• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haksz mym?

Kim olursa olsun,ailemden,dışarıdan,olay önemli önemsiz iki tarafı da dinlemeden fikrimi söylemem
Önceleri sevimsiz karşılandı sonraları haklılığım anlaşıldı
Henüz küçücüktüm ..Annemi,arada babamı çekiştirirken hatırlarım.Arkadaşları da ara bulacaklarına iyice doldururdu onu.(İyi arkadaş önemlidir,o arada onu da öğrenmiştim)
Sonu gelmez kinleşmeler başlardı aralarında..Öyle seviyesiz tartışmalar olmazdı ama birbirlerine kırgın,kızgın,küs gibi yaşarlardı çoğu kez.
Anne hep haklıdır ya... Çocuksunuz,anne ne derse doğrudur o yaşlarda..
Baba sabah işe gider,akşam eve bir karış suratla döner ya..Anne bütün gün söylenmiş,bir ümit kocasının güler yüz ile geleceğini ummuş(Sanki anne güler yüzle karşılamış gibi)...
Baba konuşmadığı,içini dökemediği,derdini anlatamadığı için hep onu suçlardık... İki kız kardeş.
Yıllar geçip babamın yaşanmışlıklarını öğrenince,onunda kendine göre ne kadar haklı olduğunu gördüm...
O gencecik yaşımda,zorda olsa kızsalar da,kırılsalar da...FİKRİMİ SORARLARSA...İki tarafı da dinler Haklıysa haklı,haksızsa haksızsın derim ....Haksız mıyım???

Milletime ne oldu... Ben,sen diye ikilem... Bencillik ön planda,yardım severlik yok oldu.
Yapılan güzellikler kıskanılır,Açık bulundu mu ukalaca atlanır oldu
Ata sözlerimiz unutuldu ..
Kutsal kitabımızdaki övgü dolu sözler okunmaz ,okunduysa anlaşılmaz mı oldu?
Kafa salla,herkes haklı,Arkadan konuşmak moda mı oldu?
Hırs,rekâbet,kıskançlık revaçta. Merhamet,duygusallık,özveriye ne oldu?

Güzel haftalar dileği ile Yeşilimin duyguları
a.s.

canım ablam yeşillerin kraliçesi ne güzel anlatmışsın haklı ve haksız olma durumunu herkes kendini düşünür ve kollar oldu diğer insanların haklarını kim koruyacak haksızların cezasını kim kesecek

canım ablam yeşillerin kraliçesi ne güzel anlatmışsın haklı ve haksız olma durumunu herkes kendini düşünür ve kollar oldu diğer insanların haklarını kim koruyacak haksızların cezasını kim kesecek

Nilbera..Hepimiz birilerini kollar,korursak daha ahenk içinde oluruz..
Hep bana,hep bana olunca kaybeden yine onlar oluyor.Bencillik
Haksızların cezasını kim verecek...Tabiki zaman...
Sağol yüreği kendi gibi güzel insan

TEKRAR EDİYORUM
Milletime ne oldu... Ben,sen diye ikilem... Bencillik ön planda,yardım severlik yok oldu.

Demek ki neymiş ??? iki tarafı dinlemeden hiç kimse için ön yargı yapılmazmış ...
Sitede iki gündür tartışılan konu beni biraz yaraladı. Konu nerelere uçmuş nerelere üzüldüm...

Kim olursa olsun,ailemden,dışarıdan,olay önemli önemsiz iki tarafı da dinlemeden fikrimi söylemem
Önceleri sevimsiz karşılandı sonraları haklılığım anlaşıldı
Henüz küçücüktüm ..Annemi,arada babamı çekiştirirken hatırlarım.Arkadaşları da ara bulacaklarına iyice doldururdu onu.(İyi arkadaş önemlidir,o arada onu da öğrenmiştim)
Sonu gelmez kinleşmeler başlardı aralarında..Öyle seviyesiz tartışmalar olmazdı ama birbirlerine kırgın,kızgın,küs gibi yaşarlardı çoğu kez.
Anne hep haklıdır ya... Çocuksunuz,anne ne derse doğrudur o yaşlarda..
Baba sabah işe gider,akşam eve bir karış suratla döner ya..Anne bütün gün söylenmiş,bir ümit kocasının güler yüz ile geleceğini ummuş(Sanki anne güler yüzle karşılamış gibi)...
Baba konuşmadığı,içini dökemediği,derdini anlatamadığı için hep onu suçlardık... İki kız kardeş.
Yıllar geçip babamın yaşanmışlıklarını öğrenince,onunda kendine göre ne kadar haklı olduğunu gördüm...
O gencecik yaşımda,zorda olsa kızsalar da,kırılsalar da...FİKRİMİ SORARLARSA...İki tarafı da dinler Haklıysa haklı,haksızsa haksızsın derim ....Haksız mıyım???

a.s.

süper bir yazı cidden ben bunun sebebini insanların empati eksikliğine bağlıyorum

bilemiyorum, yeşilim, bizde kol kırılır yen içinde kalır, derler. asla herşeyi ifşa etmemek lazım. arkadaşlıklr arasında, bazen özel sırlarda paylaşılır ve bunlar adı üstünde özeldir. bazı şeylerin söylenmemesi gerekir. ben bazı arkadaşlarımın sırlarını bilirim.kırıldığım arkadaşlarım oldu. ama onların sırrı , asla anlatılmayacak ve benle mezara kadar gidecek. ben bu zihniyeti asla anlamadım. o sana açılmış. çok özelini anlatmış. nasıl arkasından herkese anlatırsın.bana ters bunlar ve yaşananlar.....

Son düzenleyen: Moderatör:
Demek ki neymiş ??? iki tarafı dinlemeden hiç kimse için ön yargı yapılmazmış ...
Sitede iki gündür tartışılan konu beni biraz yaraladı. Konu nerelere uçmuş nerelere üzüldüm...
Ben seni hiçbir şeyin yaralamayacak kadar,attığın adımın sağlam olduğu inancındayımYeşilim.Konunun ne olduğunu bile bilmiyorum.Merak da etmiyorum.Şuraya üye olduğumda ilk gözüme çarpan kişi sen ve senin kadar sevdiğim birkaç arkadaşım var.Boşver yola aynen devam!.....Zamanla seni tanıyacaklarından eminim canım!.....

Realist konu ben değilim canım. başkalarıda olsa üzülüyorum iki kişilik konuların başkalarınca yanlış yorumlaması...ııh!

Evet Okypete, bende sır sırdır derim. Üçüncüye söylersen sır olmaktan çıkar.

Back
X