Hali Kullanmamak

Sadece 4 ay kullanıyorum halıyı oturma odası-çocuk odası ve koridorda banyo -mutfak ve yatak odamda hiç kullanmıyorum halıyı eziyet resmen ev alırsam inşallah yerden ısıtma ile hiç kullanmayı düşünmüyorum

Hepsini kaldırsam çok mu çıplak durur?
Ay ne bileyim sanki halısız da ev eve benzemiyormuş gibi eksikmiş gibi.
Fakat temizliğin kolay olması ve daha temiz bir ortam çok cezbediyor beni. Belki de görüntüye alışık olmadığından öyle dusunuyorum. Parkeler neyime yetmiyorsa?

Hepsini kaldırma
Benim salonumda şu an tahminim 1 buçuk metreye 2metreden biraz uzun tek bu var
Yemek odam yine aynı şekilde
Yatak odam bos
Antre de uzun ince var
Bak gözün alissin rahatlığı yasa o zaman anlarsın:) az eşya az iş
Çocuk olursa yemek masasindanda kurtulmayi dusunuyorum

Hepsini kaldırma
Benim salonumda şu an tahminim 1 buçuk metreye 2metreden biraz uzun tek bu var
Yemek odam yine aynı şekilde
Yatak odam bos
Antre de uzun ince var
Bak gözün alissin rahatlığı yasa o zaman anlarsın:) az eşya az iş
Çocuk olursa yemek masasindanda kurtulmayi dusunuyorum
Salonda kaldırınca bi tuhaf oldu zaten.
Alışmak lazım evet.
Salonda orta sehpa yerine puf var onun altına ufak bir tane koyacagim. Yemek masasında olmayacak, mutfakta, banyoda, kütüphanede ve yatak odasında olmayacak. Koridor ve çocuk odasından emin olamadım.

Salonda kaldırınca bi tuhaf oldu zaten.
Alışmak lazım evet.
Salonda orta sehpa yerine puf var onun altına ufak bir tane koyacagim. Yemek masasında olmayacak, mutfakta, banyoda, kütüphanede ve yatak odasında olmayacak. Koridor ve çocuk odasından emin olamadım.

Alisirsin inaniyorum yapabilirsin
Temizlemesi daha rahat olacak insaallah

Ay hem de ne demode.
Hadi eskiden taşmış evler soba varmış vs. Ama şimdi parke. Saçma buluyorum lakin o yerleşmiş evin standart görüntüsünde hep hali var zihnimde. Kaldırınca ev tadilatta, temizlikte gibi görünüyor sanki. Öyle görünmüyor değil mi bu benim yanilsamam. (Kendimi ikna ediyorum)

bende aynı hissi yaşıyorum,ev temızlıkte tadilatta gibi geliyor..
bende halıdan vazgecemıyorum,yıkamya göndersem bile tembih ediyorum 4 günden fazla uzun kalmasın getirirn hemn diye..
ev cıbıl eşyalar öksüz gibi kalıyor:)

Bende de mutfak ve yatak odasında yok.. Mutfağı sık sık siliyorum o yüzden halı fazlalık gibi zaten.. Diğer yerlerde var. Çıplak görünüyor yoksa.. Haaa.. kışlıkta her yerde var

bende aynı hissi yaşıyorum,ev temızlıkte tadilatta gibi geliyor..
bende halıdan vazgecemıyorum,yıkamya göndersem bile tembih ediyorum 4 günden fazla uzun kalmasın getirirn hemn diye..
ev cıbıl eşyalar öksüz gibi kalıyor:)
Iste bu düşünceyi yenmek istiyorum.
Belki abartı olacak ama gereksiz bir eşyaya esir olmuşum gibi.
Bu hali meselesini toplum baskısına kadar götürürüm çok zorlarsam :)))

Bende de mutfak ve yatak odasında yok.. Mutfağı sık sık siliyorum o yüzden halı fazlalık gibi zaten.. Diğer yerlerde var. Çıplak görünüyor yoksa.. Haaa.. kışlıkta her yerde var
Aşka geldim hepsini kaldırdım.
Ufaklık uyansın çocuk odasına da operasyon yapacagim. Bakalim nasıl olacak.

Mikroorganizmalari düşününce tam bir hayvanat bahçesi gibi geliyorlar bana.

Evde bebek var, çocuk var, kedi var, dağınık bir adam var :)))
Hali yüzeyden daha çok toz topluyormus gibi bir algım var.
Yanlış mı biliyorum ben bunu?
ay geçen gün tartıştığım arkadaşsın sen konumun altında ben yeni farkettim :) çocuk sürtünüyosa falan belki diz kapakları acır.ben halısız yapamam ev soğuk geliyor.temiz tutarsanız pek bişey olmaz çocuk mikroba da alışsın dimi.güle güle büyütmek nasip etsin Allah

Bezdim yeminle.
Hepsini toplayıp kaldırasım var.
Öyle 3 5 metrekare de değiller aslinda.
Küçüktür halilarim.
Fakat onlar bile gözüme batıyor artik.
Sizce kullanmamanin avantaj ve dezavantajları nelerdir?
Hali kullanmamak konusunda fikirlerinizi paylasirsaniz sevinirim.
ben yeni evime renkli parke döşettim. bütün halıları atacağım. evdeki halılar kedi tüyünden geçilmiyor süpürüncede geçmiyor. bende bıktım. atarım yere bir vileda tamam.

ay geçen gün tartıştığım arkadaşsın sen konumun altında ben yeni farkettim :) çocuk sürtünüyosa falan belki diz kapakları acır.ben halısız yapamam ev soğuk geliyor.temiz tutarsanız pek bişey olmaz çocuk mikroba da alışsın dimi.güle güle büyütmek nasip etsin Allah
Tartışmış miydik? :)))
Ben yazarken kisilere dikkat etmem pek.
Farklı olalım iyidir. Herkes aynı olsa çok sıkıcı olurdu. :)
Teşekkür ederim.

ben yeni evime renkli parke döşettim. bütün halıları atacağım. evdeki halılar kedi tüyünden geçilmiyor süpürüncede geçmiyor. bende bıktım. atarım yere bir vileda tamam.
Az evvel aynısını yaptim. :)
Sanırım biraz gözüm alismali. O zaman tamam olacak.
Yorumlardan anladığım halısız ev ağır basiyor. :)

Yazlık evimizde yok ve ne temizliği bitiyor ne temiz duruyor. Çok zor halısız kullanmak sürekli temizlemek zorundasın bi süre sonra bıkkkınlık geliyor.

Yazlık evimizde yok ve ne temizliği bitiyor ne temiz duruyor. Çok zor halısız kullanmak sürekli temizlemek zorundasın bi süre sonra bıkkkınlık geliyor.
Iste mesele tam bu.
Aslında halili ev temiz olmuyor, hali bütün tozu yutuyor ve esasında daha pis oluyor.
Yanılıyor muyum?

İnce kilim gibi çok kaymayan hem de tabanı olmayan halılar var ben memnunum onlardan. Koridor ve salon hariç öyle. Hadi kalinlar toz tutuyor ama bunlar tutmuyor ki.
images (90).webp

Iste mesele tam bu.
Aslında halili ev temiz olmuyor, hali bütün tozu yutuyor ve esasında daha pis oluyor.
Yanılıyor muyum?

Evet haklısınız ama ben kendimize göre cevap veriyorum cocuklar havuza girip geliyo ıslak ayakla geziyolar her yer ayak izi oluyo ay cok sinir bozucu bi görüntü :) halı en azından bunları en aza indirgiyor göz görmeyince gönül ktlanıyor :)

Halılardan hijyen amaçlı arınmak istiyorsanız aslında pek cazip değil gibi, sizin evinizde olmasa bile gittiğiniz gideceğiniz nevkerin büyük çoğunluğu halı olan evlerdir.
Bağışıklık kazanilmayan mikroplar, bakteriler en ufak açıkta hastalık sebebi olabilir.
Ayrica parkedeki en ufak tozları bile, ayaginiz toplayacaktir, halı yi düzenli olarak süpürmek daha temiz gibime geldi.
Ama siz yine de tecrübe edin denemiş olursunuz.

Bezdim yeminle.
Hepsini toplayıp kaldırasım var.
Öyle 3 5 metrekare de değiller aslinda.
Küçüktür halilarim.
Fakat onlar bile gözüme batıyor artik.
Sizce kullanmamanin avantaj ve dezavantajları nelerdir?
Hali kullanmamak konusunda fikirlerinizi paylasirsaniz sevinirim.
vallahi nisan ayi geldimi ben halilari yikamaya verir ,taaa ekime kadar sermem.
zaten hava sicak her yerimden sipir sipir terr,upur supur nereye kadar.bezdim ben

misafir geldiginde seriyorum sadece.

Back
X