Haftasonlarini sevmemek

Monoceto

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2010
3.685
6.645
358
35
Merhaba hanımlar. 4.5 yaşında bir oğlum var. Ve aşırı aşırı aşırı hareketli. Yani sürekli gözüm ustunde, sürekli başka bir işin icerisinde. Fıtratı bu çocuğumun. O yüzden haftada 3-4 kez yüzmeye götürüyorum yaz kış. Çok da iyi yüzüyor. Sanırım sporcu olur ilerde. Allah sağlık sıhhat versin de.
Hafta içleri herşey yolunda eşim ve ben ise, oğlum krese. Akşam yemek sonrası ya yüzme ya gezme ya park ya çizgi film. Uyumadan önce kitap okuma, dergi bakma vs harika geçiyor şükür.

Ama haftasonu kabus. Nefret ediyorum haftasonlarindan. Hemen p.tesi gelsin istiyorum. Çünkü zaten her sabah normalde en geç 7 de uyandigim için haftasonu uyumak istiyorum. 9-9.30 a kadar uyuyorz oğlum TV izliyor malesef bu arada. (tabi bir ton garip gurip işler de yapıyor. O yüzden mutfak kapısını ve dış kapıyı kitliyorum. Geçen yıl 4 yaşında bile degilken yagda yumurta pisirdikten sonra açık bırakmıyoruz mutfağı) ve haftasonu iki günden birinde yüzmeye gidiyoruz ama zaten yoğun çalıştığım için pert oluyorum. Kendime, temizlik ve dinlenmeye vakit ayırmak istiyorum ama ne eşim için ne de benim için mümkün oluyor. :KK43:

Merak ediyorum, aşırı hareketli çocuğu olan anneler, haftasonlarini nasıl geciriyorsunuz? Önceden haftasonu planlaması yaptığımda sorun yok ama dinlenmek istediğimde işler çığrından çıkıyor :KK43: oğluma kızgın hissediyorum kendimi. Akşam olunca anne artık kötü anneye dönüşmek üzre git hemen uyu diyorum :KK43: sonrası vicdan azabı...

Nasıl dinleniyor bu hareketli çocuk anneleri? Bir de ikinci çocuk dusunmeme sebebim de bu hareketliligi, bazıları ikinci olsa düzelir diyor ama bilemiyorum. Sizlerin düzeldi mi?

Akşam 9 a doğru uyuyor. Son bir yıldır gundüz uyumuyor artik. Ama o saatten sonra ev topla iki bardak çay iç. Bir saat ders calis (okuyorum çünkü) bitti vakit. :( Hafta içinde yana sıkıntı yok. Ama haftasonu uykusuda gec vakte kalıyor. 10.30 a kadar kalıyor ben de kafayı yiyorum :(

Akşam 9 a doğru uyuyor. Son bir yıldır gundüz uyumuyor artik. Ama o saatten sonra ev topla iki bardak çay iç. Bir saat ders calis (okuyorum çünkü) bitti vakit. :KK43: Hafta içinde yana sıkıntı yok. Ama haftasonu uykusuda gec vakte kalıyor. 10.30 a kadar kalıyor ben de kafayı yiyorum :KK43:
Babayla dönüşümlü birşeyler yapın. Mesela bi akşam baba alıp market veya bi yerlerde gezdirsin vakit hem size kalır hem işinizi yaparsınız hem de çocuk yorulur daha erken uyur.

Inan vericek cevabim olmasini cok isterim gel gör ki ayni durumdayiz. 3 yaşında bir oğlum var tükenmiş durumdayim calismiyorum ama nasil desem sabah em geç 7 de ayakta ve aksama kadar iflahimi kesiyor evde kırıp dokmedigi birsey kalmiyor surekli bagirip çağırmak mi desem parka gidince rezil olmak mi desem yani bitmiyor bitmiyor hayatim 2 çocuğumun etrafinda dönüyor ve bundan cok yorulmuş tükenmiş haldeyim kreşe vermeyi düşünüyorum konuşamadığı için ama uyum sağlayabilir mi cok emdiseliyim yani varsa bir çözüm bende talibim

Inan vericek cevabim olmasini cok isterim gel gör ki ayni durumdayiz. 3 yaşında bir oğlum var tükenmiş durumdayim calismiyorum ama nasil desem sabah em geç 7 de ayakta ve aksama kadar iflahimi kesiyor evde kırıp dokmedigi birsey kalmiyor surekli bagirip çağırmak mi desem parka gidince rezil olmak mi desem yani bitmiyor bitmiyor hayatim 2 çocuğumun etrafinda dönüyor ve bundan cok yorulmuş tükenmiş haldeyim kreşe vermeyi düşünüyorum konuşamadığı için ama uyum sağlayabilir mi cok emdiseliyim yani varsa bir çözüm bende talibim
Kreş bu dünyadaki en harika şey. Bence haftasonu da olmalı :p
Çok da sever kresi çok sukur..
Ama hareketlilik hiiiic değişmiyor ..

Anne kötü anneye dönüşüyor git yat diyerek çocuğun bilinçaltında korku yaratıp kendinizden uzaklaştırıyorsunuz.Yapmayın.

Normal de kizmamaya ve aşırı sabırlı bir şekilde konuşmaya çalışıyorum. Kızgın anne olunca artık tepem atıyor kızıyorum, ne yapayım insanım bende :( sabrım bitiyor artık. İnanin dünyada bu sabri sadece anne evladına gösterir. Çok sevildiğini biliyor, aramızdaki bağda oldukça güçlü çok şükür. Artık bu kadarını diyorum yoksa çıldırcam :))

Kreş bu dünyadaki en harika şey. Bence haftasonu da olmalı :p
Çok da sever kresi çok sukur..
Ama hareketlilik hiiiic değişmiyor ..
Kesinlikle kizim da cok cok hareketliydi 3.5 yaşında başladı krese cok isteyerek ve koşarak gitti 3 sene boyunca amma oğlum bambaşka çok hırçın vurma kırma fırlatma var sürekli bagiriyor konusamadigi icin nasil anlatsam ben de çok çıkışsizim bu aralar evet hareketleri asla bitmiyor enerjisi tukenmiyor günde 2 kere parka gitsek haykirarak eve dönüyoruz dinlenmek bir hayal sanirim

Normal de kizmamaya ve aşırı sabırlı bir şekilde konuşmaya çalışıyorum. Kızgın anne olunca artık tepem atıyor kızıyorum, ne yapayım insanım bende :( sabrım bitiyor artık. İnanin dünyada bu sabri sadece anne evladına gösterir. Çok sevildiğini biliyor, aramızdaki bağda oldukça güçlü çok şükür. Artık bu kadarını diyorum yoksa çıldırcam :))
Siz de haklısınız tabii ki.Annelikten istifa edilemiyor.

Babayla dönüşümlü birşeyler yapın. Mesela bi akşam baba alıp market veya bi yerlerde gezdirsin vakit hem size kalır hem işinizi yaparsınız hem de çocuk yorulur daha erken uyur.

Yapıyoruz elimizden geldiğince. Ama kimle giderse onu canından bezdiriyor. Ya tahayyullerin ötesinde. Ne yapabileceğini insanın aklı almıyor malesef. O yüzden iki dakika sessizce kalsa hemen bakıyoruz gozumuzun onunden ayiramiyoruz. Aglamaz, mizmizlanmaz şükür. Ama elimizi tutmaz duru durağı yok. Markette pirr diye gider sonra buldugunuz yere siz bile inanamazsiniz. Ne zaman düzelecek :(

Yapıyoruz elimizden geldiğince. Ama kimle giderse onu canından bezdiriyor. Ya tahayyullerin ötesinde. Ne yapabileceğini insanın aklı almıyor malesef. O yüzden iki dakika sessizce kalsa hemen bakıyoruz gozumuzun onunden ayiramiyoruz. Aglamaz, mizmizlanmaz şükür. Ama elimizi tutmaz duru durağı yok. Markette pirr diye gider sonra buldugunuz yere siz bile inanamazsiniz. Ne zaman düzelecek :KK43:
En geç okul disiplinine girince sanırım. Zihin yorgunluğu alınca.
Ama bazı çocuklarda o da ilk seneden olmayabiliyor. Gerçi sizin oğlan büyümüş az daha sabır.
Pedagoga götürdünüz mü hiç?

Şahsen eşimle dönüşümlü uyuyoruz diyebilirim. Bir gün o çocukları alır ben uyumaya devam ederim.diger günü ben çocukları alırım o uyur. İşi olanı diğeri idare ediyor yoksa imkanı yok. Bizim iki oglumuzda cok hareketli

Hafta sonu dinlenmiyorum
2 dakika durmuyor , gozumu ustunden ayirmiyorum
Grnelde disari cikiyoruz , ama evdeyken de totomun ustune oturmuyorum , hicbir is yapmiyorum , artik pazar son saatler , geriye saymaya basliyorum krese 8 saat kaldi , 7 saat kaldi gibi
bide benimki uyumayan cinsinden , gece 1 de yatar 8 de kalkar , bende cozemedim nasil yasadigini henuz

tek sansim kendi isimi yapiyorum , hafta ici o kresteyken kendime zaman ayirabiliyorum

En geç okul disiplinine girince sanırım. Zihin yorgunluğu alınca.
Ama bazı çocuklarda o da ilk seneden olmayabiliyor. Gerçi sizin oğlan büyümüş az daha sabır.
Pedagoga götürdünüz mü hiç?
Kreste bir psikologumuz var. Sürekli takibinde. Dikkat dahinikligindan tedirgindik yıl boyu bakıldı şükür birşey yok. Sürekli enerjisini harcayacagi aktiviteler olsun deniyor ama ondaki enerji bizde yok. Enerji olmasın diye ve zaten zararli da, çikolata abur cubur da vermiyorum. Ama yok yok totosunda kurt var sanki :(

Back
X