Evim

Değişiklik yapamıyorum yeni koltuk alacak bütçemiz yok buranın hakkı L koltukta ama malesef alamıyorum .bu koltuklari baska ev icin almistim ama malesef o ev olmadığı için bu evi kiraladık. Kendime gore yaşayabiliyorum ama biri geldi mi aşırı stres oluyorum sanki gelen o bir kişi bütün eve dağılıyor
O zaman esinize soyleyeceksiniz annenlere biz gidelim arada kalmaya, burda sigamiyoruz diyeceksiniz
Ailesi gelcez dediginde anne bu sefer de biz gelcez size bu ara zehra grip gibi iyilessin haberlesiriz falan diyip gecistirecek

Arkadaşlar derdim.evim çok küçük 60m2 2 artı 1 .ilk tutarken bu kadar goze batmadı birde yeni bina vs diye ses etmedim ayrıca ev sanki daha büyüktü.ama yerleşince öyle olmadı gelen koltuklar kocaman kaldi, küçük odaya hiçbişey sığmıyor bi masa bi kurutma makinesi sığdı güya bebegime oda yapacaktım hiçbişey yapamıyorum oraya.mutfakta yada odada masaya yer yok ortaya bi masa aldık onda yiyoruz yemegi vs, tekli koltuk desen çok saçma bi şekilde tv nin önüne koyduk tv nin ünitesi vs yok zaten. Banyo çok küçük bir kişi anca giriyor o çıkmadan çamaşır vs atmak için giremem ,mesela eşim lvabodayken giremiyorum .biri aynaya bakarken biri beklemek zorunda..detay veriyorum sinirim bozuk.tasinma ihtimali de yok malum evler çok pahalı.

Asıl sıkıntı surda başlıyor hani kendime gore sevimli biseyler aksesuarlar alayım dizeyim duvarını fan süsleyeyim bii dekoratif yapınca daha i olur diyorum.yok olmuyor içimden bisey gelmiyor.ilk tuttuğumuzda böyle hissetmedim tabiki. Ama şuan resmen evden buz gibi soğumuş durumdayım.canlar temizlik yapasım bile yok o kadar diyorum hani kafayı yicem. Rahatca oturup böyle keyif yapablicegim bi köşe yok evde hani insan evini izler disardayken evim güzel evim vs der ya ben zerre ozlemiyorjm.
Kimse küçük ev tutmasın ya sonra çok pişman oluyorsunuz. Banyodan kac kere çıkarken oraya buraya bi taraflarımi çarptım sayısız..bi dolabı acmak için illa biseyi kenara itmek onu oraya çekmek bunu buraya itmek ...ya o kadar yorucu ki. Hoc öyle ikea minik ev aman minimalist aman sadelik hoşluk değil. Ne gelen misafiri rahat ettirebiliyorum ne ben rahat ediyorum. Birde yatmaya gelen oluyor ki evlere şenlik..ya tek bir odam var oturma odası bebeği kahvaltı yaptirabilcegim tek yer orası.mutfakta yer yok çünkü oturacak alan yok .sabah misafirin odasına girip yapmak zorundayım bebeği yere koymak zorundayim..kimseye gelmeyin de diyemiyorum .ama valizleri esyalari havlular derken ortalik savas alani gibi oluyor ve cok rahatsiz oluyorum.
Benim ailem gelmiyor mesela kızım o evde rahat edemiyoruz size gore ancak diyorlar ama esimin ailesi asla geri kalmıyor..

Eşim de ailesine bisey diyemiyor haliyle..ben kucağımda çocukla oraya mi oturayim buraya mi derken sinirlerim harap oluyor.
Birde kızlar allahaşkına odaya bi giriyorum mesela kayınpeder bir koltukta uzanıyor iç diğerinde. Odamızda başka sandalye vs de yok böyle ayakta dursan gel otur demezler yerde oturuyorum.
Sabah erken kalkıyorum bebek için . Ama benim vakit geçirebileceğim alan yok. O kadar saçma şekillerde saçma şeyler yapıyorum ki sırf insanlar rahat etsin aman uynamsin diye. Bu defa kendime kızıyorum sürekli neden sıkı toya maruz kalan benim diye...

sinirlerim çok bozuk ne yapayim
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki bende o kadar çok küçük bir evde oturdum asla temizlik yapılmazdı hep bir yerlere çarpardık ayağımızı masamız mutfakta yoktu salonda da masa yoktı sadece akıllı masa aldık açılabilen çok zorlandık şuan 3+1 e çıktık kocaman hem temizliği hem ferahlığı hem mutfakta hem salonda masa var sizde o evi kiraya verip daha büyük bir Eve çıkabilirsiniz küçük ev çok zor yaşadığım için biliyorum

Eşyalarınız eve uyumsuz alınmış anladığım kadarıyla. Bizim kuzenlerin de evi çok benzer 2+1 63 metrekare bir ev. Ama eşyaları uygun yaptılar, dolaplar gömme. Salonda bir tane L koltuk var koltuk olarak. Ufak bir yemek masası var köşede. Tv ünitesi olarak altında küçük bir konsol tv etrafında da duvara monteli raflı ünite var. Ikea evleri için ikea mobilyası gerekir.
Sizin o evde temelli kalma planınız varsa eşyalardan kurtulmanız gerekiyor. Evdeki misafirleri de rahat ettirmeyin, gelme demeyi bileceksiniz eğer akıl etmiyolarsa, niye yere oturuyosunuz olur mu öyle şey ne terbiyesiz adam yaymış bi tarafını yayılmış yatıyo yok artık.

Öncelikle Bu kadar mutsuzsanız masrafını göze alıp daha büyük bir eve geçin derim. Her gün her gün gözünüze batan mutlu olmadığınız bir evdense bir süre borç ödersiniz

İkinci olarak gelen misafirler evinizin küçük olduğunu bilerek gelsin, biri yatıyor ve ayakta mı kaldınız “x müsade edebilir misin şuraya oturayım” diyin açık açık ya da bebekten ötürü siz erken kalkıp oturacak yer bulamıyor musunuz mesela, diyin ki “bebek sabah 7de uyanıyor gönül ister ki misafir odam olsun siz rahat rahat uyuyun ama malesef bizim tek odamız var, kahvaltıya en geç 8 gibi oturacak şekilde kalkmamız lazım yarın” diyin ve sabah kahvaltı hazırlamadan uyandırın kalkanlar kahvaltıya yardım etsin.
Geniş bile olsa 2+1 evde öyle bir 10-15 gün misafir olmaz. Hele sıcaklarda hayal bile edemiyorum. Herkes imkanınca davranmalı. Hayatınızdan bebeğinizden otelcilik hizmeti vereceğim diye feragat etmeyin, az keyiflerini kaçırın rahat edemesinler onlar da sizin aileniz gibi biz orda eahat edemiyoruz diye gelmezler zaten
Yanı çok mutlu değilim, tek kendime ait yerim bir oda olması çok fena , aslında bu apartmanda yine benim gibi bebekli aileler var ama ben hep 150 180 m2 evlerde büyüdüm böylesine küçük eve ne sığar onu bile bilemedim 1 sene oturur çıkarın diye saçma bi kafayla tuttum. Ev bina temiz diye yeni diye sustum.ama daralıyorum onu ne yapicaz .şöyle ferah bi evde oturmak masa kurup misafir ağırlamak istiyorum. Orta masada misafire yemek vs koymak hic olmuyor ,
Gelen de rahat etmiyor bi kaç kişi ev çok küçük benim cocuk daraldı vs dedi durmuyor diyor mesela.oynayacak alan yok cocuga cunku.
kv bekar oğluyla kiziyla damadiyla geliyor oturmaya bazen yemek hazırlamak masaya kurmak çok zor geliyor insaların gözünün içinde sofra kur kaldır dip dibe gö,t gö te afedersiniz..

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki bende o kadar çok küçük bir evde oturdum asla temizlik yapılmazdı hep bir yerlere çarpardık ayağımızı masamız mutfakta yoktu salonda da masa yoktı sadece akıllı masa aldık açılabilen çok zorlandık şuan 3+1 e çıktık kocaman hem temizliği hem ferahlığı hem mutfakta hem salonda masa var sizde o evi kiraya verip daha büyük bir Eve çıkabilirsiniz küçük ev çok zor yaşadığım için biliyorum
Ev kıra, bütçemiz şuan için yeni eve çıkmaya uygun da değil malesef zor .
Ay gerçekten iyiki taşınmışsın.tenizlik yapmak bile içimden gelmiyor benim elime aldığım elimde kalıyor düzenli olsam da ev keyif vermiyor artık .

Arkadaşlar derdim.evim çok küçük 60m2 2 artı 1 .ilk tutarken bu kadar goze batmadı birde yeni bina vs diye ses etmedim ayrıca ev sanki daha büyüktü.ama yerleşince öyle olmadı gelen koltuklar kocaman kaldi, küçük odaya hiçbişey sığmıyor bi masa bi kurutma makinesi sığdı güya bebegime oda yapacaktım hiçbişey yapamıyorum oraya.mutfakta yada odada masaya yer yok ortaya bi masa aldık onda yiyoruz yemegi vs, tekli koltuk desen çok saçma bi şekilde tv nin önüne koyduk tv nin ünitesi vs yok zaten. Banyo çok küçük bir kişi anca giriyor o çıkmadan çamaşır vs atmak için giremem ,mesela eşim lvabodayken giremiyorum .biri aynaya bakarken biri beklemek zorunda..detay veriyorum sinirim bozuk.tasinma ihtimali de yok malum evler çok pahalı.

Asıl sıkıntı surda başlıyor hani kendime gore sevimli biseyler aksesuarlar alayım dizeyim duvarını fan süsleyeyim bii dekoratif yapınca daha i olur diyorum.yok olmuyor içimden bisey gelmiyor.ilk tuttuğumuzda böyle hissetmedim tabiki. Ama şuan resmen evden buz gibi soğumuş durumdayım.canlar temizlik yapasım bile yok o kadar diyorum hani kafayı yicem. Rahatca oturup böyle keyif yapablicegim bi köşe yok evde hani insan evini izler disardayken evim güzel evim vs der ya ben zerre ozlemiyorjm.
Kimse küçük ev tutmasın ya sonra çok pişman oluyorsunuz. Banyodan kac kere çıkarken oraya buraya bi taraflarımi çarptım sayısız..bi dolabı acmak için illa biseyi kenara itmek onu oraya çekmek bunu buraya itmek ...ya o kadar yorucu ki. Hoc öyle ikea minik ev aman minimalist aman sadelik hoşluk değil. Ne gelen misafiri rahat ettirebiliyorum ne ben rahat ediyorum. Birde yatmaya gelen oluyor ki evlere şenlik..ya tek bir odam var oturma odası bebeği kahvaltı yaptirabilcegim tek yer orası.mutfakta yer yok çünkü oturacak alan yok .sabah misafirin odasına girip yapmak zorundayım bebeği yere koymak zorundayim..kimseye gelmeyin de diyemiyorum .ama valizleri esyalari havlular derken ortalik savas alani gibi oluyor ve cok rahatsiz oluyorum.
Benim ailem gelmiyor mesela kızım o evde rahat edemiyoruz size gore ancak diyorlar ama esimin ailesi asla geri kalmıyor..

Eşim de ailesine bisey diyemiyor haliyle..ben kucağımda çocukla oraya mi oturayim buraya mi derken sinirlerim harap oluyor.
Birde kızlar allahaşkına odaya bi giriyorum mesela kayınpeder bir koltukta uzanıyor iç diğerinde. Odamızda başka sandalye vs de yok böyle ayakta dursan gel otur demezler yerde oturuyorum.
Sabah erken kalkıyorum bebek için . Ama benim vakit geçirebileceğim alan yok. O kadar saçma şekillerde saçma şeyler yapıyorum ki sırf insanlar rahat etsin aman uynamsin diye. Bu defa kendime kızıyorum sürekli neden sıkı toya maruz kalan benim diye...

Depremden sonra ben de 2+0 ev tuttum eşyalı. Başta bana da güzel geldi. Ev sıfır tertemiz, temizliği kolay dedim. Bir yıl geçti şimdi boğuluyorum bu evde. Sürekli dağılıyor, kirleniyor. Kirası da cabası…İki hafta içinde taşınıyorum, en iyisi geniş ev eğer imkanlar varsa. Allahım herkese geniş güzel evler versin. İki kişi girse eve evin sıcaklığı bile on derece artıyor gibi hissediyorum:)))

Herkes yeni eve taşının demiş ama bence tam tersi yeni eve taşınmayın imkan varsa bile. Evin küçüklüğü bahane olsun da şu eş ailesinin bi ayağını kesin temelli. Aranızda bi sınır oluşursa büyük eve de gecseniz eskisi gibi davranamazlar. Bu durumu fırsata çevirin. Başka bi konuda da okudum eş çok pasif veya aileci diye birsey demiyor. O zaman eşinizi devre dışı bırakıp olayları siz elinize alacaksınız. Mesela uyandınız. Kapılarını çalın günaydın hadi uyanın güzel Bi kahvaltı yapalım diyeceksiniz. Onlar toparlanana kadar çayı koyup bebegi kp ellerine tutusturup kahvalti hazırlayalım hadi anne diyeceksiniz. Ben hep aynı şeyler yapıyorum sen kendi usulüne göre bi omlet menemen vs birsey yapsana daha güzel birsey yiyelim sayende falan diyin. İnsanları irrite etmeden ev işlerine dahil edin. Mesela akşama oğlun senin yemeklerini çok özlemiş ben malzeme alıp geleyim de bize şu yemeği yapar misin anne diyin. Bebeği de kp verip çıkın bi hava alın alışveriş yapın gelin falan. Zaten iş yaptıkça yorulup çabuk bitecek misafirlik 😂 eşiniz arada karışırsa da onlar benim de annem babam değil mi sen aramıza girme dersiniz😂

Onlar gidince de esya konusunu araştırın bakın. Aynı m2 evlerde ne tarz eşyalar kullanılmış nasıl çözümler bulmuşlar. Hicbirsey çözümsüz değil siz kendinizi salmayın yeter ki. Bizim ev de biraz ufak mesela. Ve kendi evimiz çıkamıyoruz da. Bebek bekliyorum şu an. Evi 2+1 den 3+1 e çevirmiştim evlenmeden önce. Odalar ufak ama bi odayı bebek odası yapabileceğim en azından. Çok minik bir oda ama ben minimal neler var depo alanı da yaratacak şekilde birseyler düşüneceğim. Oturma odam normal 2 kanepe koysam çok sıkışık olurdu o yüzden çok yer gezdim kolları ince olsun çok genis olmasın altına eşya alsın vs vs derken buldum iki tane aldım. Tv unitesi almadım duvara monte ettim, altına bi orta sehpa koydum, orda durunca hem tv ünitesi gibi gorunuyor cekmecesi falan var sırıtmadı hic. Salona koltuk takımı ve yemek odası alinacakti mesela ama ikisinin sığmasi imkansızdı. Koltuk takımını yine koyacağım yerin ölçüsünü koyup ona göre mağazalarda ölçtüre olcture buldum. 2 berjeri vardı birini anneme hediye ettim. Yemek odası için yerim kalmadı. Mutfak takımı diye geçen bi tik daha küçük ve açılabilen masa aldım. 6 değil 4 sandalye aldım duvara dayadım. Çok gerekirse tabure vs getirir masayı çekeriz kullanırken nolcak ki. Gümüşlük konsol bilmem ne hiçbirini almadım. Kalan boşluğu ölçüp oraya gore bi dolap alıp yemek takımımı ona doldurdum. Tv ünitesi yok denecek kadar ince. Orta alan dar diye orta sehpa kullanmadım burda. Zigon alıp bi köşeye koydum. Bi yerimden birsey de eksilmedi tam takım değil diye. Gayet memnunum. Benim için hayat gerçekten az insan, az eşya, çok huzur demek... bebeğim büyürse o oda ona yetmezse ve aynı evde olursam oturma odamı dagitip ona oda yaparım. Salonda otursun herkes. Yeter ki Allah sağlık huzur versin. Hersey zamanla olur

Son düzenleme:
Çok uzun yazdım kusura bakmayın ama derdiniz 1 değil ve yardım lazım size. Şu aile işini çözünce evinizin fotolarını çekip burda uygun yerde konu açıp dizayn için fikir alın bence

Çok uzun yazdım kusura bakmayın ama derdiniz 1 değil ve yardım lazım size. Şu aile işini çözünce evinizin fotolarını çekip burda uygun yerde konu açıp dizayn için fikir alın bence
Yok çok iyi oldu yazdığınız. Ama benim bütçem yok malesef L koltuk alamam .bunlarda yeni zaten onları yok fiyata veremeyiz. Yanı çare aslında evi yeniden dekore etmek ama o bütçeye sahip değiliz. Şimdi olsa mesela yatak odasına komidin falan almazdım. Benim de yemek masam yok .Orta sehpa olarak akıllı masam var onunla idare ediyorum ,ama erkek kadın misafir gelince erkeklerin ayrı oturacgi bi alan olmaması,kadinlar in kendi içinde ayrı oturacağı rahat edeceği alan olmaması çok fena .dip dibe oturulmuyor bu yüzden kimse gelmek istemiyor ,bu beni uzuyor .,mutfakta masa vs olsa 2 kadın orda otursak mesela ama yok işte olmuyor. Bu durumda canım sıkılıyor gelenle konuşamıyorum ki kadın kadına..erkeklerin içinde rahat edemiyorum yani ozel meselelerimiz var o var bu var... böyle çok yalnizlastim da malesef. Allah bir kapi açsın benim gibi olanlara. Ama eğer okutan eden varsa küçük ev rahatlık değil tam tersi konforsuzluk ,sıkışma başka bisey değil.
Ortaya bi çorap dursa bile dağınıklık gösteriyor büyük evde problem olmayacak herşey burda problem .süpürme evi dert .oraya çarp onu çek buraya çarp. Makineyle savaş.
Ay hakkındaki helal edin uzun oldu

Yok çok iyi oldu yazdığınız. Ama benim bütçem yok malesef L koltuk alamam .bunlarda yeni zaten onları yok fiyata veremeyiz. Yanı çare aslında evi yeniden dekore etmek ama o bütçeye sahip değiliz. Şimdi olsa mesela yatak odasına komidin falan almazdım. Benim de yemek masam yok .Orta sehpa olarak akıllı masam var onunla idare ediyorum ,ama erkek kadın misafir gelince erkeklerin ayrı oturacgi bi alan olmaması,kadinlar in kendi içinde ayrı oturacağı rahat edeceği alan olmaması çok fena .dip dibe oturulmuyor bu yüzden kimse gelmek istemiyor ,bu beni uzuyor .,mutfakta masa vs olsa 2 kadın orda otursak mesela ama yok işte olmuyor. Bu durumda canım sıkılıyor gelenle konuşamıyorum ki kadın kadına..erkeklerin içinde rahat edemiyorum yani ozel meselelerimiz var o var bu var... böyle çok yalnizlastim da malesef. Allah bir kapi açsın benim gibi olanlara. Ama eğer okutan eden varsa küçük ev rahatlık değil tam tersi konforsuzluk ,sıkışma başka bisey değil.
Ortaya bi çorap dursa bile dağınıklık gösteriyor büyük evde problem olmayacak herşey burda problem .süpürme evi dert .oraya çarp onu çek buraya çarp. Makineyle savaş.
Ay hakkındaki helal edin uzun oldu
Çok haklısınız. Hersey pahalı bi de bebek var. İnsan daha idareli olmak zorunda kalıyor. O zaman ev böyle sıkış tepiş iken önce şu eş ailesi sorununu çözün de size bi faydası olsun bari evin zorluğunun😊 sonra elinizden çıkartılacak eşyaların bi listesini yapın. Hangi platformdan satmak daha karlı olur ne kadar eder bir bakın. Almak istediğiniz şeylere de yine aynı yerlerden temiz ikinci el bulursunuz belki. Elinize para geçtikçe adım adım yaparsiniz. En acil gördüğünüz şeyden başlayarak. Ama burda bence en acil aile konusu. Ordan başlayın 😅 eşya inanın daha kolay. Mutfakta az da olsa boş bi duvar var mı? Duvara vidalanan masalar var. Havaya kalkınca ayağını koyup masa oluyor. 2 tabure çekip oturulur yine iş gorur. Benim küçük odada derin dondurucu var, onu bebek odası yapınca çıkaracağım ama koyacak yer yok. Mutfaktaki masayı iptal edip oraya koyup dediğim gibi birsey yapmayı düşünüyorum. Yemekten yemeğe açarım sonra kapatınca duvarla bir duruyor yer kaplamaz diye🤔

Bence eşyaları çok yanlış almışsanız darlayıcı bir ortam oluşmuştur.
İç mimari videoları var youtube’da küçük alanları çok cozy ve şık yerlere dönüştürüyorlar onları izleyin.

En azından birkaç sene içinize sinen bir hale gelir eviniz belki.

Evim 43 m2 ve 1+1 😅 en kurtarici olani L koltuk, yeriniz yoksa tv duvara asmak, yemek masam var ama pismanim simdiki aklim olsa ortaya masa alirdim sadece

Evim 43 m2 ve 1+1 😅 en kurtarici olani L koltuk, yeriniz yoksa tv duvara asmak, yemek masam var ama pismanim simdiki aklim olsa ortaya masa alirdim sadece
Offf nasıl duruyorsun orda ama bizde burda 3 kişiyiz 60 m2 de .bizde koltugun onune akilli sehpa aldık.koltukta yiyoruz oturuyoruz çay içiyoruz totomuz ordan kalkmıyor çok sıkıcı. Ya hadi biz neyse de biri daha gelince çekilmez oluyor kendi ailem hiç gelmiyor sıkılıyoruz bunalıyoruz diyorlar çok üzücü bu sözler de ,

Offf nasıl duruyorsun orda ama bizde burda 3 kişiyiz 60 m2 de .bizde koltugun onune akilli sehpa aldık.koltukta yiyoruz oturuyoruz çay içiyoruz totomuz ordan kalkmıyor çok sıkıcı. Ya hadi biz neyse de biri daha gelince çekilmez oluyor kendi ailem hiç gelmiyor sıkılıyoruz bunalıyoruz diyorlar çok üzücü bu sözler de ,
Bizde 3 kişiyiz, bir de kayıvalidemler geliyorlar kalmaya... Yurtdışında yaşıyorum, eğer sizin eviniz gibi olsa evim "epey büyük, fazlaca yetiyor" derdim ki bu evimi de herkes çok beğeniyor, bende memnunum 😂

Bizde 3 kişiyiz, bir de kayıvalidemler geliyorlar kalmaya... Yurtdışında yaşıyorum, eğer sizin eviniz gibi olsa evim "epey büyük, fazlaca yetiyor" derdim ki bu evimi de herkes çok beğeniyor, bende memnunum 😂
Gerçekten benim sınır sistemim berbat olurdu sana helal olsun

Back
X