Hakaret davası,basit yargılama ve itiraz süreci

Karşı taraftan bırakın hakareti küfür içeren mesajlar olmasına rağmen bu yargılama sürecini hiç anlayamadım. Dediginiz gibi avukatlara yarıyor bütün bunlar. Şu davadan kurtulayım da hiç şikayetçi olmakla falan uğraşmak istemiyorum.
Evet ama işte bu karşi tarafın size acmış olduğu bir hakaret davası olduğu için daha çok size odaklı bakıliyor davaya. Karşılıklı olduğu için indirim fln uygulanmıştır size en fazla. Ben olsam şikayetçi olurdum, mağdur oldugunuzla kalacaksınız. Hakaret davalarına avukatlar balıklama atlıyorlar merak etmeyin, avukatınızın sizden bir para talep edeceğini düşünmüyorum. Bir avukata gidip hakaret davası acmak istiyorum diyin gerisini düşünmeyin 😅

beraat edersen ödemezsin, cvyo alırsan ödersin. (
CMK’nın 327. maddesine göre, hakkında ceza verilmesine yer olmadığına karar verilen kimse, yalnızca kendi kusurundan ileri gelen yargılama giderlerini ödemeye mahkum edilebilir. Vekalet ücreti de yargılama giderlerinden sayıldığından, kural olarak hakkında ceza verilmesine yer olmadığına karar verilen sanığa, vekalet ücreti yükletilemez. Bu durumda katılana da vekalet ücreti yüklenemeyeceğinden herkesin yaptığı vekalet ücretine kendisi katlanır.

Ancak karşılıklı hakaret nedeniyle ceza verilmesine yer olmadığına karar verildiğinde, hakkında ceza verilmesine yer olmadığına karar verilen sanığın, vekalet ücreti ödemesine hükmolunur)

Evet ama işte bu karşi tarafın size acmış olduğu bir hakaret davası olduğu için daha çok size odaklı bakıliyor davaya. Karşılıklı olduğu için indirim fln uygulanmıştır size en fazla. Ben olsam şikayetçi olurdum, mağdur oldugunuzla kalacaksınız. Hakaret davalarına avukatlar balıklama atlıyorlar merak etmeyin, avukatınızın sizden bir para talep edeceğini düşünmüyorum. Bir avukata gidip hakaret davası acmak istiyorum diyin gerisini düşünmeyin 😅
Hakaret suçlarında şikayet süresi 6 ay, mesajdan 6 ay geçtiyse şikayetçi olmasının bi hükmü yok

Yoo hiç de balıklama atlamıyoruz. Neden bedavaya çalışalım ?

Karşı taraf ilk şikâyetçi olduğunda takipsizlik verildi ama sonrasında dosyaya bana ait olmayan mesajlari ekleyerek itiraz etti dosya öyle açıldı,davanın başından sonuna mağdur olan tarafım ama bu çirkef kadınin adını bile duymak istemiyorum artik,yeterki şu saçma dava bitsim

Kötü haber vereyim, karar tarihinden sonra avukatlık asgari ücret tarifesi değişti yeni kararla mahkumiyet alırsanız 17900 tl ödeyeceksiniz vekalet ücreti
Evet 17.500 diye biliyorum ben de, 600 tl vekalet ücreti olsa 300 tl dava parası diye toplanarak gider muhtemelen

Mesajların arasında sizin attığınız hakaret suçunu oluşturan bi msj var mı, tümüyle eşiniz ve şikayetçi arasındaki mesajlar mı bunlar

beraat edersen ödemezsin, cvyo alırsan ödersin. (
CMK’nın 327. maddesine göre, hakkında ceza verilmesine yer olmadığına karar verilen kimse, yalnızca kendi kusurundan ileri gelen yargılama giderlerini ödemeye mahkum edilebilir. Vekalet ücreti de yargılama giderlerinden sayıldığından, kural olarak hakkında ceza verilmesine yer olmadığına karar verilen sanığa, vekalet ücreti yükletilemez. Bu durumda katılana da vekalet ücreti yüklenemeyeceğinden herkesin yaptığı vekalet ücretine kendisi katlanır.

Ancak karşılıklı hakaret nedeniyle ceza verilmesine yer olmadığına karar verildiğinde, hakkında ceza verilmesine yer olmadığına karar verilen sanığın, vekalet ücreti ödemesine hükmolunur)
O zaman dilerim beraat verilir😔 bilgilendirme icin cook teşekkür ederim 🌸🌸

Basit yargılama uygulanarak verilen karara itiraz ettiğiniz için dosya yeni esasa kaydedilerek genel hükümlere göre yargılama yapılacak. İtiraz sebeplerinizin kabulü anlamına gelmiyor bu, “ itiraz ediyorum” deseniz dahi aynı prosedür işliyor. Hakim önceki hükümle bağlı değil ama yine mahkumiyet kararı verirse hakkınızda itiraz ettiğiniz için daha önceki karardaki 1/4 oranındaki indirim uygulanmaz. Size duruşma günü bildirilir, duruşmaya kadar itirazdan vazgeçerseniz 1/4 indirim korunur. Bu duruşma hal tavır mahkeme sablonu tck 62 indirimi 1/6 oranında yapılıyor matbu sabıkalı vs değilseniz takdiri indirim.
Benimde farklı dosya numaraları ile 2 boşanma davası gorunuyo uyapta 2022 de dava açıldı karşi tarafta karşı dava açtı 2023 dosya numaralı var şimdide içeriği aynı ama bazı farklılar var ben farklı ildeyim karşı taraf farklı ilde ama iki boşanma davası dosyasıda aynı ildeki asliye hukuk da görünüyor buna dair yorumunuz nedir acaba neden bu şekilde olmus

Mesajların arasında sizin attığınız hakaret suçunu oluşturan bi msj var mı, tümüyle eşiniz ve şikayetçi arasındaki mesajlar mı bunlar
Benimle olan hakaret sayılabilecek konuşmalar şikayet ettiği tarihten 1 yıl öncesine ait,ama o mesajların tarihi olmadan dosyaya eklemiş.sikayet ettiği tarihten itibaren 6 ay öncesinde bana ait mesaj yok,hepsi eşimle arasında geçen konuşmalar ve yine eşimin hattı üzerinden

Benimle olan hakaret sayılabilecek konuşmalar şikayet ettiği tarihten 1 yıl öncesine ait,ama o mesajların tarihi olmadan dosyaya eklemiş.sikayet ettiği tarihten itibaren 6 ay öncesinde bana ait mesaj yok,hepsi eşimle arasında geçen konuşmalar ve yine eşimin hattı üzerinden
Mesajların ne zaman atıldığına dair kolluk tarafından tespit yaptırılmadan iddianame mi düzenlenmiş? Şaka gibi.

Mesajların ne zaman atıldığına dair kolluk tarafından tespit yaptırılmadan iddianame mi düzenlenmiş? Şaka gibi.
Aynen,ben de bu yüzden itiraz ettim. Mesajlar 1 yıl, hatta 1 buçuk yıl öncesine ait. Ya onu geçiyorum resmen eşimle konuşmalar var,iddianameye eklenmiş.. hakaretin altı çizilmiş ama konuşma akışına bakıldığında hiç konuyu bilmeyen biri dahi konuşmanın taraflarından biri olmadığımı anlar ama iddianamede hepsi var

Mesajların orijinalleri var mı elinizde? İddianameye bakın, dosyadaki mesajlara değil. İddianamede yazılı hakaret suçunu oluşturan söylemler size ait değilse, bu msjları eşim x atmıştır gerekirse tanık olarak dinlenebilir diyebilirsiniz. İddianamede yazılı söylemler size aitse ama dediğiniz gibi şikayet tarihinden 6 aydan önceki bir tarihteyse bu msjların tarihi 6 aydan önceki bir zamana dayalı diyin. Msjların orijinalleri sizdeyse tarihi görünecek şekilde sunun

Mesajların orijinalleri var mı elinizde? İddianameye bakın, dosyadaki mesajlara değil. İddianamede yazılı hakaret suçunu oluşturan söylemler size ait değilse, bu msjları eşim x atmıştır gerekirse tanık olarak dinlenebilir diyebilirsiniz. İddianamede yazılı söylemler size aitse ama dediğiniz gibi şikayet tarihinden 6 aydan önceki bir tarihteyse bu msjların tarihi 6 aydan önceki bir zamana dayalı diyin. Msjların orijinalleri sizdeyse tarihi görünecek şekilde sunun
Mesajlar 2020 aralık ayına ait.. bende sadece ekran görüntüsü var. Dosyadaki mesajlarda da iddianamede de esimin mesajları var, basit yargilama olduğu için onu tanık gösterememistim. Ama şimdi duruşma olacakmış,eşim(aslında eski eşim oldu bu surecte) sahit olacak o

Valla o kadar uzun ki, dediğim hakarette "ruh hastası".. içimden geçenler neler neler 🤭
Adamı da boşadın hala neyin derdinde alıp tepe tepe kullansın ya da hıncını ondan çıkarsın.. ay adam bitti kadında ki takıntı bitmedi ya :/ ruh hastası az kalmış keşke şöyle evire çevire eline alsaydın da davaya değseydi 🥲🤭 bisey çıkmaz zaten davadan.. eşimle bişe boşandık bu kadın yüzünden dersin 🥲

Adamı da boşadın hala neyin derdinde alıp tepe tepe kullansın ya da hıncını ondan çıkarsın.. ay adam bitti kadında ki takıntı bitmedi ya :/ ruh hastası az kalmış keşke şöyle evire çevire eline alsaydın da davaya değseydi 🥲🤭 bisey çıkmaz zaten davadan.. eşimle bişe boşandık bu kadın yüzünden dersin 🥲
Tam olarak içimden geçenlerin hepsini okudun,şöyle elime bi geçseydi en azından gerçekten bir ceza davası olurdu🤭 durusma olursa sevgili eski eşim şahit olacak zaten, o kadın yüzünden boşadık falan da demeyi düşünüyorum 🙈

Back
X