Hakkını helal etmemenin yükü!

sizde kendinizce haklı olabilirsiniz ama yapmanız gereken iş bu beğenmiyorsanız yapmayacaksınız daha arka planda çalışacaksınız kimse o kadroyu zorla yazdırmadı sizlere. Ben diyabet hastasıyım bazen o kadar rahatsızlanıyorum ki dışardayken çaktırmamak için kendimle boğuşuyorum dalgınlaşıyorum duyduğumu anlamayabiliyorum bu beni küçümseme hakkını veya eğitimimi, yaşımı sorgulama hakkı vermiyor. Eşiyle kavga edebilir, ailesinden hakaret duyabilir vs vs o kadar çok sebep üretilebilir ki...

Sizin söylediğinizden yola çıkarak bir örnek vermek istiyorum. Bir keresinde üniversite harcımı yatırmak için sıra bekliyordum yanımda genç bir adam o kadar kokuyordu ki nefsime uysam ne pis adam bu kadar bakımsız olunur mu bilmem ne diyebilirdim. Sohbet ettik biraz annesi 4 gündür komadaymış eve dahi gidememiş üzerini değiştirememiş inşaatta çalışıyormuş kardeşinin harcını yatırmak için gelmiş. Yorgunluktan cümleleri toparlayamıyordu bile. Konuşmasak ben onun ne kadar pis biri olduğunu düşünürdüm
Kimin ne durumda yaşadığını bilemezsiniz kendinizi insanların yerine koyun ve o şekilde muamele yapın

Ben konuda 25 kuruş için ah ettiğini vurgulamadım sorun zaten para değil saf değilim o kadar 25 kuruş eksik çıktığında -ki kendini olgunlaşmış insan statüsüne sokabiliyorsa orada göstermeliydi olgunluğunu. anlatmak istediğimi anlamayacaksınız o yüzden kendimi daha fazla paralamak istemiyorum.
Sonuçta bir insan haksız da olsa kendine göre haklıdır...

Bak canım uzaktan davulun sesi gerçekten hoş geliyor, sanıyorum çalışmıyorsun ama inşallah birgün güzel bir mevkide yer alacak ve insanlarla ugrasmanın zorlugunu ıyı kötü göreceksin. öyle bırak git demekle olmuyor bu işler ki bir çogumuz severek girdik bu işe ve ben hala çok severek yapıyorum, neden bir kaçı yüzünden bırakıp gidelim? beni kötü davranılarak sogutmaya hakkı var mı kimsenin? tabiki seninde dalgın yorgun oldun dıye kımsenın küçük görme hakkı yok. öyle farklı ınsanlarla karsılasıyoruz ki iş hayatı eve gelince atmak zorundayız üzerimizden iş gömleğini, ev hanımı gömleğimizi giyiyoruz böylede olmalı..

2.değineceğim ıkı yorumunuda aydınlatmak ıstıyorum: -ki kendini olgunlaşmış insan statüsüne sokabiliyorsa orada göstermeliydi..
cümlene ithafen..
olgunluk yaptım haklıydım vs demedım kı,konuya gerı donersen müsterinin bana bu şekilde yaklastıgını okuyacaksın.

bu arada geçmiş olsun, ve kpps içinde başarılar diliyorum..

genelde kasa kısmında kamera olur, yok muydu? İşte böyleleri de var ki diğer masum kesimin genellenmesine sebep oluyor. Acaba gerçekten rahat rahat yemiş midir onları :50:

Uzun zaman önceydi. O zamanlar benim çalıştığım yerde yoktu kamera. Her alanda her yede var düşük karakterli insanlar .
Genelleme yapmamak lazım hiç bir zaman.

Uzun zaman önceydi. O zamanlar benim çalıştığım yerde yoktu kamera. Her alanda her yede var düşük karakterli insanlar .
Genelleme yapmamak lazım hiç bir zaman.

çok üzüldüm hatıranıza geçmiş olsun..ne insanlar var ya..kar saydı şimdi onu

çok üzüldüm hatıranıza geçmiş olsun..ne insanlar var ya..kar saydı şimdi onu

Teşekkür ederim. Şimdi düşününce çok üzülmüyorum. Geçti gitti.
Ne düşündü , şu anda ne düşünüyor bilemiyorum ki umarım büyük pişmanlık duyuyordur.
Başkasına da yapmamıştır dilerim.
Kötü bir tecrübe , sonrasında hep güvenliğe haber verir ayrılırsın kasamdan.

o biri benim. konu açtım dedim ki insanlar buraya geliyolar afedersiniz ama ağzının içi katran bağlamış. hiç mi diş fırçalamazsın. kendimi ve çevredeki insanları geçtim; sen o ağızla nasıl duruyorsun? insan kendinden rahatsız olur o derece. yemek yersin içersin günler geceler geçer sigaralar içersin ama o ağız öyle durur. sonra da insanlarla konuşurken ağızlarının içine girerek hohlaya hohlaya konuşursun.. şimdi sen müslümanmısın? onu geçtim insanmısın? ben hergün bunlarla karşılaşıyorum dedim o zaman. ve evet o günden bu güne hiçbirşey değişmedi. ben biliyorum ki yıllaaaaaar geçsede değişmeyecek..

ve yine gelirler leş gibi ter kokusu.. kınamıyorum ama Allah rızası için söylüyorum. ne olursun birgün bir sigaranı alma, onun yerine deodorant al bir tane. sabah olur akşam olur ertesi gün olur, günler geçer birtürlü yıkanmazsın. yahu sanki su değilde kezzap tenine değecek olan.. toplum olarak suya sabuna düşmanız yazık.. bu durumda o günden bu yana zerre değişmedi..

ve yine dedim ki yaşlı başlı insanları geçtim. orta yaşlı çoluk çocuk sahibi olanları dahi geçtim. hadi çoluktur çocuktur, hayat mücadelesidir türlü sıkıntılarla boğuşuyolardır, kafaları dalgındır... ama buraya gelen gencecik kızlara, delikanlılara bakıyorum. bööööyle boş boş bakıyolar dedim. hakiketen öyle. bişey anlatıyorsun, bak bunu aldıktan sonra buraya da gideceksin, biliyomusun yerini diyosun. sana boş boş bakıyor.. yahu neye bakıyosun cevap versene. hayır anlamadıysan ya da duyamadıysan tekrar soralım sorun yok.. ama sorun o değil ki.. üzülüyorum hakketen, gencecik insanlar, kafaları zehir gibi çalışmalı, cevval olmalılar..
neden bi hastalığın varmış gibi boş gözlerle bakıyosun, iki lafı bir araya getiremiyorsun. ne öğreniyorsun okulda? hiç mi bişey öğretmiyorlar, yahu konuşamıyorsun be evladım. cümle kuramıyosun, kelime dağarcığın yok. konuştuğunda bildiğin bikaç kelime var onları da ağzını yaya yaya tuhaf bi şekilde söylüyosun, anlaşılmıyor konuştuğun..

işte böyle, daha neler var neler. bana o zaman ki konumda hak verenler de oldu vermeyenler de..
netice olarak şunu söyliyim. konu sahibi de değinmiş. lütfen bir yere gittiğinizde hangi sebeple olursa olsun çalışanlara beddua etmeyin. hakaret etmeyin. evet biz konum itibariyle size cevap veremeyiz ama insanlık namına ne olur hakaret etmeyin. avazınız çıktığı kadar bağırmayın. sonra siz çekip gidiyorsunuz, biz konu sahibi gibi dolu gözlerle kalakalıyoruz.. bütün günümüz mahvoluyor.. bir vatandaş bağırdığı zaman o bağırılan arkadaş ne kadar utanıyor. herkes tüm kat oraya bakıyor.. yapmayın ne olur..

canım ben sana hak veriyorum, çünkü ancak yaşayan bilir.
bundan bir önceki şubemin semti gereği diye düşünüyorum, yüzde 90 ı kendne hiç dikkat etmezdi ve gercekten artık midem bulana bulana çalıştım ve sırf bu yüzden tayin girdim şimdiki şubemde allaha şükür yok, tek diş kötü koku artık geçtim onları adam önümde burun karıstırıyordu.. bişey demek için bile ağzımı acmadan yüzüne bile bakamadan işlem yapıyordum. 2 hikaye anlatacağım

1.) adam öyle terlemiş ki pecete diye bisey var. kredi kartı ile alnını bir sildi terler kartın üzerinde onuda bir güzel yere silkeledi,sonra bana kartı uzatıp ''öde şunu'' diye emretti. artık lafa söze hiç takılmıyordum sadece hijyen istiyordum.

2.)teyze bir gün parayı verdi hesaba yatacakmış. para o kadar ıslakki çamaşır makinasından çıktı sandım,dialoglarımız aynen söyle
ben: (gülerek) teyzecim makinadan mı cıkardın bunları ne kadar ıslak
teyze:yok guzuuum goynumdaydı daha şincik çıkarttım goğsümden ter kapmıştır.(ama ne ter....)
hala aklıma geldikçe midem bulanır.. sırf o yüzden o şubeden tayin girdim ayrıldım.

canım ben sana hak veriyorum, çünkü ancak yaşayan bilir.
bundan bir önceki şubemin semti gereği diye düşünüyorum, yüzde 90 ı kendne hiç dikkat etmezdi ve gercekten artık midem bulana bulana çalıştım ve sırf bu yüzden tayin girdim şimdiki şubemde allaha şükür yok, tek diş kötü koku artık geçtim onları adam önümde burun karıstırıyordu.. bişey demek için bile ağzımı acmadan yüzüne bile bakamadan işlem yapıyordum. 2 hikaye anlatacağım

1.) adam öyle terlemiş ki pecete diye bisey var. kredi kartı ile alnını bir sildi terler kartın üzerinde onuda bir güzel yere silkeledi,sonra bana kartı uzatıp ''öde şunu'' diye emretti. artık lafa söze hiç takılmıyordum sadece hijyen istiyordum.

2.)teyze bir gün parayı verdi hesaba yatacakmış. para o kadar ıslakki çamaşır makinasından çıktı sandım,dialoglarımız aynen söyle
ben: (gülerek) teyzecim makinadan mı cıkardın bunları ne kadar ıslak
teyze:yok guzuuum goynumdaydı daha şincik çıkarttım goğsümden ter kapmıştır.(ama ne ter....)
hala aklıma geldikçe midem bulanır.. sırf o yüzden o şubeden tayin girdim ayrıldım.

Aman Allahimm .. kredi karti ile ter silme olayini okudugumda bi kalakaldim burda, kimbilir sen ne yapmissindir ne cekmissindir o an... bu arada insanlarin yuzune bakmadan konusup islem yapma mevzusunda ayniyiz anladigim kadariyla. Cunku istesemde bakamiyorum o kadar kotu bir koku ki.. oyle insanlar gittikten snr bi muddet kendime gelemiyorum.. benim en uzundugum nokta kendilerine hic acimiyolarmi. İnsan disini fircalamadan, agiz kokusuyla nasil durur nasil gunlerce yasar aklim almiyo benim. Bikere oturuyoruz bi cafede. İste konu gecti oglende insan hernistedigini yiyemiyor aslinda malum isyerinde kotu koku vs diye. Konusurken konusurken dis fircalamaya filan geldi konu. Arkadas demesin mi benim oyle bi sorunum yok diye. Biz ilk basta anlamadik nasil yani oyle sorunum yok. Dediki yani fircalamiyorum ben zaten. Bunu gulerek soyledi ama hepimiz belli etmesekde dehset icindeydik ve hic unutulmaz bu olay aramizda... bikeresindede dolmusta arkadasimla biyere gidiyoduk. Laf nerden oraya geldi hatirlamiyorum ama ben dert yandim dedim ki ya bazi yiyecekler var cok lezzetli evet ama disini iki kere bile fircalasan kokusu gitmiyo bi turlu, sucuk mesela, pastirma dedim. Dimi dedim ona donup, bana dediki bilmem ben sigara ictigim icin onun kokusu bastiriyo hepsini zaten. Hmm evet ya icmesen yani dis fircalamak lazim hep her ictiginde. Ne buyuk zahmet dedim gulerek. Bana dediki yooo ben disimi fircalamiyom ki hic!!! Oyle bi bulusma yada inemli bisey olcagi zaman signal white now var onla fircaliyom bikere beyazliyo dislerim. Yani artik ne denir buna, kelimelerin tukendigi nokta.

Son düzenleme:
Aman aman neler varmış böyle! su hak helal etme mevzusunda benim de sorunlarim var sevap mi gunah mi bilmiorum ama bize ve aileme cektirdikleri yuzunden hic bir zaman hakkimi (varsa) helal etmeyeceklerim her gun lanet ediyorum onlara allahindan bulsunlar. bi de su hak gecme olayi ilkokulda basima gelmisti o zaman nobetci ogrenciydim ogle arasi herkes evine gitti bi ben kalmistim okulda hic unutmam sinif ihtiyaclari icin para topluyorduk para toplayan cocuk paralari kaybetti o gun.sinifta tek.pldugum icin sorumluluk ustume kaldi nasil kotu hissetmistim bir haftaligimi vermistim nerdeyse o para da cikmafi bi daha ne plduysa.

Ben hakkımı helal etmiyorum birine. Vicdanım da rahat :) Öteki tarafı bekliyorum dört gözle, bu dünyaya da kabilir :)

Ben de mi bi sorun var yoksa ben kötü bir insan mıyım :)

hikayeyi okurken resmen tüylerim diken diken oldu..
etkilendim..
kolay kolay "hakkımı helal etmiyorum" demem kimseye,sanırım demedim de..
belki birazda kişisel tercih..

ama sonucu güzel bağlamışsınız,sevindim..
ayrıca nacizane fikrim,iyi de etmişsiniz..
sonuçta adamın hatasını anlaması,özür dilemesi ve jesti çok hoş..
affedilmeye değer :34: bazen herkes 2. bi şansı hakeder

hikayeyi okurken resmen tüylerim diken diken oldu..
etkilendim..
kolay kolay "hakkımı helal etmiyorum" demem kimseye,sanırım demedim de..
belki birazda kişisel tercih..

ama sonucu güzel bağlamışsınız,sevindim..
ayrıca nacizane fikrim,iyi de etmişsiniz..
sonuçta adamın hatasını anlaması,özür dilemesi ve jesti çok hoş..
affedilmeye değer :34: bazen herkes 2. bi şansı hakeder

bizde iş arkadaslarımla bır sure kalakaldık ve etkısı bır kac gun gecmedı.. bu arada ıstıfa ettım 3 hafat once ve son gun yıne o adama denk geldım şubeye gelmıst, çok duygusal ayrıldık..:2:helallestık bı daha tabı garantı olsun dedık:34:

bizde iş arkadaslarımla bır sure kalakaldık ve etkısı bır kac gun gecmedı.. bu arada ıstıfa ettım 3 hafat once ve son gun yıne o adama denk geldım şubeye gelmıst, çok duygusal ayrıldık..:2:helallestık bı daha tabı garantı olsun dedık:34:

adamın baya içine oturmuş demek..
garanti olsun diye üstüne basa basa söylemiş,gelmiş falan..

iyi yapmışsın,iyi :34:

bu arada şimdi biri demeden ben demek istiyorum: konum hortlak bır konudur ey ahalii:52:

bu arada şimdi biri demeden ben demek istiyorum: konum hortlak bır konudur ey ahalii:52:

ben hortlattım :52:
ama başlık falan güzel yani.. her daim her şekilde konuşulup yorum yapılabilir bi konu bence.. illa senin hikayen üzerine gidilmese de olur :1:

ben hortlattım :52:
ama başlık falan güzel yani.. her daim her şekilde konuşulup yorum yapılabilir bi konu bence.. illa senin hikayen üzerine gidilmese de olur :1:

evet sonucta toplumsal bır konudur helalık vs.. fakat bırı cıkıp der dıye sımdı demek ıstedım.. yanı gelen bılsın sonradan yazıp yazıp hay allah hortlakmıs bu demesın dıye uyarııım dedıydım:26:

evet sonucta toplumsal bır konudur helalık vs.. fakat bırı cıkıp der dıye sımdı demek ıstedım.. yanı gelen bılsın sonradan yazıp yazıp hay allah hortlakmıs bu demesın dıye uyarııım dedıydım:26:

bazı konular için ok,doğru bi yorum bu ama bu konu için değil..
gerçi dediğinde doğru çıkar biri yazar öyle.. yok değil :1:

sanki hakkımı helal etmiyorum dediğimi duymus gibi geldi helallik istedi ve 1 aydır uyuyamadıgını söyledi.

canım 5tl işlem masrafı binde beş te (0.25 tl BSMV vergisi ) keşke bu şekilde ifade etseydın malesef insanların konu olduğu çalışma ortamlarında iletişimsizlik ve sıkıntılar çokca yaşanıyor sabır ve biraz da tecrübe işleri tatsızlştırmadan çözebiliyor çoğu zaman

canım 5tl işlem masrafı binde beş te (0.25 tl BSMV vergisi ) keşke bu şekilde ifade etseydın malesef insanların konu olduğu çalışma ortamlarında iletişimsizlik ve sıkıntılar çokca yaşanıyor sabır ve biraz da tecrübe işleri tatsızlştırmadan çözebiliyor çoğu zaman

elbetteki tüm detayına kadar anlattım, konumun heyacanıyla tum konusmamı belırtememıs olabılırım ama anlattım, ama ona anlatamadım ki....

çok güzelmiş gerçekten..
ben de buna benzer bir şey yaşadım..
bir şehirden bir makina gelecekti. nakliyeci yaşlı bir amca ve sorumlu ben olduğum için kurulumda adamla da ben muhatap olmuştum. daha önce hiç görmedim ilk ve son karşılaşmamdı aslında. o gün yemekte börek çıkmıştı. ben de sonra yerim diye peçeteye tabağa koyup masama indirmiştim. adamın işlemlerini yapıyorum. böreğe baktı. ikram ettim aldı. aradan belki 1 ay geçti. ben fabrikanın bahçesindeyim. bir yaşlı adam geliyor bana doğru. normalde güvenlik sormadan almaz nasıl girdiyse...
dedi ipek hanım sizsiniz demi. evet dedim.
bana bir paket uzattı. siz kimsiniz dedim. dedi ben geçende buraya gelmiştim. karnım o kadar açtı ki siz bana börek vermiştiniz. ama nasıl iyi gelmişti anlatamam. bunu izmirden gelirken size aldım. şekerleme almış. aslında bu tarafa yolum yok ama sizin için girdim buraya. ben inanılmaz duygulanmıştım. yani hep böyle şeylerin filmlerde olduğunu sanıyordum...o kadar çok ders var ki aslında farklı bakan gözler için..

elbetteki tüm detayına kadar anlattım, konumun heyacanıyla tum konusmamı belırtememıs olabılırım ama anlattım, ama ona anlatamadım ki....

aynı kurum çalışanı olduğumuzu düşünüyorum :) BÖYLE DURUMLARDA İTİRAZCIYI YÖNLENDİREBİLCEĞİN BİR AMİRİN OLSUN İNAN BANA MÜŞTERİ YENİ VE ESKİ PERSONELİ AYIRT EDİP ONA GÖRE TAVIR SERGİLİYOR SANA BAĞIRAN AMİRİNİN YANINDA SÜT DÖKMÜŞ KEDİ OLUR YADA DÖKMESİNE BİZ YARDIMCI OLURUZ ;)

çok güzelmiş gerçekten..
ben de buna benzer bir şey yaşadım..
bir şehirden bir makina gelecekti. nakliyeci yaşlı bir amca ve sorumlu ben olduğum için kurulumda adamla da ben muhatap olmuştum. daha önce hiç görmedim ilk ve son karşılaşmamdı aslında. o gün yemekte börek çıkmıştı. ben de sonra yerim diye peçeteye tabağa koyup masama indirmiştim. adamın işlemlerini yapıyorum. böreğe baktı. ikram ettim aldı. aradan belki 1 ay geçti. ben fabrikanın bahçesindeyim. bir yaşlı adam geliyor bana doğru. normalde güvenlik sormadan almaz nasıl girdiyse...
dedi ipek hanım sizsiniz demi. evet dedim.
bana bir paket uzattı. siz kimsiniz dedim. dedi ben geçende buraya gelmiştim. karnım o kadar açtı ki siz bana börek vermiştiniz. ama nasıl iyi gelmişti anlatamam. bunu izmirden gelirken size aldım. şekerleme almış. aslında bu tarafa yolum yok ama sizin için girdim buraya. ben inanılmaz duygulanmıştım. yani hep böyle şeylerin filmlerde olduğunu sanıyordum...o kadar çok ders var ki aslında farklı bakan gözler için..

vayy benımde gözlerım doldu,yazık adamcagız nasıl acıkmıs olacak ki unutamamıs, nasıl dua etmıstır sıze, siz iyi kalpli oda vefalıymış, takdır ettım sizi..

Back
X