin bereketidir elbette ancak; bem de herkes gibi misafirlerimi temiz, derli toplu evimde kekimle böreğimle karşılamak isterim.
Hadi onu da geçtim; haber vermek nezakettir.
Karşındaki uygun mu değil mi bilmeden pat diye kapı çalmak bana saygısızca geliyor.
Çok çok samimi olursun, kardeşin veya yakın arkadaşın olur o ayrı,
Ama genel olarak hepimiz biliyoruz ki, bizim toplumumuzda misafir gelenlerin pek çoğu kusur aramaya gelir çoğu zaman.
Bir de bunu düşününce, insanın kapıyı açmayası geliyor :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

katılıyorum sana..
bencede öyle çat kapı gelinmesi hoş değil...
şimdiye kadar olmadı öyle pat diye gelen herkes arar önceden ama olsa bende rahatsız olurdum..
gelmelerinden değil tabi ev hali dediğin gibi hep derli toplu olmuyo..
bide ikram kısmı var tabi...

Valla ben de sevmem Çatkapı misafir. Öz annem bile gelse rahatsız olurum. Çünkü çok dağınık bi insanım, evde de sürekli yarı çıplak denecek geceliklerle gezerim. Rahatıma da çok düşkünüm. Ama misafiri çok severim. Babamlar 7 annemler 5 kardeşler, 6-7 tane çocuğu olan halalarım var. Köy ortamı da çok gördüm. Onun için misafire gülüş cümbüşe bayılırım. Özellikle ve ısrarla herkes çağırırım ama haberli gelsinler isterim. O misafir ağırlama telaşesini pek sevmem. Haberli gelsinler ki ben her şeyi önceden hazır edip koyayım mutfağa, temizliğimi yapayım göğsümü gere gere açayım tüm odaların kapılarını, çoluk çocuk herkes rahat etsin. Ben insanlara bize de buyrun mutlaka vs.. derken önceden haber vermelerini de tembihliyorum tatlı tatlı :)

Sizin eşiniz evde temizlik yapmıyormuydu göğsünüzü gere gere yine açmanız lazım
eşiniz son derece titiz biri diye hatırlıyorum
yarı çıplakta gezemiyordunuz melekler kaçar şeytanlar görür

Bende sıkılırım, ne o öyle?
O kapıdan o kapıya...
Başka işin gücün yok mu yahu?
Bizim de bir komşu kızı var, evde olduğum dönemler de evine davet ederdi, hadi hep söylüyor ayıp olmasın gideyim bir dedim, o günden sonra saat 11 civarı mutlaka arar, kahvaltıya çağırırdı. İstisnasız her gün..
Öyle ters cevap verme huyum da yoktur, kırmaktan korkarım 1,2,3 artık iyice canımı sıkmaya başlamıştı 1 kere arayıp kesmiyordu da, en az 3 kez arka arkaya..
Ben gelemiyorum dediğimde de kendisi gelirdi..
7 aydır çalışıyorum eskisi gibi olmasa da yine arar, geçen alışverişteyim 1 saat içinde kaç kere aradı bilmem, korktum en sonunda dedim kötü bir şey mi oldu? açtım oturmaya gel diyecektim dedi. :27:
Aboo :1::1:
Ben misafiri çok severim eve neşe sonuçta.
Hem misafir gelen evin bereketi de çok olur.
Gezmeyi de severim.
Amma ve lakin bir komsu var canimdan bezdirdi beni.
Hergun bizde kizini alir kshvalti yaparlar sonra oglenleyin kardeşi gelir bunlara sonra bize gelirler isin yoksa bunlara pasta börek yap gergin.
Kardeşinin de 3 çocuğu var utanmadan onlari da getirir bize.
Sonra yaptigim yemekleri yer rakamdan o... Diye dedikodumu yaparlar.
Artik dayanamadim bir kavga cikardim o gün bugündür gelip oturmaz.
Kapidan babannemi cagirir gider o kadar.
Oh olsun:37:

Kimsenin evine habersiz gitmem, bana da habersiz gelenlere sinir olurum, belli de edebilirim valla.
En az bir gün önceden haber verilmeli en az!

Bir kere ben dağınık biriyim, bir de çalışan bayan olunca yorgunluk, halsizlik ertelerim temizliği.
Kaynım olacak düşüncesiz iki kez yaptı yola çıktık geliyoruz diye yarım saat kalmış gelmelerine.
Evi mi süpürsem ikramlık mı hazırlasam bilemedim ayıp ama yaa..
Zaten sevmiyorum. Sevmediğin insanın böyle hareketleri hepten batıyor..

Hatta ikincisinde planımız vardı arkadaşlarla pikniğe gidecektik.
Biz yoldayız ama sizin planınızı bozmayalım demiş bir de yarım ağız.
Geldiler astım suratı hoşgeldiniz dedim direk mutfağa geçtim kek yapıyorum ama küfrederek.

Sonra da diyorlar ki biz uğradık gidiyoruz yapma bir şey gidersiniz siz arkadaşlarınızla engel olmayalım..:53:
Eşimle ettiğim kavga ile, moralimin bozulması ile kaldım valla.

Sevmiyorum, sevmiyorum çat kapı misafir sevmiyorum...

ben hiçççç ama hiççç sevmiyorum habersiz gelen misafiri aylar önceden haber versin demiyorum ama geleceğini sabah haber versin hele bide cat kapı gelene cin oluyorum ya iyi hoş gelmişin ama benim evimde sana ikram edecek bişeyim var mı yok mu bi düşün belki bişey beklemiyordur ama ben rahatsız oluyorum bi zahmet haber versinler :ssz:

slm kızlar....bişeyi merak ediyorum...
habersiz gelen misafir hakkında ne düşünürsünüz....kimize göre çok normal gelebilir tahmin ediyorum...ama bana çok hoş görünmüyor...
bilmiyorum her yerin adeti göreneği farklıdır tahminimce, kimisi bi kaç önceden haber etmeyi bilirken, kimisi ansızın çat kapı geliyor...
bizim bulunduğumuz yerde habersiz pat diye geliyorlar....ev hali haliyle her an her dakka derli toplu olunmuyor malum ufak çocuk da olunca ister istemez bi tedirginlik hissesdiyorum...sadece derli toplu olmaktan ziyade ikram meselesi de var tabi...daha önce haberim olsa kek pasta bişeyler hazırlanırım, ama misafir evdeyken mutfakta oyalanmak hazırlanmak da olmuyor...en fazla aparatif bişeyler koyuyorum buda sanki geçiştirmiş gibi oluyor benim düşünceme göre....sürekli de evde kurabiyeler kekler börekler hazır yapılmış olmuyor malumunuz....yanlış anlaşılmasın misafiri çok severim, allah geleni gideni eksik etmesin....
ama ne bileyim misafir geleceği zaman evi tertemiz eder insan ama her saniye acaba gelen olurmu ki diye gözüm sürekli sağı solu toplama derdinde...
sizce normal midir bu durum, bana mı abes geliyor....resmen problem eder oldum....bi fikri tavsiyesi olan varmı??

ben misafirden hiç hoşlanmam.
haberli de gelmesin habersiz de.
ben de mecbur kalmadıkça başkasının evine gitmem.
evim de genelde dağınıktır, zaten ikramlık şeyler hiç yoktur genelde evde :52:
kazara bi misafir gelecek oluyor neyi nereye koyacağımızı şaşırıyoruz valla eşimle :37:
en iyisi herkes birbiriyle dışarıda buluşsun. :34:

ben misafirden hiç hoşlanmam.
haberli de gelmesin habersiz de.
ben de mecbur kalmadıkça başkasının evine gitmem.
evim de genelde dağınıktır, zaten ikramlık şeyler hiç yoktur genelde evde :52:
kazara bi misafir gelecek oluyor neyi nereye koyacağımızı şaşırıyoruz valla eşimle :37:
en iyisi herkes birbiriyle dışarıda buluşsun. :34:

misafirsiz olurmu canım yaa :34: misafir berekettir, allah geleni gideni eksik etmmesin...
çalıştığın için sanırım sen sevmiyorsun haliyle vakit sorun olur çalışan bayan için..ama yine de güzeldir misafire gitmek gelmek...:34:

Kimsenin evine habersiz gitmem, bana da habersiz gelenlere sinir olurum, belli de edebilirim valla.
En az bir gün önceden haber verilmeli en az!

Bir kere ben dağınık biriyim, bir de çalışan bayan olunca yorgunluk, halsizlik ertelerim temizliği.
Kaynım olacak düşüncesiz iki kez yaptı yola çıktık geliyoruz diye yarım saat kalmış gelmelerine.
Evi mi süpürsem ikramlık mı hazırlasam bilemedim ayıp ama yaa..
Zaten sevmiyorum. Sevmediğin insanın böyle hareketleri hepten batıyor..

Hatta ikincisinde planımız vardı arkadaşlarla pikniğe gidecektik.
Biz yoldayız ama sizin planınızı bozmayalım demiş bir de yarım ağız.
Geldiler astım suratı hoşgeldiniz dedim direk mutfağa geçtim kek yapıyorum ama küfrederek.

Sonra da diyorlar ki biz uğradık gidiyoruz yapma bir şey gidersiniz siz arkadaşlarınızla engel olmayalım..:53:
Eşimle ettiğim kavga ile, moralimin bozulması ile kaldım valla.

Sevmiyorum, sevmiyorum çat kapı misafir sevmiyorum...[/QUOTE

mutlaka haber edilmeli en az bir gün önce..çok kötü olmuş sizinkide.. kaynınızın emri vakiliği bence..

Back
X