Hakliyken iftiraci oldum

bence çocuğunuzun şubesini değiştirin.

sizin çocuğu mimlemiştir o şimdi.

Eğer devlet tarafından istenmediyse o aidatı almaya hakları yok.
Madem reddetmiş istemedik bir para falan diye. O zaman ödemeyeceksiniz demektir bu.

üstüne velilere hayır para vermeyin müdürlerede veliden topla para derse fakat veliler müdülerden böyle birşey istendiğini bilmezse düşünün ne olur

meb veliyi yanıltıyor.

tam da öyle oluyor zaten. ikili oynuyorlar. müdürler de bir yandan buna mecbur. ama imkanı olan ailelerle olmayan aileleri ayırt etmek onların görevi. ben zor durumda ailelere baskı yapılıp, ödeyemediklerinde velilere sınıf tuvalet temizletilmesine patlıyorum. imkanı olanlar katkı sağlasın. çeşitli gelir imkanı yaratılsın ama ayrım çok kötü.

bana cok sacma geliyor elbette temizlikcinin parasinida devlet odeyecek bir memurun ucreti gibi....ben yurt disinda yasiyorum oglum 3 yildir ana okuluna gidiyor ben 1 euro dahi odemis degilim....bazen arada piknige gotururse okul oda 2 euro almislardir giris ucretli oldugu zaman....turkiye vatanimin insani ne yapsin kimi evine ekmek goturemiyor kimisi ac acikta....bunlar cocuklarini okutmasinlarmi okutmasalarda cahil damgasi yeniliyor....devlet bu tur ailelere sirf cocuklari okusun diye daha cok destek vermeleri gerekmezmi....cocuklar okusun aileler zorlanmasinki turkiyede piril piril meslek sahibi cocuklar yetistirilsin....bu parayi odeyemeyen veli ne yapsin...calip cirpsinmi odeyemedigi icin hakaretemi ugrasin cocugu kucukmu dusurulsun....butun ortamlarda ezilsinmi....

döner sermaye ne oluyor?

Arkadaslar anlatmıs okulun devletce karşılanmayan kalemleri için toplanan para sanırım...

Okullarda eleman ve harcırah eksigi oldugu bir gercek.Koskoca okullarda hademe kadrosu sadece 1oluyor çoğu kez.

halk egitim kursuna gitmiştim 1 sene bir lisenin dersligini kullanıyorduk.tuvaletler girilmez ölçüde pis kokuyordu.

yerlerse ıslak pis bir paspasla silindiginden her yer bozuk yumurta gibi kokuyordu.

velilerin bir miktar para yardımında bulunmaları başka şey,bu tarz söylemlerle hakarete uğramak başka şey.

arkadas konusunda haklı ama ALACAĞI YOK malesef...

söyleyen oldu mu bilmiyorum, bir daha ses kaydı yapın. telefonlar işe yarıyor bu konuda artık.

tam da öyle oluyor zaten. ikili oynuyorlar. müdürler de bir yandan buna mecbur. ama imkanı olan ailelerle olmayan aileleri ayırt etmek onların görevi. ben zor durumda ailelere baskı yapılıp, ödeyemediklerinde velilere sınıf tuvalet temizletilmesine patlıyorum. imkanı olanlar katkı sağlasın. çeşitli gelir imkanı yaratılsın ama ayrım çok kötü.

bu zamanda para vermeyen veliye tuvalet temizletmek sıkar biraz...o kadar da değil

onlar artık eskide kaldı varsa da duyulmuyor demek ki.

bana cok sacma geliyor elbette temizlikcinin parasinida devlet odeyecek bir memurun ucreti gibi....ben yurt disinda yasiyorum oglum 3 yildir ana okuluna gidiyor ben 1 euro dahi odemis degilim....bazen arada piknige gotururse okul oda 2 euro almislardir giris ucretli oldugu zaman....turkiye vatanimin insani ne yapsin kimi evine ekmek goturemiyor kimisi ac acikta....bunlar cocuklarini okutmasinlarmi okutmasalarda cahil damgasi yeniliyor....devlet bu tur ailelere sirf cocuklari okusun diye daha cok destek vermeleri gerekmezmi....cocuklar okusun aileler zorlanmasinki turkiyede piril piril meslek sahibi cocuklar yetistirilsin....bu parayi odeyemeyen veli ne yapsin...calip cirpsinmi odeyemedigi icin hakaretemi ugrasin cocugu kucukmu dusurulsun....butun ortamlarda ezilsinmi....

biz herkesi beslemeye para buluruz ama bu tarz işlere asla.

Besledigimiz yüz binler vatandaşlarımızı katlediyor ...

Ben 80 lerde ilk okuldaydım taaa ozamanlardan beri para toplanır okullarda .bizde durum budur.

Sosyal devlet olgusu yoktur.

Sesini yükseltenin ayağı itinayla kaydırılır ve düzen devam eder...

valla burayı oralarla kıyaslamayın. :)

Devlet okulu Benimacimdan konunun maddiyatla ilgisi yok bir egitimciye yakusmayacak bir uslup kullandi
Toplantida sesimi cikartmadim cunki bi onceki toplantida cildirmistim cocugu okula goturdumbir gun o sinifa girdikten 3 5 dkk sonra kizima para vermem gerekyor diye tenefuu bekleyecektim sinifta basimin belalari sizinlemi ugrasicam izin almadan provqdan gitmek ne demek bbunlarin anneleride ayri manyakzaten diye bagirdigina sahit olmustum ayni gun toplantida olunca patladim kimsin ki cocuklara bu laflari soyleme hakkina sahipsin diye cikistim amA benden ve cocuklardan baska duyan yok yine inkar etti siniftaki velilerde o na onandi
ikinci kez toplantida sivrilmeye cesaret edemedim
147 milli egitimin telefonu sikayetlerde isim istege bagli olarak gizli tutuluyor taki sorusturma acilirsa ve suc tesbit edilip mahkeme yoluna gidilene kadar keske ismimi vererek sikayet etseydim yanimda sikayeti yapan kisiye hakaret edilince dayanamayip kendimi ifsa ettim :) enazindan belki yalan beyan cesareti gosteremezlerdi anlamadigim konustugum kisilerin tamami bana hak veriyor fakat cocuklarini bahane edip sahitlik edemeyen insanlar d
Var diger tarafta aleni bildikleri bir seh icin sahitlik edenler var insanlarmi tuhaf ben mi anlamadim kac gundur uykularim kaciyor

valla o ogretmen aynisini benim cocuguma yapsa alir karsima bir guzel paralardim ne hakla benim evladima hakaret eder....basimdan gecen bir olayi anlatim....oglum 3 yildir anaokuluna gidiyor neyseki bu sen senesi....sabah sinifina biraktim....oglum ogretmenine gunaydin dedi ogretmende cevap yok oglum tekrar ediyor kadinda yine cit yok o sirada baska bir veliyle konusuyordu...bende iyice sinirlendim oglum bosver deme git yerine otur desemde oda yok anne diyim dedi...tekrar gunaydin ogretmenim deyince ogretmen kizdi gormuyormusun veliyle konusuyorum dedi....oglum oyle bir boynunu buktiki cok zoruma gitti....sinirle ciktim ordan daha kucuk oglumu krese birakmam lazimdi....indim assagiya cikista mudur bekliyor ben ciktim iceri tekrar girdim....sinirli bir sekilde olan biteni mudure anlattim....mudurde belki o sirada musait degildir desede bende dedkimki benim cocugumla ilgilenmek zorunda 2 saniyesi yokmu cocuguma cevap verecek kadar...bu sene benim oglum icin onemli seneye ilk okula baslicak bu tur davranislarda benim oglumu okuldan sogutur....1. sinif ve 2. sinif ana okulu ogretmenlerinden hicbir zaman ilgisizlik gormedim....bu ogretmen benim ogluma bunu yapamaz...gunaydin demekten acizse fikrini soylesin acikca....neyse sagolsun mudur bu konuyla ilgilenecem dedi....ogretmenide bir daha oyle sorumsuzluk yapmadi....bir arada cocugumu hep sikayet etmeye basladi yok yaramazlik yapti diye...esimle konustum oda ogretmeniyle konustu....sonucta bu 6 yasindaki bir cocuk yeri geldimi arada elbet yaramazlik yapacak bu ilk okul orta okul cocugu degilki...ogretmeni o gundur bu gundur asla sikayette bulunmuyor....ses cikarmadikca bazi ogretmenler ezmeye calisiyor....cocugumun bir hatasi olursa elbet soylesin ama en ufak seydede sikayet edilmezki....rahatsiz oldugun konuyu ogretmenle birebir konusman lazim....

Paralar cukka ediliyormus gibi bir dusuncem yok okula harcaniyordur yani insallah

en buuk aptalligim kayit yapmamakti ama kendi durustluguyle ogunen egitimcinin inkar edecegi hatta kendine yalanci sahitle ispat yoluna gidecegini tahmin edemedim . Ama olaydan sonra karsisina gecip konusalim dedigimde isim var diyerek uzaklasirken seslendim kdonup cevap dahi vermedi hakkimi helal etmiyorum iftira etmedim yalanci sahitte tutmadim dedim yoluna devam etti

Son düzenleme:

Ben 80 lerde ilk okuldaydım taaa ozamanlardan beri para toplanır okullarda .bizde durum budur.

ne yazikki cok yazik....en cokta maddi imkani olmayan insanlardan alinmasi insanin gucune gidiyor...

neyse insss konu sahibi bir cikar yol bulur allah yardimcisi olsun....insss bu okul bagisimi doner sermayemi bir yol bulunur....konuya daldim uyumadim sabah erken kalkip oglumu okula goturmem lazim oooo ben daha ayaktayim....hepinize iyi geceler....

Mudurlede konustum yazili dilekce vereyim diyorum kabul etmedi hallederiz ben ogretmenle konusurum seneye cocugu baska sinifa aldiririz vs vs diyordu onada ayri kizdim zaten en son hocam cumleten Allaha havale ettim sizi meslektasinizin ayagi agrisin istemiyorsunuz dedim Bana destek vereceklerine inansam bi dkk durmam ama kimse ogretmenle yada mudurle kotu olmak isemiyor
bana dokunmayan yilan bin yasasin hesabi

Son düzenleme:
Aidat nedir, devlet herkesin p..ine bakıyor benimkine de ücretsiz bakacak. Maaşımdan o kadar kesinti yapılıyor her ay, her şey için vergi veriyorum ne için ?

Yeşil kartlı beş kuruş vermeyen adamlar artistleniyor vergi veriyorum devlet baksın diye ben ne aidatı verecekmişim. Zırnık koklatmam o aidatı fakire fukaraya veririm daha iyi. Devletin yasal görmediğini kim ne hakla beleşçi başkasının sırtından geçinen vs diyerek almaya çalışıyor. Sorsaydın sana ne oluyor bu kadar sen mi alıyorsun o parayı diye?

işte bu cümle.:46:

valla o ogretmen aynisini benim cocuguma yapsa alir karsima bir guzel paralardim ne hakla benim evladima hakaret eder....basimdan gecen bir olayi anlatim....oglum 3 yildir anaokuluna gidiyor neyseki bu sen senesi....sabah sinifina biraktim....oglum ogretmenine gunaydin dedi ogretmende cevap yok oglum tekrar ediyor kadinda yine cit yok o sirada baska bir veliyle konusuyordu...bende iyice sinirlendim oglum bosver deme git yerine otur desemde oda yok anne diyim dedi...tekrar gunaydin ogretmenim deyince ogretmen kizdi gormuyormusun veliyle konusuyorum dedi....oglum oyle bir boynunu buktiki cok zoruma gitti....sinirle ciktim ordan daha kucuk oglumu krese birakmam lazimdi....indim assagiya cikista mudur bekliyor ben ciktim iceri tekrar girdim....sinirli bir sekilde olan biteni mudure anlattim....mudurde belki o sirada musait degildir desede bende dedkimki benim cocugumla ilgilenmek zorunda 2 saniyesi yokmu cocuguma cevap verecek kadar...bu sene benim oglum icin onemli seneye ilk okula baslicak bu tur davranislarda benim oglumu okuldan sogutur....1. sinif ve 2. sinif ana okulu ogretmenlerinden hicbir zaman ilgisizlik gormedim....bu ogretmen benim ogluma bunu yapamaz...gunaydin demekten acizse fikrini soylesin acikca....neyse sagolsun mudur bu konuyla ilgilenecem dedi....ogretmenide bir daha oyle sorumsuzluk yapmadi....bir arada cocugumu hep sikayet etmeye basladi yok yaramazlik yapti diye...esimle konustum oda ogretmeniyle konustu....sonucta bu 6 yasindaki bir cocuk yeri geldimi arada elbet yaramazlik yapacak bu ilk okul orta okul cocugu degilki...ogretmeni o gundur bu gundur asla sikayette bulunmuyor....ses cikarmadikca bazi ogretmenler ezmeye calisiyor....cocugumun bir hatasi olursa elbet soylesin ama en ufak seydede sikayet edilmezki....rahatsiz oldugun konuyu ogretmenle birebir konusman lazim....

Oncelikle meb okulun her ihtiyaci icin para vermiyor. . Mesela izim okulda temizlikci parasini ogretmenler olarak biz veriyorduk. Mudur de bagis yani aidat toplayin diye bize baski yapiyordu. Toplanan paralarla temizlik malzemesi aliniyordu.

Sizin yorumuna gelecek olursam. Ogretmenlere karsi anlayisli olun lutfen. Bir de cocugunuza birilerinin sozunu KESMEMEYI ogretin lutfen.

Uzun bir aradan sonra merhaba kk
Oglumun ögretmeni 3hafta once bir toplanti yapti toplanti konusu okul aidatlariydi ama ögretmenin öyle bir isteme sekli vardiki sasardiniz
parayi ödemeyenlerinne belesciligi ne baskasinin sirtindan gecinmeye alismis asalakligi ne kul hakkina girmisligi kalmadi . Okul bizim cocuklarimiz icin var ve elbetteki destek olmaliyiz .Bir ögretmenin 30veliyi karsisina alip bu sekilde konusmasi sinirimi bozdu .dha öncede surtusmelerimiz olmustu ama bundq dayanamadim 147i arayarak sikayet ettim
ertesi gun okul karisti bi sonraki gunse 147den bana sikayetime cevaben gelen mesaj icin arayinca duyduklarima inanamadim
ögretmen inkar etmis tamam bir kac kiside ona sahitlik ederek tutanak hazirlamislar ogretmen para istemedi hakarette etmedi diyerek kriz gecirdim hakli iken iftiraci durumuna dustum
su an ise ne yapacagimi bilmiyorum il milli egitime yalan beyandan sikayet etsem ogretmen yine itiraz edecek sahitleri haxir mudur ortbas edecek haaa bu arada ogretmen bayanin esi ilce milli egitimde sube muduru arkasi saglam yani
olanlari sindiremedim

toplantıda diğer velilerde duymuş öğretmenin dediklerini onlarda size şahitlik yapsaydı.öğretmen,öğretmeni böyle durumlarda tutar.ahhh konuştuklarını kaydetseydiniz ne güzel olurdu..bakalım ozaman nasıl inkar edecekti.

ben bir okulda okul psikolojik danışmanı yani sizlerin bildiği adıyla rehber öğretmen olarak çalışıyorum.. ne nöbet tutarım ne de aidat toplama gibi işlerim vardır..yani benim dışımda olduğu için olaylara objektif bakmaya çalışıyorum...

konunun başından beri okudum.. güzel yorumlarda bulunan da var dayılanıp banane diyen de.... devlet baksın mantığını bi türlü aklım almıyor maalesef.. evet keşke harika bi ülkede harika şartlarda olsak ama maalesef devlet kendi okuluna çok komik bi yardımda bulunuyor.. üstelik eğitimi de zorunlu tutyor.. ama dediğim gibi devlet yapmıyorsa ben hiç vermem mantığı çok yanlış.. ne yani öğretmen kendi cebinden mi versin kışlık yakacak, boya bakım parasını.. ya da öğretmen asıl işini bırakıp esnafa dilenmeye mi gitsin okul parası için.. zaten veremeyenden alınmıyor bu para...sigaraya aylık 300 tl veren, cebinde 2000 liralık telefon taşıyan ama aidat vermeye gelince banane diyen zihniyeti kınıyorum...işte o zaman gerçekten kul hakkı olmuyor mu??? bakan yanlış diyor toplanmasın diyor ama okullara ne kadar para gönderiyorlar belgelerini göstersin yüzleri varsa...

konu sahibesi; öğreymenle böyle bi durum yaşamnıza üzüldüm.. herşeyden önce inşallah çocuğunuz etkilenmez diyorum.. bi arkadaşın dediği gibi sizin aidat vermemeniz onun ise uslubu yanlış olmuş... sene bitiyor keşke aidatlarınızı vermiş olsaydınız..........

Back
X