• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haklimiyim haksiz mi ? Anlamadim

Alondraaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2013
461
94
123
Iyi aksamlar kk. Uyeleri. Hemen olayi anlatiyim. Kaynanamlar memlekete, eltimde cocuklariyla birlikte memleketteki annesigilin yanima gitti gecen hafta persembe gunu. Eltim bugum donecekti. Kaynanamlarin ne zaman gelecegi belli degil.


Ben bugun geleceklerini biliodum ama bize geleceklerini bilmiodum. Dun geceden plan yapmistik esimle; ablamgille birlikte piknige gidicektik. Abisini aradi abi bole bole bizim boyle bi planimiz var die oda tmm demis. Sonra benim esim abisine cocuklari ozledigi icin abi yengemgil bize gelsinler demis. Biz disardayiz eltimin bos evde ne isi var . yoldan gelio bi yemek falan yapilir yani . ben bunun bilincindeyim . ama esim bana bunu solemedi bize geleceklerini. Bende kendi evlerine gidecek zannediorum. Eltim esimin amcasinin kizi. Annesi babasi arabayla gelmisler eltimi birakmaya. Bize gelmisler tabi. Kimse yok . sonra cay falan icip gitmisler annesigil geri .

eve geldik kaynim acti agzini yumdu gozunu . beni rezil ettiniz bi yemek bi cay hazir olur benim bildigim annem size bolemi ogretti die. Bende haklisin abi ama benim haberim yoktu dedim. Soylemedi mi kocan sana dedi bana solediginde saat 2 yi geciodu abi dedim. Ama iki uc kez tekrar etti beni rezil ettiniz die.

Sonra benim akilli kocam abisine ben kahveye gidicem abi dedi . (madem eve gelsinler cocuklari ozledim diosun kahvede ne isin var be adam ). Neysee kaynim da eve gecti rahat rahat evimde yatarim die, bizde esim beni annemgile birakp abimgille kahveye gitti.

Annemlerle oturuoduk guzel guzel . kayinpeder aradi beni. (oglunu aramis acmayinca beni aramis )
Nerdesiniz dedi . bende annemlere geldik dedim. Siz eve misafir gelirken disarda ne halt yiyosunuz. Ne kadar ahlaksiz ne kadar terbiyesizsiniz dedi. Bende bilmiodum baba bize geleceklerini haberim yoktu dedim. Eltinin geleceginden haberin yokmuydu dedi. Baba bana nie bagirion ara oglunu ona bagir dedim . acmio telefonunu o dedi . daha bisuru seyler soyledi . kapatti. Bende tabi agladim .


Eltime sordum kaynim koyu mu aradi ? Kayinbabam aradi bagirdi cagirdi dedim. Oda yok annemler aramis cocuklari sentepeye biraktik die konusmuslar dedi. (ne kadar dogru ne kadar yanlis bilmiorum)

Tm ben hataliym ama kp. Arayip da aramasi herkesin bana yuklenmesi cok zoruma gitti. Ne yapmam lazim bilmiorum. Esimin sucu. Hic bizaman kadinlarin sozune gitmezler bole yetismisler. Offf .
 
Son düzenleme:
Bi kere hamile bi kadina daha hassas davranilmali. Konu ne olursa olsun onun abisinin ve babasinin sana bagirmasi kabul edilemez.
 
senin o ezik kocan ağzını açıp babasına abisine ben çağırdım sizleri ama karıma haber vermedim diyemiyor mu
ayrıca kayınbaban ve kaynın sana bağırma hakkını nerden buluyor
ne biçim bir aile yapısı bu eltin ve ailesinin çay içmemesi çok önemli ama senin istediğin hiç önemli değil
 
senin o ezik kocan ağzını açıp babasına abisine ben çağırdım sizleri ama karıma haber vermedim diyemiyor mu
ayrıca kayınbaban ve kaynın sana bağırma hakkını nerden buluyor
ne biçim bir aile yapısı bu eltin ve ailesinin çay içmemesi çok önemli ama senin istediğin hiç önemli değil
Abisine tabiki bisey diyemez. Ama babasi aradiginda yanimda degildi .ne tepki verecegimi sasirdim.
 
Siz evde yokken boş eve nasıl girdiler orayı anlayamadım. Ama siz de sürekli misafir ağırlamaya hazır ve nazır beklemek zorunda değilsiniz. Ayrıca kayınpederiniz, eşinizin abisi sizinle nasıl bu kadar terbiyesizce konuşabiliyorlar. Ezdirmeyin bu kadar kendinizi.
 
Siz de hata yok ama o eşiniz de ve tuhaf ailesin de çok hata var. Son dakika haberiniz olmuş elbette beş çeşit yemek on çeşit börek veremezdiniz abartmışlar.
Artı kayınbaba kayınbirader kim oluyor da pardon sizi arayıp fırçalıyor?
Bu kadar yüz göz olmamalısınız.
Ama hata eşiniz de..Eşimin babası bana bir kere eşimden su istedim diye fırçayla karışık şaka yapacak oldu eşim babasına sert bir tepki verdi o oldu bir daha adam bana bir şey diyemedi. Kocanız bir zahmet adam olacak karıma kimse bir şey diyemez diyecek. O kim oluyor size telefon açıp fırça atıyor ya sinir oldum resmen. Gerçi babayı geçtik kardeşi bile size bu kadar rahat bağırabiliyor. Haddini bilecek herkes. Kayınbiraderler kayınpederler öyle gelini zart zurt azarlayamaz bu konuda tavrınızı net koyun eşinizle de görüşün. Benim annem babam kardeşim sana böyle bir muamele yapsa ne yaparsın de. Bir daha bu tavrı istemiyorum de. Kayınbirader ne hakla size bağırıyor kayınpeder ne hakla bağırıyor şamar oğlanı mısınız?
Başlı başına tuhaf bir şey, sizin ev işinizle bu kadar ilgilenmeleri de absürt. Kayınbirader elti ve sizin aranız da bir mevzu kalkıp aramak falan ne alaka.
Saçma sapan bir aileymiş cidden.
Kesinlikle bir tavır almalısınız artık herkes haddini bilsin
 
Benim koca herseyi ayarlamis benden habersiz anahtari paspasin altina birakmis. Nasil bi tavir sergilemem gerek peki
 
Kocan paçoz.

Hem çocukları özledim bize gelin diyor yoldan gelen insanlara, hem sana haber vermiyor, sonra ortalığı karıştırıp görünmeden kahveye çekip gidiyor. Telefonlarını açmıyor, kayınbaban hıncını senden alıyor.

Yok böyle bişi, pes.
 
o kadar çok giller giller yazmışsın ki yazının yarısı abimgil, annemgil, babamgillen bitmiş.
bunların arasından anladığım kadarıyla ise sen ve eşin biraz gamsız gibisiniz bence.
anlamadığım, zaten gündüz pikniğe gitmişsiniz, o arada evinize misafir gelmiş akşam olmuş siz yine evde oturmadan biriniz kahveye biriniz annenize . yani o ev dağılmadı mı? temizlemek vs. gerekmiyor mu? siz yokken evinize nasıl giriliyor? bunlar bana biraz tuhaf geldi.
 
Benim koca herseyi ayarlamis benden habersiz anahtari paspasin altina birakmis. Nasil bi tavir sergilemem gerek peki
Önce kocayı düzelt. Böyle saçmalık olur mu? Her şeyi ayarlamışsa bir de mutfağa girip 2 börek açsaymış. Kocana de ki bir daha baban ya da kardeşin bu üslupla konuşursa cevabını veririm. Çeki düzen versinler kendilerine.
 
o kadar çok giller giller yazmışsın ki yazının yarısı abimgil, annemgil, babamgillen bitmiş.
bunların arasından anladığım kadarıyla ise sen ve eşin biraz gamsız gibisiniz bence.
anlamadığım, zaten gündüz pikniğe gitmişsiniz, o arada evinize misafir gelmiş akşam olmuş siz yine evde oturmadan biriniz kahveye biriniz annenize . yani o ev dağılmadı mı? temizlemek vs. gerekmiyor mu? siz yokken evinize nasıl giriliyor? bunlar bana biraz tuhaf geldi.
Esim ben kahveye gidicem deyince abiside biz gidicez dedi. Onlar cikti . beni de evde tek kalmayim die annemlere getirdi. Ayrica ev dagilmamis ki .
 
Canim suclaniyorum neden diye sorgulama. Esin arkanda durmazsa onlarda devam eder. Yüklendikce yüklenirler. Esini karsina al ciddi ciddi konus. Ben ne yaptigini bilen bir kadinim kimse beni cocuk gibi azarlayamaz de. Gelin ile aile arasındaki bağ esine bakar. O nasıl davranırsa, nasıl davranmaları gerektigini hissettirirse onlarda öyle davranir. Paspasın altina anahtar koymak ne demek? Kavga cikarmadan anlat. Kayinpederine, kaynina da uzak seviyeli dur. Sana degil bagirmak, konuscak cesareti bulamasinlar. Ben esinin anlayacagini düsünüyorum. Haklı, haksiz olayina da cok takilma. Tamamen haksiz olsan bile kimse seninle bu sekilde konusamaz.
 
Back
X