• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hadi boanalm m hayatm!

Eskıden gorucu usuluyle tanısıyorlar bu onemlı etken..

bırbırlerının huyunu suyunu bılmıyorlardı.

evlılıklerının ılk zamanları bırbırlerını tanımaya calısıyorlardı..bırbırlerını hatalarıyla sevıyorlardı..

Sımdıkı evlılıklerde uzun bır arkadaşlık donemı oluyor..

erkekler nıkah kıyılmadan once farklı bır yuzlerını gosterıyor daha anlayıslı daha sevecen daha gonul alan daha sahıplenen oluyor kaybetme korkusu fazla oluyordu

evlendıkten sonra erkekler nasılsa artık benım dıye karısına daha farklı davranabılıyor..

Kadınlar ekonomık ozgurlugu olunca evde sesı cıkmaya soz sahıbı olmaya basladı

ama bır kadın param var dıye boşanmaz.

hele cocuk olduktan sonra cocugu babasız buyutmek ıstemez.....

bırde eskıden erkekle kadınları aldatsada kadının pek haberı olmuyor..

sımdı cep telf ınternetle erkek karısı yatak odasında yatarken karısını mısafır odasında aldatıyor..

kadınlar eslerının aldattgıını kolay bır sekılde ogrenebılıyor

aldatılan kadında bunu affetmıyor bencede affetmemelı

Hem kadın erkek gıbı gunduz calıssın hem ev kadınlıgı yapsın

karsılıgında kocası aldatsın ..buna karsılık kocasını affetsın...artık kadınlar sureklı fedakar olmaktan yoruldu

o zaman sormalısınız cesaret edip ; hiç değilse gerçekleri öğrenirsiniz...

Insanlarin zaten 2 ay icinde biten evliliklerinin neden bittigini bilmedikleri haldeyken ,benim onlara neden bitti evliligin diye sormam yanlis olmazmi,zaten yapi itibariyle böyle birsey soramazdim :)

Basligin provakatif oldugunu biliyorum,cevaplarda tam isabet olmus...

ben başlığa bakarak yorum yapmadım... başlık provakatif olabilir sence ; ben yazının içeriğinden hiç hoşnut değilim... ayrıca başlık hoş bir başlık o yüzden de kullanmak istedim... haklısın kolay bitiyor evlikler artık buna sonuna kadar katılıyorum ve böyle olmamalı da... ama lütfen içeriği sana mı ait ya da alıntı mı bilemiyorum ama bu yazıyı tekrar okumanı öneriyorum...

benim yazdıklarımdan da sadece bunu anlıyorsan amacın zaten provakatörlüktür...

Insanlarin zaten 2 ay icinde biten evliliklerinin neden bittigini bilmedikleri haldeyken ,benim onlara neden bitti evliligin diye sormam yanlis olmazmi,zaten yapi itibariyle böyle birsey soramazdim :)

o zaman aslını bilmediğin konularda bu kadar kesin ve keskin cümlelerle dolu bir başlık açman da pek uygun değil...

ben başlığa bakarak yorum yapmadım... başlık provakatif olabilir sence ; ben yazının içeriğinden hiç hoşnut değilim... ayrıca başlık hoş bir başlık o yüzden de kullanmak istedim... haklısın kolay bitiyor evlikler artık buna sonuna kadar katılıyorum ve böyle olmamalı da... ama lütfen içeriği sana mı ait ya da alıntı mı bilemiyorum ama bu yazıyı tekrar okumanı öneriyorum...

benim yazdıklarımdan da sadece bunu anlıyorsan amacın zaten provakatörlüktür...

o zaman aslını bilmediğin konularda bu kadar kesin ve keskin cümlelerle dolu bir başlık açman da pek uygun değil...

Tabiiki baslik hos degil ve kimsede hosnut olmamali ,yazi bana ait degil düzenleme yapip alinti yaptigim yeri belirttim ...yalniz baslik icin kesin ve keskin cümlesini kullanman cok güzel ...yazarin amacida o olsa gerekti...

Tabiiki baslik hos degil ve kimsede hosnut olmamali ,yazi bana ait degil düzenleme yapip alinti yaptigim yeri belirttim ...yalniz baslik icin kesin ve keskin cümlesini kullanman cok güzel ...yazarin amacida o olsa gerekti...

dilerim yazı ile aynı fikri savunmuyorsundur... :1closedeyes:

şimdi aslında olayın görücü usulüyle evlenmekle bi alakası var mı.. biraz var ama sorun orda başlamıyo bence. eskilerin bi lafı vardır, erkeğin iki kaşığı varsa birini kıracaksın diye :) eskiden kadın evinin işiyle, erkek de işiyle tamamen meşgul oluyodu. kimisi aylarca evinden uzakta kadın sineğin uğramadığı tuğla ocaklarında çalışıyor evlerine ancak ekmek getirebiliyolardı. şimdiki gibi gözünün önündeki internetten her saniye aldatma fikri gözüne sokulmuyodu erkeklerin.. yani kırılamayacak kadar çok kaşıkları var :)

görücü usulü derseniz, ben karşı değilim. ama eskilerin sadece düğünde birbirlerini görmesi olayına karşıyım elbette. yoksa birbirine uygun ailelerin çocuklarının tanıştırılması bana göre aşık olup evlenmekten daha mantıklı. çünkü aşk insanı bir adım dahi ileri götürmeyen bişi, kısa hayatımda şahsen ben bunu öğrendim.. ama görücü usulündeki adamın aldatmayacağının garantisi var mı? hayır. aşık olup evlenen adamın aynı şeyi yapmayacağının da garantisi yok. kadın bu raddede ne yapsa kurtaramıyor yuvayı.

Ben boşanmaların kolay hatta daha da kolaylaşmasından yanayım...
Gemi denizde ilerlemiyorsa iteklemenin anlamı yok..:kızgın:
Hayattaki tüm hastalıkların kaynağının üzüntü ve stres olduğuna inanırım..
Diyelim ki; Allahım saklasın evliliğiniz yolunda gitmiyor,çabalıyorsunuz,savaşıyorsunuz,sonunda belki de evliliğiniz düzene giriyor. Eeee o kadar sinir sahibi olduktan sonra ne eyleyeyim ben iyi kocayı? En güzel yaşlarım elin adamına yok göstermekle mi geçecek?:dilcikar:
Bence olmuyorsa bitirmek en güzeli..
Ben öyle Türk toplum kuralları,ahlak yapısı gibi masalları vb. masallara tokum.Mutlu olmak o kadar kolayken gözyaşı dökmek istemiyorum..:1closedeyes:

Ben boşanmaların kolay hatta daha da kolaylaşmasından yanayım...
Gemi denizde ilerlemiyorsa iteklemenin anlamı yok..:kızgın:
Hayattaki tüm hastalıkların kaynağının üzüntü ve stres olduğuna inanırım..
Diyelim ki; Allahım saklasın evliliğiniz yolunda gitmiyor,çabalıyorsunuz,savaşıyorsunuz,sonunda belki de evliliğiniz düzene giriyor. Eeee o kadar sinir sahibi olduktan sonra ne eyleyeyim ben iyi kocayı? En güzel yaşlarım elin adamına yok göstermekle mi geçecek?:dilcikar:
Bence olmuyorsa bitirmek en güzeli..
Ben öyle Türk toplum kuralları,ahlak yapısı gibi masalları vb. masallara tokum.Mutlu olmak o kadar kolayken gözyaşı dökmek istemiyorum..:1closedeyes:

iste bu'dur :lepi:

kolay kurulmuyor, disini tirnagina tak, yuvayi disi kus yapar, caba goster gibi
safsatalar bana gore gereksiz..

tek cevap kadın ekonomik özgürlüğüne kavuştu.erkeğe minneti yok.ve ayrıca insanlar heyecan bitince o ilişkiyi yürütmeyi anlamsız buluyor.

1-2 ayda değil,1 haftada biten evlilikler de var..4 duvar arasında neler geçtiğini sadece o 2 kişi bilir..O kişilerin mahremiyetidir..Eğer bu kadar kısa zamanda boşanmalar da oluyorsa muhakkak bir sebebi vardır..

Örneğin ben çocukken evliliği bir hafta içinde biten bir çift olduğunu biliyorum..Çok yıllar sonra ortaya çıktı ki adam karısı ile özel hallerini fotoğraflamak istiyormuş..Kadın da bir hafta içinde baba evine geri dönmüş..:bbo: :bbo:

insanların neden bu kadar kısa zaman içinde boşandıklarını bilmiyor ve haliyle taraflara soramıyorsanız,onlar da herhangi bir sebep belirtmiyorlarsa ya çok fazla kurcalamayacaksınız ayrılık sebeplerini ya da "aaa 2 ayda bıktı ,yürütemedi "vs diye yorum yapmayacaksınız...:1closedeyes:

valla ben avukatlık yapıyorum ve bolca boşanma davası ve boşanma nedeni görüyorum boşanmak hala çok zor aslında kadın için bana gelen kadınların o kadar büyük kısmı son çare olarak geliyor
alın size boşanma nedenleri;

- 26 yıldır hem dayak yiyip hem aldatılan bir kadın haa bu arada aşk evliliği zırvası değildi görücü usulü
26 yıl dayanmış evet ama dayak da aldatma da kadıncağızın evliliğinin ilk ayında başlamış boşanmamak için çekmiş bu adamı neden ev kadını güvencesi yok hem boşanan kadına iyi bakılmaz bir de dört çocuk vermiş bu adama (adam lafın gelişi) bana geldiğinde o 26 yıldır çalışıyor emekliliği oldu ben 26 yıldır onun kahrını çekiyorum sadece tüberkülozum var dedi bana nasıl bir şeydir bunu duymak bilir misiniz

üstelik bu kadın davayı açtıktan sonra bile evinde kalmak zorunda kaldı ve sırf kocasının dayaklarından korktuğu için adamla karıkoca ilişkisi devam etmiş beni dinleyip evden uzaklaştırma almadı adama ne olursa olsun çocuklarımın babası dedi

eee bu evlilik iki ayda bitmedi diye çok mu hayırlı çok mu mutlu o çocuklar 26 yıl dayak yiyen aldatılan bir annenin sürekli depresyonda olan bir annenin bakımı altında daha mı düzgün bireyler oldular şimdi geçin efendim bunları daha neler artık

- 20 yaşında kaçırılıp (aslında isteyerek kaçmamış ) evlenen okulunu bırakmak zorunda kalan adamın parasızlığını yoksulluğunu çekip ondan sonra adam azıcık zenginleştiğinde aleni olarak defalarca aldatılan en son da kocasının uzun süreli bir ilişkisi olduğunu öğrendiği için artık yeter hasta oldum ben diyen kocasının hakaretleri yüzünden ilaçlarla ayakta duran ve yine de içten içe boşanmak istemeyen müvekkilim de var benim
aynı kişinin kocasından bekar kardeşi için kızlığını ben alırım kardeşinin lafını duymuş istemiyorum seni defol lafları zaten günlük rutinleriymiş annesine defalarca sinkaflı küfür edilmiş

ay aman canım boşanmasın di mi hepsini çeksin ne kolay boşanmak aslında kadın çaba göstermeli değil mi

- ya da görücü usulü evlenen eşi tarafından defalarca aldatılan eşinin ailesinin her tür hakaretine maruz kalan eşinden maymun gibisin çok çirkinsin sevmiyorum istemiyorum seni laflarını sürekli duyan kadın da boşanmasın sürdürsün evliliğini

üstelik bu saydığım örneklerin tamamı ev kadını çalışan kadın da yok aralarında hani şu çalışıp da kocayı ihmal etme durumları da yok üstelik üçünün de ortak noktası çok hanımefendi ve güzel kendilerince de bakımlı kadınlar olmaları birinin 4 öbürlerinin ikişer çocukları var eee çocuk doğurma da tamam ama boşanmak zorunda kalıyorlar yani üzgünüm ama söz konusu yazıdaki tezleri çürüten kadınlar bunlar sana istisnalar gelmiş demeyin biz oturur konuşuruz böyle davaları öyle çok ki böyle kadınlar

çalışanlardan da dayak yiyip aldatılan çok boşanmak için gelenlerden ama onlara bunlar kadar çok acımadım çünkü en azından bir gelirleri iyi kötü sığınacak bir yerleri vardı

bir de erkek müvekkilim vardı karısı boşanmak istedi ondan çünkü kadın lenf kanseri olmuştu tedavi görmüştü ve kontrolleri devam ediyordu artık hastalığının 6. yılındaydı hayati tehlikesi ve nüksetme riski azalmıştı kadın hastalık izni dışında tüm bu süreçte çalışmış kocası yani benim müvekkil uygun iş yok diye bu sürede çalışmamış (makine mühendisi), oturdukları ev dışında adam adına bir ev daha olduğu halde adam bu evi kiraya vermiyormuş nedeni de kiracıyla uğraşmak istememek benim müvekkilim erkekti ama ben kadına hak verdim sonunda anlaşmalı boşanmaya ve tazminat almamaya ikna ettim kadını ama mesleğim gereği yaptım bence adamdan istediğ tazminat azdı bile

temel sorun evet saygısızlık kimsenin kimseye saygısı yok o ayrı mesele ama acaba insanların özellikle de erkeklerin bu kadar bencil aldatmaya ve şiddete meyilli olmasının nedenlerinden biri annelerinin babalarının aldatmasına ve şiddetine göz yummuş olmaları olabilir mi bir düşünsek aslında yukarıda bahsettiğim 26 yıllık evli müvekkilimin eşi bana evet ben eşimi aldatıyorum ve dövüyorum ama ben ailemden de böyle gördüm kendimi düzeltemiyorum dedi

o eski mutlu ve uzun süren evliliklerin faturasını günümüzde boşananlar ödüyor olabilir mi bunu da düşünsek mi

ben uzaktan ne çok kolaylaştı boşanma diye bakmıyorum açıkçası zaten anlaşan insanların bile boşanması o kadar uzun sürüyor ki duruşma gününü erkene aldırmazsanız dava açıldıktan 3 ay sonraya gün veriliyor diğerleri zaten en az iki yıl sürüyor prosedürel olarak da yok öyle birşey

canı çok ama çok yanıp depresyon tedavisi görürken artık yeter diye boşanmak isteyen ama gene de içten içe boşanmış olmaktan korkan o kadar çok kadın var ki şaşarsınız neler çektiği halde dava açıp da davadan dönen keşke dediğiniz kadar kolaylaşmış olsaydı boşanmalar da bu kadar sorunlu kadın ve çocuk olmasaydı ortalıkta

AŞK EVLİLİĞİ ZIRVASI değil boşanmanın nedenleri..

hayat modernleştikçe, teknoloji kolaylaştıkça malesef insanlar monotonlaşıyor..

dedelerimiz zamanında cepten chat, internetten chat siteleri yoktu.. siberalem, facebook vs gibi siteler yoktu..

dedelerimiz zamanında evli bir erkekle bir kadın birikte olduğu zaman aşağılanırdı o kadın ve erkek..

şimdi erkeğin yaşadığı ufak bir kaçamak oldu bu birliktelik..

toplum biraraya gelerek erkeği şekillendirdi..

bu erkek şeklini , modelini istemeyen kadın boşanıyor.. beğenen, kalsın ben böylede mutluyum diyen devam ediyor..

velhasıl; boşanmaların ½ 80 sebebi kadınların eşleri tarafından aldatılmasıdır, dayak yemesidir..

ben durduk yere ottan meseden ayrılan bir çift tanımadım hiç..

ben tanıdım, ottan bi sebeple ayrilan ciftler tanidim gercekten
simdi insanlar katlanamiyor kolay kolay herseye

yaziya yonelik sunu da soylemek istedim, ask evliliklerinin ici bostur demek te yanlis sonucta erkek ve kadini birarada tutan onemli bi faktordur ama burda denmek istenen sanirim yanlis kisiyle de olsa ask ugruna evlenenlere

Eskıden gorucu usuluyle tanısıyorlar bu onemlı etken..

bırbırlerının huyunu suyunu bılmıyorlardı.

evlılıklerının ılk zamanları bırbırlerını tanımaya calısıyorlardı..bırbırlerını hatalarıyla sevıyorlardı..

acaba sevdikleri icin mi yoksa mecburiyetten mi evlilik devam ediyordu?
bence eskiden gorucu usulu ile evlenmis pek cok kadin aski, sevgiyi unutmustu, kavramlarinin arasinda yoktu bile
ki bunu pek cok yasli teyzeden duymusumdur, bunla evleneceksin dediler evlendik, okumuslugumu da yok, yurudu iste kor topal...

acaba sevdikleri icin mi yoksa mecburiyetten mi evlilik devam ediyordu?
bence eskiden gorucu usulu ile evlenmis pek cok kadin aski, sevgiyi unutmustu, kavramlarinin arasinda yoktu bile
ki bunu pek cok yasli teyzeden duymusumdur, bunla evleneceksin dediler evlendik, okumuslugumu da yok, yurudu iste kor topal...

Mecburiyetten olanlarda çok tabiki ama
Bide eskiler başka erkek yada kadın tanımadıkları için kabullenmek daha kolay oluyordu
Benim rahmetli dedem çok huysuz ve ehli keyf bi adamdı
Anneanneme takılırdım nasıl çekiyorsun bu huysuz adamı diye
Başka adam tanımadım ki bana en iyisi deden geliyor kızım demişti

Mecburiyetten olanlarda çok tabiki ama
Bide eskiler başka erkek yada kadın tanımadıkları için kabullenmek daha kolay oluyordu
Benim rahmetli dedem çok huysuz ve ehli keyf bi adamdı
Anneanneme takılırdım nasıl çekiyorsun bu huysuz adamı diye
Başka adam tanımadım ki bana en iyisi deden geliyor kızım demişti

yani bence eskilerin evliliklerine ozenmek pek mantikli degil
simdi bosanmalar artti diye eskiden guzel evlilikler vardi demek degil ki
avukat hanımın yukarda yazdiklari cok dogru ayrica, eski yetistirilis tarzlari hala devam ettigi icin erkekler boyle, cocuk yetistirmek cok onemli, yani bu bosanmalarin ucu ailedeki terbiyeye uzaniyor

yani bence eskilerin evliliklerine ozenmek pek mantikli degil
simdi bosanmalar artti diye eskiden guzel evlilikler vardi demek degil ki

avukat hanımın yukarda yazdiklari cok dogru ayrica, eski yetistirilis tarzlari hala devam ettigi icin erkekler boyle, cocuk yetistirmek cok onemli, yani bu bosanmalarin ucu ailedeki terbiyeye uzaniyor

Haklısın eskilerde nenelerimiz geçim olsun yeter dermiş
Bizler artık aşk istiyoruz ruhumuz okşansın istiyoruz
Olmayınca da gücümüz var ya hemen boşayıveriyoruz
Maalesef ikisi de bana yanlış geliyor
Biraz mücadele etmek gerekmez mi öyle hemen boşamakta doğru değil

''Aşk evlilği zırvası''lafına katılmıyorum
Gelecekkorkusu arkadaşımın da dediği gibi bu işin ucu aile terbiyesine dayanıyor,
Ayrıca istisnalar hariç, kimse kolay kolay sıcak yuvasını bırakıp gitmez, evliliğini zevk için yıkmaz,
Kadınlar doğası gereği biraz daha verici, günümüzde iş hayatınıda sırtına yüklenen kadın, erkeğinden yeterince destek ve takdir göremeyince ekonomik özgürlüğüne de güvenerek, mutsuz giden evliliğini bitiriyor. Yoksa bizim kadınımız herzaman cefakar, verici. Ne olursa olsun çocukların için yuvanı yıkmayacaksın lafı herbirmizin aklına kazınmış. Burada aldatıldığı halde bile yuvasını yıkmayan nice arkadaşlar var.

Back
X