çok haklısınız..
ben de malesef alttan alta eşime bi güvensizlik var..yeni yeni yıkmaya çalışıyorum bunu..
yani hala eğer susarsam beni hep ezecek hissinden kurtulamıyorum.
Sevgili umitli esine karşı neden guvensizsin bilmiyorum ancak önemli olan karşındaki kişinin hatasini anlayip tekrar etmemesidir. Yeni yeni yıkmaya çalıştığını göre eşinde umut var demek ki.umarim bundan sonra aynı şeyler tekrarlamaz.
Şunu kabullenmek gerek sustun zaman sen ezik biri olmazsin . Biz sana ne yaparsa yapsın sus demiyoruz sadece o an icin sakinlesince ye kadar yani.cunku daha öncede dediğim gibi tartışmak ve suçlayici olmak kendinizi yıpratmak başka hiçbir şeye yaramaz.koprudeki iki keçi gibi öylece kalır durursunuz. En sonunda biri pes ederse ne ala ama ya etmezse..
susmak hakkını savunmamak değildir. O an icin ortamı sakin tutmaya yarar.sakinlesince insan bazen o anın kizginliginin esas sebebler ini, nasil olmasi gerektiğini daha rahat düşünüyor. Ve sakinlesince suçlayici olmadan konuşmak çözüm odaklı oluyor.yani zannettigin gibi susun ca kabullenmis olmuyorsun. sadece daha huzurlu olmak için taktik diyelim.simdi sana zor geliyor biliyorum.ancak zamanla daha önce neden yapmadım diye dusuneceksin.Inan. ben hatta birçok şeyi sonradan konuşmaya bile gerek duymuyorum, çünkü gerek görmüyorum hatta bazen hak verdiğim bile oluyor.
yeri geldiğinde karşındaki ne hak vermek arada onunda Egosunu hoslanmadigini demektir.ki buna biz kadınlarınnnasıl ihtiyacı varsa aslında erkeklerin de vardır. Ve bu esin gözünde hımm evet bu kadın adil davranabiliyor demekki ona kulak vermeliyimoluyor.
ve inan birgün sınırlarını zorlayacak birsey olduğunda ve parladiginda karşındaki kişisana daha cçok itibar veriyor.yani mantık şu bu kadın bu kadar celallenmezdi demekki gerçekten ciddi bir problem var onun için oluyor.yani daha önceki yazdıklarım la birlikte toparlayacak olursam.1.esim benim suskunlugumdan cekinir ve onunla ilgili olmasa da ogrenmeye çalışır nedenini.
2.eger binde bir sesimi yukseltiyorsam o zaman anlar ki hakikaten sınırlarızzorlanmis ve o orta yolu bulmaya çalışır.
Anlatabildim mi bilmiyorum.ama uzun süreli ilişkiler için benim çevremde gozlemledigim bu.hee dersen ki ama çok konuşan, kavga eden kadınlar var ve Kocalari etrafında pervane.evet öylece ri de var ama şansları eşlerinin yapısı ya da zamanla aman aman sen sus yeter pozisyonda giriyorlar.bizim kocalarimiz böyleyse ona göre çözüm bulmak zorundayız. Yani herkes bence Nabza göre şerbet veriyor, vermeli.
Tabii bu yazdiklarim icin karsidaki erkegin bunlari anlayacak kapasitede olmasi lazim.bu bir emektir.sen bir dene bakalim ama oyle birkac gunde olmaz yani sen istikrarli davranirsan zamanla rayina oturur.oyle hop hadi yaptim ee esim niye duzelmiyor diye dusunme.zamanla baktin olmuyor ona gore bir daha konusuruz.ilk once tartismayi denemissin olmamis.bir de bunu dene bakalim.zamanla bu da olmassa o zaman yine bir durum degerlendirmesi yapariz.sana bol bol sabir diliyorum..