Haksizliga ugramis hissetmek

Benim bebeğinde kolik ve anlamıyorlar anlamalarını.Bebek bu ağlar siz abartıyorsunuz diyorlar.Cocuk katılıyor bunu görmedikleri için onlara göre biz evhamliyiz.Bos bulduğum an süt de sagmam gerekiyor.Onlar geldiğinde odaya girdim diye de tavır yaptılar.kayinpederim de varken yapacağım işi duyurmam mi gerekiyor.ilk gelin ve ilk torun malesef benimle görüyorlar çoğu şeyi.ama empati çok önemli

Çok şükür evet yanımda destek bana.Ama üzülüyorum su pandemi zamanında ve eşimde hala ise dönmemişken ve bununda stresini yaşarken su durumları yaşamak çok üzücü

Aman kardese bak. Ona mi kalmis insanlari terbiyesiz demek. Hadsiz. Benim kardesim olsa "🖕 aha sana terbiyesiz" derim ve bu konuda daha muhatap olmam. Bazen benim annem de dram moduna girebiliyor. Yüz vermiyorum o zaman, cünkü dozu artiriyorlar bu sefer. Esiniz durusunu bozmasin.

Evet haklisiniz eşim ne benim lafimla anne babasına gider bisey der ne anne babasının lafiyla gelip beni uzer.Olan şeyleri makul duzeyde degerlendirebiliuor ççokşükür.Benim ailem birliği sever su pandeminden önce gelinir gidilir yemek toplantıları olur iftarlar yapardık.Esimde çok sever ve kendi ailesinden de hep böyle olsin istedi.Ama o istedikçe hep geri cevrildi.onun ailesi tarafından tek bırakılmasına uzuluyrm o ben üzülmüyorum demek ki görmem.lazimmis desede belki icind3n üzülüyordum.

Ah diyorum ya canım içimde yara zaten nasıl böyle bi eziklik yaptığım. Kadın çağırdı milleti. Telefonda duyuyorum ay gelin lütfen gelin hayır hayır gelin beklıyorum burdayız diye millete ısrar ediyor. Sonra bana gelmiş dıyor ki çok ısrar ettiler bsıey dıyemedim. Benim duyduğumdan habersiz. Ben yapmasam kendi annem millete servis yapacaktı annemi ezdirmemek için kendimi ezdirdim. Çünkü kayınvalidem asla yerinden kalkmadı. Benim annem de kalp kırmaz kalk sende yardım et diyemez. Ama su an o kadar pısmanım ki su aklımla o zamana donmek isterdim. Tam da dedigin gibi hareket ederdim
Kadını tanımam etmem ama şunu okuyunca acaip yükseldim, gerçekten vicdansız ve insanlıktan nasibini almamış.

Yeni dogum yapmış bur kadina her anlamda destek olunmali zaten..Tanimadigim biri yeni dogum yapmis olsun, evine bir ogun yemek yapar gotururum yani..Kayinvalideniz cocuk gibi pis pislanmak mi ıstiyor??Koskoca kadininin yaptigina bsk

Dikişlerimi,Ne kadar kilo aldigimi, çatlağımı daha çok merak etti nasil olduğundan çok.sutun yok demeler zaten çabası.bir insan neden hatasını neden kabul etmez.diğer oğullarını arayana kadar benim esimi arayıp konuşsalardı bunlar olmayacaktı.

Ay bırak kuserse kussun. Eşin de kardeşleri ile olan konuşmaları sana yansıtmasın, kendi idare etsin. Hem çocuk bakıp hem kayınvalide peşinde dolanacak halin yok..aynen böyle soyle eşine.

Herkesin her hareketini kafaya takmayin,bu bir hastalik psikolojik destek alin,umursamadikca duzelecek ,
Insan herşey icin hesap vermez ,co ugunu uyuttuysan kimse uyandirmamali,ikiz bebeklerim var sikiysa uyandirsinlar ,uyutmak icin kimse bana guvenmesin sonra

Hesap vermeyi dusynmuyorum anlayan yok zaten.herkes başına gelmeden konuşuyor.Esimin iki kardeşi var bakalım onlar neler yaşayacak.Allah herkesin kalbine göre versin.Onlara göre bebekler ağlar uyur.uyanirsa bi daha uyur.Ama kriz anını görmeyi bırakın ne zaman uyutmuş.gaz sancıları başladığında hiç olmadi.ne kadar zor anlamaz.cocuk emdikten sonra gaz çıkardığında bile şaşırıyor.Bizde böyle yoktu diye.

Merhaba arkadaşlar,he kendim hemde eşim açısından haksızlığa uğramış hissediyorum.Bundan 2 ay once doğum yaptım.Kayinvalidem o 1 hafta bizde kaldı.Sagolsun yemek ve bulaşık da bize destek oldu.Ben toparlaninca evine döndü.Daha sonra haber vermeden cat kapi kayınpederimle eve gelmeye başladı.Basta bisey demedim.Ama bu durum hep olmaya başlayınca eşim annesiyle konuştu.Anne haber verseniz evde olmayabiliriz ,doktora gidebiliriz ,malum ev hali olabilir falan diye.Ne sorun mi oldu diye baya bi tepki verdi.O günde bebegim durmaksızın sürekli ağladı,hiç uyumadı.Aglamaktan katıldığı zamanlar oluyor ve öyle olduğunda bacak ve kollarında morarmazlar başlıyordu.Hatta o dönem cçocuk kardiyolojisinr götürdük biliyorlardı.Haber vermeden geldikleri o gün yine bebegim çok agladi,saatler sonra uyuttum.Bizlsr oturduk sohbet ettik.o sırada bebegim uyumaya devam etti.biz sevemeyecek miyiz diyip kundagini açmaya çalıştı.esimde anne zor uyudu uyanınca çok ağlar basını sev çok hırçın dedi.bende onlar cay içerken mutfağı toplayayım dedim.bi baktım kayinvalidem çantasını aldı hiç birşey demeden eşini bile beklemeden cıktı gitti.ne bi hoscakal ne bi selam hiç bisey demeden bastı gitti.Kayinpederimr baba annem galiba darıldı ama sen görüyorsun durumu dedim.annen bu sen üzülme suT veriyirsun falan diye teselli etti.bize oğluna küstü.aramadi hatta eşimin onu arayıp özür dilemesini bekliyor.esimin kardeşleri arayıp sürekli annem çok ağlıyor ara sir olmaz dediler.Esimde annesinin bu fevri tavırlarından çok yorulduğu için ben kimseyle kuş değilim ona ayıp birseyde yapmadım gelene kapım açık konuşmak isterse bu konuyu konuşurum dedi.esimden 4 yaş küçük kardeşi de saygisizsiniz kendi anne baban senin için neler yaptı sen aileni rezil ediyorsun falan demediğini bırakmamış.ufak bir mevzudan nerelere gelindi.cok üzgünüm.evden bi anda ciki9 gidecek hiç birşey yapmadım yapmadık suçlanan biz oluyoruz.
Eşinize helal olsun.Benegınıze odaklanın.Eşiniz en guzel cevabı vermıs zaten.

Hamile bir kadına ,yeni doğum yapana kv yada kp tarafından böyle dengesiz hareketler niye yapılır ki bazıları hobi halıne getirmiş heralde huzursuzluk çıkarmayı sevıyor ev sahibi yada doğum yapanmış gibi davranıyor...Büyük büyüklüğünü bilmedikten sonra peşinden gitmek kendi değerinizi düşüyor akıl noksanlığı yaşayana ne yapsanız nafile

Çok doğru.Anlayacaklarindan değil ama eşim konusucam diyor benim yanında olanlar olur anlamayanlar için yapacağım birşey yok diye düşünüyor.Ben bu olanlari unutmam hele de söylenenleri.cunku bazı zamanlar geri gelmiyor.tıpkı dugunumde olanlar gibi.Ama evlat bambaşka.bizi üzen şey ona yansıyor.

Umarım verilen tepkileri doğru anlarlar.Acikcasi sürekli kendi etrafında dünyayı dönen sanan kayinvalidem anlar mi bilmem ama benim ve dolayısıyla bebegimin etkilendiği açık.

Malesef, iki bulaşık yıkadı bi kap yemek yaptı diye sanki sana hazineler bağışladı gibi hissedip kendilerin de herşeyi hak görüyorlar. Sinir oluyorum böyle anlayışsız insanlara.
Çat kapı gelmesi vs neyse ona bi derece eyvallah da şu çocuk sevicem diyip uyandıranlara ayar oluyorum bende çok yaşadım, en anlamsız mevzu.

O çocuğu sırf sevicem diye uyandırırken gerçekten ne düşündüklerini merak ediyorum.

Mesafe koy anacım mesafe.
+1

Merhaba tekrardan son durumu paylaşmak istedim.Esim ailesiyle konuştu,hiç birsey yokmus gibi sen bana kirildim ve tavır aldım dediğin için küstüm demiş annesi.Ben anneyim alttan almanız lazım beni falan demiş.Sanki başkalarını arayıp ağlayan ve insanları eşime dolduran o değilmiş gibi.Hic birşey anlatamamış ben anneyim duygusalim üzülüyorum öteye hiç birşey söylememiş.esimin kardeşinin yaptığı hadsizlik için de ben mi söyledim böyle biseyi demiş.Yaptiklarinin hic farkında olmayan biri.Evden çıkıp giden ve günlerce arayıp sormayıp aranmak icon insanları araya sokan ağlayan sızlayan o değilmiş gibi.sanki biz bu dünyayı yaşamıyoruz bu kafadan bende istiyorum
Ah ne güzel ya yap et dilinle ,hareketlerinle yarala sonra ben ne yaptim ki diye safliga yat.Çok yazik ki kacak güreşen ve kendini bile başkalarını arkasına alarak dolduran ve bunlarla seni muhattapneden insanlar var.Degmez

Aaa kv hakli! Iki ay olmus neden el öpmeyi ogretmediniz cocuga.. kalkip opseydi oyunlar oynasaydi.. babanne dede gelmis uyuyup duruyor. Olacak sey mi..

yap et.. ben anneyim de bitsin ne guzel. anne gibi yetiskin gibi davransin oyle saygi gormek istiyorsa. Cocuk gibi kusen cocuk gibi muamele gorur.

Arkadaşlar merhaba,Galiba ben akıllanmayacağım.Tum konuda bahsettiğim şeyleri bi kenara bıraktım.Bugun içimden kv ve up kandil.icin aramak geçti.Annemde bırak üzerinde kalmasın ara sadece kandillerini kutla kapat.onlar utansın dediler.Bende sadece kandil için arayıp kapatacaktım.kp normal kısa bi konuşma oldu.musaitse annemi de kutlayayım dedim.Hal hatır soruldu ben söyledim tamam iyi akşamlar diyrm annelik nasıl?seni tanıyor mu artık? Bebegim Eşimin kardeşini yabancılamisti o da evde söylemiş.Bana sorduğu soruya bakin.evet pişman oldim.Galiba içten içe onlar utansınlar istedim.Bos.Aksine sanki bunlar olmamis gibi konuştular birde saçmaladılar.Ve şimdi ağlayıp duruyorim.yanlis yaptım çok sinirim bozuldu.

Back
X