haksızlığin verdiği acı. ..

ISSIZZ

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
3.792
15.481
Merhaba arkadaşlar
uzun bir aradan sonra tekrar sizlerden yorum almak istedim. ..
vereceğiniz fikirlere çok ihtiyacım var...
ben yurt dışında yaşıyorum eşim de bende çalışıyoruz. . allaha şükür durumumuz iyi fakat kiradaydik.
bir ay önce ev aldık ve tasiniyoruz şuan...
bi ablam var türkiyede kendinin evi ve kira geliri var durumu çok iyi. .. Allah daha iyi etsin. ..
geçen gün babam ablama para yardiminda bulunduğunu ve mobilyalarini yenilemek için bir miktar para verdiğini söyledi... arkasından bana tasindinizmi bittimi işiniz dedi... paran yetmediyse borç verebilirim dedi... ben şok oldum ..ablama öylesine veriyor ...bana borç.. çok bozuldum dün geceden beri aklimda... içim acıyor. .. istemem gerek yok sen faiziylede geri istersin şimdi diye dalga geçtim anlasın diye bozulduğumu... ama içim içimi yiyor... bunu söylemek istiyorum ablamın kira geliri var ona yardım ediyorsun evine. .. benim evim için borç veriyorsunn... demelimiyim sizce içim acıyor. .. haksızlığa dayanamıyorum. .. elde ne varsa eve gitti zaten. .. yardımda bulunmuyor borç veriyor YAZIK. ..
BU arada babamın durumu çok iyi...
kusura bakmayın uzun oldu. ..
Yorumlarınızı bekliyorum...

Bence söyleyeceğinizi şaka yollu söylemişsiniz zaten. Anne babaların hangi evlatlarına ne kadar yardımda bulunacakları onlara kalmış bir şey. Sonuçta siz de artık kendi ayaklarınız üzerinde durabiliyorsunuz.

Merhaba arkadaşlar
uzun bir aradan sonra tekrar sizlerden yorum almak istedim. ..
vereceğiniz fikirlere çok ihtiyacım var...
ben yurt dışında yaşıyorum eşim de bende çalışıyoruz. . allaha şükür durumumuz iyi fakat kiradaydik.
bir ay önce ev aldık ve tasiniyoruz şuan...
bi ablam var türkiyede kendinin evi ve kira geliri var durumu çok iyi. .. Allah daha iyi etsin. ..
geçen gün babam ablama para yardiminda bulunduğunu ve mobilyalarini yenilemek için bir miktar para verdiğini söyledi... arkasından bana tasindinizmi bittimi işiniz dedi... paran yetmediyse borç verebilirim dedi... ben şok oldum ..ablama öylesine veriyor ...bana borç.. çok bozuldum dün geceden beri aklimda... içim acıyor. .. istemem gerek yok sen faiziylede geri istersin şimdi diye dalga geçtim anlasın diye bozulduğumu... ama içim içimi yiyor... bunu söylemek istiyorum ablamın kira geliri var ona yardım ediyorsun evine. .. benim evim için borç veriyorsunn... demelimiyim sizce içim acıyor. .. haksızlığa dayanamıyorum. .. elde ne varsa eve gitti zaten. .. yardımda bulunmuyor borç veriyor YAZIK. ..
BU arada babamın durumu çok iyi...
kusura bakmayın uzun oldu. ..
Yorumlarınızı bekliyorum...
Ablan çalışmıyor, sen çalışıyorsun diye öyle yapmıştır belki. Bilemedim şimdi. Aileler geliri de olsa çalışmayanın üstüne daha çok düşüyorlar sanırım maddi anlamda. Doğru mu, yanlış ama yapabiliyorlar işte.

Ablan çalışmıyor, sen çalışıyorsun diye öyle yapmıştır belki. Bilemedim şimdi. Aileler geliri de olsa çalışmayanın üstüne daha çok düşüyorlar sanırım maddi anlamda. Doğru mu, yanlış ama yapabiliyorlar işte.

calismasa bile iki ayrı kira geliri var eşi çalışıyor ve kendi evininde borcu yok. ..
haksızlık yapıyor babam bana. ..
bizde zor durumdayız ev aldık ama sıfıra düştük... zaten versin demedim bana para borç bile ver demedim... ama bana borç diyip iki dakka sonra ablana para verdim evini yeniliyor demesi zoruma gitti. ..
sanki ben başkasının çocuğu yum ablam onunda. ..

calismasa bile iki ayrı kira geliri var eşi çalışıyor ve kendi evininde borcu yok. ..
haksızlık yapıyor babam bana. ..
bizde zor durumdayız ev aldık ama sıfıra düştük... zaten versin demedim bana para borç bile ver demedim... ama bana borç diyip iki dakka sonra ablana para verdim evini yeniliyor demesi zoruma gitti. ..
sanki ben başkasının çocuğu yum ablam onunda. ..
Baban da aynı dedem gibiymiş. Teyzemin 10.000 lira geliri var, halen onun her şeyini onlar alıyor. Annem ses etmiyor ama benim bile sinirlerim bozuluyor. Var böyle ayrımcı aileler. Allah sabır versin. Bizimkiler de erkekleri kayırıyor ve maddi anlamda fazlasıyla destekliyorlar. Ama ben alıştım. Ses etmiyorum. Sonuçta ikisi de kardeşim.

Belki ablana da borç vermiştir.. hibe olarak verdiğini söyledi mi?

ben anladım sizi, mesele vermek zorunda olup olmaması değil evlat ayırımı olarak düşünüyorsunuz.. ama bence babanız size öylesine söylemiştir, eminim sizden de geri almayacaktır.. bugüne kadar hiç geri aldı mı mesela ?

Belki ablanizeda borç olarak vermistir ama sizle konuşurken ablanada borç para verdim iste demek yerine ablanada para verdim ddemiştir belki.. Keşke sorsaydiniz neden boyle yaptigini en azindan içinizde kkalmazdi

1- Ablanıza da borç olarak vermiş olabilir.
2- Sizi kırmamak için borç olsun demiş olabilir.
Yerinizde olsam aç kalmadıkça kimseden bir şey istemem. Bu tarz şeylerin hayır getirdiğini görmedim.

Hayır borç vermedi çünkü her sene bir miktar para veriyor ablama ama ISSIZZ çalıştığı için gerek duymuyordu bana hibe yapmasına. .. şimdi durum farklı onun evini dizdi ben sıkıntı çekiyorum haksızlık... ev alana herkese yardım eder benim babam başkalarına bile. .. bana neden el almadı da borç vermek istiyor çok zoruma gitti. ..

Yurt disinda yasiyorsunuz diye sixi cokmu kazaniyor saniyor acaba..bende bu haksizliga uzulurdum ama ablama hibe bana niye borc diyemezdim..gururumdan sanirim..

Yurt disinda yasiyorsunuz diye sixi cokmu kazaniyor saniyor acaba..bende bu haksizliga uzulurdum ama ablama hibe bana niye borc diyemezdim..gururumdan sanirim..

yok söyledik bütün paramizi eve verdik şuan sifirdayiz...
bende bazen diyorum söyleyeyim sonra gururum ağır basıyor...
içim içimi yiyor böylede. .. ne yapacağımı şaşırdım... kırmak da istemiyorum babamı. ..
Eşimde diyor önce borç diyip verecek belki geri almayacak diyor... bilmiyorum yaaaa. ..

X