Hafif tıkalı tüpler dış gebeliğe yol açar mı?

Selam kızlar. Hsg filmi çekildim sol tüp kapalı çıktı sağ tüp için ise herkes farklı bir şey söyledi. Filmi çeken kişi rapora kapalı yazdı, kendi doktorum kapalı değil açık yazdı, en son Echomar’dan Cevat beye gösterdim kendisi sağ tüpün ne açık ne kapalı olduğu belli değil gelin hsgyi tekrar çekelim dedi gelecek ay kendisine gideceğim. Ben de sağ belki tıkalı değildir diye denemeye devam ediyorum. Sorum şu, hafif tıkalı tüpler dış gebeliğe yol açar mı? Bu konu hakkında bilgisi, tecrübesi olan var mı acaba? çünkü potansiyel bir zararı var ise denemeleri sonlandırıp direkt tüplerimi açtırdıktan sonra denemeyi düşünüyorum. şimdiden teşekkür ederim
Benim sağ tupum tıkalı sol tupum açık hsg çekildiğim ay hamile kaldım ameliyat önerilmişti ameliyat olmadan hamile kaldım. Ama bizlerde dis gebelik riski daha çok diye biliyorum ama sağ tupunuz açıksa hamile kalabilirsiniz benim gibi. hsg yi tekrar çektireceğinizi söylemişsiniz mutlaka iyi bi yerde çektirin.benim sol tupum hsg esnasında açıldı .

Benim sağ tupum tıkalı sol tupum açık hsg çekildiğim ay hamile kaldım ameliyat önerilmişti ameliyat olmadan hamile kaldım. Ama bizlerde dis gebelik riski daha çok diye biliyorum ama sağ tupunuz açıksa hamile kalabilirsiniz benim gibi. hsg yi tekrar çektireceğinizi söylemişsiniz mutlaka iyi bi yerde çektirin.benim sol tupum hsg esnasında açıldı .
çok teşekkür ediyorum ❤️ Cevat bey hakkında çok yorum okudum forumda işinin ehli olduğu için istanbul’a gideceğim, hsg sırasında açılmazsa selektif salpingografi deneyeceğiz.

Back
X