- 29 Aralık 2015
- 8.774
- 260.619
- 598
- Konu Sahibi Live_Your_Life
Eğer helâl etmiyorsan , oraya yazma , herkesin görmesine gerek yok , öfken geçtiyse helâl gitsin , boş ver
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Cevap vermem
cevap vermem, daha doğrusu etmem.
bana günümü haram edenlerle helalleşemem.
evet cok haklısınız benı anlıyorsunuz...ben unutalı cok oldu Allaha havale ettım cunku.onu da sılmıstım telımden.ama ıste kendı actıgı gruba benı de ekledıgını gorunce cok sınırlendım...ozru kusura bakmayı gectım bı hal hatır sormaktan bıle acız ınsan benı grubuna neden alır ?? aldın madem hatalarım oldu helalık ıstıyorum dıyorsan da hatalarının farkındaysan o kısılerı de ıyı bılıyodur ve tek tek msj atmalı..bı kere topluca yazayım aradan cıksın.yok oyle bır dunya..Helal etmek zaten ağızla söylemek değildir, yürekten etmek gerekir. ağızla söylemenin bir esprisi yok gönülden edilmedikçe.
Benim de canımı yakan birisi vardı. "Hakkını helal et, bunu kendin için yap" dediler. "Yüklerinden kurtulmak için" dediler. Ne kadar uğraşsam da yapamadım. Çünkü çok canımı acıtmıştı. Affedemedim. Şimdi ne helalliği kafama takıyorum, ne de başka bir şeyi... Allah her şeyi biliyor zaten.
Ben yerinizde olsam o grupta kalmak istemiyorsanız gruptan ayrılırdım. Yapmak istemediğiniz hiç bir şeyi yapmayın. Eğer grupta olmak sizi rahatsız etmiyorsa da bir cevap yazmanız şart değil, yazmayın. Sessizlik iyidir.
Bazı şeyleri siz kaldırabildiyseniz o da kaldırabilir, unutmayın...
ben zaten aylar once Allaha havale ettım kın de tutmadım ıcımı de karartmadım.yanı o gunden bugune dırekt gelıp bana soylese helalı hos olsun derım ama ortaya topluca yazıp aradan cıkartayım gıbı oldu onun yazdıgı...allah varken helal etmemek banamı dusmus helal edıyor ve ona havale edıyorum derdım
bırı benım kalbımı cok cok cok ama cok kırmıstı bende boyle demıstım
hıc cevap vermesenız de olur
ofkem gectı tabıkı ama bazen gecelerı hatırlayınca kalkıp aglıyorum yanı herseyı kendı basıma cektım cekıyorum...o ıse gununu gun ettı sımdı cıkmıs hoppp helal edın....Eğer helâl etmiyorsan , oraya yazma , herkesin görmesine gerek yok , öfken geçtiyse helâl gitsin , boş ver
2011 yılından berı tanıyorum..2 yıl bırlıkte aynı sınıfta okuduk bırlıkte yedık ıctık geztık konustuk.. hakkım var mı yok mu en ıyı Allah bılır..benım burda anlatmak ıstedıgım sızı kıran ve ozur dılememıs bırı 7 ay sonra helallık ısterse tepkınız ne olurdu?bu kişiyi ne zamandır tanıyosun?
ortada gerçekten bi "hak" var mı?
ne tür bi hakkınız var üstünde?
ahaha:)Burda bir arkadaşın yazdığı gibi düşünüyorum, madem helallik istiyor kiminle ne hesabı varsa yüz yüze tek tek konuşsun o halde. Ne o, üç gün ömrü mü kalmışta herkesten topluca helallik istiyor ayrıca, insanlar bi alem oldu yav :)
[QUOTE="guzoie, post: 46946436, member: 26
ıkılemlerdeyım ben de
bılemeyıcem ya benden baska grubu actıgından berı cıtı cıkmayanlar da var![]()
Biri demis" umre oncesi cakallik"Aynen bu.Bu insan arsiz biri belliki .Ekliyor ozur dilemiyor.Gruba umreye gidiyor laf olsun diye yazmis iste.Ustune alindigina degmez.Okadar agladiysam affetme tabi.Senden ozur dilemiyorsa cik gruptan .Istese ulasir sana.Grupta olman gerekmez ozur dilemesi icin.
Cevap yazmam, helallik vermem. Önce o hatasını anlasın bakalım özür dilesin. Pişman olduğunu söylesin. Sen yap kötülüğü ondan sonra bir de bedavadan hellallik iste. Benden pek çok kişi birileri vasıtasıyla helallik istediler. Kesinlikle etmiyorum dedim. Buna gıcık oldular ve kötülük yapmaya çalıştılar, dedikodu yaptılar.
Hatasini acikca itiraf etmesini ve pisman oldugu noktayi soylemesini isterim. Tatmin edici cevap alirsam helal ederim. Bana gelip senin hakkinda dedikodu yaptim ama su an cok utaniyorum hata ettim hakkini helal et diyen arkadasim oldu, tabi ki ettim. Benim kirdigim arkadasim oldu, gittim ozur diledim, su an cok sukur hala dostuz. Onemli olan hatayi anlamak diyorum ben...
Ama olay helallik pazarligina donmemeli yani çikar icin olmamali
Ben yazip yazip siliyorum meseleyi.. o yüzden tam anlatamadim olani biteni...Neden gruba girmeyi kabul ettiniz , üstelik sizi bu kadar kıran bir kişinin grubu ?
Ben yazip yazip siliyorum meseleyi.. o yüzden tam anlatamadim olani biteni...
Ben kirildiktan sonra bu kiz beni aylarca aramadu sormadı bu surecte iki kere karsilastik birinde sokakta bankamatik önünde bekliyordum yanımdan geçti koluma çantasını çarparak. Ve ben hiç bir tepki göstermedim..sustum hep sustum ama Allaha da dua ettim hatasını bilsinde gelsin Özür dilesin beni değersiz hissetirdi ve hayattan soyutlanmama neden oldu bunları düşünmekten boğulacak gibi hissediyordum.
On Gün kadar önce grup acip ekledi beni. Tabi ben o an kendi kendime nasıl bi sinirlendim noluyo bu kiz niye beni ekledi falan diye. Grupta canimlar cicimler kalpler havada ucusuyor tabi konusmaya girmedigim icin adım hic geçmiyor .ben hemen onunla olan mevzuyu bilen bir arkadasima msj attım dedim ki 7 ay sonra elime bi fırsat geçti bu kiz grup açmış beni de eklemiş. Daha Özür mozur dilemeden bi pardon demeden noluyo? Agzima geleni söyleyip grubundan çıkacağım dedimm. Arkadasim da dediki biraz bekle senle ilgili birsey konusulursa o zaman içinden geceni yaz rahatla. Ama şimdi durup dururken yazarsan hakliyken haksız duruma dusebilirsin üstelik ordakilerin mevzudan bihaber olup olmadıklarını bile bilmiyorsun. İşte o günden beri on gündür sustum. Dun gece de toplu ozur dileyip helallik istemiş.
Iyi de sevgili arkadaşim benim onunla ne barismaya gönlüm var ne de barışsak bile tekrar görüşmeye..Işte susmayacaktiniz. Sizi eklediginde özelden yazacaktiniz icinizdekileri. Belki barismaniza vesile olacaktı.
Böyle kıyıda beklemek, hala grupta beklemek gereksiz.
Biliyormuş tabiki dıyorum ya bıle bıle benı atmıs atese ! bu cocugun da ılk yaptıgı da degılmıs baska kızlara da yapmış.. kızı ve cocugu tanıyan ortak bır arkadasım aracılıgyla aıle dostları olan bırınden gorusmeye gıtmeden once nasıl bırı olduklarını sormustum o da cok fazla tanımıyorum aıle olarak ıyıler demıstı ve hersey bıtınce onu karsımıza alıp sorduk bılıyordunuz degıl mı dedık.neden soylemedınız dedım..belkı ıyılesmıstır yada manı olmak ıstemedık kendın tanı gör dedım ama boyle yapacagını bılsem en basta soylerdım pısmanım dedı....o kızında aslında cocugun da nasıl bırı olduklarını gec de olsa o kısıden ogrendım.., evet kıza o zaman hesap sorabılırdım ama onunla aramızda o zamana kadar herhangı bır sey yasanmadıgı ıcın hep o arar bı acıklama yapar dıye bekledım....O sizofren oodugunu biliyormuymus.Bilse de bilmese de ayrilik sonrasi senle irtibat kurmali tesseli etmeliydi.O tanistirmis nihayetinde.Ama sen niye ona ulasmadin hesap sormak icin.En azindan teselli icin gelmedigi konusunda falan.Ozaman hesaplasirdiniz .Icinde biriktirmissin boyle.Tavsan daga kusmus dagin haberi olmamis.Belki cok uzuldugunu bile bilmiyor..Yine de bu duyarsizligini hakli cikarmaZ tabiki..Hele sizofren oldugunu bilip soylemediyse adam sizi onur kirici sekilde terkettiginde dahi soylememesi ardniyet gosteriyor.Belki de bilmiyordu.Bir an once konusmalisin.Bence farkinda bile degil(!)
yeni trendHelal edeceğim varsa da whatsapp toplu mesaj yoluyla istediği için etmem.
O ne öyle![]()