Haksizliga ugramis hissetmek

Mahinev88

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2014
258
117
303
37
Merhaba arkadaşlar,he kendim hemde eşim açısından haksızlığa uğramış hissediyorum.Bundan 2 ay once doğum yaptım.Kayinvalidem o 1 hafta bizde kaldı.Sagolsun yemek ve bulaşık da bize destek oldu.Ben toparlaninca evine döndü.Daha sonra haber vermeden cat kapi kayınpederimle eve gelmeye başladı.Basta bisey demedim.Ama bu durum hep olmaya başlayınca eşim annesiyle konuştu.Anne haber verseniz evde olmayabiliriz ,doktora gidebiliriz ,malum ev hali olabilir falan diye.Ne sorun mi oldu diye baya bi tepki verdi.O günde bebegim durmaksızın sürekli ağladı,hiç uyumadı.Aglamaktan katıldığı zamanlar oluyor ve öyle olduğunda bacak ve kollarında morarmazlar başlıyordu.Hatta o dönem cçocuk kardiyolojisinr götürdük biliyorlardı.Haber vermeden geldikleri o gün yine bebegim çok agladi,saatler sonra uyuttum.Bizlsr oturduk sohbet ettik.o sırada bebegim uyumaya devam etti.biz sevemeyecek miyiz diyip kundagini açmaya çalıştı.esimde anne zor uyudu uyanınca çok ağlar basını sev çok hırçın dedi.bende onlar cay içerken mutfağı toplayayım dedim.bi baktım kayinvalidem çantasını aldı hiç birşey demeden eşini bile beklemeden cıktı gitti.ne bi hoscakal ne bi selam hiç bisey demeden bastı gitti.Kayinpederimr baba annem galiba darıldı ama sen görüyorsun durumu dedim.annen bu sen üzülme suT veriyirsun falan diye teselli etti.bize oğluna küstü.aramadi hatta eşimin onu arayıp özür dilemesini bekliyor.esimin kardeşleri arayıp sürekli annem çok ağlıyor ara sir olmaz dediler.Esimde annesinin bu fevri tavırlarından çok yorulduğu için ben kimseyle kuş değilim ona ayıp birseyde yapmadım gelene kapım açık konuşmak isterse bu konuyu konuşurum dedi.esimden 4 yaş küçük kardeşi de saygisizsiniz kendi anne baban senin için neler yaptı sen aileni rezil ediyorsun falan demediğini bırakmamış.ufak bir mevzudan nerelere gelindi.cok üzgünüm.evden bi anda ciki9 gidecek hiç birşey yapmadım yapmadık suçlanan biz oluyoruz.

Malesef, iki bulaşık yıkadı bi kap yemek yaptı diye sanki sana hazineler bağışladı gibi hissedip kendilerin de herşeyi hak görüyorlar. Sinir oluyorum böyle anlayışsız insanlara.
Çat kapı gelmesi vs neyse ona bi derece eyvallah da şu çocuk sevicem diyip uyandıranlara ayar oluyorum bende çok yaşadım, en anlamsız mevzu.

O çocuğu sırf sevicem diye uyandırırken gerçekten ne düşündüklerini merak ediyorum.

Mesafe koy anacım mesafe.

"Aylak küsen aylak barışır" diye bi laf var ben çok severim. Sen bebeğine evine kocana bak gerisini salla. Kimse kimsenin saygısını ölçüp tartıp yargılayamaz. Kocan biliyor annesini daha ne. İyi arada küssün işte sık sık çat kapı gelmez.

Bazı insanlar çocukları evlendikten sonra ayrı bir aile olduğunu tamamen unutuyorlar sanırım. Hiiiç sevmem çat kapı gelinmesini. Asla gitmem de. Bi de 2 aylık bebek zaten ya sürekli ya da sürekli uyur. Uykusunu bölmek neden yani? Hele ki ağlayınca bacakları kolları falan moraran bi bebek ? Eşiniz de sizi haklı görüyor ise siz çok da takmayın bence. Ha belki eşiniz arayıp anne ne oldu neden öyle gittin falan der. Annesi yani bir yerde kurmamak gönül almak için falan konuşabilir. Orası ayrı. Ama siz çok da kasmayın kendinizi. Bebeğinizi emziriyorsanız böyle stres olup sütünüz etkilenmesin. Ya da zaten yeni doğan zorluğu varken bi de bunlarla uğraşmayın

Zaten tatlı bir mesafem vardı hep.onu bil yanlış anladı.Bana gülümseyerek hiç baktığını bilmem.O benden daha zayıf daha genç anne olmuş daha canlı renkleri seven bir kadın.kendi söylediği söz bu.Ama oğullarına ağlayıp abilerime doldurması ve onların da saygısızlık yapması beni çok üzdü.Hic abilerinin tarafından bakmıyorlar.ve eşim ailesi tarafından günden güne yanlız kalıyor

Canım yine iyi birsey ki esin seni kotu etmeden her seyi soylemis benim de kaynanam aynen bu model daha fazla şeyleride var . Hic annesine toz kondurmazdi hep haklı hakli şuan annesi ile görüşmüyoruz valla keskın sirke küpüne zararlı sen esine çocuğuna bak onemli olan evdeki huzur .niye yanlız kalsın ki sen varsın çocuğu var üzülme boşver

Kv .lohusalık psikolojisine girmiş. Siz yanlış birşey yapmadınız. Rahat olun. Anlayış göstermesi lazım. Hatırlıyorum da doğum yaptım eve geldım memeler süt dolu ama emzıremıyorum sızlıyor Ilk deneyim. Dikişliyım çocukla uğraşıyorum. Odaya annem, kv, ıkı görumce , kızı gırdıler her ağızdan bı ses aç bu çocuk Allahım cıldırıcaktım. Biliyorum aç doyurmaya çalışıyorum ama öyle konuşmaları benı çokk yıpratıyodu. Yanı Ilk aylar oluyo çok karışırlar.

Ben de bu çat kapı gelme işine sinir olurum. Ben her dakika müsait olmak zorunda değilim. Kaldıki belki bebek uyuyunca ben de dinlenmek, uzanmak isteyebilirim. Ayrıca uyuyan bebeği uyandırma merakı nerden geliyo anlamıyorum. Benimki de öyle. Kolik Bi bebekti zaten zor uyurdu, en ufak sese de uyanırdı. Gidip çocugun başında sesli sesli seviyodu çocugu. Bütün gece ben uğraşıyodum. Bitmiyor gerçekten.

Bak sakın kendinde vicdan azabı çekme çünkü değmez bi sucunuz yok. Sana kendimden örnek vereyim. İkinci doğumumda annem geldi benle 1 hafta kaldı. O 1 hafta boyunca biz annemle gece hiç uyumadık bebeği baktık. Çocuğun gerçekten uyuduğu tek saat öğlen 1 di. Diğer kızım da o saatte öğlen uykusuna yattığı için tek uyku fırsatımız oydu. O saatte annemlle bende yatıp en azından uykusuzlugumuzu gecirmek istedik hep ama kayınvalidem her gün o saatte çat kapı geldi. Ne bizi bi gün uyuttu ne bisey yaptı. Çocuğu sevdi gitti aksama kadar. Ayrıca tekte asla gelmedi hep kayınpederiimi de surukledi. Aksama sunu cagırdım bunu cagırdım bide böyle saçma hareketler yaptı. Doğumumdan sadece 1 gün sonra millete çay servisi yapıyordum düşün. Dilim lal oldu hiç bısey demedim kadına. Sonra annem 1 hafta sonra evine döndü kayınvalidem o gün gene kayınpederimle geldi. Ben çocuğa bakıyordum uykusuzum bunlar gitti salona karı koca yorgunlarmıs uyudular. Allahtan eşim geldi o ara bunlar uyurken kendi gözleriyle gördü. Burası mı uyuma yeri diye kızdı annesine. Annem gittiği gibi kayınvalidede bi daha uğramadı. Çünkü anneme hep bu evin asıl sahıbı benim imajı yolladı. Ah kafaaaam diyorum sımdı olsa neler der neler yapardım. Bunları anlatıyorum ki sana en güzel zamanlarını gereksiz kişiler için kendine zehir etme. Çocuğunun huyunu sen biliyorsun karıştırma uyuması gerekiyorsa uyuyacak. Uyanınca gelıp sevsinler

Sanki kayınvalideniz yeni doğum yapmış da lohusa gibi takılıyor.

Yok kesinlikle böyle bir niyetim yok.cunku bu tarz huzursuzlukları hep yaptı.esimle sustuk zamana bıraktık ama şimdi bizim için en değerli şey var bebeğimiz.Aile olarak bize saygı duymalılar.Esimde ailesi ile konuşmak istiyor tek tek anlatıp beni anlayanlar yanında olur gerisi önemli değil diyor

Doğumumdan sadece 1 gün sonra millete çay servisi yapıyordum
Kuzum gerçekten merak ediyorum, burada bunu çok okuyorum, neden yapıyorsunuz? Mecbur değilsiniz , ayıp değil günah değil, bilakis size onun yaptılrılması günah. Yani farzedinki sizden beklentiye girilmiş
(lohusa kadından böyle bir beklentiye girmiş olanlar zaten insan değildir, değil çay bir kaşık su vermem) bile olsa bi tarafınızı yayıp neden yatmıyorsunuz.

Malesef bendekinde de öyle tavır var ama karşılığını bulamıyor.Bulamadigi içinde kendi kendine triplere giriyor tipli sizin kayinvalideniz gibi.Halbuko onlarda yaşadı bu süreçleri empati bu kadar zor olmamali

Ah diyorum ya canım içimde yara zaten nasıl böyle bi eziklik yaptığım. Kadın çağırdı milleti. Telefonda duyuyorum ay gelin lütfen gelin hayır hayır gelin beklıyorum burdayız diye millete ısrar ediyor. Sonra bana gelmiş dıyor ki çok ısrar ettiler bsıey dıyemedim. Benim duyduğumdan habersiz. Ben yapmasam kendi annem millete servis yapacaktı annemi ezdirmemek için kendimi ezdirdim. Çünkü kayınvalidem asla yerinden kalkmadı. Benim annem de kalp kırmaz kalk sende yardım et diyemez. Ama su an o kadar pısmanım ki su aklımla o zamana donmek isterdim. Tam da dedigin gibi hareket ederdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…