• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hakliyken iftiraci oldum

Neyi başlatmışım ben ? Sizin şahsınıza hiçbir şey söylemedim, konuyla ilgili fikrimi yazdım ve ordan atlayarak yok cahil vs. siz rahatsızlık veriyosunuz şu an bana, işinize bakın. Ayrıca burası da bunun yeri değil konuyu amacından saptırmayalım,lütfen beni irrite edecek ve cevap vermem durumunda bırakacak bir şeyler yazmayın kapansın şurda.

senin yaşının küçük olduğunu bilmiyordum
diğer topikte söylediklerini hakaret olarak algıladığım için sana çok kızdım
o yüzden tepki verdim
çünkü büyük insanların saldırgan tavırlarına sinir oluyorum
ama şimdi öğrenci olduğunu öğrendim, o yüzden kızgınlığım geçti, senin de beni kırmak istemediğini var sayıyorum
seni de kırdığım için özür dilerim

devletin okula para yolladığını sanıyorlar galiba
arkadaşlar okulun elektiriği ve suyunu okul idaresi ödemiyor
faturalar milli eğitime yollanıyor onlar hallediyorlar

Sanırım öyle zannediyor arkadaşlar.
Yok öyle bişey.
Geçen gün 2 basketbol topu için kırtasiyeleri dolaştım okul aile birliği adına fatura kestirip milli eğitime yollandı.
Yani okulun kendi kasası yok.
Neyse bu para mevzuları ince konular fazla tartışılmasından yana değilim ben.

senin yaşının küçük olduğunu bilmiyordum
diğer topikte söylediklerini hakaret olarak algıladığım için sana çok kızdım
o yüzden tepki verdim
çünkü büyük insanların saldırgan tavırlarına sinir oluyorum
ama şimdi öğrenci olduğunu öğrendim, o yüzden kızgınlığım geçti, senin de beni kırmak istemediğini var sayıyorum
seni de kırdığım için özür dilerim

Evet büyük ihtimalle sizden küçüğüm yaşım 19, ama çocuk değilim, tabi ki sizi kırmak istemedim neden isteyeyim, sizi tanımıyorum bile sadece beni rahatsız eden bir şey olmuştur ona tepki vermiş olmalıyım, hakaret olarak algıladıysanız bende sizden özür dilerim , iyi akşamlar

Y
Durumu olmayan insanlardan ücret talep edilmiyor. Durumu olanlar da 20 Tl verseler ölmezler heralde. Öğretmen kaba konuşmuş olabilir o öğretmenin terbiyesizliği ama gayet medenice isteyen idareciler de var. Bu okulun kağıt, tebeşir, mürekkep ihtiyacı var. Ne yapsınlar almasınlar mı bunları? Bu sefer de çocuğumun okulu ilgisiz, pis diye şikayet edecek veliler.

Siz öğretmenin terbiyesizliğini şikayet etmekte sonuna kadar haklısınız ama bu aidat meselesini bu kadar büyütmeyin. Hem şikayet edince bir şey olmuyor çünkü makbuzlarda BAĞIŞ yazıyor. En fazla okula müfettiş yolluyorlar. Sonra da idare biz öğrencilere patlıyor şikayet ettik diye.

20 tl ile kimin ne olcude etkilenecegi tartisilir
Kendi adima konusuyorum bana dokunmaz ama digerleri icin buyuk mebla olabilir insanlarasgari ucret 4cocukla kirada oturuyor

Birinci donemi diger iki cocugun masraflarini bir kenara birakiyorum sadece oglumun ikinci donemicin harcamam
birinci donem devletin verdigi kitaplara ek alinan kaynak kitaplarin yetersiz olmasi ve foto kopi ile cok zaman kaybettigibgerekcesi ili ikinci bi set kitap alindi 25 tl
cekilen fotokopiler icin 5 cocuklarin okumasi icin alinan 25 tane kitap setinde 4 tane 20 tl sinif ihtiyaclari icin 5tl
nisan ayinda ogretmen ayagi saka oldugu icin baska bir ogretmen tuttu 23 nisan calismalarina ona okulun folklor kiyafetlerini kullandik yiprandigi gerekcesi ile ona oyun icin gerekl pisipisi ve mum icin ve eksilen sinif parasina ilave icin 36tl
mayis ayinda kermes icin 15 tl stant acmayacakmis hanim
ya hubel insaf herseye eyvallah dedik Hanimin zumrecarkadaslari aidat paralarini tam teslim etmis buna dert olmus insan gibi istese verilmicek bi para degil arti ODEDIM ama hakaretleri hazmedemedim kim oluyor ki belki imkansizliktan belki baska nedenden insanlara hakaretler yagdirarak kucuk gorerek zorunlu tutuyor
ya verenlerin listesini kapiya asacagim vermeyenler utansin diyor ne hakla insanlari rencide ediyor parasinda degilim kardesim insanliktan nasibini almamis okumus ama ham maddesi baki kalan birinin utanmazligi

rahatsız olduğunuz nokta öğretmenin sürekli bir biçimde

gerek sınıfta gerekse velilerle olan ilişkilerindeki

kaba ve kendine yakışmayan,yapıcı olmayan üslubu..

bundan rahatsız olmak da haklısınız..ve şikayet hattına

şikayet etmişsiniz..böyle bir şeyi yasal kıldılarsa elbette etmek hakkınız..

okul yönetimi ve öğretmen istediği kadar ederse etsin bence onlar gerekli mesajları almışlardır

merak etmeyin..size tuzu kuru davranışları yapmalarına bakmayın..

soruşturma geçireceğiz diye ödleri kopuyor..öğretmenin üslubundan

rahatsız olmakla haklı olan bir veli olarak siz onlardan daha özgüvenli durun..

düşünmesi gereken onlar bence siz değil..yarın yalancı şahitlik yapan o diğer

velilerin de er geç tahammül edemeyeceği bir durum çıkar belki..

size yaptıklarından utanırlar..bir şeyi doğru yaptığınıza inandığınızda arkasında durun...

Ben de sinir oluyorum okul aidatı vermeyenlere, para yiyenleri falan bilmem ama kendi okulumdan bildiğim kadarıyla okullara milli eğitim hiç bir yardım yapmıyor.Elektrik ve su milli eğitim tarafından ödeniyor sadece. Çocukların kullandığı sabunları, peçeteleri, ilk yardım malzemelerini bile biz alıyoruz, velilerden yıllık 5 tl istedik onu bile vermediler biz de hiç muhattab olmuyoruz. Okul sobası için odunu bile köylüden yalvar yakar topladık.
Yani şu zaman olmuş okullar kapanacak veren verdi, vermeyen de muhtemelen daha vermeyecek ben olsam ben de sinirlenirim. Aidat verenlerin hakkı yenmiş oluyor sonuçta ama tabi hakaret etmesi büyük bir yanlış.
Ayrıca 147'nin öğretmenleri tuttuğunu sanıyorsanız da inanılmaz yanılıyorsunuz. Emin olun milli eğitim için öğretmen hiç bir şey. En önce öğrenci, sonra veli daha sonra da öğretmen geliyor bu sistemde. Sizin şikayetinizde öğretmeni koruyan müdürdür.

Ben de sinir oluyorum okul aidatı vermeyenlere, para yiyenleri falan bilmem ama kendi okulumdan bildiğim kadarıyla okullara milli eğitim hiç bir yardım yapmıyor.Elektrik ve su milli eğitim tarafından ödeniyor sadece. Çocukların kullandığı sabunları, peçeteleri, ilk yardım malzemelerini bile biz alıyoruz, velilerden yıllık 5 tl istedik onu bile vermediler biz de hiç muhattab olmuyoruz. Okul sobası için odunu bile köylüden yalvar yakar topladık.
Yani şu zaman olmuş okullar kapanacak veren verdi, vermeyen de muhtemelen daha vermeyecek ben olsam ben de sinirlenirim. Aidat verenlerin hakkı yenmiş oluyor sonuçta ama tabi hakaret etmesi büyük bir yanlış.
Ayrıca 147'nin öğretmenleri tuttuğunu sanıyorsanız da inanılmaz yanılıyorsunuz. Emin olun milli eğitim için öğretmen hiç bir şey. En önce öğrenci, sonra veli daha sonra da öğretmen geliyor bu sistemde. Sizin şikayetinizde öğretmeni koruyan müdürdür.

Öğretmeni koruyan müdür mü ?
Öyle bir idari amire sahip olan meslektasım gitsin alnından öpsün müdürünü..
Benim amirim '' beni veliyle karsı karsıya getirmeyin arkanızda hiç durmam '' diye tekrarlar her kurul toplantısında..
İstısnalar için geçerli değil bu diyeceğim ama
Müdür için veli = para.
Personeliymiş pehh...

Öğretmeni koruyan müdür mü ?
Öyle bir idari amire sahip olan meslektasım gitsin alnından öpsün müdürünü..
Benim amirim '' beni veliyle karsı karsıya getirmeyin arkanızda hiç durmam '' diye tekrarlar her kurul toplantısında..
İstısnalar için geçerli değil bu diyeceğim ama
Müdür için veli = para.
Personeliymiş pehh...
Biz okulda 3 öğretmeniz ve müdür yetkili öğretmenimiz veliye karşı hep bizi savunmuştur gerçi hiç de haksız olmadık ama yine de bizden yana olmayabilirdi. Gerçi bizde para işleri olmuyor aramızda paylaşıyoruz birimiz temizlik malzemelerini, birimiz ilk yardım malzemelerini, birimiz yangın tüpünü dolduruyor vs. Öğrenci sayımız az olduğundan idare ediyoruz ama daha fazla olsaydı biz de yetişemezdik.

Bu başlıkta okuduklarım üzerine eğitim öğretimde birkaç sorun olduğunu görüyorum.
çözmemiz gereken şeyler var. öğretmen olsun, doktor, mühendis, başbakan vs olmak insanı adam yapmaz. mevki makam sahibi olanların kendini bir b.k sanması yersiz. bir b.k olmak diplomayla olmuyor. ben okudum adam oldum demek büyük gaflet. :)
öğretmen, öğrenci veya veli olsun kimsenin diğerine kırıcı, hakaret edici, tehditkar konuşmaya hakkı yok. öğretmenin 20 TL nin hesabını yapan ailelere baskı yapmaya da hakkı yok. bu noktada bırakın öğretmen bildiğini yapsın denemez.
ama burada kimse durumu iyi olanların aidat vermeye erinmesini de savunmasın. bu, ülkemizde ne yazık ki eğitim sistemi için ihtiyaç duyulan bir şey.
son olarak herkes eğitim sistemiyle ilgili her şeyi bilmek zorunda değil. yok cehalet yok bilmem ne, böyle saldırılar ancak sizi cahil gösterir.

ben de istifa etmis bir ögretmenim.neyse bu aidat konusu hep sikinti olmustur.söylerken bile sikinti duyardim.ama kimseyi zorlamis degilim.cünkü biraz sagduyulu olan insanlar kendisine bir sey söylenmeden veriyoor zaten.bu durumdada bazen cok haksizliklar olabilyor.cünkü vermeyenlerin arasinda gercekten veremeyenler oldugu gibi keyfi vermeyenlerde oluyor.haliyle bir ögtemen aslinda kimin keyfinden kimin zorunluluktan vermedigini bilir.Am

a yinede insanlari zorlayamiyorsun.zorlanmamalida..
asil suc velileri ögretmenle,müdürle karsi karsiya getiren devletir.ben simdi almanyadayim..bir kere bagis olarak bir kerede sinif icin 10 euro (20 milyon falan) verdik.ara sira gezileri olur.3 euro veririsin.cebinden cikan tek para budur.kitaplarinida devlet veriyor.

Bu arada bizim hükümetlerimizde okullarda kitaplari bedava dagitiyoruz diye bagiriyor..burada okullar firin gibi..kis günü siniflarda paltolarla oturdugumuzu bilioyrum.

Acikcasi ne ögretmen para istemek zorunda,nede veliler vermek zorunda. ee egitimde ne kadar verimli olursa artik.

Sizde ögretmeni sikayet etmissiniz.ögretmenle yüzgöz olmussunuz bence..galiba siz vermediniz parasini.kac liradir.? bizim okulumuzda 20 milyondu..20 milyona deger miydi acaba?

bence türkiyede ögretmenin hic degeri yok...aslinda kimsenin degeri yok..insan bunu zamanla görüyor ve üzülüyor.

Y

20 tl ile kimin ne olcude etkilenecegi tartisilir
Kendi adima konusuyorum bana dokunmaz ama digerleri icin buyuk mebla olabilir insanlarasgari ucret 4cocukla kirada oturuyor

Birinci donemi diger iki cocugun masraflarini bir kenara birakiyorum sadece oglumun ikinci donemicin harcamam
birinci donem devletin verdigi kitaplara ek alinan kaynak kitaplarin yetersiz olmasi ve foto kopi ile cok zaman kaybettigibgerekcesi ili ikinci bi set kitap alindi 25 tl
cekilen fotokopiler icin 5 cocuklarin okumasi icin alinan 25 tane kitap setinde 4 tane 20 tl sinif ihtiyaclari icin 5tl
nisan ayinda ogretmen ayagi saka oldugu icin baska bir ogretmen tuttu 23 nisan calismalarina ona okulun folklor kiyafetlerini kullandik yiprandigi gerekcesi ile ona oyun icin gerekl pisipisi ve mum icin ve eksilen sinif parasina ilave icin 36tl
mayis ayinda kermes icin 15 tl stant acmayacakmis hanim
ya hubel insaf herseye eyvallah dedik Hanimin zumrecarkadaslari aidat paralarini tam teslim etmis buna dert olmus insan gibi istese verilmicek bi para degil arti ODEDIM ama hakaretleri hazmedemedim kim oluyor ki belki imkansizliktan belki baska nedenden insanlara hakaretler yagdirarak kucuk gorerek zorunlu tutuyor
ya verenlerin listesini kapiya asacagim vermeyenler utansin diyor ne hakla insanlari rencide ediyor parasinda degilim kardesim insanliktan nasibini almamis okumus ama ham maddesi baki kalan birinin utanmazligi

Dediğim gibi durumu olmayanlar zaten para vermiyor. Ama öğretmenin yaptığı çok ayıp onu savunmuyorum yanlış anlamayın. Benim kardeşimde ilkokula gidiyor ve bahsettiğiniz masrafları biliyorum. Ama önceden okul kitaplarına da para veriyorduk. En azından şimdi poşetle masamıza bırakıyorlar.

ben de istifa etmis bir ögretmenim.neyse bu aidat konusu hep sikinti olmustur.söylerken bile sikinti duyardim.ama kimseyi zorlamis degilim.cünkü biraz sagduyulu olan insanlar kendisine bir sey söylenmeden veriyoor zaten.bu durumdada bazen cok haksizliklar olabilyor.cünkü vermeyenlerin arasinda gercekten veremeyenler oldugu gibi keyfi vermeyenlerde oluyor.haliyle bir ögtemen aslinda kimin keyfinden kimin zorunluluktan vermedigini bilir.Am

a yinede insanlari zorlayamiyorsun.zorlanmamalida..
asil suc velileri ögretmenle,müdürle karsi karsiya getiren devletir.ben simdi almanyadayim..bir kere bagis olarak bir kerede sinif icin 10 euro (20 milyon falan) verdik.ara sira gezileri olur.3 euro veririsin.cebinden cikan tek para budur.kitaplarinida devlet veriyor.

Bu arada bizim hükümetlerimizde okullarda kitaplari bedava dagitiyoruz diye bagiriyor..burada okullar firin gibi..kis günü siniflarda paltolarla oturdugumuzu bilioyrum.

Acikcasi ne ögretmen para istemek zorunda,nede veliler vermek zorunda. ee egitimde ne kadar verimli olursa artik.

Sizde ögretmeni sikayet etmissiniz.ögretmenle yüzgöz olmussunuz bence..galiba siz vermediniz parasini.kac liradir.? bizim okulumuzda 20 milyondu..20 milyona deger miydi acaba?

bence türkiyede ögretmenin hic degeri yok...aslinda kimsenin degeri yok..insan bunu zamanla görüyor ve üzülüyor.

Yanlis anlasildi sanirim derdimi anlatamadim . 2cocugum okuyor misli ile zorunou bafisi yaptim gocunmadimda benim acimdan sorun ogretmenin 20 tele icin okadar insani toplayip bir saat boyunca tek konu aidat parasini vermeyenlere yagdirdi hakaret etti isim vermeden ortaya konustu ama herkes kendine soylenileni anladi sikayete verdigi savunmada reddetmesi bi kac sevimli gorunmeye calisan dengesizinde ona sahitlik ederek sorusturmayi savusturmasi Iftiraci durumuna dustum
karsi tarafsa savas kazanmis komutan edasi ile geziniyo hazmeemiyorum . 20-30tl icin velilere bu kadar futursuzca davranan birinin 8yasindaki cocuklarA neler yapiyordur siddet sadece fiziksel olmuyor . Hakaret kucuk gormede bir siddettir
satilan su anahtarlik kameralardan alip facede yayinlayasim var o kadar tiksindim o kadindan 5yildir okulla ogretmenlerle muhatabim bu kadar dengesizini gormedim ben
sorusturma gecirseydi ne olacakti kinama , kidem alamama, maasindan kesintiye ugrayacakti acaba kendisi uc kurus icin yada kidem mevki icin haysiyetini grurunu terk ediyorsa demekki herseyi para ile olcuyor aklima geldikce sinirleniyorum hepiniz abdestinde namazinda insanlarsiniz verenlerin hakkina giriyorsunuz diyen insanlarin imanlarini parayla olcmeye kalkan birisi is kendi menfaatine ters dusen bi konu olunca herseyi mubah goruyor ki bu ogretmen ortulu derslere giriyor kim demisti ya ne guzel laf Ahlak ortusu olmayana Bas ortusu iman vermez diye

Son düzenleme:
Öğretmenler ve Veliler,
biraz sakin olun lütfen, her iki tarafında sıkıntıları, sorunları var, bunu birbirinize cukkacı, beleşçi gibi ağır sözlerle çözemezsiniz.

Bir tarafta çocukları iyi bir eğitim alsın diye bütçesini zorlayan veliler, diğer tarafta yetersiz ödenekle elindekinin en iyisini yapmaya çalışan okul yönetimi.

Her iki tarafta kendince haklı, hakkını savunurken izlenilen yol nedeniyle ise her iki tarafta hatalı.

Dediğim gibi durumu olmayanlar zaten para vermiyor. Ama öğretmenin yaptığı çok ayıp onu savunmuyorum yanlış anlamayın. Benim kardeşimde ilkokula gidiyor ve bahsettiğiniz masrafları biliyorum. Ama önceden okul kitaplarına da para veriyorduk. En azından şimdi poşetle masamıza bırakıyorlar.

Sıkıntı yok.Onun parasını da kat kat bizden kesiyorlar zaten...

Yanlis anlasildi sanirim derdimi anlatamadim . 2cocugum okuyor misli ile zorunou bafisi yaptim gocunmadimda benim acimdan sorun ogretmenin 20 tele icin okadar insani toplayip bir saat boyunca tek konu aidat parasini vermeyenlere yagdirdi hakaret etti isim vermeden ortaya konustu ama herkes kendine soylenileni anladi sikayete verdigi savunmada reddetmesi bi kac sevimli gorunmeye calisan dengesizinde ona sahitlik ederek sorusturmayi savusturmasi Iftiraci durumuna dustum
karsi tarafsa savas kazanmis komutan edasi ile geziniyo hazmeemiyorum . 20-30tl icin velilere bu kadar futursuzca davranan birinin 8yasindaki cocuklarA neler yapiyordur siddet sadece fiziksel olmuyor . Hakaret kucuk gormede bir siddettir
satilan su anahtarlik kameralardan alip facede yayinlayasim var o kadar tiksindim o kadindan 5yildir okulla ogretmenlerle muhatabim bu kadar dengesizini gormedim ben

Evet aslinda sizi anliyorum.aslinda suclamiyorumdaa..ama asil sorun insanlik sorunu.siddet konusunda kesinlikle katiliyorum size.ama türkiyede türk insaninda yanlis giden bir seyler var..öfke,hinc, ne bileyim ...

keşke meb okulların ihtiyaçlarını karşılasa da öğretmen arkadaşlarımız bu duruma düşmese. Müdür paraları toplayın der gider, resmiyette para topalamyın ama okul giderleri için bağış alınır denilir. Ailelerin 5 dakikada çıldırdığı bütün çocuklarla tüm gün ilgilenir eve gidince kendi çocuğunla ilgilenemezsin 5 kuruş için türlü fedakarlıklar yaptığın meslek ayakalr altına alınır !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Evet aslinda sizi anliyorum.aslinda suclamiyorumdaa..ama asil sorun insanlik sorunu.siddet konusunda kesinlikle katiliyorum size.ama türkiyede türk insaninda yanlis giden bir seyler var..öfke,hinc, ne bileyim ...

Dogru soyluyorsunuz aslinda velilerin cogu ilk okulu zar zor bitirmis yeni nesil annelerde var tabi ama bi ogretmen sempatisi saygisi var karsisindakinden saygi goremeyince bide ustune yakistiramayacagi hakaretler isitince ofkeleniyor bana saygisi ypksa ben hic gostermem kusura bakmasin

bu arada bi arkadaş sizler lüks istiyorsunuz demiş okulumun etrafında 3 tane ahır var ve havalar ısındı sinekler o biçim bir sınıfta abartısız 8 10 tane sinek uçuyor sıcak havalar başlayınca ağzımı açmaya korkuyorum o sinekler ağzıma kaçacak diye

sinek kovarları parfüm ettim üstüme başıma sıkıyorum

hergün 2 şişe sinek ilacı sıkıyoruz sınıflara korıdorlara ve hepsini cebimizden alıyoruz. lüks istesekte olmaz olmuyor..

dolaplarımızda ne olur ne olmaz dıye tuvalet kağıtları kağıt havlular tutuyoruz, evimizden getiriyoruz

biz ne yapalım?

devlet vermiyor veli vermiyor o çocuklar kimin çocuğu elin çocuğu mu?

keşke meb okulların ihtiyaçlarını karşılasa da öğretmen arkadaşlarımız bu duruma düşmese. Müdür paraları toplayın der gider, resmiyette para topalamyın ama okul giderleri için bağış alınır denilir. Ailelerin 5 dakikada çıldırdığı bütün çocuklarla tüm gün ilgilenir eve gidince kendi çocuğunla ilgilenemezsin 5 kuruş için türlü fedakarlıklar yaptığın meslek ayakalr altına alınır !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ayakpar altina alan yine meslektaslariniz
Ogretmenligin hakkini vererek iyi bir rol model olabilen cocuga oz guven vermekte destekleyici olan ogretmene canim feda olsun ama su an muhatap oldugum kisi icin tukursem ona bile acirim o okumus evet ama ogretmen hele hele egitmen olamamis

bazen dusunuyorum esim agir vasita soforu ve yillik psikolojik muayeneden olumlu yonde rapor almazsa soforluk yapamiyorken cocuklarimizi emanet ettigimiz ogretmenlerin bi sorunu varmi ogretmenlik yapacak ruh haline sahippi tesbiti yapilsa aileler cocuklarina 5dkk tahammul edemiyor ya bari ogretmenler saglikli olsa....

bu arada bi arkadaş sizler lüks istiyorsunuz demiş okulumun etrafında 3 tane ahır var ve havalar ısındı sinekler o biçim bir sınıfta abartısız 8 10 tane sinek uçuyor sıcak havalar başlayınca ağzımı açmaya korkuyorum o sinekler ağzıma kaçacak diye

sinek kovarları parfüm ettim üstüme başıma sıkıyorum

hergün 2 şişe sinek ilacı sıkıyoruz sınıflara korıdorlara ve hepsini cebimizden alıyoruz. lüks istesekte olmaz olmuyor..

dolaplarımızda ne olur ne olmaz dıye tuvalet kağıtları kağıt havlular tutuyoruz, evimizden getiriyoruz

biz ne yapalım?

devlet vermiyor veli vermiyor o çocuklar kimin çocuğu elin çocuğu mu?

sizlere rabbim yardimci olsun kimsenin koy ogretmenlerine birsey dedigi yok zor sartlards gorev yapiyorsunuz sanmamki velilere saygisizlik yapasiniz velilerinde saygisizligi olacagini bolicu degillerse tabiki ama ankara gibi bir yetde veli para vermiyor diyemezler verende vermeyenle birlikte rencide ediliyor

Back
X