• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hakkını arayabilmek

Hayır maaş hesaplandı, ortada bir eksik olduğu bilindiği halde gereken yapılmıyor. Bir unutulma durumu yok yani. Yemek ücreti yatırdılar, sonra "mesailerle ilgili bankada bir sorun var sana dönüş yapacak" denildi. Yani ortada bir hata da yok kasıt var.
kasıt olduğunu sanmıyorum kasıt olsa direkt ödemeyeceğiz falan derlerdi
bankada sorun olduğu söylenmişti, o sorun çözüldü mü bana yardımcı olur musunuz falan filan diyeceksiniz yetkiliye

Sebep bildirmek zorunda değilsiniz.
Almanız gereken ücret eksik yattıysa bunu bildirmeniz gayet normal.
Parayla ne yapacağınız sadece sizi ilgilendirir.
Bu kadar çekingen olursanız çok hakkınızı yerler özel sektörde.
Tabii ki bilmelerine gerek yok ama maalesef bizim insanımız bir kanıt göstermezseniz hakkınızı vermiyor ya, belki bunu söyleyince hemen verirler.

kasıt olduğunu sanmıyorum kasıt olsa direkt ödemeyeceğiz falan derlerdi
bankada sorun olduğu söylenmişti, o sorun çözüldü mü bana yardımcı olur musunuz falan filan diyeceksiniz yetkiliye
Ben bankayla konuştuğumu söyledim, bilsinler. Hani sorun var dendiğinde "öyle mi, tamam" diye susmayacağımı anlasınlar. Tek kaygım şey, hani güvenmemiş bankayı aramış derler mi arkamdan ve bununla beni suçlarlar mıydı.
Bir ajansa görüşmeye gitmiştim, bir şeylerden emin olamayınca "zaten bize güvenmiyorsanız biz çalışmak istemiyoruz" demişlerdi ondan beri endişeliyim.

alırsın o parayı sen sana guvenıyorum olmadı numara yap ihtiyacım var falan yumuşak karınlarına oyna baktın yok diyorlar ısrar et bıktır
Numara değil zaten ihtiyacım var, onu da söyledim. Benim anlamadığım neden böyle deme gereği duyuldu? Hani ücret eksik değildir deseler haydi neyse, üstüne yatıyorlar deriz de kabul de etmişler eksik olduğunu.

bence konu sahibinin işi daha kolay çünkü adamlar eksik para olayını kabul etmiş
hayır yatması gereken ücret doğru olarak yattı deseler o zaman haksızlık yapılmış olurdu
Yani eğer çalıştığı yer toplama kampı değilse, her iş yeri çalışana bordro vermek zorunda. Kaldı ki zaten bordro şimdi e devlette de görünüyor mu ondan emin değilim. Uzun zamandır iş dünyasından uzak kaldım.
Ama her koşulda vermek zorundalar ve hatalarını zaten kabul etmişler.

Tabii ki bilmelerine gerek yok ama maalesef bizim insanımız bir kanıt göstermezseniz hakkınızı vermiyor ya, belki bunu söyleyince hemen verirler.
İşte bu yanlış bir mantık.
Siz de buna uymayın.
Bu tip yanlış anlayışlar insanların özlük haklarını aramasına engel oluyor.

Almam gereken tutar şu, hesabıma yatan bu.
Bu da bankaya gelen ödemenin ekran görüntüsü.
Aradaki farkı rica ediyorum.

Bu kadar…

Ben bankayla konuştuğumu söyledim, bilsinler. Hani sorun var dendiğinde "öyle mi, tamam" diye susmayacağımı anlasınlar. Tek kaygım şey, hani güvenmemiş bankayı aramış derler mi arkamdan ve bununla beni suçlarlar mıydı.
Bir ajansa görüşmeye gitmiştim, bir şeylerden emin olamayınca "zaten bize güvenmiyorsanız biz çalışmak istemiyoruz" demişlerdi ondan beri endişeliyim.
o ajansın söylediğinde mantık yokmuş
5 senelik çalışanları olsan bi güven beklemelerini anlarım da
daha iş görüşmesi aşamasında içlerine girmemişken neden onlara güvenesin ki
tribe giren profesyonellikten uzak salak bi yermiş orası salla orayı
kaç senedir iş hayatındayım öyle saçma cümle duymadım
akıllardaki sorulara cevap bulmak ve uygun olup olmadığını anlamak için iş görüşmesi yapılır
onlar sana görüşme sırasında nasıl soru soruyorlarsa seninde onlara sormak hakkın
çalışanları bile olmayan birinden güven beklemeleri saçma :)
güven müven gibi şeyleri konuya karıştırmamak için genellikle "bi yanlışlık olmasın diye teyit etmek için soruyorum" cümlesini yapıştırıp geçiyorum ben

Gereksiz zihin okuma yapıyorsun, onu söylerler mi bunu düşünürler mi? O parayı aldıktan sonra, işin çözülecek olduktan sonra düşünseler ne olacak?

Lütfen sonuca odaklan. Amacın parayı almak çünkü ihtiyacın var gerisi fasa fiso.

Gereksiz zihin okuma yapıyorsun, onu söylerler mi bunu düşünürler mi? O parayı aldıktan sonra, işin çözülecek olduktan sonra düşünseler ne olacak?

Lütfen sonuca odaklan. Amacın parayı almak çünkü ihtiyacın var gerisi fasa fiso.
Mesaj attım bana cevap vermediler yine 🤷🏻‍♀️ ben şeyi anlayamıyorum hani inkar da etmiyorlar ama parayı vermiyorlar da.

Mesaj attım bana cevap vermediler yine 🤷🏻‍♀️ ben şeyi anlayamıyorum hani inkar da etmiyorlar ama parayı vermiyorlar da.
Bankayla görüştüğünü söyledin mi? Ve durumda olan tek sen misin, diğer insanlar tepki vermiyor mu? Gerekirse sert çıkacaksın ekmek kadayıfı. :KK51:

Herkese selam, kaygı bozukluğu ile ilgili psikoterapi alıyorum ve antidepresan kullanıyorum. Eski zamanlara göre daha iyiyim ama tabii arada zorlandığım şeyler oluyor. Mesela hakkımı ararken zorlanıyorum, sanki kötü bir şey yapıyor gibi hissediyorum.
Örneğin ben part time çalışıyorum. Çalıştığım günlerin parası yattı ama 500 tl kadar bir eksik var. Bunu sorguladığımda bana bankada sorun olduğunu söylediler ama ben inanmayıp bankayı aradığımda öyle bir şey olmadığını, kendilerinin bir şey yapamayacaklarını ve maaş bordromu şirketten kontrol etmemi söylediler. Yani arkadaşlar bunu soracağım ama nasıl sormalıyım? Türkiye'de yaşıyoruz, bizde hakkınızı aradığınızda suçlanırsınız genelde. Suçlanmayı geçtim o paranın üstüne çökerler diye çok korkuyorum. Benim durumumda büyük bir para çünkü.
Bordronuz e-devlete düşmüyor mu?

Yerlerine gidemedim ama sabit hattı aradım, sadece not ettiler. Yetkilinin tek dediği de "en kısa sürede yatırılacak". Orada denk geldiğim iki arkadaşım var, onlara da soracağım onların da eksiği var mı diye.
Ben anlamıyorum, niye milletin parasına çöküyorsunuz? Ayrıca maaşı vermeseler onu bile anlarım da bu kadarcık bir paraya çökmek nasıl çiğ bir harekettir?

Back
X