• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HAK YEME ,EVLAT AYRIMI,SİNSİLİK...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
merhaba Hanımlar,

burada yeniyim, aklıma takılan bir konu var işin içinden çıkamıyorum , kalbime oturuyor konu ...

çalışan bir anneyim kayınvalidem 4 sene çocuğuma baktı, bu çocuğuma baktığı süre içerisinde de bizde kaldı ...

bu sırada da ortak bir ev var kayımla eşimin miras yoluyla kalan kaynım o evde oturdu kendi evinide kiraya verdi bu süreçte biz ses etmedik sonuçta bizimde çocuğumuza bakılıyor diye.

kayın validem her sene sordu kayınıma - eltime çalışmak istiyorsa onunda çocuğuna bakayım diye- ama eltim iştemedi. şuanda kayınvalidem kendi evine geçti ve işe başladı, nedeni de şu kayınımın maaşi yetmiyormuş, -eee eşi çalışsın- çalışmıyor, ortak evden de taşınmıyor kendi evinin kiracısı çıkmış... Daha birde kiraya vermeyi düşünüyor, karısı çalışmıyor kayınvalidem çalışıyor onlara para verdiğini biliyoruz kayınvalidemin ama vermediğini söylüyor, madem vermiyorsa neden (60)kaç yaşında kadın çalışıyor? Çocuk bakma karşılığı yıllarca o evde oturup kira aldılar hala gelir elde etme peşindeler diye eşim karşı çıktı tekrar kiraya verilmesine haklı olarak.. Madem geçinemiyorlarsa eltim niye çalışmıyor, kayınvalidem para vermeyecekse niye bıraktı benim çocuğumu.... hepsi bir plan içinde ama biz çözemedik... Eşim çok üzülüyor, tepki koyuyoruz ama hakkımız yeniyor ve ben en başta annelerini suçluyorum neden o yaşta çalışma peşinde neden eltimin arkasını örtüyor, adil davranmıyor...

şimdiden herkese teşekkürler okumanız bile benim kalp kırıklığımı hissetmeniz bile yeter. cvp yazıp yardımcı olursanız çok sevinirim...
Ben ilk okuduğumda kv nin artık çocuk bakmak istemediğini anladım. Belki de sebebi budur sonuçta çocuk bakımı da kolay bir şey değil hele ki 60 yaş için. Diğer konuda da haklısınız eğer ortak bir ev varsa çalışıyo da olsanız sizinde hakkınız verilmeliydi. Aynı durumda bi tanıdığımız bir ay kendisi bi ay kardeşi şeklinde kirayı alıp ödeşiyorlardı. Böyle bir teklif yapılabilir sonuçta kimse de mağdur olmaz 1 aydan. Ben de çok yorum okuyamadım fakat biri var ki ne kadar sinir olduğumu anlatamam. Arkadaşım ben de anneliği evde oturup çocuğuma bakarak sürekli yanında olarak yapmak isterdim fakat herkesin koşulu bir mi? Evde çocuğuma bakmak da annelik,çalışıp güzel bi gelecek sunmak da annelik. Ne demek evde otur çocuğuna bak kimse bakmak zorunda değil falan. Tamam zorunda olmasın da zorla da bakmamış herhalde kadın,4 sene kim kendini mecbur hisseder? Demek ki zorlandığı bir vakitte bırakıp kendisi çalışmak istemiş olabilir orası ayrı. Ama yine bi kadının başka bi kadının anneliğini sorgulaması cidden çok acınası bir durum.

merhaba Hanımlar,

burada yeniyim, aklıma takılan bir konu var işin içinden çıkamıyorum , kalbime oturuyor konu ...

çalışan bir anneyim kayınvalidem 4 sene çocuğuma baktı, bu çocuğuma baktığı süre içerisinde de bizde kaldı ...

bu sırada da ortak bir ev var kayımla eşimin miras yoluyla kalan kaynım o evde oturdu kendi evinide kiraya verdi bu süreçte biz ses etmedik sonuçta bizimde çocuğumuza bakılıyor diye.

kayın validem her sene sordu kayınıma - eltime çalışmak istiyorsa onunda çocuğuna bakayım diye- ama eltim iştemedi. şuanda kayınvalidem kendi evine geçti ve işe başladı, nedeni de şu kayınımın maaşi yetmiyormuş, -eee eşi çalışsın- çalışmıyor, ortak evden de taşınmıyor kendi evinin kiracısı çıkmış... Daha birde kiraya vermeyi düşünüyor, karısı çalışmıyor kayınvalidem çalışıyor onlara para verdiğini biliyoruz kayınvalidemin ama vermediğini söylüyor, madem vermiyorsa neden (60)kaç yaşında kadın çalışıyor? Çocuk bakma karşılığı yıllarca o evde oturup kira aldılar hala gelir elde etme peşindeler diye eşim karşı çıktı tekrar kiraya verilmesine haklı olarak.. Madem geçinemiyorlarsa eltim niye çalışmıyor, kayınvalidem para vermeyecekse niye bıraktı benim çocuğumu.... hepsi bir plan içinde ama biz çözemedik... Eşim çok üzülüyor, tepki koyuyoruz ama hakkımız yeniyor ve ben en başta annelerini suçluyorum neden o yaşta çalışma peşinde neden eltimin arkasını örtüyor, adil davranmıyor...

şimdiden herkese teşekkürler okumanız bile benim kalp kırıklığımı hissetmeniz bile yeter. cvp yazıp yardımcı olursanız çok sevinirim...
Ben şeyi anlamadım şuan eltiniz kayınvalidenizle aynı evde mi oturuyor, yoksa miras kalan ev başka bir ev mi? Madem kendi evimde otursun miras kalan evi de kiraya verin 6 siz alın kirayı 6 ay onlar alsın

öyle mi canım kapıyı açtı hazır yemeği koydu evet zor hakkını ödeyemem yine zor tamam da şu anda 60 yaşında kardeşim bodrum katta sıcağın karşıısnda erkek işi yapıyor forma çekiyor saatlerce ayakta hangisi zor ki bunu kendi için ihtiyacı için yapmıyor sorumsuz oğlu ve yılan eltim için bir düşün istersen,

Eee yani?
Bakın evet kayinvalidenizin bu şartlarda çalışması gerçekten haksızlık. Ama kaynınız silah dayamadı heralde annesinin başına. Kadını saçından sürükleyip işten çıkarmayacağınıza göre eşiniz annesine bir söyler iki söyler, annesi ikna olmazsa da yapacak hiçbir şey yok.

Ama bence sizin derdiniz, sizin çalışıp eltinin çalışmaması. O evde yatıyor, ben hem çalışıp hem çocuk büyütüyorum diye düşünüyorsunuz. Zor şartlarda mı çalışıyorsunuz? Ailenizin gelir durumu nedir? Kayinvalideniz onun kadar size de yardım etse işten mi çıkacaksınız mesela?

Benim de eltim çalışmıyor, ben çalışıyorum. Kayinvalidemin maaşı ve biraz da kira geliri var. Eşimin abisine arada ufak yardımlar yapiyor, kullandıkları ortak mülkten (eşim, kv, eşimin abisi) cüzi kira alıyor gibi gibi. Bizim de arada oğluma hediye filan alıyor kendince gönlümüzü kırmamak için. Sizin mantığınıza göre benim de ayaklarımı vura vura tepinmem lazım eltim neden çalışmıyor diye.
Ama benim çalışmamın elimle bir alakası yok. Ben okumuşum senelerce en iyi okullarda, bi vizyonum, bir potansiyelim var. Kullanmak istiyorum ve çalışıyorum.

Kayinvalidemi, ona verdiğin kadar bize de vereceksin veya bana ne eltim de çalışsın diye darlamayı kendime yakıştıramam açıkçası. Sonuçta şu anda bizim ihtiyacımız yok çok şükür. Ekstradan aylık gelecek 3-5 bin tl ile ben zengin olmayacağım. Nitekim eltimler de kv onlara el uzattı diye süper lüks bir hayat yaşamıyor. Herkes kendi tercihlerine ve kısmetine göre bir hayat yaşıyor. Ha allah hayırlı uzun ömürler versin kv ye yarın bir gün bişey olur. O zaman adil bir miras paylaşımı elbette talep ederim.

Eee yani?
Bakın evet kayinvalidenizin bu şartlarda çalışması gerçekten haksızlık. Ama kaynınız silah dayamadı heralde annesinin başına. Kadını saçından sürükleyip işten çıkarmayacağınıza göre eşiniz annesine bir söyler iki söyler, annesi ikna olmazsa da yapacak hiçbir şey yok.

Ama bence sizin derdiniz, sizin çalışıp eltinin çalışmaması. O evde yatıyor, ben hem çalışıp hem çocuk büyütüyorum diye düşünüyorsunuz. Zor şartlarda mı çalışıyorsunuz? Ailenizin gelir durumu nedir? Kayinvalideniz onun kadar size de yardım etse işten mi çıkacaksınız mesela?

Benim de eltim çalışmıyor, ben çalışıyorum. Kayinvalidemin maaşı ve biraz da kira geliri var. Eşimin abisine arada ufak yardımlar yapiyor, kullandıkları ortak mülkten (eşim, kv, eşimin abisi) cüzi kira alıyor gibi gibi. Bizim de arada oğluma hediye filan alıyor kendince gönlümüzü kırmamak için. Sizin mantığınıza göre benim de ayaklarımı vura vura tepinmem lazım eltim neden çalışmıyor diye.
Ama benim çalışmamın elimle bir alakası yok. Ben okumuşum senelerce en iyi okullarda, bi vizyonum, bir potansiyelim var. Kullanmak istiyorum ve çalışıyorum.

Kayinvalidemi, ona verdiğin kadar bize de vereceksin veya bana ne eltim de çalışsın diye darlamayı kendime yakıştıramam açıkçası. Sonuçta şu anda bizim ihtiyacımız yok çok şükür. Ekstradan aylık gelecek 3-5 bin tl ile ben zengin olmayacağım. Nitekim eltimler de kv onlara el uzattı diye süper lüks bir hayat yaşamıyor. Herkes kendi tercihlerine ve kısmetine göre bir hayat yaşıyor. Ha allah hayırlı uzun ömürler versin kv ye yarın bir gün bişey olur. O zaman adil bir miras paylaşımı elbette talep ederim.
👏👏👏👏👏👏

biz öyl dedik zaten önce o oturuyordu kadın bize gelinde hop geçtiler yine ses etmedik siizn gibi düşündük 30 bin bakıcıya vericez olsun onlar otursun kira alırlar dedik onun karşılığı oydu zaten...

inanın eşim vardiyalı çalışmasa ne kendi ananeme ne de ona derdim hiç bir bakıcı kadın evde erkek istemiyor adam evde uyurken çocuk bakmıyorlar o sebeple mecbur kaldık ama karşılığını verdik vericez de son nefesimize kadar konu ayrı

eşim diyor ama utanmaz kardeşi ve eltim anlamıyor inat etti çalışmıyor kadın çalışıyor bir de vermediğini söylüyor burada ki amaç ne veriyorsun işte kira gelirleri de yok şimdi niye yalan söylüyorsun... en başa neden sen 60 yaşında çalışıyorsun niye o çalışmıyor burda bir oyun var çözemiyoruz...
Ben sizin durumunuzu anladım ve hak verdim. Ama alıştırmışsınız bir kere. Eltiniz sanırım rahatına düşkün yani kira geliri varken çalışmak zor geliyor. Kayınvalideniz de gelmiş çocuğa bakmış tamam şartlar bunu gerektirmiş olabilir ama kaynınızın yaptığı bildiğin arsızlık ve kardeşinin malına çökme. Annesinin rahatını da hiç düşünmüyor. Siz eşinizle bu konuyu konuşun. Çok karışmayın yoksa en kötü siz ilan edilirsiniz. Kayınvalidenizi de bu kadar düşünmeyin evlatları düşünsün

evi yoktu malesef o sundurma çatıda gidip donucaktı dedimya öteki oğlu hemen geldi oturdu evine şu anda ada gitmiyor kendi evini kiray verip gelir elde etmek istiyor yoksa ben onju turlara kaplıcalara nerelere nerelere gönderdim bunlar söylenmez tabi ki resmi tatillerde iizn günlerimde ayrı tatile gitti hep lütfen biizm niyetimizi sorgulamayı bırakın artık ,bakın burda bir insafsizlık bir birlik bir ayrım var buna odaklanın nasıl tavır almalıyız fikir verin...
Kötü olan zaten annenin o kötü yerde yaşaması. Kadının evine çökmüşler. Evleri varken kiraya vermişler anaları da çatıda yaşıyor en rahat edeceği yaşlarında. Valla çok ayıp bişey paranın satın alamayacağı bişey bu rahatlık. Yazık yani bari kadının evini geri versinler

ben ona para teklif ettim oda dediki benim maaşım var oğlum tek maaş o eve geçsin kendi evini kiraya versin tamam dedik zor dönemleri geçene kadar öncesinde kayınvalide oturuyordu, işte ona faydası olmadığı gibi şimdi de evsiz kaldı birde onlar için çalışıyor, tamam yine kendi tercihi artık biz ona anlatamıyoruz ama neden para vermiyorum diyor, niye bizi hep minnetli bırakma derdinde neden alacak verecek kalmadı kadın evine geçsin eşim kardeşi ve annesine laf anlatamıyor utanmaz kardeşi de bu kadar lafın üstüne kendi evine gitmiyor ben daha bir şey diyemiyorum ...
Annenizi 1+1 küçük bir eve yerleştirseniz nasıl olur acaba, uygun fiyatlı bilmiyorum nasıl bi şehirdesiniz ama. Aklıma bu geldi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X