• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hakli oldugum yerde haksiz duruma mi düstüm?

Ben rahatsız olmaz aksine çok mutlu olurdum, evime çok anlam yüklemiyorum, tatile çıktığımda arkadaşlarıma anahtar veririm gelir evimde kalırlar, kedilerime bakarlar.. Ama siz rahatsız olabilirsiniz haberiniz yokken girilmesinden, bu anlaşılır bir şey ama bunu ifade şeklinizi doğru bulmadım. Madem yakın bir ilişkiniz var kendiniz söyleseydiniz keşke. Gönlünü alabilir, kendinizi ifade edebilirsiniz, anne ben geriliyorum, rahatsız oluyorum kim olursa olsun habersiz evime girildiğinde falan deseniz anlar sizi.

En ufak şeyde eşi araya sokup, istediğin şeyi yaptırmak çocukça geliyor bana.
Aramız iyi dediğiniz kayinvalideye koştur koştur eşinizi yollamak yerine ertesi gün ya da müsait bir zamanda uygun bir dille, şakayla karışık
söylersiniz siz yokken eve girilmesinden hoşlanmadığınızı.
Eşi gönderip uyarı yaptırmak, müthiş bir iletişim becerisi. 🥴

‘Kocacım annenle kardeşine söyle biz yokken evimize girmesinler’ tavrı çok yanlış.
Yetişkin bireyler açık ve aracısız iletişim kurar ve sürdürürler.

Özelinizi, sınırlarınızı korumak istemenizi doğru bulmakla birlikte yaklaşımınızın yanlış olduğunu düşünüyorum.

En ufak şeyde eşi araya sokup, istediğin şeyi yaptırmak çocukça geliyor bana.
Aramız iyi dediğiniz kayinvalideye koştur koştur eşinizi yollamak yerine ertesi gün ya da müsait bir zamanda uygun bir dille, şakayla karışık
söylersiniz siz yokken eve girilmesinden hoşlanmadığınızı.
Eşi gönderip uyarı yaptırmak, müthiş bir iletişim becerisi. 🥴
Ya benim iletisim becerim yüksektir ama kayınailemle ilgili birsey olunca ben de esimi öne atmaya calısıyorum kendim yüz göz olmak istemiyorum bide yanlıs tepki verirsem olay büyür diye düsünüyorum heralde. Yanlıs mı yapıyorum? Öyleyse yol yakınken bunu degistiriyim 😅

Ya benim iletisim becerim yüksektir ama kayınailemle ilgili birsey olunca ben de esimi öne atmaya calısıyorum kendim yüz göz olmak istemiyorum bide yanlıs tepki verirsem olay büyür diye düsünüyorum heralde. Yanlıs mı yapıyorum? Öyleyse yol yakınken bunu degistiriyim 😅
Konu ve aranızdaki ilişki önemli bence.
Normal iletişim kuracak, aranızda sorun olmayan kişilerse eş ailesi, direkt iletişim kurmak daha çözüm odaklı oluyor.
Birde aileler sorun olan konudan kimin rahatsız oldugunu, konuşan oğulları olsa bile fikrin
kime ait olduğunu bilir. Burada da öyle olmuş mesala, eşi konuşmuş ama konuşturan konu sahibi olduğu için tepki görmüş. Kendisi birebir söylese, konuşma daha normal olacaktı belki. Ben her zaman iletişim kurmaktan yanayım o yüzden.

Aramiz gayet iyi aslinda, hic biseyime karismaz cok iyi niyetlidir kendi kizi gibi görür galiba onun icin o kadar rahatca hareket etti, sanirim kendim konussaydim daha iyi olurdu
Eğer başka bir hadise yoksa konu ile ilgili ve gerçekten hayatınıza saygılılarsa bence abartı olmuş.
Muhtemelen onlar tamamen iyi niyetle bunu yapmış ve aranızdaki samimiyetten dolayı rahatsız olacağınızı düşünememiş olabilirler.
Bu yüzden de kırılmışlardır.

Hemen tepki göstermek yerine bir daha aynısı olursa laf arasında "Anne ev dağınık vs olabilir, çekinirim. Hem zahmet etmeyin siz biz uğrar alırız" diye uyarabilirdiniz.

Back
X