hak yenmesi

S I L A

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2013
329
9
98
46
iyi aksamlar. oncelıkle kısaca durumu yazıp sizden basına bu tarz birsey gelen, duyan varsa bilgi rica ederim.
babam 2009 yılında kazada vefat etti.etmeden önce aıle binamızdan bir katı uzerıme devretti. kaza ani oldugunda depresyondan zor cıktım. evlılık arıfemde gebelıgımı ogrenınce kiramı almak istedım.(biraz zor oldu annem vermek istemedi) aradan bu zamana dek annem yoluyla elden kiramı aldım. (ama hep eksık vermiş) son 1 yıl ıcın kız kardesım eft olarak yaptı..
eylul ayında annem felc gecırdı. boyle olunca kira vs dusunmedım. fakat gecenlerde esım vergı borcun varmı bir bakayım dedı.bende bak dedım.. baktıgımızda sok oldum..adıma odenen gecmiş yıllara ait vergılerle, aldıgım aylık kira bedelleri farklı cıktı. ve hemen kımseye demeden eft yapan kız kardesıme mesaj atıp bu ayki kirayı ben elden alıcam dedım. kiracıya gıttıgımde eylulde zam oldugunu soyledı. ve benım bundan haberım yoktu. bana zamsız olarak verılmıstı .
suan ortada erkek kardesımın bana yaptıgı gecmıs yıllara ait ev vergısi tutarıyla ,aynı olmayan kira bedeli gorunuyor.. ve eylul ayından beri zamlı olan meblağ bana eski meblağdan verıldiği goruluyor.

bu durumla karsılasan veya duyan varmıdır? ne yapmalıyım nasıl haklarımı alırım? bu sorunumu nasıl kolaylıkla çözerim.?

size parayi eksik veren aileniz yani öylemi

Geçmiş dönem kira farkı ailenizden almak zor olacak, aranız açılacak, ki anneniz şuan felç olmuş. Hesap soramayacaksiniz büyük ihtimal.

Bundan sonra kiranizla kendiniz ilgilenirsiniz, bir sorun kalmaz.

Cok ihtiyaciniz yoksa , bosverin bence . Bundan sonraki kiralari hesabiniza yatirsin , kiraciniz.

Sonucta babaniz size bir ev vermis. Ve bundan sonra kirayi duzenli alabilirsiniz.

Yerinizde ben olsam ,aldiklari toplamda 50 bin olsa ki degildir ,hibe ederdim. Aileniz sonucta .

Miras zor is . Bazen diyorum olmasa daha mi iyi olur? . Herkes kendi kazansa . Boylece aile arasinda sorun cikmaz miydi acaba?

neden kendiniz halletmiyorsunuz işlerinizi?
2009 ile 2019 arasında 10 yıl var.
hani olaylar üst üste geldi gibi bir durum yok.
10 yıl sizin kiranızın tahsilatını yapmışlar.
belki kiracınızı bile onlar bulmuştur.
hırsızlık yapmışlar ama siz de işinizi takip etmeliydiniz.
meblağ büyük değilse unutun gitsin

aynen oyle sevgılı annecıgım ve parayı seven erkek kardesım ısın ıcınde..
kira kontratlarini bulabilirseniz eft edilen paralarla ayni olmadigi anlasilirsa faiziyle size geri oderler
kiraciyla gorusun

Ben anne hayattayken miras peşine düşülmesine karsıyım sonucta o birikimi yapan baban yıllarca uğrasan onlar. Hani kendim olsam böyle bir şeyin peşine düşmem bundan sonra da kiracınızla konusun direk hesabınıza yatırsın.

Bence de çok fazla konu edilecek bi durum değil boşverin. Geçerli bi sebepleri vardır muhakkak. Bundan sonra kendinşz muhattap olun kıracınız ile sorun çözülğr bence

neden kendiniz halletmiyorsunuz işlerinizi?
2009 ile 2019 arasında 10 yıl var.
hani olaylar üst üste geldi gibi bir durum yok.
10 yıl sizin kiranızın tahsilatını yapmışlar.
belki kiracınızı bile onlar bulmuştur.
hırsızlık yapmışlar ama siz de işinizi takip etmeliydiniz.
meblağ büyük değilse unutun gitsin
ınsan annesınedemi guvenmeyecek.. annemden teslım alıyordum ılk yıllarda..

500 lira ve uzeri kiralar elden alinamaz, banka hesabina yatmasi gerekiyo

bundan sonrasi icin gidip bi kira kontratı yapcaksiniz kontrata da size ait bi banka hesap no yazcaksiniz, kiraci adiniza yatiracak

bu arada bu mart ayinda kendiniz gidip vergi dairesine beyanname verirken bilgi alabilirsiniz

onceki kiralari bosverin ama bundan sonra kimseyi kendinize de araci etmeyin
Allah yardimciniz olsun, aileden bu tarz sikintilar yasamak zor

iyi aksamlar. oncelıkle kısaca durumu yazıp sizden basına bu tarz birsey gelen, duyan varsa bilgi rica ederim.
babam 2009 yılında kazada vefat etti.etmeden önce aıle binamızdan bir katı uzerıme devretti. kaza ani oldugunda depresyondan zor cıktım. evlılık arıfemde gebelıgımı ogrenınce kiramı almak istedım.(biraz zor oldu annem vermek istemedi) aradan bu zamana dek annem yoluyla elden kiramı aldım. (ama hep eksık vermiş) son 1 yıl ıcın kız kardesım eft olarak yaptı..
eylul ayında annem felc gecırdı. boyle olunca kira vs dusunmedım. fakat gecenlerde esım vergı borcun varmı bir bakayım dedı.bende bak dedım.. baktıgımızda sok oldum..adıma odenen gecmiş yıllara ait vergılerle, aldıgım aylık kira bedelleri farklı cıktı. ve hemen kımseye demeden eft yapan kız kardesıme mesaj atıp bu ayki kirayı ben elden alıcam dedım. kiracıya gıttıgımde eylulde zam oldugunu soyledı. ve benım bundan haberım yoktu. bana zamsız olarak verılmıstı .
suan ortada erkek kardesımın bana yaptıgı gecmıs yıllara ait ev vergısi tutarıyla ,aynı olmayan kira bedeli gorunuyor.. ve eylul ayından beri zamlı olan meblağ bana eski meblağdan verıldiği goruluyor.

bu durumla karsılasan veya duyan varmıdır? ne yapmalıyım nasıl haklarımı alırım? bu sorunumu nasıl kolaylıkla çözerim.?
Sizin ilgilenmeniz lazımdı.
Biz de eşimin amcasının apartmanındayız. Amca Almanya’da. Arayıp sormaz sadece kiraların yatıp yatmadığı ile ilgilenir. Ama kiracılar evden çıkacak olsun, boya badana işi olsun, çatı aksın, elektrik işi çıksın siz halledin kiradan düşürtün der. Bu da saçma bir sorumluluk yüklüyor insana. Ailenizin yaptığı çok ayıp. Ancak siz de 10 yıldır hiç ilgilenmemişsiniz.

Bu sorunun çözülecek bir yanı yok maalesef. Kiracılar paralarını yatırmışlar. Siz kendi iban numaranızı verseydiniz sorun ortadan kalkardı. Siz aranızda herhangi bir anlaşma olmadan ailenizden elden teslim aldığınız para için hak arayamıyorsunuz.

Yaptıkları yanlış. Çok sinirliyseniz küsüp konuşmaktan başka yol yok.

Bu kadar zaman kiraniza sahip cikmamişsiniz, şimdi tatsizlik çikarmanin bi anlami yok.
Kiracinizla konusun, zorluk cikarirsa kira vermiyor diye sizi dava ederim deyin, en kötü evi satın.

Bu arada diger kardeslerin üzerine de ev yapildi mi? Yapılmadıysa onlar da kiraya ortak olmalı etik düşunünce

Ailenizle hiç yüz göz olmayın bence. Ev paylı mülkiyet mi yoksa size mi ait? Duruma göre kiracıyla konuşup bundan sonra kirayı direkt size vermesini veya sizin kiradaki payınızı verdiğiniz hesap nosuna yatırmasını söyleyebilirsiniz. Zaten elden almışsınız parayı az aldığınızı ispatlayamazsınız. Ailenize söyleseniz de sizin başınız ağrır yine. Huzurunuz bozulur. Ama şaşırmış gibi ya vergiler de ne kadar artmış geçen eylülde ne kadardı şimdi nasıl? vb şekilde sohbet açıp bildiğinizi ama sustuğunuzu çaktırın derim. Ben böyle yapardım yani.

Ne fark eder aileniz sonuçta . Benim erkek kardeşim böyle birşey yapsa güler geçerim. Hiç vermese bile gocunmam . Yeter ki canı sağolsun . Kardeşlerim canimdan ötedir. Böyle şeylerin hesabininin yapılması çok tuhaf geliyor bana. Aileniz sonuçta düşmanıniz değil ki.

Ne fark eder aileniz sonuçta . Benim erkek kardeşim böyle birşey yapsa güler geçerim. Hiç vermese bile gocunmam . Yeter ki canı sağolsun . Kardeşlerim canimdan ötedir. Böyle şeylerin hesabininin yapılması çok tuhaf geliyor bana. Aileniz sonuçta düşmanıniz değil ki.
aıleden biri vefat edınce ve kardeslerden biride paragozse boyle olmuyor malesef.. dagılıyor aıle. helede anne hakcı değilse.

Ben de merak ettim sadece size mi ev verildi yoksa her çocuğa verildi mi?

Back
X