Hakkını arayabilmek

Herkese selam, kaygı bozukluğu ile ilgili psikoterapi alıyorum ve antidepresan kullanıyorum. Eski zamanlara göre daha iyiyim ama tabii arada zorlandığım şeyler oluyor. Mesela hakkımı ararken zorlanıyorum, sanki kötü bir şey yapıyor gibi hissediyorum.
Örneğin ben part time çalışıyorum. Çalıştığım günlerin parası yattı ama 500 tl kadar bir eksik var. Bunu sorguladığımda bana bankada sorun olduğunu söylediler ama ben inanmayıp bankayı aradığımda öyle bir şey olmadığını, kendilerinin bir şey yapamayacaklarını ve maaş bordromu şirketten kontrol etmemi söylediler. Yani arkadaşlar bunu soracağım ama nasıl sormalıyım? Türkiye'de yaşıyoruz, bizde hakkınızı aradığınızda suçlanırsınız genelde. Suçlanmayı geçtim o paranın üstüne çökerler diye çok korkuyorum. Benim durumumda büyük bir para çünkü.
Benim kız kardeşim de benzer durumu yaşadı. Hakkini da aldı. (Türkiye 'de yaşıyor.) Kimse de sesini çıkaramadı

Yerlerine gidemedim ama sabit hattı aradım, sadece not ettiler. Yetkilinin tek dediği de "en kısa sürede yatırılacak". Orada denk geldiğim iki arkadaşım var, onlara da soracağım onların da eksiği var mı diye.
Ben anlamıyorum, niye milletin parasına çöküyorsunuz? Ayrıca maaşı vermeseler onu bile anlarım da bu kadarcık bir paraya çökmek nasıl çiğ bir harekettir?
valla çok çiğ bi hareket
benim de 1 seneye yakın çalıştığım iş yerim ihbar tazminatıma çökmüştü
bende güvendiğim için ilk 1 ay, nasıl olsa öderler param kalmaz onlarda diye düşünmüştüm
baktım hiç oralı değiller, aramaya başladım
her arayıp sorduğumdada , büyük ödeme bekliyoruz geldiği an para sende dediler
2 ay oldu gelen giden olmadı
sonra artık bıktılar, 3te birini falan yolladılar kalanı da ödeme alınca atıcaz dediler
o kalanında peşine düştüm ama ödemedi şerefsizler
bende lanet ettim bıraktım bugünkü aklım olsa bırakmazdım

Arkadaşlar selam, acil paraya ihtiyacım olan bir durum oldu. Halen yatırılmadı. Muhasebeyi aradığımda "ona sizin yetkiliniz bakacak" diyor. Yetkili de yatacak diyor başka bir şey demiyor. Yani 500 tl için bu yapılacak şey mi?

Back
X