Bisküvi - Kurabiye Tarifi Hakiki tuzlu Pastane Kurabiyesi

ikoncan85

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2009
2.071
14
158
40
kızlar inanın tuzlu kurabiye kurabiye olalı böyle lezzetli olmamıştır tıpkı pastaneden aldığımız tuzlu mis gibi mahlep kokan kurabiyelere benziyo ağızda dağılan müthiş bir tadı var tavsiye ederim misafirlerime yaptığım en özel lezzetlerdendir

öncelikle margarinin yumuşak olması gerekiyo yumurtanın 1 tane sarısını ayırıyoruz üstü için

125 gr margarin 2 yumurta 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 2 tatlı kaşığı mahlep 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz kabartma tozu aldığı kadar un arzuya göre çörekotu

ilk önce kabımıza margarinimizi daha sonra 1 yumurta sarısını ve akını alıyoruz yoğurdumuzu ekliyoruz tuz şeker ilave ediyoruz sıvıyağımızıda ilave ettikten sonra elimizle margarini iyiice yediriyoruz karışıma daha sonra unu mahlep ve kabartma tozunu koyuyoruz yuvarlayıp yada istediğiniz şekli verip tepsimize diziyoruz üstüne yumurta sarısını sürüp arzuya göre çörek otu koyup 170 derece fırında pişiriyoruz ufak bir not hamurlarımızı çok fazla büyük şekil vermeyelim çünkü çok kabarıyor afiyet olsunnn

tuzlu kuru pastayı öyle severimkiiiicokacimcoook tarifi aldım.. teşekkürler..

bende şimdi denedim bayağı da bol çıkıyor birazını buzluğa koymayı düşünüyorum bişey olmaz herhalde gayet güzel bir tarif teşekkür ederim. kokusu da harika ayrıca.

ama ğüzele benziyooo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…