haksız mıyım? ne olur fikirlerinizi esirgemeyin benden :(

mer_ali

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2011
143
2
46
Antalya
bankada az da olsa birikmişim, onun biraz fazlası kadar da kredi kartı borcum var. çok yakında da düğünüm var, zaten borç da çeyiz alış verişi sırasında büyüdü gitti. nişanlım çok iyi hatta çok yönüyle süperdir, ancak onun bilmediği asla da bilmesini istemediğim bi sorunum var. ben onu tanıdım tanıyalı borç içindedir, gideri gelirinden fazladır. hala da öyle, hatta düğün alış verişi onu daha da batırdı. benim niyetim borcumuzu bir an önce bitirmek, gerekirse birikmişimi de ortaya koymak-tı... geçmiş zaman kullanıyorum, çünkü son günlerde değişik bi huy edindi. anneme şunu da alayım, evin buna ihtiyacı var alayım, kardeşim şunu istemişti vs vs... alıyor, alacak da... borcu artıyor gittikçe. biraz da bana güvendiğini hissediyorum, çünkü iyi bi gelirim var. nasılsa evlenince tüm borçlar ödenecek hesabı... anne babasını sevsem gıkım çıkmayacak ama bana en ufak sevgi-ilgi göstermedikleri için ben de onlara karşı soğuğum. o yüzden de onlara alınsın, borcunu ben ödeyeyim istemiyorum. kaldı ki maddi durumları kötü değil, aşırı tutumluluktan almadıkları şeyler bu alınacaklar. bir taraftan daha baştan gizli saklı işlerim olmasın istiyorum, bir yandan da bu birikmiş parayı gizlemeyi. çünkü nişanlım bana güvendikçe ailesinin daha fazla ihtiyacını giderecek. bugüne kadar böyle değildi, çünkü çok borcu vardı. şimdi daha fazla borcu var ama yakında bütçelerimiz birleşecek ve ben ona her zaman "merak etme, çok çabuk bitiririz, paramızı kazanıyoruz çok şükür vs" diyorum. sizce haksız mıyım?

bankada az da olsa birikmişim, onun biraz fazlası kadar da kredi kartı borcum var. çok yakında da düğünüm var, zaten borç da çeyiz alış verişi sırasında büyüdü gitti. nişanlım çok iyi hatta çok yönüyle süperdir, ancak onun bilmediği asla da bilmesini istemediğim bi sorunum var. ben onu tanıdım tanıyalı borç içindedir, gideri gelirinden fazladır. hala da öyle, hatta düğün alış verişi onu daha da batırdı. benim niyetim borcumuzu bir an önce bitirmek, gerekirse birikmişimi de ortaya koymak-tı... geçmiş zaman kullanıyorum, çünkü son günlerde değişik bi huy edindi. anneme şunu da alayım, evin buna ihtiyacı var alayım, kardeşim şunu istemişti vs vs... alıyor, alacak da... borcu artıyor gittikçe. biraz da bana güvendiğini hissediyorum, çünkü iyi bi gelirim var. nasılsa evlenince tüm borçlar ödenecek hesabı... anne babasını sevsem gıkım çıkmayacak ama bana en ufak sevgi-ilgi göstermedikleri için ben de onlara karşı soğuğum. o yüzden de onlara alınsın, borcunu ben ödeyeyim istemiyorum. kaldı ki maddi durumları kötü değil, aşırı tutumluluktan almadıkları şeyler bu alınacaklar. bir taraftan daha baştan gizli saklı işlerim olmasın istiyorum, bir yandan da bu birikmiş parayı gizlemeyi. çünkü nişanlım bana güvendikçe ailesinin daha fazla ihtiyacını giderecek. bugüne kadar böyle değildi, çünkü çok borcu vardı. şimdi daha fazla borcu var ama yakında bütçelerimiz birleşecek ve ben ona her zaman "merak etme, çok çabuk bitiririz, paramızı kazanıyoruz çok şükür vs" diyorum. sizce haksız mıyım?

haksız değilsin ... nişanlın senden az mı kazanıyor bir de bu senden önceki borçlar neyden dolayı var bence haksız değilsinn

evet canım, o daha az kazanıyor. borçları da araba almış, kredi çekmiş ondan. benim için ne gelirinin ne de borçlarının önemi var. ama önceden bu kadar düşünmediği ailesini düşünmesi artık beni rahatsız ediyor. belki çok pahalı olmayan şeyler ama hergün yeni bi icatla geliyor karşıma. alma desem kötü olucam, al desem iyice abartacak. yani evlenince de devam ederse buna dayanamam artık ne yalan söyleyim :(

düğün üstü düşünülcek tek şey 'kendi' evi olmalı annesinin kardeşinin ıvır zıvırı değil. ayrıca benim bi tanıdığımda evlendi bu kadar borçla adamın önceden kalma borçları yüzünden evliliğimden bişey anlamadım der. nası bi sorumsuzlukdur bu ? yarın bugün de evlenince evin ihtiyacından önce başkalarının ıvır zıvıranı mı koşucak? evlenmeden önce bu durumları netleştirin derim daha başdan böyleyse yarın bigün evden önce ailesiyle ilgileniyo demeyin burda çok örneklerini gördük. ayrıca gizli birikimde tabiki haklısınız ama daha başdan bu durumla başlamanız? ilerde pişman olmamak adına başdan herşeyi konuşun derim ben. yarın bigün çalışamasanız demekki yandınız yani.

biz kendimiz bi düze çıkalım önce ne gerek var şimdi bunlara desene. zaten borç içindeymişsiniz.
normali kabul etmemen. asıl edersen şaşırırlar aaa ne safmış bu kız derler.
çünkü kimse -kendisi de dahil- senin durumunda iken yani borcu varken kabul etmez keyfi ekstra harcamaları
kendi borcunuzu halledin ki evlilikte sıkıntı çekmeyin.

bu durumu konuşmak hiç de kolay değil maalesef :( desem alacağım cevabı da biliyorum "ama onlar da mobilyalarımızı aldı, düğünümüzü yapıyo, altınlarımızı aldı"... işsiz kalmam, öyle bi sorun olmaz ama çok yoğun yorucu bi işim var. hiç de ihtiyacı olmayan kaynana kayınpeder için mi? aldılarsa görevi olduğu için, yanlış mıyım? konuşayım ama nasıl söyleyeyim ben şimdi bunu? ben çalışmasam borca sokarım, nasıl öderim diye düşünmekten önünü göremez ama yok öyle değil işte.

bi de şu var, ben ailem için çok para harcadım ama bu nişanlımı hiç etkilemedi. yine de param vardı yani hiç parasızlık çekmedim. ama o onlara harcayınce ben doğrudan etkileniyor olucam.

ne demek onlar mobilyamızı aldı falan ya? ne demek? anne baba diil mi bunlar onların yapması gereken bu zaten elbette destek olucaklar aksi olursa tuhaf olur zaten. Anne baba çocuğuna böyle zamanlarda destek olmıcak da ne zaman olucak? o zaman sizde bunları söyleyin gerekirse tartışın ama nolursa olsun durumu netleştirin. bunu kendiniz için yapın! o kadar çocuğunu düşünen aile zaten düğün üstü evladından bişey istemez. adı üstünde evlenicez diyosunuz ya :20: borç borç üstüne binmiş tutumlu olucağına ana baba gönlü derdine mi düştü yani? ayrıca evladını düşünen hiçbi anne baba kardeş bişey beklemez helede böyle durumda. saçmalık yani kusura bakmayın da:19:

ailesine yardım tabiki edecek,sizde yardım ediyormuşsunuz zaten.bu erkekler agaç kovugundan cıkmıyor,evleniyor diye ailesine yardım etmesinmi.eger evlendikten sonra ailesinden vazgecmesini bekliyorsan daha cok beklersin canım.seninde ailen var,evleniyoruz diye illa aileler dışlanacak deyil ya

dayak kavga küfür bunları elersek bana göre en problemli erkekler
tembel çalışmayan veya karısının parasına güvenip ona sırtını yaslayan erkeklerdir.

Canım nişanlının ailesiyle ilgili tavrından bağımsız olarak söylüyorum ki bi kenarda birikmiş paranın olması geleceginiz için bir avantaj.Eşinin haberi olmayan biraz para seni hep rahatlatacaktır.Çünkü o para ortaya çıktığında onun üstüne plan yapılır eşin bir durumda onu kullanmak isteyebilir erkekler biraz bugüncüdür.Gelecegi pek düşünmezler.İlerde ne bileyim ev almak istediğinizde cocuğunuz olduğunda allah korusun kötü bir durumda kullanırsın ailem verdi vs birşeyler uydurursun.
Nişanlının ailesine yaptığı masraflara gelince konuşursan belki sen kötü olursun ailesini istemiyor olursun.Belki seni deniyordur bakalım nası tepki vercek diye.Eger cok rahatsız olmuyorsan bence boşver.Para muhabetleri hoş muhebetler değildir yapılan yaplılacak alınacak verilcek vs hoş konular değil bunlar.Ayrıca senin demenle değil nişanlının kendisinin bu tavrından vazgecmesi gerekiyor ki sen kötü gelin olmayasın.
Nişanlınıda anlıyorum ailesinin sizin için yaptıklarına karşı kendini borçlu hissedip onları kendince hoş tutmaya calışıyo olabilir.ki onların yaptıklarına karşılık yaptığınıda söylemiş sanırım size.
Ayrıca ailesi yapmak zorunda kısmına ben hiç katılmıyorum cocuk değiliz elimizden tutup evlendirsinler.Ailesinden gelcek herhangi bir yardımı kabul etmek niaşnlını ister istemez onlara karşı minnet duymasına neden oluyordur.

ailesine yardım tabiki edecek,sizde yardım ediyormuşsunuz zaten.bu erkekler agaç kovugundan cıkmıyor,evleniyor diye ailesine yardım etmesinmi.eger evlendikten sonra ailesinden vazgecmesini bekliyorsan daha cok beklersin canım.seninde ailen var,evleniyoruz diye illa aileler dışlanacak deyil ya

deryacım normal şartlar altında haklısın. ama biz düğün yapıyoruz, borç içindeyiz. ailesi zengin insanlar, mal varlıkları benimkilerin 3 4 katı fazlası. üstelik ben artık yardım etmiyorum, çünkü önceliğim artık kendi evim. o ise durdu durdu, düğüne yakın şunu da alayım, bunu da alayım. geçen gün aldığı şeyi benim kredi kartımdan çektirdik, kasada problem çıktı onun kartında. yani ben ödüyorum. nişanlım için herşeyi alır, he borcun altına girerim. ama ailesi??? beni ve ailemi arayıp sormayan, gördüklerinde komşu kızıymışım gibi davranan insanlar.

dayak kavga küfür bunları elersek bana göre en problemli erkekler
tembel çalışmayan veya karısının parasına güvenip ona sırtını yaslayan erkeklerdir.

canım, ben tam olarak böyle diyemiyorum. yani sonuçta o da çalışıyor. sırtını bana yaslaması gibi değil de, eli biraz rahatlayınca ailesine düşkünlüğü beni çileden çıkaran. yoksa kendisi için ne alırsa alsın ki onlara hiç sesimi çıkarmıyorum.

biz kendimiz bi düze çıkalım önce ne gerek var şimdi bunlara desene. zaten borç içindeymişsiniz.
normali kabul etmemen. asıl edersen şaşırırlar aaa ne safmış bu kız derler.
çünkü kimse -kendisi de dahil- senin durumunda iken yani borcu varken kabul etmez keyfi ekstra harcamaları
kendi borcunuzu halledin ki evlilikte sıkıntı çekmeyin.

keşke kendine bişey alıp dursa, hiç bişey demem. ki demiyorum da... ama neden ailesi için yapıyor? yani ihtiyaçları olmadığı ve beni de sevmediklerini belli ettikleri için istemiyorum aslında. yoksa sevdiğimin ailesine saygım sonsuz olması gerekir-di... ama sadece saygı, o da komşuya da var yani. ayrıca bi sevgi gösteremiyorum.

Canım nişanlının ailesiyle ilgili tavrından bağımsız olarak söylüyorum ki bi kenarda birikmiş paranın olması geleceginiz için bir avantaj.Eşinin haberi olmayan biraz para seni hep rahatlatacaktır.Çünkü o para ortaya çıktığında onun üstüne plan yapılır eşin bir durumda onu kullanmak isteyebilir erkekler biraz bugüncüdür.Gelecegi pek düşünmezler.İlerde ne bileyim ev almak istediğinizde cocuğunuz olduğunda allah korusun kötü bir durumda kullanırsın ailem verdi vs birşeyler uydurursun.
Nişanlının ailesine yaptığı masraflara gelince konuşursan belki sen kötü olursun ailesini istemiyor olursun.Belki seni deniyordur bakalım nası tepki vercek diye.Eger cok rahatsız olmuyorsan bence boşver.Para muhabetleri hoş muhebetler değildir yapılan yaplılacak alınacak verilcek vs hoş konular değil bunlar.Ayrıca senin demenle değil nişanlının kendisinin bu tavrından vazgecmesi gerekiyor ki sen kötü gelin olmayasın.
Nişanlınıda anlıyorum ailesinin sizin için yaptıklarına karşı kendini borçlu hissedip onları kendince hoş tutmaya calışıyo olabilir.ki onların yaptıklarına karşılık yaptığınıda söylemiş sanırım size.
Ayrıca ailesi yapmak zorunda kısmına ben hiç katılmıyorum cocuk değiliz elimizden tutup evlendirsinler.Ailesinden gelcek herhangi bir yardımı kabul etmek niaşnlını ister istemez onlara karşı minnet duymasına neden oluyordur.

saol canım, çok olgun bi yorum yapmışsın. ailesi evet zorunda değil ama bizim adetlerimize göre herkes elinden geleni yapar. ben de onlardan güçlerinin fazlasını istemedim zaten. yapamayız dediklerine, tamam biz alırım dedim hem de hiç surat asmadan. ama bana karşı nötr bile değil, negatifler. hissediyorum ben bunu :( öyle olunca da onlar için çalışıyo, onlara alınan bişeyin borcunu ödüyo olmak ağırıma gidiyor :((( ve korkuyoum, düğünden sonra da bu hep böyle mi gidecek diye... ki çok fazla olursa, sessiz kalamam ben buna.

Anladığım kadarıyla sorun nişanlının para harcıyor olması değil parayı ailesi için harcaması.Para gerçekten çok hassas dikkatle davranılması gereken konudur...Söylediğin ufacık sıradan bir cümle dahi büyüyebilir aranızı açabilir...Senin yerinde olsam düğünüme az kaldıysa biraz daha sabreder evlendikten sonra eşimle bütçe konuşması yapardım...Direk ailen için harcama yapmanı istemiyorum demek yerine borçlarımızı gelirlerimizi çıkarır önüne koyar ödemeler için önceliği onun maaşına verirdim...Eğer kredi kartından harcama yapacağını düşünüyorsan kartların limitini düşürmeyi ve sayılarını azaltmayı öner...Zaten alışverişti faturalardı düğün borcu derken maaşınızın büyük bölümü gidecektir...İlerde yine aynı davranırsa o zaman durumu ele alırsın :16::16::16: Erkekler ev geçindirme işlerini kolay zannediyor ama öyle değil ümit ediyorum işin içine girince fazla açılmaması gerektiğini anlar...Bu arada parandan bahsetme bence kenarda dursun...

Anladığım kadarıyla sorun nişanlının para harcıyor olması değil parayı ailesi için harcaması.Para gerçekten çok hassas dikkatle davranılması gereken konudur...Söylediğin ufacık sıradan bir cümle dahi büyüyebilir aranızı açabilir...Senin yerinde olsam düğünüme az kaldıysa biraz daha sabreder evlendikten sonra eşimle bütçe konuşması yapardım...Direk ailen için harcama yapmanı istemiyorum demek yerine borçlarımızı gelirlerimizi çıkarır önüne koyar ödemeler için önceliği onun maaşına verirdim...Eğer kredi kartından harcama yapacağını düşünüyorsan kartların limitini düşürmeyi ve sayılarını azaltmayı öner...Zaten alışverişti faturalardı düğün borcu derken maaşınızın büyük bölümü gidecektir...İlerde yine aynı davranırsa o zaman durumu ele alırsın :16::16::16: Erkekler ev geçindirme işlerini kolay zannediyor ama öyle değil ümit ediyorum işin içine girince fazla açılmaması gerektiğini anlar...Bu arada parandan bahsetme bence kenarda dursun...

ben de öyle olması gerektiğinden emin oldum artık, o parayı saklamalı. zor durumda olduğumuzu düşünmesi daha iyi sanırım. evet şimdilik susucam, ama evlendikten sonra susamam. uygun bir dille konuşmalı, ama o nasıl olur tam kestiremiyorum. aslında ailenin bişeyler demesi, oğlum şimdi bunlara masraf etme filen demesi gerekirdi ama demediklerine göre ya bu deveyi güdersin ya da bu diyardan gidersin. gitmeyeceğime göre deveyi güdücem ama kendi istediğim yere :)

Benzer bir durum yakın arkadaşımın başına geldi ama düğün hazırlığı yapılırken kız işsiz kaldı şimdi de düğünü yapmıyorlar iş bulmasını bekliyorlar.Çok sinir bozucu bi durum..

Soylemek icin evlenmeyi neden bekliyorsunuz?
hata edersiniz
bence bugunlerde soyleyin..
ben mesela esime her daim sunu demisimdir evlenmeden once
"kendimi kurtarmadan kimseye ailem dahi olsa yardim etmem!"
etmeyecegimden degil tabiiki
hatta ilk ben kosarim bir ihtiyac olursa ama
kati bir sekilde prensibimi dile getiririm

simdiden sinir olduguna gore yarin bir gun daha cok buyuteceksin gozunde
bu yuzden simdiden onlemini alman gerek

Back
X