Hak helal edince her şey bitiyor mu?

rudecute

Guru
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2013
3.571
2.544
333
Uzuun süre ilişki döneminde ve ilişki sonrasında deli gibi ağlatan, başka bir kıza aşık oldum diyip beni terk eden ilk ve tek sevgilim son konuşmamızdan 1,5 yıl sonra beni aradı. 2 hün önce instagramdan yanlışlıkla takip isteği göndererek hala bana baktığını fark etmiştim. Neyse velhasıl kelam bugün beni aradı açtım ve bana beni zamanında çok üzdüğünü, çok haksızlık ettiğini, sevgilisiyle ciddi bir yola girdiğini -iki gün önce evlenme teklifi ettiği videoyu görmüştüm- hakkımı da helal etmemi istediğini söyledi. Herkesten helallik almış sadece ben kalmışım ki zamanında bastıra bastıra haram etmiştim, psikologlara gitmiş neler yapmış etmiş ama bu durumdan kurtulamamış. Hakkımı helal etmediğim için de huzursuzluk yaşıyormuş. Neyse ben de kin tutamadığımdan ve beni üzen herkesi affettiğimden hakkımı helal ettiğimi söyledim. İşte bundan sonra başlıyor sorularım. Ben hala onun yaptıklarına üzülebilen, aşamayan, onu deli gibi sevdiğinden içinde her şeyi bitiremeyen, onun için de yıllarca gözyaşı döken biriyim. Sanmayın ki bu halimden memnunum ama yapım böyle zor seven zor unutan biriyim. Onun yaşattıkları da yenilir yutulur cinsten olmadığı için aşamıyorum sadece eskisi gibi değilim. Çok uzattığımın da farkındayım içimi dökmek istiyorum. Velhasıl kelam ben buna hakkımı helal ettim etmesine ama ben o döktüğüm gözyaşlarının hesabı da ondan sorulsun istiyorum. Yaptığı yanına kar kalmasın benim yaşadıklarımı yaşayıp beni anlasın istiyorum. Hakkımı helal ettim diye bu adam güllük gülistanlık hayatına devam mı eder yoksa ne olursa olsun ettiğini bulur mu?

Sen hakkini helal dahi etsen kisi yaşattigini yasamadan ölmezmiş.

en azıdan dürst davranıp aşık oldum demiş.bir bayan için ne kadar dürst olsada üzücü bir durum tabi.helal etmiyorum deseydiniz bu kadar kafanıza takıcağınıza sizden helallik istemeside bana saçma geldi ayrıca.klasik bir laf haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsanız elbetteki eden bulur.

Aşkta haram, helal, sevap günah olmuyor bence.

Sizi üzmesek icin sevmediği biriyle hayat mı gecirseydi ? Aldatmamış, yalan söylememiş, insanca doğruyu söyleyip ayrılmış. Haramlık bir durum zaten yok.

Valla seni çok özledim sensiz yapamıyorum diye barışıp 2 gün sonra da kollarında sarmaş dolaş olmuşken ben başkasına aşık oldum diyen adam aldatmamış da ne yapmış oluyor? Beni sana aşığım barışalım diye inandırmak aldatmaya girmiyor mu? Yalanlar da söyledi zaten bunları yapmada kimsenin vicdanı bu kadar bastırmaz.

Aşkta haram, helal, sevap günah olmuyor bence.

Sizi üzmesek icin sevmediği biriyle hayat mı gecirseydi ? Aldatmamış, yalan söylememiş, insanca doğruyu söyleyip ayrılmış. Haramlık bir durum zaten yok.

Valla seni çok özledim sensiz yapamıyorum diye barışıp 2 gün sonra da kollarında sarmaş dolaş olmuşken ben başkasına aşık oldum diyen adam aldatmamış da ne yapmış oluyor? Beni sana aşığım barışalım diye inandırmak aldatmaya girmiyor mu? Yalanlar da söyledi zaten bunları yapmada kimsenin vicdanı bu kadar bastırmaz.

teker teker herkesi aradigina gore bayaa kabarik bir listesi varmis mustakbel esten once.
takmaya degmez boyle birisi.
eger yaptigi kotuluk varsa yine cezasini bulur ins. ama takmaya degmez..

Ayrıldığınla barışmayacaksım demek ki. Bide gözü açık olacaksın.
Bence tecrübe kazanmak olarak bakmalısın. Mis gibi 2 ders var şumcacık paragrafta.
Dünyadaki son canlı değil ki.

Velhasıl kelam ben buna hakkımı helal ettim etmesine ama ben o döktüğüm gözyaşlarının hesabı da ondan sorulsun istiyorum.

Eğer ki haklıysanız, bir adaletsizlik yaşandıysa, ağzından "Helal ettim" cümlesi istemsizce çıktıysa, gönlün hala sarsılıyorsa, merak etme, onun hesabı kesilir. Ama Mevlam bunu sana ya gösterir, ya gizler, ya bu dünyaya bırakır, ya ahirette yüzünü eğer.

Sen içini ferah tut olur mu? Affetmek ve unutmak iyi insanların intikamıdır,kendine eziyet etme artık ve bu yükü taşımayı bırak.

Neden ama?neden kendini affetmiyorsun?

Ne bileyim yaşadıklarımdan, verdiğim tavizlerden pişmanım ondan affedemiyorum kendimi. Hala kendime haksızlık yapıyorum sevmeye sevilmeye fırsat vermiyorum

Sen hakkini helal dahi etsen kisi yaşattigini yasamadan ölmezmiş.

Umarım öyledir üzdüğü kadar üzülsün ben öteki dünyada yansın istemediğimden helal ettim

Ya orasi öyle ama herkes çektirdigi kadar çeker .sonuçta arkadaş onun yüzünden çok gözyaşi dökmüş.
Benim bir tanıdığım eşiyle bir süre sorun yaşadı....Sonra tutturdu, ben ah aldım,evlenmeden önceki sevgilimi bıraktım ama onun ahı beni bırakmıyor diye!yani sevgi iki kişilik birinde biterse biri acı çekecek elbet,ama bu demek değil hayalleriyle oynasın herkes herkesin...ama işte ilişkiler böyle karşısına biri daha çıkacak ve sevecek!

Herşey tecrübedir! getirilerine bak;olumsuzluğu düşünürsen bu olumsuzlukları hep yaşarsın...başkasına değil, kendine şans ver başka ilişkide; ve aynı hataları yapma...temkinli davran bu sefer!bu arada yaş kaç?

Etmiyorum lan sürün köpppeeekkk diyemedin mi ya.
Şaka bir yana ben de cherry gibi aşkta hak durumu olduğuna inanmıyorum.

Ayrıldığınla barışmayacaksım demek ki. Bide gözü açık olacaksın.
Bence tecrübe kazanmak olarak bakmalısın. Mis gibi 2 ders var şumcacık paragrafta.
Dünyadaki son canlı değil ki.

Valla haram olsun diye bas bas bağırdığım da oldu 2 sene önce ondan zaten hala arayıp sen haram etmiştin nolur helal et diyor. Barışmayacakmışsın valla benim dilim yandı. Keşke sevmeseydim de gözümü bu kadar kör etmeseydim. Tecrübe diyorum da ötesi de olmadı ki çıkardığım dersleri uygulayayım. Kimse hayatıma girmediğinden başka canlı yok gibi sanki. Öyle işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…