Hakkınızı istemeye çekinir misiniz ?

Güzel yapmışsın ama bem zamı örnek verdim
Genel olarak çekinmeyen birisiniz galiba
ilk zamanlar çok suskun, korkak biriydim her zaman utanır, sıkılırdım.
baktım herkes rahat dalga geciyor, laf söylüyor her akşam ağlardım yatağımda. sonradan yüzümü yırtmaya başladım biri dalga mı geçti pat o gülmeden ben kahkaha atmaya başlıyorum. biri ters mi davranıyor geri çekilmiyorum. atıyorum patron bi şey mi dedi hep alaya alarak, gülerek cevap veriyorum. birine bir şey sordum cevap gelmedi mi diyorum bilmiyorsan ya da cevap vermek istemiyorsan bana söylemen yeterli, bekletme... her işimi gülerek hallediyorum ki kavga gürültü olmasın. kimseyle kötü değilim ama iyi de değilim. iş yaşamı bana bunu öğretti

Mesela zam istemek

Off benim için de çok zor birşey. Nasıl zam isteniyor bir bilen varsa söyleyiversin

Biraz daha sırtınıza binildiği için diş bilerseniz isyan durumuna gelirsiniz..

Ben geçen yılbaşı yaptım onu. Piyasaya göre zaten hep düşüktü maaşım. En sonunda kendi amirime gittim "bu zam ve maaş beni artık tatmin etmiyor motivasyonumu kaybettim" dedim..
Benden daha yüksek aldığını düşündüğüm ama eğitim olarak daha alt birilerini örnek gösterdim.
Sakince derdimi biriktirdiklerimi anlattım ve benden çıkmış oldu.
O da üst merciye iletti. Sonuç olumluydu. Ağlamayana meme yok yani.

ilk zamanlar çok suskun, korkak biriydim her zaman utanır, sıkılırdım.
baktım herkes rahat dalga geciyor, laf söylüyor her akşam ağlardım yatağımda. sonradan yüzümü yırtmaya başladım biri dalga mı geçti pat o gülmeden ben kahkaha atmaya başlıyorum. biri ters mi davranıyor geri çekilmiyorum. atıyorum patron bi şey mi dedi hep alaya alarak, gülerek cevap veriyorum. birine bir şey sordum cevap gelmedi mi diyorum bilmiyorsan ya da cevap vermek istemiyorsan bana söylemen yeterli, bekletme... her işimi gülerek hallediyorum ki kavga gürültü olmasın. kimseyle kötü değilim ama iyi de değilim. iş yaşamı bana bunu öğretti
Benim derdim iş yasamı değil aslında
Genel olarak hayatta susunca sizi yok sayıyorlar ya ondan üzülüyorum.

Biraz daha sırtınıza binildiği için diş bilerseniz isyan durumuna gelirsiniz..

Ben geçen yılbaşı yaptım onu. Piyasaya göre zaten hep düşüktü maaşım. En sonunda kendi amirime gittim "bu zam ve maaş beni artık tatmin etmiyor motivasyonumu kaybettim" dedim..
Benden daha yüksek aldığını düşündüğüm ama eğitim olarak daha alt birilerini örnek gösterdim.
Sakince derdimi biriktirdiklerimi anlattım ve benden çıkmış oldu.
O da üst merciye iletti. Sonuç olumluydu. Ağlamayana meme yok yani.
Benim dersim zam değil pek aslında. Genel olarak hayatın zorlukları beni üzen.
Ve susunca da herkes yok sayıyor.
Ağlamayana meme yok Dediğiniz doğru

Merhaba ,

Hayatta hakkınız olan şeyleri istemeye söylemeye çekinir misiniz ?
Ben biraz çekiniyorum. Siz bu konuda cesaretli misiniz ? Nasıl cesaretli olurum ?
Kim olduğuna bağlı ailemse çekinmem çünkü bilirim beni bilirler yanlış anlamazlar ama onun dışında kaybetmeyi umursamadığım insanlardan çekinmem onlara karşıda birikim oluyor bende patlayınca sen yoluna ben yoluma mevzusu oluyor malesef.

Çekinmem haksızlığa hiç gelemem.
Cook kavga etmisimdir hastane sırasında onume gecenle, ona izin veren doktorla, tuvalet sırasında vs vs.

Benim dersim zam değil pek aslında. Genel olarak hayatın zorlukları beni üzen.
Ve susunca da herkes yok sayıyor.
Ağlamayana meme yok Dediğiniz doğru
Hayatın zorluklarina kim ne yapsin ki. O dert sizin anlatsaniz ne olcak hadi zam deseniz anlarim da

Çekinirim, hatta hiç söylemem.
Ama başkasının hakkı için kanımın son damlasına kadar çabalarım:)

Merhaba ,

Hayatta hakkınız olan şeyleri istemeye söylemeye çekinir misiniz ?
Ben biraz çekiniyorum. Siz bu konuda cesaretli misiniz ? Nasıl cesaretli olurum ?
Hakkımı aramaktan çekinmem, hak vermekten de çekinmem. Markette alışverişte elinde bi ekmekle gelene sıramı veririm, asansörü zemin kata hep yollarım.bebekli komşu gelir, elinde poşetle insan gelir diye. Ama hakkımı ararım.

Çekindiğim de olur çekinmediğim de, duruma göre yani. Haklıyken haksız çıkabileceğimi tahmin ediyorsam susarım. Meselâ ufacık bi örnek vereyim, alış-verişte para üstünü eksik verdi diyelim ki muhatabım, bazen önemsemiyorum, haksız çıkabilirim diye değil de ne bileyim "aman başımın, gözümün sadakası olsun" deyip geçiyorum meselâ. Doğru mu, değil(eksik verdiğinin farkında olduğundan eminsem tabi) doğrusu "parayı eksik verdiniz ama sadakam olsun" deyip almamak ya da çatır çatır almak :)) Yani bu verdiğim basit bi örnek tabi de bazen böyle bile bile enayilikler yapıyorum yalan değil. Arkana ya da çenene güveniyorsan hakkını asla bırakma.

Kim olduğuna bağlı ailemse çekinmem çünkü bilirim beni bilirler yanlış anlamazlar ama onun dışında kaybetmeyi umursamadığım insanlardan çekinmem onlara karşıda birikim oluyor bende patlayınca sen yoluna ben yoluma mevzusu oluyor malesef.
Bende de öyle oluyor içinde tutarım tutarım tutarım ama söyledikten sonra da bi daha yüzyüze bakamayız.

Bende de öyle oluyor içinde tutarım tutarım tutarım ama söyledikten sonra da bi daha yüzyüze bakamayız.
Aslında ben hiçbir zaman yüzyüze bakamayacak kadar kötü şeyler söylemem ama karşıdaki hep çok kırılgan olur o bitirir bende yalvarmam yani güle güle derim.

hatta daha dün çirkinleştim
özel hastaneye gittim mesela allianzla muayene olcam dedim muayene ücretini falan sordum
çıkınca belli olur doktor bi muayene etsin falan dedi.

bi tuhaf geldi halbuki geçen haftada başka hastaneye gitmiştim hiç böyle bişi demedi direk fiyatları söyledi
neyse çıktım muayeneden giriyo bilgileri doktor kalp ritmime falan baktı bi kaç test yaptı
kadın diyo ki allianz karşılamıyo bunları. ücret 189 tl

karşılamıcağını ben nerden bilebilirim? veya karşılamıyo ücretiniz bu dediniz mi ?
muayeneden önce bu bilgiyi vermesi gerekiyor ben nerden bilebilirim ?
ses tonumu yükselttim konuyu uzattım
daha geçen hafta başka hastaneye gittim böyle bi uygulama yok dedim
insanlara muayene öncesi fiyatlar bunlar diye belirtmeniz gerekiyor dedim ödeme yapmayacağımı belirttim

kadın allianzı aradı bişileri düzeltti 15 tl muayene ücreti sadece dedi yolladı beni.
bu şimdi salak yerine koymak değil de nedir ? 15 tl alabilecekken 189 tl ödetmek günah değil mi ?
o yüzden sonuna kadar çıngar çıkartın
Böyle yapmasanız bedavadan 189 tl gidecek yani...yapmayan da çok yazık değil mi onlara günah valla.

Çirkef biri değilimdir ama hakkımı da kimseye yedirmem.baskasina haksızlık yapıldığını görüyorsam ona da asla susmam.

Back
X