• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

haksız mıyım?

twişim içimden geçiriyordum en kısa zamanda twetyde yaşasınlohusa olsun bak nası hak vericek diye

yok yanı gerçekten çekilmez ben çok rahatsız olurdum şahsen istemezdımde sevmediğimden falan değil gerçekten rahat edemez zaten bırden 3 kılo bi bebek oluyor elınde tutmaya korktuğun normal doğumda olsa sezeryanda olsa bebekler memede 2 saate yakın kaldığı oluyor bu adam butun gunmu gezıcek akşama gelicek yıne sen çık emzırcemmi dicek ıkıde bır

Kiz bebisim olsunda tek derdim bu olsa valla :)
sende haklisinda ne bileyim bunlar dert olarak gelmiyor bana,
Dedigim gibi kaynanada bilio bu durumlari bi plani vardir ;)
Ayrica konu sahibi kendi odasinda olmicakmi kayinda salonda
Rahatlikla emzirir :) hem belkide annesinin kalacagi kadar kalmicaktir
Bebegi gorup gidecekte olabilir

muhtemelen uzaktan gelip kalacaklar hı? öyleyse haklısınız. lohusa halinizle evinizin her bölümünde keyfinize göre uzanıp, çocuğunuzu emzirebilmeniz gerekir. zaten gelen giden olunca toparlanacaksınız bir de evde sürekli kaynınız yüzünden neden hazırolda durasınız. sıkıntılı bir dönem. çekinmeye gerek yok arayın söyleyin kaynananıza. ayrıca bunları konuşmak için de çok erken. 5 ay önceden neden böyle bir plan yapıyorlar ki. doğuma gelsin bebeği görsün sonra tıpış tıpış gitsin. :27:

canım herkesin görüşü, düşüncesi farklı, bana göre de önemseyen insan yengem rahat edemez ben gitmeyeyim der
, ben de biliyorum özen göstereceklerini, ne kadar özenli de olsa ev sonuçta babam kalsa sürekli rahat edemem

Canim belki geri donecektir sizi gorup bide sen odanda olacaksin salondami uyuyacaksin ?

kızlar zaten tahmin ediyordum böyle olacağını, çünkü kaynım annesiyle her yere gider, daha sonra gelsin yiğenini görmeye ben hiç gelmesin demiyorum ya

Muhtemelen uzaktalar, kaynınızda yeğenini görmeye gelecek haliyle siz de kalacak, gidip otelde mi kalsın? ya da gelmeyip yeğenini görmesin mi? eviniz müsait değilse, siz bir kaç gün yatacağınızdan ve sürekli emzirir durumda olacağınızdan uygun bir dille söylersiniz varsa bir akraba yanında kalır, ama eviniz misafir ağırlayacak durumda ise gelme demek olmaz. Zaten o da rahat edemez, sürekli etrafınızda olmaz evde fazla durmaz kanımca, belki de 1-2 güne döner.

benim bebişim de 2 senede oldu cnm, yok eşim biletlerini beraber alır

inşallah hayırlısıla olsun canım en yakın zamanda amin

tabıkı oda amca oluyor annesını getirsin yeğenını görsün 1 gun 2 gun çekilir ama 3 hafta çekilmez zaten ben

kaynın asıl geliş amacının bebek olduğunu düşünmüyorum erkekler nekadar anlar sever yenı doğmuş bebeği

benım eşim kendı oğlumuzu bile ılk bır hafta kucağına alamadı incitirim dıye bu gezmeye geliyo belli

boşunada stres yaptırıyo yengesıne ama kvdenın düşünmesı gerke oda geçmiş o yollardan

inşallah kalmaz kaynınız düşündüğümüz gibi olmaz

Muhtemelen uzaktalar, kaynınızda yeğenini görmeye gelecek haliyle siz de kalacak, gidip otelde mi kalsın? ya da gelmeyip yeğenini görmesin mi? eviniz müsait değilse, siz bir kaç gün yatacağınızdan ve sürekli emzirir durumda olacağınızdan uygun bir dille söylersiniz varsa bir akraba yanında kalır, ama eviniz misafir ağırlayacak durumda ise gelme demek olmaz. Zaten o da rahat edemez, sürekli etrafınızda olmaz evde fazla durmaz kanımca, belki de 1-2 güne döner.

evet çok uzaklar hatta 1-2 güne dönmez öyle, daha sonra da görebilir yeğenini ben de toplarım kendimi biraz

inşallah hayırlısıla olsun canım en yakın zamanda amin

tabıkı oda amca oluyor annesını getirsin yeğenını görsün 1 gun 2 gun çekilir ama 3 hafta çekilmez zaten ben

kaynın asıl geliş amacının bebek olduğunu düşünmüyorum erkekler nekadar anlar sever yenı doğmuş bebeği

benım eşim kendı oğlumuzu bile ılk bır hafta kucağına alamadı incitirim dıye bu gezmeye geliyo belli

boşunada stres yaptırıyo yengesıne ama kvdenın düşünmesı gerke oda geçmiş o yollardan

inşallah kalmaz kaynınız düşündüğümüz gibi olmaz

ben de öyle düşünüyorum canım, bakalım ne olacak belki de gelemicek yani, beni asıl üzen eşimin bana küsmesi şimdi , haklımı acaba diye düşünmedi bile? ne olacak ki diyor

7/24 dibinizde oturacak hali yok ya..
Ben sevinirdim bile.. Eş işte olur muhtemelen; Allah muhafaza tutmak kaldırmak icap eder, dışarıdan bişey icap eder..
Ne bileyim zararından çok faydası olur..
Abisi baba oluyor, ya da kardeşi neyse; orada bulunmak en doğal hakkı..

O kadar kalması yakışık almıyor tabi ama kayınvalidenizin düşünmesi gerekiyordu bunu.
Sizin soylemeniz şık olmuyor ne yazık ki.
Neyse ki 2-3 hafta kalacaklarmış.
Biraz daha fazla özen biraz daha yorgunluk ama..
Tadınızı kaçırmayın sabrediverin bence..
Doğum zamanları zaten gergin oluyor..

eşim dışında bir erkeğin kendi kardeşim bile olsa evde uzun süre kalmasından bende rahatsız olurdum herhalde heleki doğum sezeryanla oluyorsa zaten yatıp kalkmak çocuğu emzirmek hepsi ayrı sorun oluyor bazen bende düşünüyorum nasıl olacak diye

Yani geliyo olması sürekli siz yatarken yanınızda duracağı anlamına gelmez
Annesi yanınızda durur kaynında dışardan bazı ihtiyaçlarınızı filan alır annesine verir
Sen uygun olduğunda odana gelir geçmiş olsun yenge der
Hani bunu annesi bile söyler yengen şu an müsait değil oğlum ben seni çağırırım vs. diye

gelsin madem ama kaynına hizmeti kocan yapsın. salonu azırla mesela sen de oturma odasında falan takılırsın?

bizim televizyonumuz falan oturma odasında herkes orda oturacak, hatta o odada yatacak, ben de odamda yatarım, ama 7-24 yatamam ya, bebeğim uyumadığı zaman odaya gelip emzirmek isteceğim falan, yani ilk doğumum ama ben mi yanlış biliyorum bu bebekler sürekli emer sürekli uyumaz mı, kısa sürelerle, kayınvalidemin gelmesini ben de istiyorum zaten destek olur, ama kaynım gerekli mi? gelse beni daha çok strese sokmaz mı? kaynım sizin düşündüğünüz gibi birisi değil, öyle çıkmaz dışarı , evde oturur yani hep

Bence en doğal hakkı. Gelmeli. Benim de kaynın var. Çocuğumun amcası sonuçta gelmeli..

off konunu okuyunca 2 sene önceki lohusalık günlerim geldi aklıma, doğum olupda eve döndükten sonra annem kaldı yanımda 10 gün annem kalırken herşey harikaydı ama kayınvalide ve k.peder hergün gelip 4-5 saat kalıyorlardı, ilk günler kanaman çok oluyor , salonda yatıyordum gün içinde ama kalkıp yürümemde gerekiyor, ve yattığım yerde hasta bezi serili altıma geçer diye düşün, o halde benim yanımda oturdu kayınpeder, kimsede demediki bu kız rahat edemez, her kalktığımda acaba geçtimi arkama diye sinirim bozuluyodu, doğumdan 10 gün sonra tutturdular annen çok yoruldu gitsin biz kalalım diye, sonra da hep onlar kaldı. kabus gibiydi ama bi şekilde idare ettik, senin kayınbirader genç belki ç ıkar dolaşır dışarıda, gelecekse gelme diyemezsin ki, kocanda bişi demiyorsa yapacak birşey yok idare edeceksin , germe kendini hamile hamile, daha çok zaman var belki bi durum çıkar ve gelemez..

Epey bir zaman var şimdiden düşünüp gerilme yalnız eşinin iyi bir zamanını yakalayıp kanaman olacağını sürekli odanda tıkılı yaşayamayacağını anlat heralde anlar diye düşünüyorum gerekirse de kayınvalidene söyleyeceksin açıkca burada en önemli olan senin rahatın

Back
X