Hakli oldugum yerde haksiz duruma mi düstüm?

Niyetinden zaten hic süphem yok ama yinede hem rahatsiz hem biraz da pisman oldum ya
Alırsın gönlünü, anne biz evde uygun olmayabiliriz, bişey yollayacagin zaman haber ver, oğlun gelip alsın de. İyi niyetli bı kadın, kızı gibi goruyo diyosun, boşuna kırma kalbini, oha yaşlı teyzeye bağladım, erkek anası da değilim ama hdhdhdg

Aynı şeyi yaşadım. Altlı üstlü otuyorduk. Bı gün işteyim, kaynım bana mesaj atıyor. Yenge sizin evden laptopu aldım hırsız girdi sanmayın haa gülücük. Çıldırdım inanirmisin. Ağzına ettim eşimin. Ben anneme gittiğimde kaynanam inip benim firinimda yemek yapardi. Ay az delirtmediler beni be. Sonuç 4 yılın sonunda tasindim.

Cok sacma bir olay yasadim. Ben esimin ailesi ile altli üstlü oturuyorum, kayinvalidem, kayinbabam ve görümcem beraber oturuyorlar. Esimle disarda bir kac isim vardi disari ciktik. Eve geldigimde bir baktim ki mutfakta masada sarma börek vs var. Biz yokken kayinvalidem getirmis koymus masaya. Hata bende tabii, kapiyi kilitlemeden gittim ama nereden bileyim ki benden habersiz evime gireceklerini. Esime rahatsiz oldugumu söyledim o da anlayis gösterdi annesiyle konustu. O günden beri hem kayinvalidem hem görümcem bana karsi soguk davranmaya basladilar, surat astilar vs ben hic bisey olmamis gibi davranmama ragmen. Normalde kayinvalidemi severim, düsünüp de getirmis ama yinede rahatsiz oldum. Abarttim mi sizce?
Aradaki ilişkiye göre değişir. Onları tanıyan en iyi sizsiniz. Kimse kimsenin özel alanına girmemeli. Belki eşinizden iyi birsey yaptıkları için beklemedikleri sözleri duymak onları incinmişlerdir. Benim teyzemde gelirinin evine o yokken girip çıkar. Acil birsey lazımsa mutfağını kullanır. Tabi yengem başta o yüzü vermiştir. Ayni şekilde karşılıklı bu ilişki. 25 sene oldu çok şükür hep iyiler. Sonucta sizi rahatsız eden bir durumu ifade etmişsiniz bu yüzden onlarda zamanı gelince yumusayacaklardir.

Cok sacma bir olay yasadim. Ben esimin ailesi ile altli üstlü oturuyorum, kayinvalidem, kayinbabam ve görümcem beraber oturuyorlar. Esimle disarda bir kac isim vardi disari ciktik. Eve geldigimde bir baktim ki mutfakta masada sarma börek vs var. Biz yokken kayinvalidem getirmis koymus masaya. Hata bende tabii, kapiyi kilitlemeden gittim ama nereden bileyim ki benden habersiz evime gireceklerini. Esime rahatsiz oldugumu söyledim o da anlayis gösterdi annesiyle konustu. O günden beri hem kayinvalidem hem görümcem bana karsi soguk davranmaya basladilar, surat astilar vs ben hic bisey olmamis gibi davranmama ragmen. Normalde kayinvalidemi severim, düsünüp de getirmis ama yinede rahatsiz oldum. Abarttim mi sizce?
Dogru tepkiyi vermissiniz ne munasebet evde kimse yokken girmek sinirden delirirdim sanırım ozel alan yani bu rahatlıga bak 😀

Abartmamışsınız, hata da sizde değil.
Bırakın soğuk davransınlar yaptıkları yanlış sizi arayıp sorma gereksiniminde bile bulunmamışlar. Ya da arayıp geldiğinizde uğrayın da alın dememişler.

Ben balayından döndükten sonra yaşamıştım, bir kaç mahalle var aramızda. Bizde bırakmak için değil benim buzluğuma konulanları almak için girmişler ve benim o güne kadar anahtar yedeği olduğundan bile haberim yok zannediyorum ki nişanlımın anahtarıyla birlikte gidip koydular.
Balayından döndük, mutfak bıraktığım gibi değil buzdolabının bir rafı dışarda beynimden aşağı kaynar sular inmişti. Çünkü nikahın ertesi sabahı kör karanlıkta evden çıkmıştık yatak odası falan dağınık yani. Ben ne bileyim geleceklerini.
Eşim bir de senin annene de verelim anahtar diyince film kopmuştu 🙃
Sonra anahtar geri alındı, ve yapılanın gereksiz bir hareket olduğu anlaşıldı. Kimsede surat asamadı kusura bakmasınlar ben sürekli acaba eve girecekler mi diye mum gibi yaşayamam.

kötü niyetli olmadığını söylediğiniz için bir şey diyemiyorum, tabi öncesinde eve mi bırakalım geçerken alır mısınız diye sorsalarmış daha iyiymiş. ama artık söyletmişsiniz olan olmuş, bir şekilde düzeltirsiniz arayı

Kendi annem de biraksa kv de biraksa rahatsiz olurdum ve tepki verirdim ama benim kisisel alanlar konusunda cok keskin cizgilerim var yani beni pek baz almayin 😅

Evde oldugunuzu düşünerek getirip siz olmayinca, kapı da açık olunca bırakıp çıkmıştır, yani bende böyle canlandı olay.
Kapıyı kitlemedim dedigine göre, anahtarla girmemiş zaten.
Ne olursa olsun girmesi dogru degil, bu yönden hak veriyorum. Bunun dışında, sürekli olan bi şey değilse, kendi içinde büyütmeye gerek yok. Bence sen bi şey olmamış gibi davranmaya devam et, üstlerine düşme, zamanla düzelir, düzelmezse de kendileri bilir. Niyet ne olursa olsun girmemeliydi çünkü. Mesela ben o görümce olsam, tribe girmez aksine utanırdım, ayıp ettik diyerek.
Eşinin seni desteklemesine sevindim. Annesine ne dedi peki? Onun cumleleri yuzunden mi bozuldular acaba?

Abartmamissiniz normal tepkiniz ama bu birazda onlarla aranizdaki bağa bağlı.
Demekki çokta sevmiyormuşsunuz.
Ben mesela,hiç lafını bile etmem getirse koysa nolcak evimin anahtari zaten vardır kayinvalidemde istediği an girebilir, istedigini yapabilir benim için sorun olmaz.

Rahatsızlık duyup dile getirmeniz abartı değil ki ama artik hep mesafeli olabilirler size karşı ki zaten fazla samimiyet isteseniz rahatsız olmazdınız.
Doğru yaptınız. Onlara sınırınızı çizmiş oldunuz.

Benim evimin anahtarı vardır kayınvalidemde, zaman zaman ben evde yokken yemek yapar ve getirir. Ben rahatsızlık duymam çünkü yakın bir ilişkimiz var.. bana o güveni de verdi. 11 senedir beni rahatsız edecek bir davranışı olmadı şükür..

Benzer birşey yaşadım,balayından döndüğümüzde evde 1 2 eşyanın yerinin değiştiğini fark edip eşime söyledim,annemler bir şey bırakacaklardı haberim var benim dedi,tuhaf geldi ama çok da takılmadım .Aradan 2 ay geçti işten geldim ,eşim kayınvalidem ve kayınvalidemin iki arkadaşı oturuyorlar,eşime madem misafir gelecekti haber verseydin ya dedim. O da ben geldiğimde buradaydılar bende bilmiyordum ki dedi :)))
Dünya hali ne olur ne olmaz diye tedbir amaçlı bıraktıgımız anahtarı kayınvalidem çok yanlış anlamış,o gün misafirleri güzelce ağırlayıp yolcu ettik,sonra eşimden bu sorunu halletmesini rica ettim,halletti sağolsun.Evet bu dünyanın en büyük derdi değil belki ama ben mesafeli bir insanım,müsait olup olmadıgını sormadan kendi anneme bile gitmem,kendi annemde aynını yapmadan bana gelmez.Kayınvalidemi de çok severim,böyle konuların birikip birikip bir gün büyük bir tartışma konusu olarak önüme gelmesindense sorun küçükken konuşup halledilmesini tercih ederim.Sonuş olarak sizi de haksız bulmuyorum,ama yerinizde olsam aranızdaki soğukluğun sebebini sorar,konuyu açmalarını sağlar sonra da fikirlerimi paylasırdım.

Benzer birşey yaşadım,balayından döndüğümüzde evde 1 2 eşyanın yerinin değiştiğini fark edip eşime söyledim,annemler bir şey bırakacaklardı haberim var benim dedi,tuhaf geldi ama çok da takılmadım .Aradan 2 ay geçti işten geldim ,eşim kayınvalidem ve kayınvalidemin iki arkadaşı oturuyorlar,eşime madem misafir gelecekti haber verseydin ya dedim. O da ben geldiğimde buradaydılar bende bilmiyordum ki dedi :)))
Dünya hali ne olur ne olmaz diye tedbir amaçlı bıraktıgımız anahtarı kayınvalidem çok yanlış anlamış,o gün misafirleri güzelce ağırlayıp yolcu ettik,sonra eşimden bu sorunu halletmesini rica ettim,halletti sağolsun.Evet bu dünyanın en büyük derdi değil belki ama ben mesafeli bir insanım,müsait olup olmadıgını sormadan kendi anneme bile gitmem,kendi annemde aynını yapmadan bana gelmez.Kayınvalidemi de çok severim,böyle konuların birikip birikip bir gün büyük bir tartışma konusu olarak önüme gelmesindense sorun küçükken konuşup halledilmesini tercih ederim.Sonuş olarak sizi de haksız bulmuyorum,ama yerinizde olsam aranızdaki soğukluğun sebebini sorar,konuyu açmalarını sağlar sonra da fikirlerimi paylasırdım.

Ay kayinvalideniz kendi misafirlerini sizin evde agirlamak konusunda ne aciklama yapmis cok merak ettim. Ben sizin duruma cildirirdim sanirim, ne munasebet benim evime ben ya da esim yokken misafir gelecek?

Altlı üstlü oturunca belli bir samimiyet olmuştur zaten, girip mutfağa bir şey bırakmak bu kadar problem mi cidden?
İnsanlar iyi niyet göstermiş, eve gelince yerler diye düşünmüşler.
Ayıp etmişsiniz.

Ay kayinvalideniz kendi misafirlerini sizin evde agirlamak konusunda ne aciklama yapmis cok merak ettim. Ben sizin duruma cildirirdim sanirim, ne munasebet benim evime ben ya da esim yokken misafir gelecek?
:))) Zerre çıldırmadım çünkü bir daha böyle birşey ile karsılasmayacagımdan adım kadar emindim,hatta daha evliliğimizin basında böyle bir olay ile karşılaşmış olmayı birbirimizi doğru anlamak adına bir şans olarak gördüm.15 yıldır evliyim o gün bugündür önceden sözleşmeden kimse kimseye gidip gelmez.Ha bu arada evimizde misafir ağırlamayı çok severiz,gelinsin gidilsin yiyelim içelim ama kimse kimsenin sınırlarını ihlal etmesin.
Çocuktan ötürü son 10 yıldır kendi annem ile altlı üstlü oturuyoruz,annemle de böyleyimdir,bazen yemek yapar beni de arar sevdiğin yemeği yaptım gelirken uğra vereyim der,bazen ben annemi ararım kahve yapıyorum gel içelim derim.Bazı dönemler çok yoğun çalışırım annemi günlerce göremediğim olur,altlı üstlü oturmanın teklifsizlik anlamına gelmediği durumlarda olabilir yani.

Görümcem ben işteyken bazen kardeşiyle vakit geçirmek için bize geliyor. Akşam iş çıkışı eve döndüğümde ev süpürülmüş çamaşırlar yıkanıp asılmış temiz bulaşıklar dolaplara yerleşmiş olarak karşılaşıyorum ve hoşuma gidiyor hatta arada gel kız sen diye şakalaşıyorum. Ya bilmiyorum tamam özel alan ama ben çok takılmıyorum böyle şeylere nesnelere çok anlam yükleyemiyorum. Oh mis gibi yemek bırakmışlar kötü bir şey yok bunda bence. Aranız iyiyse alırsın gönlünü bişey olmaz.
Anne bazen işe giderken evi dağınık bırakabiliyorum çok görmenizi istemiyorum öyle alınma de kötü karşılayacaklarını sanmıyorum.

keşke sizi arayıp yemekten sana da ayırdım bana uğra al deseymiş daha doğru olurdu

Keşke sarmalari yiyip keyfinize baksaydiniz bir dahakine kapıyı kilitlemeden çikmazdiniz kimse de giremezdi. Kayınvalideye söylemeye gerek yokmuş aslında

Çok saçma, şunu bunu yaptık size de ayırdık geçerken alın demesi yeterliydi. Eve girip bırakması aşırı mantıksız. Aynı binadasın diye buna hakkı var gibi düşünmek doğru olmaz.

Back
X