Hadess'in diyet günlüğü

hadess

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2008
1.229
2.305
333
Merhaba, ben 31 yaşında 77 kilo fiziksel açıdan kendisinden oldukça mutsuz bir kadınım. Mutsuzum çünkü nasıl bu noktaya geldim ipin ucu nerede kaçtı bilmiyorum. Hayatım boyunca ne yersem yiyeyim, ne içersem içeyim zayıf olanlardım. Ama sonuçta artık değilim. Sanırım 28 yaş benim dönüm noktam oldu. İşimden istifa ettim ve İstanbul'a daha fazla dayanamadığımı farkedip ailemin yanına memleketime geri döndüm ve ne yazık iş bulamayıp kendimi evde buldum. Senelerce yoğun iş temposuna alışkın bünye bir anda ev kuşu oldu. Uyku ve yemek düzenim bozuldu. Ve şimdi fark ediyorum ki ciddi bir depresyona girmişim. Sonuçta 3 senede toplamda 20 kilodan fazla aldım. Geçte olsa (hem de oldukça) akıllandım. Dolaplarım 38 beden giysilerle dolu. Ya kabullenip hepsini vericem yada kendime gelip gene eskisi gibi olucam.

Bunları buraya yazıyorum çünkü eğer bu kararlılığıma rağmen veremezsem artık kabullenme zamanı gelmiştir. Ama öncesinde elimden geleni yapmayı planlıyorum/istiyorum.

İlk gün: 77,2

Bir kaç gün internete giremedim ve sizdeki kuralları da biliyorum. Sessizce aradan çekildim diyebilirim :) Bu arada 75 oldum biraz yavaş gidiyor ama gidiyor sonuçta

Bir kaç gün internete giremedim ve sizdeki kuralları da biliyorum. Sessizce aradan çekildim diyebilirim :) Bu arada 75 oldum biraz yavaş gidiyor ama gidiyor sonuçta

o zaman sana basarilar canim,ama izin ala bilirdin.isi olan izin aliyor,sonra devam ediyor.sana basarilar

Bu topiği neredeyse 6 ay önce açmışım ki açtığım geceyi de hatırlıyorum. Gene şu anda olduğu gibi kendime çok güvenerek, ertesi gün ve günler için çok kararlı bir şekilde yazmıştım. Sonuç 1 adım ileri 2 adım geri oldu. Kilo veremediğim gibi bir de üzerine aldım. Sonuçta işin en kötü kısmı kilo almak değil insanın kendine olan öz güvenini kaybetmesi. İster istemez şu anda buraya bunları yazarken bile kendime dair soru işaretleri oluşuyor.

Ama forum içinde dolaşırken çok samimi, kendime çok tanıdık gelen bir topik buldum. http://www.kadinlarkulubu.com/diyet-basari-oykuleri/262319-42-kilo-zayiflayan-guldemirin-basari-oykusu.html Ve kendime bir şans daha vermeye karar verdim. İlk iş İnternet ten bir tane günlük programı indirmek oldu. Neredeyse 10 senedir günlük tutmuyordum. Güzel bir değişiklik oldu. Linkini verdiğim yazıdaki gibi diyet listelerine, programlara kafayı takmayacağıma karar verdim. Belkide bu kadar isteyip de beni bu kadar yıpratan, sürekli kendimi sokmaya zorladığım sınırlardı. O sınırları kaldırıp diyet yapmak değil sağlıklı beslenmek ve zayıflamak felsefesi ile başlıyorum bu sefer. Bir de kendime ödül ceza yöntemi uygulamaya karar verdim. Kendime almak istediklerimin bir listesi oluşturdum. Ve verdiğim 3 kiloda bir kendime o listeden bir ödül alıcam. Ama o 3 kilo gidene kadar çöp bile almak yasak.

Bunları tekrar buraya yazıyorum çünkü, bu kadar kendi kendime yaptığım hatta sizle paylaştığım motivasyona rağmen gene başaramazsam bu sevdadan vazgeçeceğim.

Bu sabahki kilom 78,5'tu. Hedef ise bu sefer yok. Kendimi daha mutlu hissedene kadar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…