Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır

glnckn

Guru
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2009
148
7
318
35
İstanbul
Merhaba. 3 yıldır aynı firmada çalışıyorum.aynı odada 3 bayan çalışıyoruz . bugün 23 Nisan ve patronumuz siz çocukmusunuz diyerekten izin hakkımızı gasp etti. Anasınıfında çocuğu olan bir arkadaşımız ise gösterisine katılmak için yarım gün izin istedi ve tam gün gelme dedi patron ! ben partime çalışıyorum üniversite öğrencisiyim. öğleden sonra arkadaşa msj attım yarın geliyormuyuz yada tatil mi diye. diğer arkadaşın tüm gün gelmeyip bizim çalışıcagımızı duyunca çıldırdım ve o an ki sinirle yazdığım mesajı , izinli olacak arkadaşa gönderdim yanlışlıkla. Haliyle bozuldu ama sadece yanlış kişiye gönderdin dedi. uzamadı konu fakat biliyorumki yarın gelicek ve tartışma yaşanacak. Buda olabilir, haksızlık yapıldığını dile getiririm ama okul olduğu için saat konusunda patronum bana esneklik gösteriyor . şimdi ise konuyu anlattığım kişiler bana onlar senin okul durumunu idare etmiş bişey demeye hakkın yok diyorlar. ama içim içimi yiyor. bu resmi tatil . ne yapmalıyım arkadaş bir şey dediğinde susmalımıyım. iş konusudna cok egosu olan biri ilk haksızlık değil bu yapılan. yoksa bana yapılan iyiliğe karşı susmalımıyım ? umarım tam olarak sıkıntımı anlatabilmişimdir.

Bence biraz büyütüyorsun.Anaokulunda olan bir cocuk var ve tabiki annesini yanında isticek.Anneside yanında olmaz zorunda.Onlarda sizi idare ediyordur.Sizin okulunuz hep var izne ihtiyac duyabilirsiniz ama bu gbi aktiviteler sende 2 yada 3 kere olur.Bence cok ayıp etmissiniz.Ozel sektorlerin cogu bugun clısıyo zaten..

özel sektordeysen herşeyi yaparlar,tabi firmanın insiyatifine bağlı..bende sabah 8.30da geldim işe boş boş nette takılıyorum ne tel çalıyor ne müşteri geliyor:31::31:

Bence biraz büyütüyorsun.Anaokulunda olan bir cocuk var ve tabiki annesini yanında isticek.Anneside yanında olmaz zorunda.Onlarda sizi idare ediyordur.Sizin okulunuz hep var izne ihtiyac duyabilirsiniz ama bu gbi aktiviteler sende 2 yada 3 kere olur.Bence cok ayıp etmissiniz.Ozel sektorlerin cogu bugun clısıyo zaten..

Bahsettiğim arkadaş uyanıklık yapark aldı izini en cok sinirlendiren bu aslında ve normalde biz bir iş için izin istediğimizde bin bir sorun çıkarır ve sürekli arar nerdesn ,gecikiyosun fln diye. çok yoruldum der izin alır vs. halbuki yaptıgıda pek fazla iş yok. ben işgüzarlık yapılmasına cok kızdım bu olayda

keşke mesajı gönderirken kime gönderdiğine dikkat etseydin.

arada böyle istisna durumlar olabilir normal sonuçta anaokulunda çocuğu varmış izin almış bu çok da haksızlık gibi gelmedi bana.nasıl ki sen okuyorsun bu yüzden sana da yardımcı oluyorlar çalışma saatlerinde o da yılda bir kez olan 23 nisan sonuçta.

artık düşünceni açıkla böyle düşünmüştüm de çok üsteleme ya da çok geri adım atma konuyu kapatmaya çalış bence.

iyide bu adı üstünde resmi tatil resmi kurumların tatili yani.siz cafe tarzı biyerde çalışıyosanız tabi ki tatil olmıcak.oldu olucak ülkeyi kapatıp gidelim.
ve evet büyütmüşsünüz sonuçta o bi çocuk ve annesi yanında olcak törenden sonrada birlikte birşeyler yaparlar sonuçta çocuk bayramı.ve sizide idare ediyolarmış onlarda olay çıkarsın o zaman bunu ettiginiz gibi bizide idare edin diye.bu durumda işten atılanda siz olursunuz.
ve o mesaj bana gelseydi yanlışlıkla öyle laflar söylerdim ki size yerin dibinden çıkamazdınız.kadın insaflıymış.

evet bugün resmi tatil ama ben de çalışıyorum.:ssz::31::31: Özel sektörün cilvesi de bu !!!

sen ve ben gibi çalışan bir sürü arkadaşımız var.

ayrıca kendi kendini yok yere dolduruşa getirdiğini düşünüyorum.. Sen de bir bayansın onun öncesinde sen de çocuk oldun kutlamalarda anneni ya da aile bireylerini gördüğünde kendini daha güvende güçlü hissetmez miydin?

her çocuğun hakkı bayramını ailesi ile geçirmek. bence yok yere polemik yapıyorsun kaldı ki part time çalıştığın halde sana esneklik gösterilmiş. Pireyi deve yapmayın lütfen.

keşke mesajı gönderirken kime gönderdiğine dikkat etseydin.

arada böyle istisna durumlar olabilir normal sonuçta anaokulunda çocuğu varmış izin almış bu çok da haksızlık gibi gelmedi bana.nasıl ki sen okuyorsun bu yüzden sana da yardımcı oluyorlar çalışma saatlerinde o da yılda bir kez olan 23 nisan sonuçta.

artık düşünceni açıkla böyle düşünmüştüm de çok üsteleme ya da çok geri adım atma konuyu kapatmaya çalış bence.

ah cnm keşke yılda bir kez olsa. sürekli birşeyleri bahane edip izin alıyor . aynı şeyi biz yapsak emin ol oda sorun çıkarır bir hafta surat asardı laf söylerdi. haklısın msjı ona göndermem kötü oldu ama o anki sinirle dikkat etmedim :s ben haksızlıga gelemiyorum

özel sektörde resmi tatil falan duymadım ben . bankalar anca kapalı oluyor . ben memurum bende tatilim . ama özellerdetatil yok . sen büyütmüşsün . adam insiyatif kullanmış çocuklu bir kadına bir gün izin vermiş başka gün de sana verir .

iyide bu adı üstünde resmi tatil resmi kurumların tatili yani.siz cafe tarzı biyerde çalışıyosanız tabi ki tatil olmıcak.oldu olucak ülkeyi kapatıp gidelim.
ve evet büyütmüşsünüz sonuçta o bi çocuk ve annesi yanında olcak törenden sonrada birlikte birşeyler yaparlar sonuçta çocuk bayramı.ve sizide idare ediyolarmış onlarda olay çıkarsın o zaman bunu ettiginiz gibi bizide idare edin diye.bu durumda işten atılanda siz olursunuz.
ve o mesaj bana gelseydi yanlışlıkla öyle laflar söylerdim ki size yerin dibinden çıkamazdınız.kadın insaflıymış.

evet idare ediyorlar ve buyzden çoğu şeyde sustum .ayrıca partime çalışıyorum ve şartlarımda partime a göre.Birikmişlik olduğu için artık çok gözüme batıyor. çünkü bunun altında kalmışlığı yaşıyorum haksızlıklara susarak artık.ne olursa onlar iyilik yaptı sus diye yutuyorum. elbette cocugu ile olucak bunu abes karşılamıyorum ama bize yarım gün gelmem deyip tam gün izin istemek de onun ayıbı olmuyormu. belkide abartıyorum ama dediğim gibi birikMişlikten bir süre sonra çok göze batıyor ufak şeylerde.

Olayı siz büyütmüşsünüz sonuçta özel sektör..
Bende önceki işyerimde resmi tatillerde çalışmazdım.
Şimdi ki işim de ise çalışıyorum hemde sabah 8:30 geldim yaptığım bir iş var mı yok :ssz:
Sakin ol yarın da arkadaşın üstüne çok gelirse gereken cevabı verirsin :34:
Ama önce sakinleş :7:

Olayı siz büyütmüşsünüz sonuçta özel sektör..
Bende önceki işyerimde resmi tatillerde çalışmazdım.
Şimdi ki işim de ise çalışıyorum hemde sabah 8:30 geldim yaptığım bir iş var mı yok :ssz:
Sakin ol yarın da arkadaşın üstüne çok gelirse gereken cevabı verirsin :34:
Ama önce sakinleş :7:

zaten sorun izin kullanmamamız değil. sorun eşitlik olmalıydı. çocuğu , yorgunluğu , işini gücünü bahane ederek yeterince izin kullanan biri sonuçta bahsi geçen.

patronlar her şeyi yapar ne yazık ki. ben de resmi bir kurumdayım aslında (üniversite) ama ben de işteyim şu anda. hatta burada ne kantin ne de yemekhane açık o yüzden aç kalmayalım diye resmen erzak taşıdım bugün iş yerime...

ttabi tatil olup olmaması değil konu ama ne yazık ki böyle zamanlarda koparan koparıyor izni. yapacak bir şey yok. sen eğer part time çalışıp diğer haklarını da ona göre kullanıyorsan, o full time çalışıp her şeyi ona göreyse, kızmakta haklısın bence. ama ikiniz de parttime ise ve sen okuluna bolca izin alıyorsan o almıyorsa, o da ayrı. bence boşver, nerede olursan ol bu tarz sorunla yaşıyorsun zten :(

patronlar her şeyi yapar ne yazık ki. ben de resmi bir kurumdayım aslında (üniversite) ama ben de işteyim şu anda. hatta burada ne kantin ne de yemekhane açık o yüzden aç kalmayalım diye resmen erzak taşıdım bugün iş yerime...

ttabi tatil olup olmaması değil konu ama ne yazık ki böyle zamanlarda koparan koparıyor izni. yapacak bir şey yok. sen eğer part time çalışıp diğer haklarını da ona göre kullanıyorsan, o full time çalışıp her şeyi ona göreyse, kızmakta haklısın bence. ama ikiniz de parttime ise ve sen okuluna bolca izin alıyorsan o almıyorsa, o da ayrı. bence boşver, nerede olursan ol bu tarz sorunla yaşıyorsun zten :(

3 yıldır burdayım ve 2-3 defa ancak izin istedim. mali müşavirlk sınavına hazırlanıyorum diye 1 hafta izin aldı ve diğer arkadaşın amelıyat tarıhını erteletti bunun için. böylede bencil biri. işgüzarlığa ve diğer insanların aptal yerıne konması çok can sıkıcı.

eğer konunda bahsettiğin gibi öğrenciysen ve patronun iş saatlerinde sana esnek davranıyorsa ( konunda dediğin cümle buydu )

Bana haksızlık yapan sensin gibi geldi.

Sonuçta o bayan sadece bugün izinli,

ama onun sahip olmadığı esnek çalışma saatlerine sen sahipsin.

Ve buna rağmen hala daha fazla, daha fazla istiyorsun.

Ben de öğrenciyim part time iş bulmanın sıkıntısını biliyorum yani

Hazır bulmuşken daha fazlasını talep etmen saçma geldi bana..

Ayrıca resmi tatil bu ama özel sektörde olanlar tabi ki çalışıyor.

Sonuçta dünyanın duracak hali yok tatil diye..

3 yıldır burdayım ve 2-3 defa ancak izin istedim. mali müşavirlk sınavına hazırlanıyorum diye 1 hafta izin aldı ve diğer arkadaşın amelıyat tarıhını erteletti bunun için. böylede bencil biri. işgüzarlığa ve diğer insanların aptal yerıne konması çok can sıkıcı.

Madem tüm bunlar bu kadar sorun teşkil etti. Toplantı yapın işyerinde rahatsızlığınızı dile getirin. Onlar sizin sorununuzu bilmeden nasıl çözüm üretilebilir.

ah cnm keşke yılda bir kez olsa. sürekli birşeyleri bahane edip izin alıyor . aynı şeyi biz yapsak emin ol oda sorun çıkarır bir hafta surat asardı laf söylerdi. haklısın msjı ona göndermem kötü oldu ama o anki sinirle dikkat etmedim :s ben haksızlıga gelemiyorum

sürekli yapıyor olması kötü tabi ki ama sen çalışma şartlarından memnunsan bence çok takma.:36:

şimdi üstüne gitsen ortam gerilir.gergin bir ortamda da çalışmak hoş olmaz.bence sen sadece kendinle ilgilen.bir işin olduğunda sen izin alabiliyor musun maaşın çalışma saatlerin nasıl işinden memnun musun sadece bunları düşün.

başkası ne yaparsa yapsın canım nerede eşitlik var ki??

Madem tüm bunlar bu kadar sorun teşkil etti. Toplantı yapın işyerinde rahatsızlığınızı dile getirin. Onlar sizin sorununuzu bilmeden nasıl çözüm üretilebilir.

3 yıldır tek bir toplantı yapılmadı bu işyerinde ve sürekli sıkıntılarımız var diye dile getiriyoruz. işten cık ozaman diyebilirsiniz bunu istiyorum ama patron ben sana emek verdim okuttum bırakıp çıkamazsın diye vicdan yaptırıyor bana.

Aynen bende çalışıyorum, özel sektör için bi kurban, bir de ramazan var tatil için..:ssz:

sürekli yapıyor olması kötü tabi ki ama sen çalışma şartlarından memnunsan bence çok takma.:36:

şimdi üstüne gitsen ortam gerilir.gergin bir ortamda da çalışmak hoş olmaz.bence sen sadece kendinle ilgilen.bir işin olduğunda sen izin alabiliyor musun maaşın çalışma saatlerin nasıl işinden memnun musun sadece bunları düşün.

başkası ne yaparsa yapsın canım nerede eşitlik var ki??

aslında bütün sorun bayanların iş hayatındaki tatmin edemedikleri egolarından doğuyor. o bize üstünlük kurmaya çalışıyor ve bunun sonucunda çatışmalar yaşanıyo. dediğim gibi birikmiş sorunlar çok ve bunlar patlama noktaları. sadece yaşanan bu izin konusu olsaydı amenna der hakverirdim arkadaşıma.

Back
X