Kızlar hepinize merhaba,
ben Hacettepe'nin profesörlerinden birinin muayenehanesine gidiyorum.Muhteşem bir doktor,ancak muayenehanesi olan tüm profesörler gibi özel hastanede doğum yaptırıyor ve eşimle biriktirmiş olduğumuz para tükenmez üzere.Kısacası özel hastanede doğum yapmam imkansız.Doktorum Hacettepe'ye bağlı olduğundan tüm tahlillerim orada yapıldı.Doğumu da orada yapmak istiyorum ancak merak ettiğim çok şey var.Normal doğum yapabileceğimi farz ederek soruyorum,umarım aramızda yakın zamanda Hacettepe'de doğum yapmış birileri vardır.
Sancılarım başlar başlamaz hastaneye gitmek istemiyorum.Dayanılmaz olana dek ya da en azından 10 dk 'da bir gelene dek evde kamayı tercih ediyorum.Ama diyelim ki sancılar başladı,suyum geldi ve hemen hastaneye gittim.
1-Giriş işlemleri filan yapıldıktan sonra bir odada sancıların sıklaşması mı bekleniyor,yoksa direkt doğum odasına mı alıyorlar.
2-Yakınlarım odada bekleyebiliyor mı yoksa yanımda durabilecek kişi sayısı kısıtlı mı?
3-Yeterli açılma sağlandığında doğumhaneye geçince doğumu kim yaptırıyor (gece olursa mesela,doktor var mı)
4-Sezaryen konusunda ısrar ediyorlar mı ?
5-Doğum esnasında ve sonrasında tavırları nasıl?
Cevaplayanlara şimdiden teşekkür ederim :)