Hala yürümüyor:(

Hymarry

SOLDAKİ SAREE'NİN, SAĞDAKİ HALE'NİN ANNESİ :)
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2009
7.046
40
158
Ayın24ünde 15aya girecek olan ikiz kızlarımdan biri hala yürümüyor,
onu bir dönem hoppalaya koyduk,deli gibi zıpladı,şimdi hala zıplamak istiyor,
yere basıyor fakat tay tay durmuyor,
doktor reflekslerinde herhangi bir problem görmedi,
desteksiz oturması da geç olmuştu,
bunun bir zeka geriliği belirtisi olabileceğini okumak,duymak düşünmek de beni çok üzüyor,
ne yapmalıyım:59:?

cnm sağlıkla ilgisi oldugunu sanmıyorum rahat ol..bende 2 yaşında yürümeye başlamısım:27: ablam ise 6 aylık yürümüş:68:..bazen bebekler ise 3-4 yaşına kadar konusmuyo..içine kötü şeyler getirme..eninde sonuda yürür allahın izniyle..:38:

merak etme canım benim oğlum da 16 aylık yürüdü..ikiz diye bakma olaya..her bebek gelişimiyle farklıdır..bunlar ikiz bile olsa...yürüyecek elbet...kaygılanma..

Benim dayımın oğluda 2 yaşında yürümüştü.Annesi hiç endişelenmemişti üstelik.merak etme doktoruna güven.Problem gözükmüyormuş bak.geç oturmuş geç yürüyecektir belki.Yürümeye teşvik edin ellerinden tutarak.Koltuk kenarlarında falan sıralamasına teşvik edin.Yürümeyecek gibi duruyorlar ama hiç belli olmuyor bir anda yürümeye başlıyorlar.Benim oğlumda aylarca emekledi.13 aylıkken yürümeye başladı.Hiç çaba göstermiyordu yürümek için.Ama bir anda 3-5 adım atmaya sonra 10 adım atmaya başladı ve yürümesi ilerledi.İçiniz rahat değilse başka bir doktorada götürebilirsiniz ama 18. aya kadar normalmiş zaten.

Hymarry canım.her bebek farklıdır.Benim kız 9 aylıkken desteksiz oturmaya başladı,18 aylıkken yürümeye başladı.Yürümeye başladıktan sonra hiç düşmedi yan yan gitmedi,dümdüz yürüdü.Bizim kızlar biraz sağlamcı anlaşılan:1: canları tatlı.Tatlı canını bu konu için sıkma,elbet yürüyecek :71:

ay kızlar Allah sizden razı olsun içime su serpiliyor bunları duyunca,
bir kızım yaşından önce yürüyüp te diğeri böyle olunca gözümün önünde herkes de bişey söylüyor,
kafama çok takıyorum işte,
herşey çok güzel olsun yavrularımız için inşallah:71:

allah korusun,hiç öyle şeyler getirmeyin aklınıza.yoktur bir şeyi kuzucuğun..dr.da bişey yok demiş zaten.rahat olun.bazı bebekler geç konuşur bazıları geç yürür...benim oğlumda 13 aylıkken yürüdü..doktor dahada geç olabilirdi dedi.ben geçmi kaldı diye sorduğumda..içinizi ferah tutun.bir kaç ay içinde yürümesse fizik tedavi uzmanınada gösterirsiniz...sağlıkla büyüsünler inşallah...allah bağışlasın..:nazar:

şimdi 15 ay randevuları var doktorda,
bakalım bizim doktorumuz ne der,
ayyyyy iyi barii

Herkesin anlattığına bakma derim.Her çocuğun bünyesi farklıdır.Annem de 3 kardeşden ikimizin 15 aylık yürüdüğünü söylerdi.
Zekasını dr değerlendirmişdir aşağı yukarı sanırım:)

herkesin anlattığını benim de hassas olduğum bir konu olduğu için dinleyiveriyorum sanırım,
ama bunları da duymak beni rahatlatıyor,
inşallah bir sorun yoktur çünkü henüz doktorun zeka tahmini için erken..

benim kızım 6 eylül doğumlu şu anda 15,5 aylık olmak üzere ama bizimkide hala yürümüyor canım.cekyat masa vs.hertürlü şeye tutunup yürüyor.ayakta 20-30 saniye duruyor ama iş adım atmaya gelince yok.dr kas ve zeka gelişiminde sorun yok .bekleyin diyor ama dediğin gibi beklemekte kolay olmuyor.sanırım çok sağlamcılar.zaten benim kız öyle sağlamcıki babasıyla karşılıklı gel gel dediğimizde babasının elini tutmadan asla benim elimi bırakmıyor.ben 14 aylık yürümüşüm.sanırım genetik faktörlerde etkilidir.ama bu durum benim kızın cenesine vurmuş durumda durmadan konuşuyor.çocuklar ya erken yürür yada erken konuşurmuş.bizimki konuşanlardan.o gücü birazda ayklara verse hiç fena olmıycak:66::66::66:

hmmm vay yavruya bak senn,yürür sizinki 1 aya inşallah,benim diğer kızım da garanticiydi aynı öyle,
sonra sonra cesaretleniyor,
biizmki ayakta da durmuyor,habire sanki hoppalada gibi zıplamak derdinde,
benim de içim buruluyor,hele öbür kızım yürüken öbürü bakıyor arkasından,
bir yere gittiğimizde kucağımda kocaman,hemen yürümüyor mu diye soruyorlar,bakalım doktor ne diycekk

benim kzımda geç yürüdü. 15 aylıkken, merak edilecek bir durum yok. ben de yürümüyor diye dr a götürmüştüm de doktorumuz 17. aya kadar bekleyelim, 17. ayda da yürümezse bir takım testler uygularız ama gerek kalmaz merak etme yürüyecektir demişti ve gerçekten de yürüdü.:65:

benim oğlumun da hiç bir problemi yok çok şükür. vee 1,5 yaşında:) ama yürümüyor hala:) endişelendim baya ama. sağlık problemi olduğuna inanmıyorum. doktor kontrollerinde bi sorun çıkmıyor. ayakta duruyor, elinden tutunca yürüyor. ama kendisi yürümüyor.

doktorumuz gelişim noroloğuna gönderdi..

benim oğlum da 18 aylık yürüdü konuşmasıda geç oldu 3 yaşında yazın konuşmaya başladı sen yine herkesin söyledğine bakma aman yürür vs diye ben oğlumu konuşmuyo diye 2 yaşında doktora götürmüştüm ne zaman yürüdü diye sordu 18 aylık deyince sorun burdan başlıyo işte dedi zekasında problem yok ama gerişim geriliği demişti doktorumuz motor gelişimi dil gelişimi ama şu anda yaşıtlarına erişti şükürler olsun... canınızı sıkmak için söylemedim sakın yanlış anlamayın beni başıma geldiği için anlattım her çocuk farklı gelişiyor siz doktorunuzun söylediklerine uyun sadece herkes diyo ya aman yürür aman konuşur deriz ya bu vakit kaybı oluyo sadece siz doktora götürmkle en iyisini yapmışsınız

haklısın teşekkür ederim..

evet benzer teselliler iyi geliyor insana ama bu bir sorun belli ki,
hele hele bir ikiz kardeşi şakır şakır yürür konuşurken daha belirgin bir şey olduğu ortada,
sabiha paktunadan randevu almaya çalışıyoruz,olmadı bir kaç seçenek daha var..

sabiha paktunadan randevu almak çok zor ben aramıştım geçen yıl bana 6 ay sonrası için randevu vermişkerdi çok yoğun çalışıyorlar ünüversite hastanelerinin çocuk nörologları da başarılı çocuğu bir sürü testlerden geçiriyorlar bizim doktorumz cerrahpaşada barış korkmaz dı tavsiye ederim size

sabiha paktunadan randevu almak çok zor ben aramıştım geçen yıl bana 6 ay sonrası için randevu vermişkerdi çok yoğun çalışıyorlar ünüversite hastanelerinin çocuk nörologları da başarılı çocuğu bir sürü testlerden geçiriyorlar bizim doktorumz cerrahpaşada barış korkmaz dı tavsiye ederim size

barış beyle eşimin ortak bir arkadaşları randevu için kendisiyle görüştürdü bizi telefonla,fakat 18 aydan önceki teşhislerin yanlış yada eksik olabileceğini söyledi,kendi doktorumuz 15 ayda olmamıza rağmen yönlendirdi.
Sabiha Haım için araya birileri girdi,olursa olur,olmazsa dediğin gibi belki 18 ayı bekleriz Barış Bey için..

Back
X