• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

haciz!!!

ailedostu1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2016
726
685
103
36
İyi geceler hanımlar, kayinvalidem lerde söyle bir skinti var.kayinbirader yıllar önce bir borç yapmış.ne kadar olduğu tam bilinmiyor.daha doğrusu dolandirmislar.500 600 civari deniyor.ve avukat 3 seferde aramıs eve gelip haciz edecez diye.ama ne gelen var ne giden.
Üstelik kayinbirader sigortalı bir işte çalışıyor ve aylık maasindan bu borçları ilgili kesinti yapılıyor. Yani yeri yurdu belli.
Soruma gelirsek; haciz kalktı diyorlar doğru mu?
Yoksa eve gelip haciz edilebilir mi ?
Gerci evdeki eşyalar borcun çeyreğine bile yetmez.
Bilgisi olan varmidir?

500-600 tl mi yoksa bin mi? O haciz ödenmediği müddetçe kalkmaz eve hacize gelseler bile fazla Ve Yen'i eşyayı alırlar mesela iki tv varsa hangisi Yen'i ise onu alırlar bi geliri var ise onun da bi kısmını haciz edilebilir bildiğim kadarı ile böyle

Eve gelseler bile ilk geliste esyalari alip gitmezler ,evden birini yedfi enmin tutup imza alirlar ,
Borcla ilgili avukati arasinlar ,600 tl mi 600 bin tl mi bu borc

Evde 2 esya varsa 1 ni alırlar ama 1000 lira için haciz gelmez

Benim bildiğim artık eskisi gibi gelip evde esyalara el konmuyor...
Eve haciz kaldırıldı diye biliyorum ben...

500 600 tl için haciz geliceğini sanmiyorum ödeyemiyorlar mı veya taksitlendirilebilir ;) taksitlerde az olur mebla az zaten

kalktı
Zamanında çalıştığım hukuk bürosunda borçluları haciz gönderiyoruz şuan yoldayız hacze geliyoruz diye kandırıyordu
Bunları söylerkende bacak bacak üstüne atıp kahvelerini yudumluyorlardı genellikle yani ben kimsenin hacze gittiğini görmedim
Garibim insanlarda inanıyor panik yapıp sağdan soldan para bulmaya çalışıyorlardı
Birkeresinde bi avukat kızın babasını aramışlar
Tehdit etmişler kız arayıp hadlerini bildirmiştide ne tutuşmuşlardı hepsi
Ayrıca zaten maaşından kesinti oluyormuş
Bir daha ararsa cevaplarını verin bence

Ev eşyaları için lüzumlu olan eşyadan iki tane bulunması halinde haciz işlemi yaparlar. Ancak uygulamaya gelirsek ev eşyaları için haciz uygulaması neredeyse yok denecek kadar azaldı. Çünkü ikinci el ev eşyasının haczi durumunda üç aylık yediemin masraflarının depo edilmesi hamal memur yolluğu daha sonrasında istenilecek olan satış masrafları gibi bir sürü giderin karşılanması yapılması lazım ki burda yapılacak haciz işlemi sonucunda alıcı daha çok masraf yapacağından haciz ile uğraşmaz o sizi tehdit amaçlı söylemiş. Ayrıca maaş haczi uygulaması durumunda borç bitinceye kadar maaşının dörtte biri kesilir borç süresince işlemiş faizide dahil. Borç bitincede icra dairesi dosyanızı işlemden kaldırır. Herhangi bir talebiniz olmaksızın. Biraz teorisini anlattım ama işin özü şu kimse size haciz için gelmez içiniz rahat olsun.

Back
X