• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

haksız mıyım? ne olur fikirlerinizi esirgemeyin benden :(

hiç haksız değilsin şu konuda, birikimini sakın söylme, çünkü para kolay birikmiyor zaten ikiniz de çalışıyorsunuz borçları maaşınızla ödersiniz hem böylece ortak ödenmiş olur ve hatta maaşından yine biriktirmeye devam et, o para senin özgürlüğün, allah hep mutlu etsin inşallah ama yarının ne olacağı belli olmaz çaresiz ve ortada kalmazsın, bi de şu var o para aynı zamanda ikinizin de yatırımı, yanlış davranmıyorsun bence

karı kısmı erkeğe para yedirmez. - evli bile olsa. Erkektir evin asıl yükünü tasıyan. Kadının çalılmas keyfidir. Kadın isterse çalışlır istemezse çalışmaz çünkü zaten evde bir sürü sorumluluğu vardır.:27:

karı kısmı erkeğe para yedirmez. - evli bile olsa. Erkektir evin asıl yükünü tasıyan. Kadının çalılmas keyfidir. Kadın isterse çalışlır istemezse çalışmaz çünkü zaten evde bir sürü sorumluluğu vardır.:27:

lalecim biraz katı bakmıyomusun :) hayat müşterek diyoruz hep. bizim evimizde durum şöyle olacak, her ikimiz de eve para getireceğiz, her ikimiz de evdeki işleri yapacağız. sağolsun nişanlımın elinden biraz iş geliyor ve yapacağını söylüyor. ha ben de yapacağına inanıyor, yapamam diye düşündüklerini de söylüyor zaten. bunu eşime para yedirmek olarak görmüyorum. yani o maaşıyla faturaları, kirayı öderken ben alışverişe çıkamam ki...

hiç haksız değilsin şu konuda, birikimini sakın söylme, çünkü para kolay birikmiyor zaten ikiniz de çalışıyorsunuz borçları maaşınızla ödersiniz hem böylece ortak ödenmiş olur ve hatta maaşından yine biriktirmeye devam et, o para senin özgürlüğün, allah hep mutlu etsin inşallah ama yarının ne olacağı belli olmaz çaresiz ve ortada kalmazsın, bi de şu var o para aynı zamanda ikinizin de yatırımı, yanlış davranmıyorsun bence

saol arkadaşım Allah hepimizi hep mutlu etsin inşallah. bugün nişanlıma, ailem için almak istediğim bişeyden bahsettim, fiyatı maaşımın yarısı kadar olan bişey :) amacım tepkisini ölçmekti. al ya da alma demedi, sessiz kaldı. tıpkı benim o şunu alcam dediğinde yaptığım gibi. peki maaştan para nasıl biriktirilir? maaşımı biliyo sonuçta. kenara 3 5 kuruş atsam anlamaz mı yani? sanırım maaş hesabımdan başka bir hesap daha açtırmam gerek. yoksa birikimlerimi anlaması işten bile değil:18:

bence o bankadaki paranı hiç ortaya çıkarma beyefendi evlenmeye karar verdi madem ayağını yorganına göre uzatmayı öğrenmeli
insanın iyi günü var hastalığı var illa ki arkada paran olması lazım hele ki bir kadının illa ki parası olmalı

keşke kendine bişey alıp dursa, hiç bişey demem. ki demiyorum da... ama neden ailesi için yapıyor? yani ihtiyaçları olmadığı ve beni de sevmediklerini belli ettikleri için istemiyorum aslında. yoksa sevdiğimin ailesine saygım sonsuz olması gerekir-di... ama sadece saygı, o da komşuya da var yani. ayrıca bi sevgi gösteremiyorum.

bence bir ilişkide kendini gizlemek çok yanlış ve tehlikeli bişey.
genç olan ve yeni evlenen sizsiniz. onların sizin için bazı harcamalar yapması gerekiyor. hadi durumları iyi değil diyelim size masraf çıkarmaları çok saçma.
inan bu saçmalığın farkındalar. nişanlın da ailesi de. normal değil. sen sessiz kaldığın itiraz etmediğin için olay devam ediyor. edecek de. şimdi nabız yokluyorlar.
yavaş yavaş alıştıra alıştıra. giderek dozu artar. yani o kadar saçma ki iyi niyetli olamayacağım bu konuda.
ne gibi şeyler alıyor ailesine bilmiyorum gerçi ama gene de olmaz.
birikimini saklamanı doğru bulmuyorum. gün gelir haklıyken haksız duruma düşersin. sen suşlu sen kötü olursun. birikimin olduğunu ama hiç bir şekilde o paraya dokunmayacağını baştan söyle. bu konuda çok kararlı olduğunu da göster. bu senin hakkın. bu yüzden kötü olacaksan baştan ol zaten. gerçek yüzler daha bi su yüzüne çıkar hem.
nasıl düşünüyorsan öyle davranmalısın. ki seni tanısınlar. bence artık kendini tanıt.

sende kendi ailenin her bir bireyine aynı şekilde alsan ve ortak parayla ödeseniz ewlenince nişanlın ne der acaba senin parana güwenerek alması çok yalnız ailesi mobilya vs.almak zorunda çünkü çocuklarının ewine alıyorlar...ama sen onlara almak zorundasın diye bişey yok...tabiki alınıcak edilicek ama ewlilik arifesinde saçma bişey değilmi bu yaaa??

Ayrıca ailesi yapmak zorunda kısmına ben hiç katılmıyorum cocuk değiliz elimizden tutup evlendirsinler.Ailesinden gelcek herhangi bir yardımı kabul etmek niaşnlını ister istemez onlara karşı minnet duymasına neden oluyordur.

buna katılmıyorum. Zaten kimse elimizden tutup evlendirsin dememiş ama destek olması gerekir evet. elinde olmayanlar üç beş yardımcı olmaya çalışırken durumu iyi olanlar elbette yapmalı. çocuğusunuz yedi kat el değil. benim ailem bana bişey yaptığında onlara minnet duymam annem babam sonuçda he bende birşey olduğunda elbette herşeyi bırakır koşarım evladıyım çünkü onlar kanım canım. yani başkalarından bahsetmiyosunuz bahsedilenler anne ve baba. böyle zamanlarda kimseden değil insan tabiki anne babasından destek bekliyo çünkü sadece onlara borçlu hissetmiyo kendini benim fikrim böyle. anne baba yeri elbette ayrı ama insan kendi evini kurmaya karar verdiyse çok çok önemli bir durum olmadıkça önce kendi evi olmalı normali bu bence.

birikiminden kesinlikle bahsetme ama bu işi iyi yapabileceksen yani ileride bir şekilde öğrenir de yakayı ele verirsen fena kavga çıkar zeytinyağı gibi üste çıkar adam sen arkadan iş çeviren yalancı eş olursun benden demesi...

asla o paradan bahsetme annene o parayla altın al ve deki ileride bana lazım olursa alırım...çünkü eğer bankada kalırsa öğrenecektir...ayrıca kusura bakmada suç sende ne diye beraber hallederiz borcu diyip duruyorsun....ben annenler için yaptığın harcamanın parasını borcunu ödemem paralarımı yok yada bana çok mu ilgi gösterdiler....aynı bütçeye karışabiliriz ama ben eğer aileme yardım etmiyorsam sende etmiyeceksin en azından benim kazandığım ailemin desteğiyle geldiğim konumumdan kazandığım paradan veremem diyeceksin evlendikten sonraki konun şu olacak "eşim düşüncesizce para harcıyor önüne geçemiyorum" eğer şimdiden müdahale etmez böyle alıştırırsan sonradan kafanı vurarsın ben sana söyliyim...

bankada az da olsa birikmişim, onun biraz fazlası kadar da kredi kartı borcum var. çok yakında da düğünüm var, zaten borç da çeyiz alış verişi sırasında büyüdü gitti. nişanlım çok iyi hatta çok yönüyle süperdir, ancak onun bilmediği asla da bilmesini istemediğim bi sorunum var. ben onu tanıdım tanıyalı borç içindedir, gideri gelirinden fazladır. hala da öyle, hatta düğün alış verişi onu daha da batırdı. benim niyetim borcumuzu bir an önce bitirmek, gerekirse birikmişimi de ortaya koymak-tı... geçmiş zaman kullanıyorum, çünkü son günlerde değişik bi huy edindi. anneme şunu da alayım, evin buna ihtiyacı var alayım, kardeşim şunu istemişti vs vs... alıyor, alacak da... borcu artıyor gittikçe. biraz da bana güvendiğini hissediyorum, çünkü iyi bi gelirim var. nasılsa evlenince tüm borçlar ödenecek hesabı... anne babasını sevsem gıkım çıkmayacak ama bana en ufak sevgi-ilgi göstermedikleri için ben de onlara karşı soğuğum. o yüzden de onlara alınsın, borcunu ben ödeyeyim istemiyorum. kaldı ki maddi durumları kötü değil, aşırı tutumluluktan almadıkları şeyler bu alınacaklar. bir taraftan daha baştan gizli saklı işlerim olmasın istiyorum, bir yandan da bu birikmiş parayı gizlemeyi. çünkü nişanlım bana güvendikçe ailesinin daha fazla ihtiyacını giderecek. bugüne kadar böyle değildi, çünkü çok borcu vardı. şimdi daha fazla borcu var ama yakında bütçelerimiz birleşecek ve ben ona her zaman "merak etme, çok çabuk bitiririz, paramızı kazanıyoruz çok şükür vs" diyorum. sizce haksız mıyım?

arif olan anlar derlerya bu erkekler için geçerli değil, o yüzden al karşına konuş, bizim zaten borcumuz var yeni ev kuruyoruz ailen kendi ihtiyaçlarını alamıyomu de, bende kendi aileme dönsem yüzümü ne hissedersin bana güvenip açılma de

bence sana güvenmesin cnm..bende bu hatayı yaptım gideri gelirinden fazla olan ve ailesine bakan biriyle evliyimm..
benim birikmişimi, abimin birikmişini falan güvendiğimiz için saklamadık..
ama ne oldu biliyormusun bırak benimkileri abiminkide gitti..ve 3 senedir biz o parayı parça parça ödedik..paranın bütün kıymetini böldük yani..
hatta bırak birikmişini almayı..bitanem sende biraz para vardır..yada abine sölesene hesabıma az para atsın harçlığım kalmadı... gibi şeyler oldu..
ama aynı senin dediğin gibi anneme bunu alıyım,,ablama bunu yapıyımdan geri kalmıyor..
sakın yapma bence..kanser olursun benden beter..
bırak gizlin saklın bu konuda olsun..

canımmmm tavrını baştan koymalısın sonra ççok zor oluyor birikmiş paranı verme derim güvenmesin sen ne hallerde biriktirdin belki sen de bilmezmisin kendi ailene alıp satmasını tavrını daha evlenmeden koy ilerde koyamazsın bak sana bişey söyleyimmm bende senin gibiydim çalışıyorum ağırlığımı baştan koyamadım evlendim beyaz eşyayı yatak odasını ailem aldı ailemden bana hiçborç kalmadı eşimle diğer eşyaları beraber ödedik düğünde takılan altınlarla kuaför salon orkestra parasını ödedi eşimin tarafı. benim hiçgözüm görmedi vermem demedim sonra 2 sene düğün borcunu ödedik bu arada bize hiç acımadılar beraber markete gideriz onlar bişeyler alır biz alırız bizim karttan çekeriz ,beraber pikniğe gideriz bizimkarttan çekilir ,bir yere gezmeye gidilir bizim arabayla gidilir vs vs ne olduuu bizim kart borcu şişti de şiti öde öde bitiremedik benle evlenen arkadaşlarım en azından altınlarına sahip çıktı ev araba sahibi oldu. biz arabayı bile krediyle aldık o yüzden alıştırma derim

canımmmm tavrını baştan koymalısın sonra ççok zor oluyor birikmiş paranı verme derim güvenmesin sen ne hallerde biriktirdin belki sen de bilmezmisin kendi ailene alıp satmasını tavrını daha evlenmeden koy ilerde koyamazsın bak sana bişey söyleyimmm bende senin gibiydim çalışıyorum ağırlığımı baştan koyamadım evlendim beyaz eşyayı yatak odasını ailem aldı ailemden bana hiçborç kalmadı eşimle diğer eşyaları beraber ödedik düğünde takılan altınlarla kuaför salon orkestra parasını ödedi eşimin tarafı. benim hiçgözüm görmedi vermem demedim sonra 2 sene düğün borcunu ödedik bu arada bize hiç acımadılar beraber markete gideriz onlar bişeyler alır biz alırız bizim karttan çekeriz ,beraber pikniğe gideriz bizimkarttan çekilir ,bir yere gezmeye gidilir bizim arabayla gidilir vs vs ne olduuu bizim kart borcu şişti de şiti öde öde bitiremedik benle evlenen arkadaşlarım en azından altınlarına sahip çıktı ev araba sahibi oldu. biz arabayı bile krediyle aldık o yüzden alıştırma derim

herkes aynı sorunu mu yaşar yaa..erkek tarafı ve kaynanalar düşünmezmi bunları..anlamıyorum..

maalesef eşim paramı öğrendi, söylemedim tesadüfen oldu. bu ay ikimizin gelirinden hayli fazla olan borçlarımızı ödedik bu paranın bir kısmıyla(bu arada evlendik evet :). ailesine yardıma başladı hemen, ben de tepkimi koydum. sen yapsan ben birşey demezdim, diyor bana... ne diyeceğimi şaşırdım bunun üzerine :( ben çok severek, isteyerek evlendim, eşimi bana yakıştıramayanlar da oldu, bunlara kulaklarımı tıkadım. bu konu dışında mutluyuz da... biraz daha sabretmeyi düşünüyorum, hala devam ederse daha sert bi konuşma yapmayı planlıyorum. evin giderlerini eşit paylaşalım, geri kalan maaşımızı istediğimiz gibi harcayalım demeyi bile düşündüm ama ipleri çok gerer diye vazgeçiyorum. ev arkadaşı değiliz biz sonuçta. bu ülkede resmen ailelerle de evleniyor insan, ne kötü :((

maalesef eşim paramı öğrendi, söylemedim tesadüfen oldu. bu ay ikimizin gelirinden hayli fazla olan borçlarımızı ödedik bu paranın bir kısmıyla(bu arada evlendik evet :). ailesine yardıma başladı hemen, ben de tepkimi koydum. sen yapsan ben birşey demezdim, diyor bana... ne diyeceğimi şaşırdım bunun üzerine :( ben çok severek, isteyerek evlendim, eşimi bana yakıştıramayanlar da oldu, bunlara kulaklarımı tıkadım. bu konu dışında mutluyuz da... biraz daha sabretmeyi düşünüyorum, hala devam ederse daha sert bi konuşma yapmayı planlıyorum. evin giderlerini eşit paylaşalım, geri kalan maaşımızı istediğimiz gibi harcayalım demeyi bile düşündüm ama ipleri çok gerer diye vazgeçiyorum. ev arkadaşı değiliz biz sonuçta. bu ülkede resmen ailelerle de evleniyor insan, ne kötü :((

Aile ile evlenme meselesi malesef eşlerden kaynaklanıyor."Artık benim de bir ailem var ilerde çocuğum olur kendi geleceğimi garanti altına almam lazım" diye düşünen erkekler de var sonuçta. Hem artık tek başına değil o para senin evinin ihtiyacıdır geleceğinizi garanti altına almanız lazım biriktirmeniz lazım , kendi ailesine vermemesi lazım. Aynı şekilde sen yapsan inan kızardı öyle dediğine inanma. Bence sen de ailene vermiş gibi davran sözle anlamayacak çünkü, "Bu ay nakitim kalmadı anneme verdim" de para iste bakalım ne diyecek. Eminim kızıcak. Başka türlü de para vermeyi kesmez benden demesi. Bir de ailesinin başka geliri yok mu anlayamadım niye eşinizden para alıp duruyolar anlayamadım yani o artık evli , insan istemeye çekinir yahu. Ama işte herkes böyle düşünmez cnm ama senin daha çok başın ağrır benden demesi.

Back
X