Haklimiyim haksizmiyim

melo34

Duygularıma Esir Oluyorum Seni Görünce
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2013
7.111
6.127
448
İyi geceler hanimlar bir sorunum var ve hakli yada haksiz oldugumu lutfen soyleyin
Yeni evlenen ciftlerin evinde mevlut yapilir malumunuz evleneli 3. Aya yaklastik araya ramazan girdi musait olamadik derken zaman gecti annem memlekete gidecegi icin bu cumartesi okutalim dedi. Herseyi annem ve teyzem hazirlayacak cok kalabalik olmayacak annem teyzem yengem ve kuzenim gelecek bende ayip olmasin diye gorumcemi aradim sende gel dedim. Buraya kadar hersey normal anormal olan durum su; gorumcem arkadasini davet etmis bana bugun telefonda soyledi, bende arkadasini bir kere dugunumde gordum tanimiyorum getirme bosver dedim bunu esime anlattim bu yuzden tartistik.
Kardesinin en yakin arkadasiymis neden oyle demisim eger gelmezse mevludu iptal ediyorum diye annemi aradi iptal edin istemiyorum dedi.
Bende kizdim iptal etmiyorum dedim cikti gitti evden hala yok babasinin kahvesinde
Simdi soyleyin bana kim hakli kim haksiz

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Yeni evlilerin evinde mevlüt yapılır ama buna hem erkek tarafı hem de kız tarafı katılır ve yakın gördüklerini de tabiki çağırırlar. Benim ablam evlendiğinde böyle olmuştu görümcesinin arkadaşıda gelmişti ki bu bence çok normal. Bir de ayıp olmasın diye görümcemi de çağırdım demişsiniz zaten olması gerekende budur.

İyi geceler hanimlar bir sorunum var ve hakli yada haksiz oldugumu lutfen soyleyin
Yeni evlenen ciftlerin evinde mevlut yapilir malumunuz evleneli 3. Aya yaklastik araya ramazan girdi musait olamadik derken zaman gecti annem memlekete gidecegi icin bu cumartesi okutalim dedi. Herseyi annem ve teyzem hazirlayacak cok kalabalik olmayacak annem teyzem yengem ve kuzenim gelecek bende ayip olmasin diye gorumcemi aradim sende gel dedim. Buraya kadar hersey normal anormal olan durum su; gorumcem arkadasini davet etmis bana bugun telefonda soyledi, bende arkadasini bir kere dugunumde gordum tanimiyorum getirme bosver dedim bunu esime anlattim bu yuzden tartistik.
Kardesinin en yakin arkadasiymis neden oyle demisim eger gelmezse mevludu iptal ediyorum diye annemi aradi iptal edin istemiyorum dedi.
Bende kizdim iptal etmiyorum dedim cikti gitti evden hala yok babasinin kahvesinde

mevlut okutuyorsun gelmesın demen tuhaf sonucta haber vermeden de gelebılırdı ama arkadasını getırcegını haber vermiş görumcen ama bu konuyu esınızle bu raddeye tasımanız anlamsız bence iptal etme görumcenın arkadasıda gelsın birşey olmaz ama olay buyumus yazık olmus seytanın vesvesesı sankı Allah Allah

kesınlıkle haksızsın.mevlut bu tanıdıklar cagrılır. ne varkı arkadasını cagırdıysa.ne guzel evınde bır kışı daha amın dıyecek okunan dualara. nıye ıstemedın anlamadım....yemegemı gelıyo yatıya mı???? kusura bakma ama çok ayıp etmışsın

Niye bir baskasi gelmesin ki ne zarari var?

Ama yinede bir kiz gelmedi diye esinizin yaptigi.çok çocukca..

###Yaptıkların sana daha iyi bir yaşam sundu mu?###

Son düzenleme:
canım sadece bir kişi fazladan oluversin idare etseydin keşke, ama eşinde çok büyütmüş olayı

Ayıp etmişsin bacım ne olacak geliversin ..Mevlüte sokaktan geçen adam gelse geri çevrilmez..Eşinizin tavrı da kızın gelip gelmemesi için değil etkiye tepki olmuş sinir olmuş davranışınıza..Haklı...

Haksizsin tabiki de. Sadece kendi aileniz arasinda mi yapacaktiniz? Ne var ki arkadasi da gelecekse?
Ayrica yeni evlilerin evinde mevlüt mü veriliyormus? Halla halla ilk defa duydum.

Mevlut aksam 8de ben isten cikip eve gelmem 7:30 u buluyor gorumcem o saatten sonra kalir yatiya Kizi hic tanimiyorum samiyetim yok zaten gorumcemin cocukluk arkadasiymis en azindan bana cagirabilirmiyim bile demedi cagirdim dedi misafir misafir cagiriyor gibi oldu ben yatili misafir sevmiyorum zoraki durumlar disinda

Allah rızası için mevlüt okutuyorsun misafiri kabul etmiyorsun 1 kişiden ne olurdu ki? eşin haklı bence.

Mevlid bir naat,yani Peygamberimizin doğumunu anlatan ve öven şiir...Yapmasan günaha girmezsin.Gelenek haline gelmiş,millet de dinin gereği sanıyor.İptal ediver madem.

Son düzenleme:

yeni evli çiftlerin evinde mevlüt olabilir.benim bildiğim mevlüte akrabalar arkadaşlar komşular davet edilir.siz zaten kendi yakınlarınız için mevlüt okutuyorsunuz sanki göürmcenizi de ayıp olmasın diye davet etmişsiniz oda yakın arkadaşınız davet etmek istemiş mevlüt çünkü.onun davet etmek istemesi normalde siizn kabul etmemeniz anormal olmuş.eşiniz haklı ben olsam bende sinirlenirm.sıradan bir çay toplantısı değil gelin mevlüdü.siizn bunu düşünmeniz gerekirdi.madem kendi ailenizle olmak istiyordunuz kimseye söylemeden kendi kendinize okutsaydınız mevlüdü kimseninde kalbi kırılmaz eşinizlede ters düşmemiş olurdunuz.

Mevlut aksam 8de ben isten cikip eve gelmem 7:30 u buluyor gorumcem o saatten sonra kalir yatiya Kizi hic tanimiyorum samiyetim yok zaten gorumcemin cocukluk arkadasiymis en azindan bana cagirabilirmiyim bile demedi cagirdim dedi misafir misafir cagiriyor gibi oldu ben yatili misafir sevmiyorum zoraki durumlar disinda

Merhaba ,

Görümcenize ve eşinize ayıp etmişsiniz. Yeni gelin evinde okutulan mevlüte taşındıkları apartmandaki komşular dahi çağırılır. En azından çevremdeki insanlar bu şekilde hareket ettiler.

Görümcenizin arkadaşı , görümcenizi ve sizi saymış ki gelmeyi kabul etmiş. Görümcenizin arkadaşının yatıya kalacağını kendinizce öngörüyorsunuz.

Mevlüt için seçtiğiniz zaman dilimi biraz tuhaf olmuş açıkçası. Cumartesi günü , gündüz saatlerinde bir ayarlama yaparsanız bu tarz "ben yatili misafir sevmiyorum " kuruntularınıza da yer kalmayacaktır.

Kimse gelmesin istiyorsanız evinizde kendiniz dualarınızı okuyabilirsiniz.

mevlut gununu izin gununde yap ozmn

belki baskasinin gelmesini istemediniz ama hali hazirda davet edilmiş kisi icin gelmesin demek cok ayıp. esinizin tepkisi de gereksiz ve cok buyuk ama sizin yaptiginiz da guzel bir sey degil.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Sanirim cok bencilainiz o ev esinizede ait ve siz onun kardesini ayip olmasin diye cagiriyorsunuz ..ama sizin teyzeniz kuzeniniz geliyor bir omur bu bencillikle yurumez

Bunu da ilk defa duydum. Bizim ailede hic yoktur boyle bir adet yeni evlenenlerde mevlut mu okunurmus. Cok ayip etmissiniz. 1 kisi fazladan gelse mevlute yaptiginiz ikramlardan yapsaniz elinize mi yapisirdi ? Ayrica kimse tanimadigi insanin evinde kalmak istemez ne munasebet. O arkadas da mevlutten sonra giderdi evine. Ki mevlut saati sacma zaten. Izin gununuzu falan ayarlayip gunduz yapin o zaman boyle tatsizliklar yasanmaz. Daha yeni evlisiniz sanirim ama bu kadar basit bir olay yuzunden uzun sure gecmeyecek bir sogukluk sokmussunuz bence esinizin ailesiyle araniza. Cok kotu olmus.

Kesinlikle çok ayıp etmişşin birde yeni gelinsin. ...

note3 kadinlar_klubü

Back
X