Halamın bu tavrı kıskançlık mi,kötü niyetmi anlayamadım.

Minel_ask

Previously lilla
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2010
3.326
3.799
333
Gencecik bir halam var neredeyse benimle yaşıt.genc yaşta evlenip anne oldu ve kizi 15 yaşında.kizini çok okutmak istediyse de olmadi.cunku kızı hep erkek arkadaş edindi,yanlış yollara girdi,ddersleri çok zayıftı ve okumak istemedi.bende üniversite mezunu fakat çalışmayan biriyim.anneme kızım okuyupta ne yapacak sanki senin kızın okududa ne oldu evde oturuyor demiş.annemde istese mesleği var çalışabilir deyince,hiç sanmam nasıl çalışacak çocuguyla diye küçümser bu tavır sergilemiş.cok şaşırdım halamın kızı benim yarı yaşımda.kucucuk kizi benimle niye kiyasliyor anlayamadım.gecende annem damadım çok değerli diye halama güzel bahsedince,niye yenge damadından önce senin oğulların da çok iyi dedi.annemde oğullarım ayrı halası damat olarak diyorum dedi.bir hala yeğeninin iyi olmasını istemez mi neden böyle aşağı çekmeye çalışır anlayamadım.bu arada kzii ile ilgili özel olumsuz sırlarını bana soyledi.ben kendisine kızını mutlaka okutmalisin gibi bir baskıda yapmıyorum.sadece eğer neye yeteneği varsa o yönde çocuğuna katkı sağlasin ve ahlaklı yetismesi için kendisine tavsiyelerde bulunduğum oldu,spora yolla,enerjisini atması için kursa yolla gibi.ayh ben okudum da öğretmen oldum diye bir hava atmadım..neden benimle uğraşıyor anlamıyorum.sanirim calişsam falan ortadan ikiye ayrılacak.

Son düzenleme:
Damadindan önce senin ogullarin da cok iyi demesinde kötü olan ne var?

"Okuyupta ne yapacak senin kizin evde" cumlesini durduk yere soylememistir heralde. Oncesinde anneniz halanin kizinin okumasiyla ilgili birsey demistir. Halaniz da cevap vermis gibi gorunuyor.
Sizinle ugrastigini sanmiyorum ama siz iyi niyetli degilsiniz.

Bu konuların geçmişi var bence. Halanıza baya dokunmuş. Belki siz farkında değilsinizdir.
Benim annem de damatlarım çok iyi der, akrabalarım da kızların kötü mü diye cevap verir. Oysa annemin hiç sevmediğim huyu, akrabaların damatlarıyla kendi damatlarını kıyaslaması.( yaşadığım bir örnek).
Size özel olduğunu sanmıyorum. Sanırım hassas olduğunuz konulara denk geliyor.

Doğru söylüyorsunuz aynen annem keşke sen okadar çabaladin bir mesleği olsaydı okusaydi demiş..bu doğru ama benimle kıyaslaması çok saçma geldi.ben neredeyse halamla yaşıtım ve çocuğuyla alakalı benimle dertlesir ama benim arkamdan bu sözleri sarfetmesi çok kırıcı geldi.mukayeseye gerek yoktu.yaşitim değil.abimleri tabiki övsün ama böyle rahatsız oldu.anlatamadim.

Kadinda isterdi cocugu okusun, herkes ister. Olmamis, okumamis napsin kafin? Karsisina gecip "gecip keske okusaydi, sen cabaladin olmadi" vs muhabbetleri üzmüstür belki kadini???? herseyi kendinize göre dusunuyorsunuz. Belki icten dokunmustur halaya ve o da oyle cevap vermistir kendince.
Yalan da dememis evdeymişsiniz zaten cocuklariniz varmiş.

Kadina damat övup, okul muhabbeti acip duruyorsa anneniz rahatsiz da olabilir. Ilk kez bu muhabbetlerin oldugunu sanmiyorum. Sizinle özellikle ugrasiyor gibi de gorunmuyor. Laf duymak istemiyorsaniz anlatmayin damadi, okulu...

Siz anlatmiyorken durup durup laf sokup, laf gonderiyor olsa o zaman evet ugrasiyor derdim.

Annen Kızı okumadığı ve kötü yollarda olduğunu söylediği için oda onun kızına yani senin üzerinden yürümüştür. Oda biliyor senin bi gün çalışabileceğini ama o an laf Olsun diye sana laf atmıştır bennncce...

Kadının damarına basmış anneniz, o da o yüzden " okudu da ne oldu" demiş işte. İnsanların yaralarına basmayın siz de, düşünerek konuşun.
Bir de takmışsınız benimle kıyasladı diye. Sanki siz dünyayı kurtardınız. Sizle kıyaslama sebebi şu, anneniz onu evladıyla vurmuş, o da denk bir karşılık vermiş susturmuş.

Damat konusunda da kadın kötü bir şey mi demiş yani, ben anlamadım. Siz kafayı halanıza takmış olabilirsiniz.

Bence çoğu insan kıkskanç
Benim kuzenimde yıllarca beni kıskandı
Atsan atılmaz satsan satılmaz kuzeniz sonuçta ama konuşmuyorum artık
İlk sene kazanamadım üniversiteyi laf yaptı arkamdan .güzelliğimi fiziğimi naiflipimi hep kıskandı .
Her ortamda beni bozmaya çalıştı ailede diğerlerine gidip ben anlatmışım gibi dedikodu yaptı aramızı bozmak için .dHa neler neler
O yüzden halanda seni kıskanıyor olabilir
Bu dünyada anne ve baba o kadar.başka da kimse senin iyiliğini düşünmüyor..

Siz hala görmemişsiniz!! Durduk yere söylenen şeyler sanki bunlar, hepsi cevap. Bizim milletimizde genel olarak var bu sidik yarışı. Benim kv çok yapar, kızlarıyla kıyaslar beni. Ben güler geçerim. Bir kere ortamı germeden bir cevap verdim anladı, konu kapandı. Arada yine çıkışırsa eşim hallediyor.
Birde kendinizi çok abartıyorsunuz gibi görünüyor. Çalışmayan/ çalışamayan öğretmen dolu memleket. Hakkı en çok yenen meslek gruplarından biri maalesef. Siz niye küçücük çocukla kendinizi kıyaslıyorsunuz ki.

Ben bunu kıskançlık olarak değil de düşünce yapısı olarak görüyorum.büyük ihtimalle halanız da okumadi ev kadını oldu,kızı da aynı şekilde.zihniyeti bu o yüzden.evinde otursun kadin diye.

Ya aslında idealist, kendini geliştirmeyi ölümlü bir şey olarak görmeyen insanlar için kurulabilecek cümleler bunlar. Siz okumuşsunuz çalışmıyorsunuz kendinizi geliştirmekle kalmışsınız sadece. Onun kızı okumamış o da evde bilgi birikimi sizden az. Eğitimsiz insanın bakış açısı bu olur en fazla. Ben okudum öğretmen oldum çalışıyorum atanamadım yeri geliyor Beni bile küçümsüyorlar okudun da noldu atanamadın. Tam net böyle demiyorlar da ben anlıyorum yani.

Halanız ve kızı buralarda biyerde galiba yorumlar onu gösteriyor

Sen okumuş elinde mesleği olan birisin kendi kızı vasıfsız olduğu için belki seni çekemiyor. Sen 'halamdır' diye yakıştıramıyorsun ama maalesef insanlar çok alçak.

Ama anneniz De kıyas yapmış. Ben hala hanımın yerinde olsam üzülürdüm o laflara ve gereken cevabı verirdim. Vermiş de zAten .ben burda kıskançlık vs sezmedim. Oğulların kötü mü lafında da bir gariplik göremedim. Belki öncesi vardır bu meselelerin. Belki anneniz De üzücü şeyler söylemiştir başka zaman. Annem öyle bir insan değil diyebilirsiniz. Ona bir şey diyemem

Bence konudaki tek densiz halaniz değil.
Anneniz de kadının hassas olduğu noktada onun canını acıtacak cumleler kurmuş.
Kadin da çocuğuyla vurulunca savunma mekanizmasına geçmiş 'sanki senin çocuğun okudu da ne oldu' demiş.
Annen de 'ama istese çalışır' diye üste çıkmış
Karşılıklı çocuk yariştirmişlar.
İkisi de haklı değil
Ve konunun sizle hiç ilgisi yok.
Ama başlatan kişi anneniz. Laf edecekseniz ona laf edin de milleti ne kıracak bilsin,ona göre konuşsun.
Ben de üni mezunuyum,düzgün bir işim yok.
durup durup bunun konusunu açan, bana (iyi niyet için) 'kizim memur olsana-simdi senin bölümün ne oluyor?e olsana' diyen insanlardan tiksiniyorum mesela
O yüzden halayı anlayabilmek zor olmadı benim için.
Annenize tembihleyin, kadınla sidik yarıştırmaya son versin .

Yanlış konuşan kişi anneniz.Çocuğu için ''çabaladın da okumadı yaa keşke okusaydı'' demiş,kim istemez çocuğu iyi eğitim alsın ( çalışmasa bile ) ama olmamış işte,kadının yüzüne neden vuruyor ki anneniz ? Halanız da sinirlenmiş,cevap vermek için sizin durumunuzu söylemiş,doğru değil söylediği tabii ki de ama anlaşılır buldum.Annenizle konuşun bence halanızdan önce.

Tüm olumlu olumsuz yorumlara saygım sonsuz sonuçta konu açarken sırf konu açmak için değilde başka bakış açılarını okuyup ona göre bakış açımı gelistirecegim.ama yorumunuz çok avam,fazlasıyla kaba geldi..daha nazik olmanızı tavsiye ederim.memur olmak mühim değil biraz daha sakin olursanız herşeyin üstesinden gelirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…