Hafta sonu yeni evli çifti aramak doğru mu?

Evham falan değil, bahane.
Başka çocuğu yok mu kadının?
Kayınpederiniz sağ mı?

Yorumlar çok tuhaf.
Ne kadar çocuk kadın varmış kk’da meğer.
Arkadaşlar yeni evli veya değil, zırt pırt yetişkin oğlunu aramazsın yaa, aramamalısın.
Ben de çok iyi anlaşıyorum kardeşlerimle ama onların aile üyelerini etkilemeyecek saatlerde ararım.
Yeri gelir 2 saat konuşuruz ama çekirdek ailesinin vaktinden çalmamaya, onların hakkına girmemeye özenirim.
Konu sahibi diyor ki kıyafetimize bile karışıyor kv, höst yaa..
Kocanızın ve kök ailesinin bariz sınır problemi var ama bunu misilleme ile çözemezsiniz.
Benim abim evlidir 8 yıl olcak akşam vakti hiç aramamışımdır acil durum hariç. Gün içinde de müsaitmiydiniz abi yenge napıyorsunuzz derim. Dışardalarsaa kapatırım. Annem daha farklıdır zırt fırt aramasada pazar mesela torunu için arıyor bazen. Müsait değilseler açmasınlar ya da kapatsın diyor. Eski nesil anlamıyor biz öğteticez. Beni aramaz annem pazar mesaj atar ama saçma sapan napıyorsun diye. İyi noldu hayırdır derim. Hiçç sordum der. Haftanın 6 günü evdeyim gelmeye fırsatı var pazar gelcekmiş. Normalde yapmaz yani işte nerden çıktıysa gelecektik diyor. Ee anne ne işiniz var kocam evde tek izin günü dedim. Pazartesi gel evdeyim zaten.
Bahane arıyor gelmeye temizlik yaparsanız gelirim ben pazar diyor. Ee kocam yapıyor zaten ayakta duramıyorsun. Eski nesiller tuhaf ya. Kocamın ailesininde saygısı yoktu.

Kısasa kısas yapıp hafta sonu ailenizi arayacaksınız demek. Aman Allahım ne büyük bir ceza.
Yeni evliliğinin buldumcuk halleri diyorum.

Evham falan değil, bahane. Annesine sınır çizemiyor.
Başka çocuğu yok mu kadının?
Kayınpederiniz sağ mı?

Yorumlar çok tuhaf.
Ne kadar çocuk kadın varmış kk’da meğer.
Arkadaşlar yeni evli veya değil, zırt pırt yetişkin oğlunu aramazsın yaa, aramamalısın.
Ben de çok iyi anlaşıyorum kardeşlerimle ama onların aile üyelerini etkilemeyecek saatlerde ararım.
Yeri gelir 2 saat konuşuruz ama çekirdek ailesinin vaktinden çalmamaya, onların hakkına girmemeye özenirim.
Konu sahibi diyor ki kıyafetimize bile karışıyor kv, höst yaa..
Kocanızın ve kök ailesinin bariz sınır problemi var ama bunu misilleme ile çözemezsiniz konu sahibi.
Duruş geliştirmeniz gerekiyor.
Dırdırı bırakıp net bir duruş sergilemek.
Kayınpederim sağ, eşim tek çocuk

Benim eşimin ailesi de ilk zamanlar gece 12 de bir anda görüntülü ararlardı ki benim gece çalan telefonla ilgili travmam var. Acil bir durum olmadıkça ve mesaj vs atmadan çat diye aranmasını istemem. Eşimi uyardım. İlle gece konuşmak istiyorsan benim yanımda yatma ya da söyle akşam belli bir saatten sonra aramasınlar dedim. O da uyardı. Ama sizin durumunuz sanırım farklı. Haftasonu makul saatlerde arıyorlarsa arasınlar ne sakıncası var ki?

Şey mi yapsan arama listesi hazırlasan. Cumartesi benimkiler pazar seninkiler arayacak. Akşam 10dan sonra ya ölüyorsanız yada çukura düştüyseniz arayabilirsiniz geri kalan konuları haftaiçi belirli saatlerde istişare edersiniz diye. Bacım yeni evlilikle ne alakası var bunun 😀 Bırakın da insanlar anasıyla babasıyla konuşsun yaa. Bi iş ortasındayken aramıyolarsa nedir yani konuşulur.. öyle bir durumda da açmayın telefonu bi zahmetteallassm

Benim ailem eşim evdeyken ne geceleri ne de hafta sonları bizi arar. Fakat eşimin ailesi daha doğrusu annesi, sırf oğluyla dedikodu yapmak için, bomboş şeyler için bazen geceleri çoğu zaman da hafta sonları telefonla arayıp duruyor. Bu durumdan rahatsız oluyorum. Kaç oldu eşimi uyarıyorum önemli bir şey varsa arasın diyorum. Ama eşim pek bir evhamlı hemen ailesine bir şey lazım olmuştur bir ihtiyaçları vardır diye düşünerek sürekli o telefonu açıyor. Hayır yaşlı da değiller 48-50 yaşlarında gayet sağlıklı insanlar. Ama sonuç hep aynı hep boş muhabbetler. Bazen inadıma ben de hafta sonları kendi annemi babamı arıyorum. Onlar aramaz çünkü ben de kısasa kısas yapar gibi davranıyorum. Siz olsanız ne yapardınız? Rahatsız olur musunuz yoksa ben mi abartıyorum?
Siz evlenmemişsiniz bence tapusunu almışsınız. :))))

Yeni evlilerin bu evliliklerini kutsal bir şey sanıp insanların da bu kutsiyete biat etmesi beklentisi... İster arar dedikodu yapar ister sütlaç tarifi verir kime ne ayol

Yanlış düşünüyorsunuz, anne oğul dedikodu da yapabilirler bunda ne sakınca var. Anne olunca fikirleriniz değişecek bence ben oğlumu ilk doğurduğum gün anne sen oğlunu bana nasıl verdin ben oğlumu kimselere vermem diye sayıklamıştım narkozun etkisiyle 😂

Bazen makul olmak lazım. Empati kurmak lazım. Burada lohusa kadınların başlıklarını açın tek tek okuyun. Bir bebek kolay doğmuyor. Kolay büyümüyor. Herkes evladı için en iyiyi diliyor. Onu gözünden sakınıyor. Senin bebeğin olunca sen de aynı olacaksın. Çocuğunu hep düşüneceksin. Onlar da anne baba. Oğullarını evlendirince anne babalıktan emekli olmuyorlar. Akılları tabii ki hala evlatlarında. Belli ki özlüyorlar. İnsan özler. Merak eder. Arar sorar. Sonuçta oğulları artık farklı bir hayata geçiş yaptı.

Benim evladım olsa eminim çok merak ederdim. Arayıp hal hatır sormak için fırsat kollardım.

yani ben annemle hergün konuşurum o da aynı şekilde . yani bu cok cok normal bir durum.beni rahatsız eden durum annesi dışındakiler olurdu galiba

Bu da yeni çıktı cidden evlenince ailesiz gibi olsun istiyor gelin hanımlar. Evlenene kadar maddi destek fullensin ama sonra aramasın sormasın görmesin. Ailesi yok gibi olsun
Kayınailemden zerre hoşlanmam ama çocuklarıyla konuşmalarına karışmaya kalkmam. Çünkü evlat ve aile arasına girilmez. Emek emek büyüttükleri çocuklarını ararlarken gelinden icazet alacak da değiller

İyice şaşırdınız artık ama ya..
adamı köle diye satın mı aldınız. Kiminle ne zaman kaç dakika konuşacağına karışmak da nedir?
Saatlerce konuşup sizi görmezden geliyorsa bilemem. Ama bi salın yani

Aileniz neden sizi hiç aramıyor? Seven aile arar da merak da eder. Bir ailenin hiçbir zaman aramaması normal değil. Zaten ailenizden sevgi görmediğiniz için büyük ihtimalle tüm sevgiyi eşinizden görmek istiyorsunuz ve onu ailesinden kıskanıyorsunuz.

Eskiden evimizde telefon yoktu ama haftada en az 2 gün anneannemi görmek için evine giderdik. Annem merak ederdi, eminim ki telefon olsaydı her gün arardı. Ben de evliyken annemi her gün arıyordum, eski eşim tek kelime etmezdi - etseydi de haddini bildirirdim.

Bir gün çıkardığınız bu kavgalara eşiniz susmayacak bunu da bilin, şu an alttan alıyor sadece.

Tüm haftasonu sarılarak film izleme yeni evliliğin şanından sanırım.

Aslında ben hanımefendinin anlatmak istediği şeyi anladım galiba; derdi hafta sonu aramaları değil, sınır ihlalinden korkuyor anladığım kadarıyla. Bazen insanlar (bu eş olabilir aile olabilir) bazı kişilere karşı sınırını belirleyemeyince, bizi ezdirince biz de karşı taraftan otomatik olarak soğuma-kendimizi onlara karşı koruma moduna alıyoruz. Mesela babam beni ailesine karşı çok ezdirdiği için hiç görüşmek istemiyorum onlarla. Her aile buluşmasında strese giriyorum. Suç o ailenin mi?
Hayır.
Sorun babam.
Kendisine karşı geldiğimde bile suçlu oluyorum, bunu kabullendim. Ailenin hiçbir suçu yok, babamdan yüz buluyorlardı.

Burada da sorun konu sahibesinin eşinde, eğer konu sahibesinin eşi ailesine "Bu benim eşim, siz karışamazsınız," mesajını verebilseydi kayınvalide giyim konusunda ses çıkaramayacağı, gezmeleriyle ilgili trip atamayacağı için isterse saat başı arasınlar konu sahibi bir şey demezdi.
Yani ben böyle anladım. Ha hafta sonu aramamalarını beklemek çok aşırı ama dediğim gibi anladım, bilerek yapmıyor emin olun. Onun da amacı aileden kopmak değil. Eşini tanıdığı için korkuyor :(

Konu sahibesi, sorun ailede değil eşinizde. Sınır koyamıyor. TC'deki çoğu aile ilişkisi böyle (kadın erkek fark etmez), nasıl çözülür bu saatten sonra ne yapılabilir emin olun bilmiyorum. Siz de onun sınır koyamadığını bildiğiniz için bu kadar takılmışsınız aslında, eğer "Tabii yavrum siz gezin," diyen bir kayınvalideniz olsaydı muhtemelen hiç sorun etmeyecektiniz, hatta aramalarını isteyecektiniz.

Tabii yanlış anlamış da olabilirim ama sonuçta burası bir forum, herkesin fikirleri farklı olabilir. Linçlemeyelim, sadece durum tespiti yapmaya çalıştım.

Benim ailem eşim evdeyken ne geceleri ne de hafta sonları bizi arar. Fakat eşimin ailesi daha doğrusu annesi, sırf oğluyla dedikodu yapmak için, bomboş şeyler için bazen geceleri çoğu zaman da hafta sonları telefonla arayıp duruyor. Bu durumdan rahatsız oluyorum. Kaç oldu eşimi uyarıyorum önemli bir şey varsa arasın diyorum. Ama eşim pek bir evhamlı hemen ailesine bir şey lazım olmuştur bir ihtiyaçları vardır diye düşünerek sürekli o telefonu açıyor. Hayır yaşlı da değiller 48-50 yaşlarında gayet sağlıklı insanlar. Ama sonuç hep aynı hep boş muhabbetler. Bazen inadıma ben de hafta sonları kendi annemi babamı arıyorum. Onlar aramaz çünkü ben de kısasa kısas yapar gibi davranıyorum. Siz olsanız ne yapardınız? Rahatsız olur musunuz yoksa ben mi abartıyorum?
Evet abartıyorsunuz. Hepimiz anneyiz geçimsizliği insanoğlu yeter ki istesin. Evladımı büyütecem . Aramak için randevu alacam. Ne kadar acı.

Aslında ben hanımefendinin anlatmak istediği şeyi anladım galiba; derdi hafta sonu aramaları değil, sınır ihlalinden korkuyor anladığım kadarıyla. Bazen insanlar (bu eş olabilir aile olabilir) bazı kişilere karşı sınırını belirleyemeyince, bizi ezdirince biz de karşı taraftan otomatik olarak soğuma-kendimizi onlara karşı koruma moduna alıyoruz. Mesela babam beni ailesine karşı çok ezdirdiği için hiç görüşmek istemiyorum onlarla. Her aile buluşmasında strese giriyorum. Suç o ailenin mi?
Hayır.
Sorun babam.
Kendisine karşı geldiğimde bile suçlu oluyorum, bunu kabullendim. Ailenin hiçbir suçu yok, babamdan yüz buluyorlardı.

Burada da sorun konu sahibesinin eşinde, eğer konu sahibesinin eşi ailesine "Bu benim eşim, siz karışamazsınız," mesajını verebilseydi kayınvalide giyim konusunda ses çıkaramayacağı, gezmeleriyle ilgili trip atamayacağı için isterse saat başı arasınlar konu sahibi bir şey demezdi.
Yani ben böyle anladım. Ha hafta sonu aramamalarını beklemek çok aşırı ama dediğim gibi anladım, bilerek yapmıyor emin olun. Onun da amacı aileden kopmak değil. Eşini tanıdığı için korkuyor :(

Konu sahibesi, sorun ailede değil eşinizde. Sınır koyamıyor. TC'deki çoğu aile ilişkisi böyle (kadın erkek fark etmez), nasıl çözülür bu saatten sonra ne yapılabilir emin olun bilmiyorum. Siz de onun sınır koyamadığını bildiğiniz için bu kadar takılmışsınız aslında, eğer "Tabii yavrum siz gezin," diyen bir kayınvalideniz olsaydı muhtemelen hiç sorun etmeyecektiniz, hatta aramalarını isteyecektiniz.

Tabii yanlış anlamış da olabilirim ama sonuçta burası bir forum, herkesin fikirleri farklı olabilir. Linçlemeyelim, sadece durum tespiti yapmaya çalıştım.
Tam olarak böyle gerçekten. Kendimi doğru ifade edemediğim için yanlış anlaşıldı. Teşekkür ederim. Bazen duygular insanın içinde o kadar yoğun yaşanıyor ki kelimelere dökmek ya zorlu oluyor ya da yetersiz geliyor. Ben de doğru ifade edemedim.

Back
X