Doğru söylüyorsunuz aynen annem keşke sen okadar çabaladin bir mesleği olsaydı okusaydi demiş..bu doğru ama benimle kıyaslaması çok saçma geldi.ben neredeyse halamla yaşıtım ve çocuğuyla alakalı benimle dertlesir ama benim arkamdan bu sözleri sarfetmesi çok kırıcı geldi.mukayeseye gerek yoktu.yaşitim değil.abimleri tabiki övsün ama böyle rahatsız oldu.anlatamadim.Damadindan önce senin ogullarin da cok iyi demesinde kötü olan ne var?
"Okuyupta ne yapacak senin kizin evde" cumlesini durduk yere soylememistir heralde. Oncesinde anneniz halanin kizinin okumasiyla ilgili birsey demistir. Halaniz da cevap vermis gibi gorunuyor.
Sizinle ugrastigini sanmiyorum ama siz iyi niyetli degilsiniz.
Doğru söylüyorsunuz aynen annem keşke sen okadar çabaladin bir mesleği olsaydı okusaydi demiş..bu doğru ama benimle kıyaslaması çok saçma geldi.ben neredeyse halamla yaşıtım ve çocuğuyla alakalı benimle dertlesir ama benim arkamdan bu sözleri sarfetmesi çok kırıcı geldi.mukayeseye gerek yoktu.yaşitim değil.abimleri tabiki övsün ama böyle rahatsız oldu.anlatamadim.
Halanız ve kızı buralarda biyerde galiba yorumlar onu gösteriyorGencecik bir halam var neredeyse benimle yaşıt.genc yaşta evlenip anne oldu ve kizi 15 yaşında.kizini çok okutmak istediyse de olmadi.cunku kızı hep erkek arkadaş edindi,yanlış yollara girdi,ddersleri çok zayıftı ve okumak istemedi.bende üniversite mezunu fakat çalışmayan biriyim.anneme kızım okuyupta ne yapacak sanki senin kızın okududa ne oldu evde oturuyor demiş.annemde istese mesleği var çalışabilir deyince,hiç sanmam nasıl çalışacak çocuguyla diye küçümser bu tavır sergilemiş.cok şaşırdım halamın kızı benim yarı yaşımda.kucucuk kizi benimle niye kiyasliyor anlayamadım.gecende annem damadım çok değerli diye halama güzel bahsedince,niye yenge damadından önce senin oğulların da çok iyi dedi.annemde oğullarım ayrı halası damat olarak diyorum dedi.bir hala yeğeninin iyi olmasını istemez mi neden böyle aşağı çekmeye çalışır anlayamadım.bu arada kzii ile ilgili özel olumsuz sırlarını bana soyledi.ben kendisine kızını mutlaka okutmalisin gibi bir baskıda yapmıyorum.sadece eğer neye yeteneği varsa o yönde çocuğuna katkı sağlasin ve ahlaklı yetismesi için kendisine tavsiyelerde bulunduğum oldu,spora yolla,enerjisini atması için kursa yolla gibi.ayh ben okudum da öğretmen oldum diye bir hava atmadım..neden benimle uğraşıyor anlamıyorum.sanirim calişsam falan ortadan ikiye ayrılacak.
Ama anneniz De kıyas yapmış. Ben hala hanımın yerinde olsam üzülürdüm o laflara ve gereken cevabı verirdim. Vermiş de zAten .ben burda kıskançlık vs sezmedim. Oğulların kötü mü lafında da bir gariplik göremedim. Belki öncesi vardır bu meselelerin. Belki anneniz De üzücü şeyler söylemiştir başka zaman. Annem öyle bir insan değil diyebilirsiniz. Ona bir şey diyememDoğru söylüyorsunuz aynen annem keşke sen okadar çabaladin bir mesleği olsaydı okusaydi demiş..bu doğru ama benimle kıyaslaması çok saçma geldi.ben neredeyse halamla yaşıtım ve çocuğuyla alakalı benimle dertlesir ama benim arkamdan bu sözleri sarfetmesi çok kırıcı geldi.mukayeseye gerek yoktu.yaşitim değil.abimleri tabiki övsün ama böyle rahatsız oldu.anlatamadim.
Bence konudaki tek densiz halaniz değil.Doğru söylüyorsunuz aynen annem keşke sen okadar çabaladin bir mesleği olsaydı okusaydi demiş..bu doğru ama benimle kıyaslaması çok saçma geldi.ben neredeyse halamla yaşıtım ve çocuğuyla alakalı benimle dertlesir ama benim arkamdan bu sözleri sarfetmesi çok kırıcı geldi.mukayeseye gerek yoktu.yaşitim değil.abimleri tabiki övsün ama böyle rahatsız oldu.anlatamadim.
Tüm olumlu olumsuz yorumlara saygım sonsuz sonuçta konu açarken sırf konu açmak için değilde başka bakış açılarını okuyup ona göre bakış açımı gelistirecegim.ama yorumunuz çok avam,fazlasıyla kaba geldi..daha nazik olmanızı tavsiye ederim.memur olmak mühim değil biraz daha sakin olursanız herşeyin üstesinden gelirsiniz.Bence konudaki tek densiz halaniz değil.
Anneniz de kadının hassas olduğu noktada onun canını acıtacak cumleler kurmuş.
Kadin da çocuğuyla vurulunca savunma mekanizmasına geçmiş 'sanki senin çocuğun okudu da ne oldu' demiş.
Annen de 'ama istese çalışır' diye üste çıkmış
Karşılıklı çocuk yariştirmişlar.
İkisi de haklı değil
Ve konunun sizle hiç ilgisi yok.
Ama başlatan kişi anneniz. Laf edecekseniz ona laf edin de milleti ne kıracak bilsin,ona göre konuşsun.
Ben de üni mezunuyum,düzgün bir işim yok.
durup durup bunun konusunu açan, bana (iyi niyet için) 'kizim memur olsana-simdi senin bölümün ne oluyor?e olsana' diyen insanlardan tiksiniyorum mesela
O yüzden halayı anlayabilmek zor olmadı benim için.
Annenize tembihleyin, kadınla sidik yarıştırmaya son versin .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?