merhaba arkadaşlar.benim sorunum eniştemle ilgili.yani halamın kocası.yaşlı bi adam ve bunamaya başladığı iddia ediliyor ama ben kesinlikle bunamadığına eminim.işine gelen şeyleri gayet iyi anlıyor çünkü.neyse halamın 3.eşi kendisi.ve son zamanlarda halama çok kötü davranıyor.bu yüzden halam da eniştemle beraber babamın yanında yaşıyor.benim annem vefat etti o yüzden babam normalde yalnız yaşıyor ama halam bunalınca eniştemi de alıp babamın yanında yaşıyor aylarca.ben ve ablam da bayramda babamın evine gittik.bir akşam yemekten sonra babam dışarı çıkmıştı.ve enişte olacak adam hiç yoktan bir sebep yüzünden halamı azarlamaya hakaret etmeye başladı.ama ben dayanamadım ben de enişteme bağırmaya başladım.olay büyük bir kavgaya dönüştü.sonra ablam geldi o da bağırmaya başladı...iyice çığrından çıktı yani tartışma.sonra babam geldi biz de ona anlattık babam da bize kızdı evdeki misafire nasıl davranıyosunuz siz dedi.tutamadık kendimizi işte ama birincisi adamın bunamamış olduğundan kesinlikle eminim.ikincisi halamın bu yaştan sonra bu kadar ağır laflar duymasını hazmedemedim.yenilir yutulur cinsten değildi yani.ve bunu biz yokken de yapıyo halama.babam olmayınca dövmeye bile kalkıyomuş.çok üzülüyorum halam için.boşan diyoruz boşanmıyo da..adamın çocukları bakmazmış sokağa mı atayım diyo.bu yaştan sonra hakarettir dayaktır geçiyo ömrü.çok üzülüyorum elimden bişey gelmiyo.ne yapabilirim sizce.mafoldumben
Halan aklı selim bir insan...Neden sen kendin iüzüyosunki
Halanın şikayeti var ise boşanır
Üç tane koca boşamış bunuda boşar..
Bence bilmediğin bazı şeyler var..Herkes gayet memnun görünüyor
Sen canını sıkma derim
bilmediğim bişeyler olduğunu sanmıyorum.sadece bizim orası küçük bi yer.halam 3.yü de bırakırsam artık millet bana laf eder diye düşünüyo bi de adama kimse bakmaz ziyan olur diyo.yani burada alan razı satan razı olayı yok.ama ne yazık ki benim yapabileceğim bişey de yok sanırım.
Ay bu yaştan sonra hakaret, dayakmı çekilir yazık değilmi halanıza birde babanız konuşsun odamı ikna edemiyor, birde adamın belkide sorunları vardı bir dr. götürmeye çalışın.
Elbette kolay birşey değil ama bu durumda senin yapabileceğin pekte birşey yok gibi duruyor... Halan bu şekilde kabul etmişse kimseye birşey demek düşmez. Vicdanın el vermiyor olabilir üzülmekte haklısın da ama insanlar kaderlerini bazen kendileri çizer...
Halan bu yolu terch etmiş yapacak birşey yok. Belki birgün canına tak der ve terkeder orası bilinmez. Ama sen karışma bence. Nede olsa karı koca onlar...
niye küçümser gibi "2 kocayı boşamış" olma kavramı üzerine vurgu yapılıyor...
bazı insanların yüzü gülmeyince gülmüyor canım..değil 3 7 kocaya da gitse 7 side kötü çıkabiliyor..allah da onu o şekilde sınıyor.ama bizim insanımız hemen 1.si kötüydü 2.si kötüydü 3.sü de mi kötü sen de hiç mi suç yok diye düşünür ve söyler maalesef..
allah bize sadece 1 yaşam hakkı veriyor bu dünyada ve gönül ister ki herkes bu yaşamı mutlu mesut geçirsin.ama etraf ne der diye düşünürken kendi isteklerimizden kendi mutluluklarımızdan vazgeçip çevreye göre yaşayarak bize bahşedilmiş bu tek yaşam hakkını güzel bir şekilde değerlendiremiyoruz.halan kaç yaşında bilmiyorum ama eniştene katlanma zorunluluğumu var?yani maddi yönden mal mülk yönünden..bence hiçbir para ile malla mülkle ölçüllemez o çekilden sıkıntı..ortada sevgi ve saygı kalmamışsa bu yaştan sonra çekmesin.babnızda yalnızmış abisi ile yaşayıp gitsin.bence ayrıl demeden önce bu hareketlerin sebebini anlamaya çözmeye çalışın çok üstüne gitmeden.
3 olsun 5 olsun boşanabilir. elalem kimin umrunda millet dost hayatı yaşıyor kimse bişiy diyor mu?
çekmesin bence... ama mal mülk maaş gibi bir kaygı varsa bu zamana kadar çektim ölücek zaten diye...
bunamış mı bir dr. a götürün chek-up yapılsın ne olduğu çıkar ortaya. yada sakinleştirici ilaçlar kullanır ve sinirlenip sorun çıkaramaz. çözüm çok siz halanıza yol gösterin
teşekkür ederim arkadaşlar yorumlarınız için.aslında karışmamam gerektiğinin farkındayım ama halama kıyamıyorum çok çile çekti bu yaşına kadar.mutlu olsun istiyorum...