Umitli, bak tatlım bazı insanların enerjiler yüksektir misal sen ve senin gibi kadınlar is yerinde aktiftirler o öyle bir enerjidir ki eve gelirsin esine, çocuklarına karşı o enerji devam eder.ki bunu çoğunlukla kadınlar başarır. Kimi insanda esin gibidir, is yerinden eve geldiğinde bütün enerjisi çekilirbir tukenmislik olur yyemeğini yer, çayını içer uzanıp dinlenmek ister.eger ki evlendigonizden beri bu böyle ise yapılarınız budur.bunu kabullenmek en mutlu olamazsınız. Hee zamanla tık tık diye ilerleme olur ama zamanla sıkmadan, suçlayici davranmadan. .tartışma, suçlayici konusmak hiçbir şeyin çözümü olamaz.
Eğer senin konuşmadan da rahatsız oluyorsa bazı şeyleri öğrenmesi ni sağlayabilirsiniz. Mesela ben eşime derim ki:benim konuşmadan korkma eğer ki ben konuşuyor isem bil ki hala seni seviyorum, sana değer veriyorum, senden ilgi bekliyorum demektir.eger ki bir gün orta da bir problem varsa ve ben çözüm odaklı olmak istemiyorsam ve konusmuyorsam o zaman kork benden..cunku bu demektir ki artık benim bu evliliğe inancım kalmamıştır, iste o vakit sana olan sevgim, saygım bitmiştir hatta nefret bile yoktur..ben seninle konusuyorsam seni suçlamak için değil çözüm üretip evliliği mızı daha iyi yapabilmek için, seni anlayabilmek, kendimi anlatabilmek içindir. .
ve inan bana çok etkili oldu artık beklentilerimizi konuşabiliriz. Tabii 1 kaç kez umursamadi o konuşmanın üstüne ve artık tamam dedim bitiyor galiba demek ki hiç önem vermiyor.kabuguma çekildim. Üzerime düşen sorumlulukları yerine getiriyorum ama hüznü belliydi.ama gerçekten artık bitiyor diye düşünmüştüm ki baktım dank etmiş olacak ki artık sorunlarımızı çözebiliyoruz. Ama en önemli etken ortada çok büyük bir sorun yokken hiç uzatmayiz ikimizde.oh be dedim artık dünya varmış. Meğerse biz ne kadar merakliymisiz gereksiz şeylerle birbirimizi yıpratmaya. Kafama birsey takıldı ise hiç artık kafamda kurma, sakinlesince oturur konuşur anlaşır iz bir şekilde. Ee o an olamadı mi kendimizi yormadan biraz zaman geçince yine konuşuruz. Vs.vs.
yine kendimden örnek vereyim:eşim gelir hosgeldin der öperim sonra o çocukların yanına geçer. Ben nasılsın der mutfağa geçerim. Yer içeriz biraz dinlenmesi müsaade ederim sonra yavaş yavaş konuşmaya başlarız. Ortak birseyler yaparız. Bazen ortak bir film, bazen ailecek saklambac, bazen de doğru dürüst hiç konuşmayız ama hiç üstüme alınma. Çünkü ben bilirim ki benlik bir durum değildir bu.
esin seninle hiç mi konuşmaz, hiç mi ilgilenmez, hiç mi şaka yapmaz? Eger hiçe acaba öyle bir ortam mi yok? Yani bazı erkekler enerjiler yüksektir ama bazılarının değil. Ama kesinlikle bunun sorumlusu eşler değildir. Dedigim gibi sadece zamanla bazı şeyler tık tık yukarı çıkar. Bu da bizim elimizde.unutma erkeklerin çoğu düz mantiktir. Yani onlarla birlikte yemek ye, film izle tartışma olmasın tamamdır mutlu bir evlilik vardır.
Ve herkesin sevgisini gösterme yolu farklıdır. Bu adam hiç bir sşekil sevgisini göstermiyor mu?