Haklı Değil miyim?

Kadıncağız istemiyorsa saygı gösterirdim ben olsam. Kediler senede bir kaç kez yavruluyor,yavruları da ileride doğuracak ve siz beslediğiniz için artık bahçeyi evi kendi evi belleyecekler. Eski mahallemizde yaşlı bir teyzenin aynen dediğim gibi olmuştu. Tek kedisi vardı arada mama süt verdi,seneler sonra biz oradan taşınırken 50-60 civarı kedisi vardı.Hatta mahallede belediyeye şikayet etmek için imza toplamışlardı.

Kısırlaştırma diye bir operasyon var ama arıyorsunuz belediyenin rehabilitasyon merkezleri yapıyor ücretsiz olarak, sonra da hayvanı geri teslim ediyorlar, üstelik aşılarını da yapıyorlar. İnsan evinde bakmaya bilir ama bahçesine sığınmış, emzikli bir hayvanın beslendiği yeri kapatmak insanlığa ya da tercihlere dahil değil, bu düpedüz canilik

pire damlasını bütün pet shoplardan bulabilirsin 15 liraydı ben en son aldığımd abayağı da gidiyor ensesine bir damla damlatıcaksınız. anneannenize de kedilerin daha yavru olduğunu anneye yardım etmenin sevap olduğunu söyleyin. ama anneannenizin penceresinden uzağa koyun mamasını suyunu.

Kendi annem ve babam da sanki ben ne dersem herseyin tersini söylemeye yemin etmiş gibiler zaten. Hayvan ya bu can yani Allahım konu ordan girdi şimdi konuşmuyoruz.

Ay çok sinirliyim yanlış şeyler yazarsam kusura bakmayın.

Evin bahçesinde aylardır bir kedi var bende sık sık ona yemek veriyorum. Kedi doğurmus. Gördüğüm kadarıyla 2 yavru var bugün balkondan bakarken gördüm yine yemek verdim. Anneannem de alt katta oturuyor Kedilere su döküp kovdu. O an sinirden içeri geçtim babama söyledim. O sırada kahvaltı yapılıyor. Babam da kadın haklı istemiyor sanane falan dedi. Ne demek istemiyor ya evinde değil ki kediler bahçede onların evi orası sokaklar bahçeler dedim. İyice zitlasmaya başladık. Tartıştık. Bıraktım kahvaltıyi kalktım odama geçtim. 3 yane kedi dert oldu. Ayy çok sinirliyim ya. İstediğinizi söyleyin besliycem o kedileri dedim bir de kediler küçük bir delik bulmuş anne yavrulara oradan yemek götürüyor orayı kapattı taşla anneannem. Yemin ederim gidip o duvarı tamamen yıkmak istiyorum ya haklı değil miyim Allah aşkına?
Anneannen inançlı birimi canım?
Yani Allaha kitaba inanırmı?
Şayet inanırsa ona Enam Sûresi 38. Ayetin Türkçe mailini okut.
Enam 38 der ki:
Yeryüzünde yürüyen hertürlü hayvan ve gökyüzünde iki kanadıyla uçan kuşlardan ne varsa hepsi, ancak sizin gibi toplum yani birer ümmettirler. Onların da durumları, rızıkları, ecelleri yazılmıştır. Biz kitapta tek bir şeyi bile ihmal edip, eksik bırakmadık. Sonra onlar Rablerinin huzuruna toplanacaklardır.

Allahtan korkmayan kafirdir canım.

Bizim de anneannemin evinin bahçesinde vardı.Yavrularıyla beraber ben beslerdim sürekli anneannemle. Dayımlar laf ettiler bir tanesi sürekli kaşınıyordu. Çocuktum çok hatırlamıyorum ama pire ilacıydı sanırım. Toz şeklinde topladık hepsini sürdüm ellerimle yavrularına annesine sonra da ne kadar istemeseler de yıkadık kuruladık. Yavrular suyla oynadılar bile. Ondan sonra rahat rahat sevdik oynadık besledik büyüttük yavruları. Siz de ilaçlayın söyleyin gösterin herkese. Zaten yavrular büyüyünce belli bir yere gelip uyumuyorlar pek. Yemek yemeye gelirler sonra dolaşırlar bütün gün.

Kısırlaştırma diye bir operasyon var ama arıyorsunuz belediyenin rehabilitasyon merkezleri yapıyor ücretsiz olarak, sonra da hayvanı geri teslim ediyorlar, üstelik aşılarını da yapıyorlar. İnsan evinde bakmaya bilir ama bahçesine sığınmış, emzikli bir hayvanın beslendiği yeri kapatmak insanlığa ya da tercihlere dahil değil, bu düpedüz canilik
Benim kedim var 2004 yılından beri bizimle bahçede bakıyoruz, dediğin gibi kısırlaştırdık çok oldu. Ama alt katta oturan anneanne sevmiyor belki ya da hastalığı var ya da korkuyor. Herşey olabilir yani,o istemiyorsa bence konu sahibinin çözüm bulması gerekli.Tabiki yavrular biraz büyüyünce, şuan değil;bunu ilk mesajımda da belirttim,beni neden alıntıladığınızı anlayamadım

haklısınız valla. kediden korkan insan gidip yaklaşmaz en basiti, üstlerine su dökmek ne demek? acımasızlık.

Anneannen acimasizmis
Yazik o duvari neden kapatiyor o yavrular annelerinden ayri kalirlarsa ölürler :KK43:
Pire icin anne kediye ense damlasi al 25-30 tl bisey

25-30 lira bile değil.10 tl bizim buradaki pet shopta kedi- köpek.
bende senin gibiyim.kedi köpek vs koruyorum.benzer şeyleri bende yaşadım.gizli gizli koydum.tabii gene aynı yerde duruyorlar.insanları da anlıyorum.orta yol bulmaya çalıştık.
şöyle tüm hayvanları belli bir yerde besliyeceğim.bu yollardan biri.
belediyeler kedi ve köpekler için yerler yapıyor.google la belediye kedi kulubeleri yazarsan görürsün.parmaklıkları ble oluyor.kışın örtü seriyorlar falan.hatta bazı belediyeler mama bile veriyor.sanırım orman su işlerinden başvuru yapmak gerekiyor.
ayrıca yanlış hatırlamıyorsam 5199 sayılı kanun gereği bahçede sokakta falan hayvan bakabilirsin kimse sana karışamaz.zabıta falanda gelip alamaz o hayvanları.
nesrin çıtırık ,gamze neer,orman meleği vs. bir sürü bu hayvan haklarını ciddi koruyan insanlar var.hepsinin facede sayfası var.nesrin çıtırık sayfasında kanunlardan da bahsediyor.
birde otomat mı deniliyor bilmiyorum.mama ve su odakları var.pet şişe falan atıyorsun o mama veriyor.gidip kendinde mama koyabilrsin.

Haklısın bence. Ne vicdansız insanlar var ya. Bir hayvanı sevmemek, ona zarar verme, öldürme hakkı verir sanan ne çok insan var yarabbi. Yorumlarda bile belli. İğreniyorum bu tür insanlardan.

Benim hayatim bu insanlarla mucadeleyle geciyor yillardir. Nasil bir bencillik, merhametsizlik anlamam ki. Kedi yalnız olsa neyse,bide yavrulari var. Korkar kacarsa yavrularin vebali ne olacak? Yine de size tavsiyem bu tip insanlarla asla inatlasmayin, kaybeden o masum canlilar oluyor. Guzellikle, israrla tatli dille anlatin yoksa ilk firsatta zehirlemeye falan kalkisiyorlar. Onlari kazanmak zorundayiz, inatlasinca birsey kazanmiyoruz. Kendi adimiza kazanmak olmamali niyet zaten, o canlilar icin sabirla davranin.

herkes hayvan sevecek diye bişi yok ben de 20 daireli bi blokda oturuyorum site değil tek apartman teyzenn biri alıştırmış açık otoparkımız var oraya yemek koyuyo hayvanlar bahceden cıkmıo hayır kedilerden korktuğumu gectim bi gün farketmeden ezicem diye korkuyorum bence toplu yasanan yerlede cogunluğa sorulmalı kafaya göre takılmak olmaz (evimde muhabbet kusu bekliyorum hayvan düşmanı değilim)

Back
X