Hacettepe'de epiduralsiz normal doğum yapan var mı?

tullymakker

rüzgarınannesi
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2009
157
8
96
Ankara
Kızlar hepinize merhaba,

ben Hacettepe'nin profesörlerinden birinin muayenehanesine gidiyorum.Muhteşem bir doktor,ancak muayenehanesi olan tüm profesörler gibi özel hastanede doğum yaptırıyor ve eşimle biriktirmiş olduğumuz para tükenmez üzere.Kısacası özel hastanede doğum yapmam imkansız.Doktorum Hacettepe'ye bağlı olduğundan tüm tahlillerim orada yapıldı.Doğumu da orada yapmak istiyorum ancak merak ettiğim çok şey var.Normal doğum yapabileceğimi farz ederek soruyorum,umarım aramızda yakın zamanda Hacettepe'de doğum yapmış birileri vardır.

Sancılarım başlar başlamaz hastaneye gitmek istemiyorum.Dayanılmaz olana dek ya da en azından 10 dk 'da bir gelene dek evde kamayı tercih ediyorum.Ama diyelim ki sancılar başladı,suyum geldi ve hemen hastaneye gittim.

1-Giriş işlemleri filan yapıldıktan sonra bir odada sancıların sıklaşması mı bekleniyor,yoksa direkt doğum odasına mı alıyorlar.
2-Yakınlarım odada bekleyebiliyor mı yoksa yanımda durabilecek kişi sayısı kısıtlı mı?
3-Yeterli açılma sağlandığında doğumhaneye geçince doğumu kim yaptırıyor (gece olursa mesela,doktor var mı)
4-Sezaryen konusunda ısrar ediyorlar mı ?
5-Doğum esnasında ve sonrasında tavırları nasıl?

Cevaplayanlara şimdiden teşekkür ederim :)

Mrb,ilk çocuğumu izmir dokuz eylül üni.has. Yaptım ve çok çok memnun kaldım.her yönüyle en iyi özel hastaneden bile daha iyiydi.ankara'ya yeni taşındık ve üni.hastaneleri tam teşekküllü olduğu için hamilelik ve doğumumu hacettepe'de yapmak istiyorum fakat sorumun cevabına hala ulaşamadım.siz ne yaptınız?bilgilerinizden yararlanmak istiyorum.teşekkürler:))

Mrb,ilk çocuğumu izmir dokuz eylül üni.has. Yaptım ve çok çok memnun kaldım.her yönüyle en iyi özel hastaneden bile daha iyiydi.ankara'ya yeni taşındık ve üni.hastaneleri tam teşekküllü olduğu için hamilelik ve doğumumu hacettepe'de yapmak istiyorum fakat sorumun cevabına hala ulaşamadım.siz ne yaptınız?bilgilerinizden yararlanmak istiyorum.teşekkürler:))
Merhaba altı ay kadar önce benim teyzem Hacettepe de dogum yaptı.Kendisi Özgür Deren beyin hastasiydi.Maddi sıkıntılardan dolayı Hacettepe yıl tercih etti.Anack memnun kalmadı.Orada sadece asistanların olduğunu onlarında kendisine iyi davranmadiklarini söyledi.

Back
X