HAKSIZ OLAN BEN MİYİM

kızkardeşinizin anaokulu velisi gibi peşinde gezmeyi bırakın önce, koca kız kendini savunmayı öğrensin bu yaşta.hem market kasiyerliği öyle hint kumaşı değil, bu kadar mobbing ve taciz içinde ne işi var hala orda?

Sizin yaptığınız sizi bağlar. O iş yerindeki insanların yanlış olması kendilerini bağlar. Özel hayatları da ne sizi ne kardeşinizi ilgilendirmez ki. Kendi yanlışları. Kız 18inden büyük kendi iradesiyle kiminle ister beraber olur, siz adamın karısı değilsiniz. Biz tabi ki sizi eleştiricez konuyu açan sizsiniz diğer durum için ne yapabiliriz hiçbir şey onlar etik davranmıyor diye sizin de etik davranmamış olmanız sizi haklı çıkarmaz.İşteki insanları değiştirebilir miyiz hayır o yüzden memnun değilsek yapılacak şey işten çıkmak o da istenmiyorsa yapılabilecek bir şey yok. Kardeşinizin tek yapabileceği bakın sizin değil kardeşinizin kendi hakkını kendi savunmak. Hayatınız boyunca velisi gibi kardeşinizin peşinde mi dolaşacaksınız? 22 yaşındaki bir insan kendi hakkını kendi savunmayı öğrenmeli bu zamana kadar öğrenemediyse zaten sebeplerden biri sizin veya başka bir aile bireyinin hep bunu onun yerine yapmış olması.
ben eleştirinize saygı duyorurum zaten yaptığımın doğru olmadığını biliyorum ama o anlık sinirle ablalıgın verdiği koruma güdüsüyle hareket ettim.genede onlarında haksız olduğu birçok nokta varken sütten çıkma ak kaşık olmadıklarından kötü hissettim.

Son düzenleme:
kızkardeşinizin anaokulu velisi gibi peşinde gezmeyi bırakın önce, koca kız kendini savunmayı öğrensin bu yaşta.hem market kasiyerliği öyle hint kumaşı değil, bu kadar mobbing ve taciz içinde ne işi var hala orda?
inanın ilk defa dışarda onu savunacak bir durumun içinde bulundum arkasından veli gibi gezmiyorum zaten anlık sinir koruma güdüsü derken böyle oldu. hala çalışması kendi isteği ve bende bir daha karışmıycam tabiki yeterince kendimi kötü hissettim

evet doğru değil ama gözümün önünde olunca dayanamadım. patronla yasak ilişki yaşayıp bundan güç alan bir çalışan var herkesin herşeyin farkında olmasına rağmen göz yumulan bir iş yerinde bir tek benim yaptığım mı etik değil onlarda o kızı çalıştırması etik mi .patronla ilişkisi olan kız 19 yaşında kardeşim 3 yaş daha büyük 😕

Ikisi birbirine baglantili degil. Market sahibi yaptigi igrenc fakat bu sana herseye karismaya hakki vermez. Öfke ile kalkan, zarar ile oturur. Simdi olay yarattin, kardesin icin dahami iyi oldu? Sadece o kasiyer tarafindan degil, tüm orda calisanlar onu artik ezik olarak görürler. Dalga gecerler.

Resit bir insan, kendi sorunlarini cözebilmeli. Kardesinin sesi cikmiyorsa, burda senin payinda cok. Hep arkasini topladigin icin, herseyine karistigin icin kizda özgüven kalmadi. Baska bir yorumda "hamilelik hormonlarimdan" diyorsun da lütfen mahsun bir bebeyi bahane olarak kullanma. Sen kontrolü sevdigin icin bunu yapiyorsun.

Artik kardesinin hayatina karisma. Ne oluyorsa, sonuclarina kendi katlansin. Baska bir yerde calismak istemiyorsa, o kasiyer kizin emrinde olmasini kabul edecek yada kendini savunmayi ögrenecek.

Ha bide psikologa gitsin kardesin. Özgüvenini tekrar toplamasi lazim.

Yaptığınız sey yanlış ya da kötü değil ama karışmayın. Kendi sorunlarıyla kendi basetmeyi kendini ezdirmemeyi ogrensin. Yoksa ilerde 'eline vur ekmeğini al' tarzında bi insan olmasın. Benim de ailem herseyimr mudahil olurdu ve ben cok sessiz hakkını savunamayan biri olarak buyudum. Bunun da dezavantajını cok yaşadım hala da yaşıyorum. Böyle böyle öğrenir hakkını yedirmemeyi. Kardesinizin iyiliği için söylüyorum benzer seyleri yaşamış biri olarak. Üstüne gitmis hemen velisine sikayet etmiş cocuk gibi akıllarda kalacak

Kardeşiniz kendi sorunlarını kendi çözmeli. Siz ne kadar haklı da olsanız o markette çalışan değilsiniz. Dışarıdan müdahalede bulunuyorsunuz. Siz sürekli kardeşinizin yenen hakkını mı savunacaksınız? Velisi gibi peşinde dolaşamazsınız sürekli. Girdiği her işletmede benzer sıkıntılar yaşayabilir. Ayrıca o kadar sıkıntılı bir yerse kardeşiniz çıkabilir. O kadar da bulunmaz bir iş değil.

Ikisi birbirine baglantili degil. Market sahibi yaptigi igrenc fakat bu sana herseye karismaya hakki vermez. Öfke ile kalkan, zarar ile oturur. Simdi olay yarattin, kardesin icin dahami iyi oldu? Sadece o kasiyer tarafindan degil, tüm orda calisanlar onu artik ezik olarak görürler. Dalga gecerler.

Resit bir insan, kendi sorunlarini cözebilmeli. Kardesinin sesi cikmiyorsa, burda senin payinda cok. Hep arkasini topladigin icin, herseyine karistigin icin kizda özgüven kalmadi. Baska bir yorumda "hamilelik hormonlarimdan" diyorsun da lütfen mahsun bir bebeyi bahane olarak kullanma. Sen kontrolü sevdigin icin bunu yapiyorsun.

Artik kardesinin hayatina karisma. Ne oluyorsa, sonuclarina kendi katlansin. Baska bir yerde calismak istemiyorsa, o kasiyer kizin emrinde olmasini kabul edecek yada kendini savunmayi ögrenecek.

Ha bide psikologa gitsin kardesin. Özgüvenini tekrar toplamasi lazim.
sürekli arkasını toplamıyorum bu ilk oldu kontrol etmeyi sevdğimden değil bende ona kendini savunmasını söyledim ama kendini savunur savunmaz karşıdakı daha baskın bir şekilde yürek mi yedin diyor amacım hamileliğimi kullanmak değil bende baskın karakterde biri değilim duygu yoğunlumun ondan olabileceğini düşündüm.o an öyle gelişti bunların dışında haklısınız

Kardeşiniz kendi sorunlarını kendi çözmeli. Siz ne kadar haklı da olsanız o markette çalışan değilsiniz. Dışarıdan müdahalede bulunuyorsunuz. Siz sürekli kardeşinizin yenen hakkını mı savunacaksınız? Velisi gibi peşinde dolaşamazsınız sürekli. Girdiği her işletmede benzer sıkıntılar yaşayabilir. Ayrıca o kadar sıkıntılı bir yerse kardeşiniz çıkabilir. O kadar da bulunmaz bir iş değil.
evet farkındayım ilk defa oldu ve son olacak bir daha kesinlikle karışmıycam calışmak isteyen kendisi

evet farkındayım ilk defa oldu ve son olacak bir daha kesinlikle karışmıycam calışmak isteyen kendisi
Emin olun zamanla nasıl davranması gerektiğini de öğrenir. İnsan çalıştıkça hem insan ilişkilerini hem de hakkını kimseye yedirmemeyi öğreniyor.

Yaptığınız sey yanlış ya da kötü değil ama karışmayın. Kendi sorunlarıyla kendi basetmeyi kendini ezdirmemeyi ogrensin. Yoksa ilerde 'eline vur ekmeğini al' tarzında bi insan olmasın. Benim de ailem herseyimr mudahil olurdu ve ben cok sessiz hakkını savunamayan biri olarak buyudum. Bunun da dezavantajını cok yaşadım hala da yaşıyorum. Böyle böyle öğrenir hakkını yedirmemeyi. Kardesinizin iyiliği için söylüyorum benzer seyleri yaşamış biri olarak. Üstüne gitmis hemen velisine sikayet etmiş cocuk gibi akıllarda kalacak
evet haklısınız .keşke yaşanmasaydı müdahale etmem artık hayatına .teşekkür ederim

kardesınız kac yasında cocuk işçi falan degıl degıl mı hanı ben olsam ablama cok kızardım benı nıye ıs yerıme mahcup ettın ben gerızekalı degılım kendı hakkımı savunabılırım ebeveyne ıhtıyacım yok anaokulunda degılız derdım sahsen

kardesınız sıze karsı fazla sabırlı ya da fazla sindirilmiş bılemedım

Back
X