bal ve zencefili karıştır bir kaşık ye..bol bolda ıhlamur iyı iç.ben mutlaka hastalandımmı onları içiyorum ilaçsız düzeliyorum ALLAHA şükür.mutlaka dene
bal ve zencefili karıştır bir kaşık ye..bol bolda ıhlamur çayı iç.ben mutlaka hastalandımmı onları içiyorum ilaçsız düzeliyorum ALLAHA şükür.mutlaka dene
Aynen bu ilaci tavsiye edecektim, fakat benim gibi bitkilerin gucune inanan arkadaslarimiz varmis...
Bir de sunu deneyebilirsin:
Ihlamur, bir butun elma, bir ufak taze zencefil rendesi (veya 1 tatli kasigi toz zencefil), 1 tarcin cubugu, 1 butun limon
Butun bunlari cay yapacaksin. Once caydanligin icine ihlamuru koy (bir tutam), ufak bir elmayi guzelce yika, dorde bol, kabuklarini soyma cekirdekleri de kalsin... Elmalari demligin icine koy. 1 butun limonu dorde bol onu da demlige at. Toz zencefil veya zencefil rendesinide demlige kat, tarcin cubugunu da demlige koy. Normal cay demler gibi demle, fakat burada dikkat etmen gereken demligin kapaginin iyi kapanmasi. Bu bitkilerin ucucu yaglari vardir, onlarin ucup ziyan olmasini istemezsin, asil tedavi edici olan odur.
Esim ve ben grip oldugumuzda bu caydan iceriz her aksam ve 1-2 gune duzeliyoruz. Genelde griplenmemiz oksuruk ile sonlandigi icin, o oksurugun ne kadar rahatsiz edici oldugunu bilirim...
Cok gecmis olsun insallah kisa zamanda duzelirsin...
evimde balım zencefilim eksik olmaztarçın ve limonu hiç denememiştim onlarıda ballı zencefilli karışımamı karıştırıyon
Ayni yukarda tariff ettigim gibi, hepsini bir demlige koyuyorsun ve normal bitki cayi demler gibi demliyorsun. Benim cam caydanligim var, onda demliyorum... Fotografini da eklliyorum asagida...Bende cayi boyle demledikten sonra, bardaklara koyarim, ardindan bardagima bal eklerim. Bali onceden koyarsan icerisindeki etkin maddeler sicagi pek sevmezmis, televizyonda bir doktordan duymustum... Senin de aklinda olsun...
Eki Görüntüle 834172
Kesinlille zencefil çok iyi geliyor olmadan tedbirini aliyorum artik aklim basima geldi sizede tarçin ve balli çay yamanizi tavsiye ederim çok :)iyi geliyor hem leziz bisey alistim içmeden duramiyorum:)
aaa çok saol resimde yüklemişsin iyi oldu.yazdım yemek tarifi defterime yazdım teşekkür
Saleppp sevilmezmi bayilirim severek içiyorum.. :) ilaç kullanmayi sevmiyorum bu bilgiler isime yarayacakbenim boğazlarımda hafif ağrı olsun hemen içerim bal ve zencefili ilerlemeden kendiliğinden çekilir gider.birde salep ve tarçın soğuk algınlığına ve boğaz ağrısına,vücut kırgınlığına çok iyi geliyor.bak tarçını saleplede içebilirsin hasta olduğun zamanlar.ben normal sağlıklı olduğum zamanlardada içiyorum.
mrb arkadaşlar.haftaya nişanım var.boğazımda bir gıcık bir öksürük var bir kaç gündür.sesimde iyice gitti.çıkmıyor bile.acilen düzelmem lazım lütfen yardım edinnn((((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?