- 7 Temmuz 2019
- 1.246
- 4.938
- 133
- Konu Sahibi Tavuksal firtlangic
-
Başka iş mi yok ya çıkarsanıza kardeşinizi ordan. Haklı olmadan önce kardeşinizin ezildiği yerde çalışmasına neden izin veriyorsunuz anlamadım.Merhaba hanımlar ben burayı sürekli takip ediyorum fakat üye olup konu açmaya üşendiğimden yeni üye oldum.
Kendimi kötü hissediyorum paylaşırsam rahatlarım belki.kardeşim bir markette işe başladı yaklaşık 3 -4 aydır falan.kendini dışarıya karşı savunamayan sessiz biridir.
Çalıştığı yerde 19 yaşındaki kasiyer kızla marketin sahiplerinden 30 yaşlarındaki evli 3çocuklu adamın ilişkisi var. bunu marketteki herkes ,öncesinde orda çalışan kuzenim hatta adamın eşide farkında ki kız kardeşimden laf almaya çalışıyor.
Neyse bu kasiyer kız ,kardeşime hakkı olmadan 5dk geç gelse laf sokuyor, iş bitiş saatinde çıksa dakka hesabı yapıyosun gibi gibi fazlasıyla karışıyo kardeşim kendini savunacak olmuş ama ona demiş hayırdır yürek mi yedin sen.e nerden güç bulduğu belli.
Ben abla olarak bunları duyunca epey sinirlendim. ordan geçerken bu market sahibinin abisini (bende 6 yıl öncesinde başka şubelirnde çalışmıştm) gördüm sohbet ederken sinirle anlattım kızın hangi vasıfla kardeşime böyle davrandığını ne hakkı olduğunu söyledim senin karışmaya hakkın yok desede ikisiylede konuşacağını söyleyip ılımlı yaklaştı o sırada bu kasiyer kız şikayett ettiğimi anlayıp kardeşime çemkiriyodu kendimi tutamayıp içeri girdim ve bunu ne hakla yapıyosun dedim ama yüzsüz şey., banada siz kimsiniz kardeşininde seninde seviyene inmem ben bu şikayetleri anaokulunda duyuyodum bana ailem bile böyle davranamaz diye çemkirdi cevap verdim tabi ağız dalaşı esnasında asla patronla ilişkisi konusunada girmedim çünkü abide biliyor zaten .toplasan 5dk sürmeyen bu münakaşa ne küfür vardı nede müşterileri etkileyecek bişey zaten pek müşteride yoktu o esnada.
iş yerinde böyle bişeye sebebiyet verdiğim için market sahibi( abi olan) beni suçladı kinciymişim bilmem ne.kız kardeşimede benden sonra suçlayıcı konuşmuş markettekileri eve taşımışmış bi daha olursa çıkacaracakmış falan.
Kendimi kötü hissediyorum bu kadar yanlışın içinde birtek benim yaptığım mı yanlış.
tabi ki istemiyorum orda çalışmasını ama eve yakın oldugundan kendisi ısrarla orda çalışmak istiyor başka yerde çalışmayı istemiyor ailemin ihtiyacı var çalışmasınaBaşka iş mi yok ya çıkarsanıza kardeşinizi ordan. Haklı olmadan önce kardeşinizin ezildiği yerde çalışmasına neden izin veriyorsunuz anlamadım.
Evet farkındayım aslında ama hamileyim hormanlardan mı bilmıyorum tutamadım kendimiKardeşiniz bir birey olmayı ögrenmeli.
Siz dadı gibi peşinde dolaşamazsınız.
Konunuzdaki en büyük yanlış bu bence.
Ben olsam o marketi baslarina yikar sonra kardesimide ordan alir giderdim .. baska is mi yok Allah Askina ..Merhaba hanımlar ben burayı sürekli takip ediyorum fakat üye olup konu açmaya üşendiğimden yeni üye oldum.
Kendimi kötü hissediyorum paylaşırsam rahatlarım belki.kardeşim bir markette işe başladı yaklaşık 3 -4 aydır falan.kendini dışarıya karşı savunamayan sessiz biridir.
Çalıştığı yerde 19 yaşındaki kasiyer kızla marketin sahiplerinden 30 yaşlarındaki evli 3çocuklu adamın ilişkisi var. bunu marketteki herkes ,öncesinde orda çalışan kuzenim hatta adamın eşide farkında ki kız kardeşimden laf almaya çalışıyor.
Neyse bu kasiyer kız ,kardeşime hakkı olmadan 5dk geç gelse laf sokuyor, iş bitiş saatinde çıksa dakka hesabı yapıyosun gibi gibi fazlasıyla karışıyo kardeşim kendini savunacak olmuş ama ona demiş hayırdır yürek mi yedin sen.e nerden güç bulduğu belli.
Ben abla olarak bunları duyunca epey sinirlendim. ordan geçerken bu market sahibinin abisini (bende 6 yıl öncesinde başka şubelirnde çalışmıştm) gördüm sohbet ederken sinirle anlattım kızın hangi vasıfla kardeşime böyle davrandığını ne hakkı olduğunu söyledim senin karışmaya hakkın yok desede ikisiylede konuşacağını söyleyip ılımlı yaklaştı o sırada bu kasiyer kız şikayett ettiğimi anlayıp kardeşime çemkiriyodu kendimi tutamayıp içeri girdim ve bunu ne hakla yapıyosun dedim ama yüzsüz şey., banada siz kimsiniz kardeşininde seninde seviyene inmem ben bu şikayetleri anaokulunda duyuyodum bana ailem bile böyle davranamaz diye çemkirdi cevap verdim tabi ağız dalaşı esnasında asla patronla ilişkisi konusunada girmedim çünkü abide biliyor zaten .toplasan 5dk sürmeyen bu münakaşa ne küfür vardı nede müşterileri etkileyecek bişey zaten pek müşteride yoktu o esnada.
iş yerinde böyle bişeye sebebiyet verdiğim için market sahibi( abi olan) beni suçladı kinciymişim bilmem ne.kız kardeşimede benden sonra suçlayıcı konuşmuş markettekileri eve taşımışmış bi daha olursa çıkacaracakmış falan.
Kendimi kötü hissediyorum bu kadar yanlışın içinde birtek benim yaptığım mı yanlış.
kız kardeşim çıkmak istemiyor bende istetemezdim müdahale etmeyi ama burdaki tek etik olmayan benim yaptığım değilkiAfedersiniz ama market kasiyerligi bulunmaz bir iş değil neden bunca cileye kardeşinız orda çalışıyor bence is bulun ona. Olaylara bu kadar müdahil olmanız zaten yanlış ama madem öyle sonrasına da müdahale edin
belirtmedim konumda ama uzaktan annemin akrabaları bu market sahipleri genede saygısızlık yapmamaya çalıştımBen olsam o marketi baslarina yikar sonra kardesimide ordan alir giderdim .. baska is mi yok Allah Askina ..
sosyal biri değil başka yerde çalışmak istemiyor malesefNereden tutsan elinde kalacak bir konu.
Tek yapabileceğiniz şey kardeşinize başka bir iş bulmak.
Valla onlar akrabaligi takmayip kardesinize böyle davranilmasina izin veriyorsa bende takmaz o marketi baslarina yikardim ..belirtmedim konumda ama uzaktan annemin akrabaları bu market sahipleri genede saygısızlık yapmamaya çalıştım
kendilerini haklı görüyorlar birde.bu kadarına bile beni çirkef diye damgaladılarValla onlar akrabaligi takmayip kardesinize böyle davranilmasina izin veriyorsa bende takmaz o marketi baslarina yikardim ..
Ee kardeşini çıkar onlar da kendi pisliklerinde boğulsunlarMerhaba hanımlar ben burayı sürekli takip ediyorum fakat üye olup konu açmaya üşendiğimden yeni üye oldum.
evet doğru değil ama gözümün önünde olunca dayanamadım. patronla yasak ilişki yaşayıp bundan güç alan bir çalışan var herkesin herşeyin farkında olmasına rağmen göz yumulan bir iş yerinde bir tek benim yaptığım mı etik değil onlarda o kızı çalıştırması etik mi .patronla ilişkisi olan kız 19 yaşında kardeşim 3 yaş daha büyükÇok saçmalamışsınız. Kardeşiniz küçük bebek değil 19 yaşında reşit bir genç. Kendi hakkını savunmayı kendisi öğrenmeli sizin velisi gibi gidip onun hakkını aramanız çok çocukça. Böyle yaparak kardeşinize iyilik etmiş olmuyorsunuz. Ayrıca işteki meselenin eve taşınması konusunda market sahibi haklı etik olarak hiç doğru değil. Herkesin yaptığı kendini bağlar. Eğer bu kadar rahatsızsa kardeşiniz işten ayrılsın eğer ayrılmıyorsa da iş hayatına yakışır profesyonellikte davranmalısınız
Ee kardeşini çıkar onlar da kendi pisliklerinde boğulsunlar
bana kalsa hiç çalışmazdi onların yanına.ama eve yakın olduğu için kendi çalışmak istiyor bende artık karışmıycam zaten kendi nasıl istiyosa öyle yapsın
evet doğru değil ama gözümün önünde olunca dayanamadım. patronla yasak ilişki yaşayıp bundan güç alan bir çalışan var herkesin herşeyin farkında olmasına rağmen göz yumulan bir iş yerinde bir tek benim yaptığım mı etik değil onlarda o kızı çalıştırması etik mi .patronla ilişkisi olan kız 19 yaşında kardeşim 3 yaş daha büyük
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?